Şimdi Ara

A14NET ve B14NET arasında ki fark nedir ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çok kısa zamanda Insignia 1.4 T bir araç alacağım ve bu aracı LPG uygulamak istiyorum. Benim bildiğim A14NET kodlu motor a LPG uygulanabiliyor. Ama benim alacağım aracın motor kodu B14NET. Yalnız bu motorun A14NET ten farkı nedir bir türlü bulamadım.

Bilgi sahibi arkadaşlar varsa cevaplarsa çok sevinirim. Lakin LPG olmaz ise vazgeçme ihtimalim var Daha sonradan kafayı duvarlara vurmak istemiyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

A14NET ve B14NET Arasındaki Fark

A14NET ve B14NET, genellikle otomotiv endüstrisinde kullanılan iki farklı motor türüdür. Her iki motor da benzer özelliklere sahip olsa da, bazı önemli farkları bulunmaktadır.

Motor Tipi

A14NET, dört silindirli, 1,4 litre hacimli bir turboşarjlı motordur. B14NET ise dört silindirli, 1,4 litre hacimli bir turboşarjlı motordur, ancak ayrıca bir elektrik motoru içerir. Bu elektrik motoru, araca hibrit güç sağlar ve yakıt verimliliğini artırır.

Güç ve Tork

A14NET motor, 125 beygir gücünde ve 220 Nm tork üretir. B14NET motor ise 129 beygir gücünde ve 235 Nm tork üretir. Ek elektrik motoru sayesinde B14NET motor, daha iyi hızlanma ve daha yüksek çekiş gücü sunar.

Yakıt Verimliliği

Hibrit teknolojisi sayesinde B14NET motor, A14NET motordan daha iyi yakıt verimliliği sağlar. Şehir içi sürüşlerde B14NET motor, A14NET motora göre yaklaşık %20 daha az yakıt tüketir.

Fiyatlandırma

A14NET motor, B14NET motordan daha uygun fiyatlıdır. Bunun nedeni, elektrik motoru gibi ek bileşenlerin bulunmamasıdır.

Sonuç

A14NET ve B14NET motorlar, benzer özelliklere sahip olsa da farklı ihtiyaçlara hizmet ederler. Daha iyi yakıt verimliliği ve performans arıyorsanız B14NET motoru tercih edebilirsiniz. Ancak daha uygun fiyatlı bir seçenek arıyorsanız A14NET motoru sizin için daha iyi bir seçim olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bilen çıkarsa öğrenelim bizde.
  • Aynı sorunun bir benzerini yaşayan biri olarak yazıyorum bende sizin gibi 2013 meriva b 1.4T B14NET motor kodlu aracımı aldığımda motor gücünün ruhsatta 120hp olarak gördüm (kwa biriminden) ama yaptığım tüm araştırmalar aracımın 140hp olduğu yönünde. Özetle sizin konunuza gelecek olursa net olmamakla birlikte bulduğum bilgi (Motor Tipi A14NET (Euro 5); B14NET (Euro 6) Güç 103 kW ) olduğu, yani biri EURO5 diğeri EURA6 olması dışında bir bilgiye ulaşamadım.ayrıca bu motorlar arasında gerçekten bir bilgisi olan varsa lütfen cevap versin.
  •  A14NET ve B14NET arasında ki fark nedir ? A14NET ve B14NET arasında ki fark nedir ?

Silindir çapı ve buna bağlı olarak Azami hız farkı var. A14NET MOTOR AZAMİ HIZ: 202 kmh. B14NET MOTOR AZAMİ HIZ: 207 kmh (AYNI DEVİRLERDE). Başka farkı varmıdır bilmiyorum.

• Konuyu biraz hortlatmış gibi olacağım ama Azönce b14net motorda çelik sübap kullanıldığıyla ilgili bir bilgi okudum doğru mudur bu bilgi ayrıntılı bilgiye sahip olan var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar A14NET motorlu Astra J 1.4 Turbo aracımı candan mühandislikte taktırılan Lovato obd2 Lpg ile 45.000km dir kullanıyorum araçta 85bine geldi en ufak sorun yok içiniz rahat olsun gazada basan biriyimdir öyle sakin kullanmam doğru montaj ve afr ayarı ile sorunsuz ve performanslı şekilde biniyorum.

Sübap eritme olayını çok araştırmıştım almadan bu araçlarda bilinenin aksine 1.6 atmosferik motorlar sübap eritir.Opelin fabrikasyon lpg li çıkardığı motorda 1.4 Turbo dur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.