Şimdi Ara

A'dan Z'ye Markadan markaya otomatik şanzımanlar, Şanzıman yorumları ve soruları. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
38
Favori
31.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    araç fiyatı normal 120 civarı; bugün yetkili servis lift kaldırdı bişey bulamadı zaten garantide en ufak sorunda garantiden yaparız dedi şanzuman yağda azalma yok dediler.
  • Zobaa16 kullanıcısına yanıt
    O zaman hayırlı olsun diyeyim.
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    peki sorunlu mu ? Genel deneyimi nasıl ?
  • S.kar S kullanıcısına yanıt
    Maalesef bir fikrim yok.
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Tiguan'da 1.4 TSI benzinli motor seçeneği var. 2.0 TDI dizel hem yakıt hem vergi açısından hiç avantajlı değil. Piyasada da çok yok zaten.

1.4 TSI benzinli DSG şanzıman Tiguan, donanım olarak Peugeot kadar dolu da değil.

Peugeot 2008 tercih ederek Tiguan'a göre daha donanımlı bir araç almış oldum. (Cam tavan dahil)

Benim için Tiguan, hem yakıt olarak hem DSG riski sebebiyle tercih sebebi olamazdı. (Kişiye göre değişen göreceli farkları bir kenara bırakırsak).
  • atade28 A kullanıcısına yanıt
    1.6 dizel manuel mantıklı olabilirdi, o da belki hani.
  • atade28 A kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Tiguan ve 2008 farklı sınıfta araçlardır,Peugeot 'da Tiguan'ın muadili 3008 'dir.
    Ama donanım olarak karar verdiğinizi belirtmişsiniz zaten,hayırlı olsun.

Şanzımana gelirsek,
    Tiguan 1.4 TSI benzinli DSG şanzımanı 6 ileri yağlı tip dq250 tip şanzımandır.350-380 tork limiti vardır.
    Audi,Golf ve benzer vag gurubu araçlarda kullanılan DSG, 7 ileri kuru tip dq200 şanzımandır ve tork dayanım limiti 250 dir.
  • aydancan A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

Peugeot 2008, donanım olarak daha iyi olması ve tam otomatik EAT6 şanzımanı için tercih sebebimiz oldu.
  • Nissan Qashqai yeni makyajlı 1.3 160 HP Otomatik Benzinli de makyajla birlikte Şanzımanda da değişikliğe gidildi mi?
    Bahsettiğim bu araç (Şanzıman noktasında) gönül rahatlığıyla alınır mı yoksa uzak mı durulmalıdır?
    İşin uzmanı Arkadaşlar fikirlerinizi paylaşırsanız seviniriz, saygılarımla...
  • yayamaschocuk kullanıcısına yanıt
    Qashqai de kullanılan yeni nesil otomatik şanzıman Getrag (Magna Powertrain) 7 DCT300 yağlı (ıslak) kavrama sorunsuz bir çift kavrama.

Megane 4 (ilk olarak 1.2lt benzinlide) 1.3lt 140hp de kullanılan şanzıman (EDC) ile aynı şanzımandır.

Şuan aynı şanzımanı BMW (1-2-X1-X2) serilerinde Mercedes (A-B-CLA-GLA) modellerinde kullanıyor.

Şu ana kadar kronik sorunu olmayan nadir çift kavramalardan biridir.
  • Tiguan gibi suv araçlarda bence 4x4 versiyonu dışında bir model alınmamalı , Peugeot ve Citroen de buna muadil bir model yok bildiğim kadarı ile . Ford Kuga , Skoda Kodiaq , Toyota Rav4 , BMW X3 ve Audi Q5 v.s. gibi rakiplerinin 4x4 versiyonları ile karşılaştırmak gerekiyor .

2.0 TDI 4motion Tiguan da Dsg 7 ileri ıslak(yağlı) DQ500 kullanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

Qashqai de kullanılan yeni nesil otomatik şanzıman Getrag (Magna Powertrain) 7 DCT300 yağlı (ıslak) kavrama sorunsuz bir çift kavrama.

Megane 4 (ilk olarak 1.2lt benzinlide) 1.3lt 140hp de kullanılan şanzıman (EDC) ile aynı şanzımandır.

Şuan aynı şanzımanı BMW (1-2-X1-X2) serilerinde Mercedes (A-B-CLA-GLA) modellerinde kullanıyor.

Qashqai'de CVT tipinde olan X-tronic şanzıman var diye biliyorum. Emin misiniz çift kavrama olduğuna ?
  • zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    Emin olmasam koduna kadar yazarmıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

Üstadım yoğunluktan dolayı bir süredir forumla ilgilenememistim mesajınızı şimdi gördüm Teşekkür ederim...

Netice itibariyle yeni makyajlı 1.3 160 HP 270 TORK Nissan Qashqai (Otomatik Şanzıman noktasında) gönül rahatlığıyla tercih edilebilir bir Şanzımandir doğru mu?
    Saygılarımla
    DCT. Ne kadar güvenilebilir ki? Sonuçta çift kavrama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

DCT. Ne kadar güvenilebilir ki? Sonuçta çift kavrama.
    Konuya çok hâkim değilim o yüzden soruyorum;
    Markası her ne olursa olsun bir Şanzıman "ÇİFT KAVRAMA İSE ondan uzak durulması gerekir!" Denilebilir mi?
    Evet.
    Yağlı kavrama olsa bile.
  • 2014 megane 3 dci edc aracım var 74 binde şuana kadar hiç sorun yaşamadım ancak ilerisi beni düşündürüyor araçtan genel anlamda çok memnun olsam da şanzımanla ilgili duyduklarım elimden çıkarsam mı acaba diyor ama piyasaya bakınca da fiyatlar karşısında kararsız kalıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharkemre -- 25 Aralık 2019; 20:55:17 >
  • sharkemre kullanıcısına yanıt
    Servis bakımlı ise iyi niyet garantisi adı altında sıkıntıları düzeltebilirler fakat servis bakımlı değilse iş zorlanabilir.
    En kötü sanayide 5.000 TL'ye varan masraf ile düzelttirebilirsiniz. Aracınız 80-85.000 arası değere sahip olsa 85-90.000 civarına Astra veya 308 alabilirdiniz ama piyasa yükseldi, ve sizin aracınız kadar temiz araç bulamayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

Servis bakımlı ise iyi niyet garantisi adı altında sıkıntıları düzeltebilirler fakat servis bakımlı değilse iş zorlanabilir.
    En kötü sanayide 5.000 TL'ye varan masraf ile düzelttirebilirsiniz. Aracınız 80-85.000 arası değere sahip olsa 85-90.000 civarına Astra veya 308 alabilirdiniz ama piyasa yükseldi, ve sizin aracınız kadar temiz araç bulamayabilirsiniz.
    aracı şehiriçi aşırı trafikte pek kullanmıyorum haftasonları ufak tefek gezmelerde en çokta yazın uzun yolda kullanıyorum uzun süreli beklemelerde sürekli N ye alırım buna çok dikkat ediyorum kimisi faydası var diyor kimisi gereksiz diyor tabi ki şans meselesi ama size bahsetmiş olduğum kullanışa göre kaç km den sonra başlar sorunları ? Araç baştan servis bakımlıydı ama yüksek fiyatlar nedeniyle geçen sene bozdum bakımı özel servisde yaptırdım şuana kadar renault edc lerin meşhur ''vites kutusunu kontrol ettiriniz '' uyarısını hiç görmedim bakalım ne zaman çıkacak ?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.