Şimdi Ara

A6000 mi Eos 70d mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

70d yi almaya yaklaşmışken a6000 dikkatimi çekti gerek fotoğraf olsun gerek video kalitesi olsun .

a6000 lens konusunda neler alınabilir aparat filan varmış galiba

A6000 Örnek Fotoğraflar --->https://pixelpeeper.com/cameras/?camera=1875

Canon Eos 70d Örnek Fotoğraflar --->https://pixelpeeper.com/cameras/?camera=1806

https://www.youtube.com/watch?v=m6S9JByA0eo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LenovoY510p -- 5 Haziran 2015; 17:50:14 >

• http://m.youtube.com/watch?v=m6S9JByA0eo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A6000 kullanicisiyim makina harika ufak taşıması kolay ancak iş lense gelince malesef sıkıntı çok pahalı ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Staylıon2000

A6000 kullanicisiyim makina harika ufak taşıması kolay ancak iş lense gelince malesef sıkıntı çok pahalı ...

aynen . aparat yardımıyla dslr lensleri kullanılıyor muş galiba doğru mu ? varsa böyle birşey denedin mi
  • LenovoY510p L kullanıcısına yanıt
    Sony a6000 hakkında değerli bir abimizin incelemesi, çok faydasını görüp sonunda vazgeçeceksin bana kalırsa
    1.bölüm
    http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=2802
    2.bölüm
    http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=3044

Selamlar...
    Not: yazı öztürert nickli arkadaşımızın halkboyleistiyor.com adlı sitesinden alınmıştır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu seçimden önce bir şeye karar vermelisin.
    Karizma mı işlevsellik mi ?
    Karizma diyorsan elbette Canon, çünkü bu makine elinde olunca sana profesyonel fotoğrafçı gibi davranıyorlar.
    İşlevsellik diyorsan Kesinlikle Sony A6000

Ben yıllarca Canon 600D (eşimde de aynı makine vardı) kullandım ama taşıma zorluğu nedeniyle vazgeçtim. Eşimle beraber 600D leri satıp Sony NEX sisteme geçtik. Nex F3K ve Nex 6 aldık. Canon varken 2 gün İstanbul gezisi yapmıştık, her akşam boyun ağrısı ile döndük otele. Ama Nex 6 ile Almanya ve Hollandayı dolaştım, en ufak bir sıkıntı yaşamadım. Hatta 16-50 lens ile montumun cebinde taşıdım.

Gelelim lenslere,
    görece olarak evet daha pahalı sony lensleri. Ama kaç tane lens almayı planlıyorsun ki zaten. Yanında gelen kit lens bir çok işini görecektir. Eğer portre lens istiyorsan bir tane de 50mm F 1.8 OSS alırsın tamamdır. İkinci elde 450-500 TL arasında bulursun, üstelik lenste optik titreşim engelleyici var. Bunu canon da bulamazsın. Zoom lens istersen 55-210 OSS var, sıfırını daha geçen ay 575 TL ye aldım. Canonda da yaklaşık 100 TL ucuza 55-250 bulabilirsin.

Sensör olarak Sony Canondan biraz daha büyük bir sensör taşıyor. Video kalitesi her iki makinede de iyidir ama sony 1080P 60 kare çekiyor.

Ben olsam sony den şaşmam :)

• Taşırım üşenmem diyorsan 70d, anı gezi fotoğrafı çekeyim her zaman yanımda olsun dersen a6000. Ben olsam 70d alırdım, her iki cinsi de kullanıyorum ama dslr da fotograf çekmenin tadını aynasizlarda bir türlü alamadım.
    Şimdi örnek vereceğim detayı çoğu kullanıcı bilmez yada başına gelmemiştir. Diyelim ki harici flaş ve tetikleyici ile çekim yapacaksın, modelin daha Çok flaş ışığı ile aydınlanmasını, doğal ışığın az miktarını almak istiyorsun. Makineyi manuel moda alıp çekim yapacaksın doğal olarak. Ama optik vizor olmadığından aynasizlarda kapkara bir ekran üzerinden çekim yapmak zorunda kalıyorsun, çünkü makine senin yaptığın o manuel ayarı ekrana ve vizore getiriyor, doğal olarak yandan vuracak olan flaşın ışığını hesaplamıyor. Dslr da böyle bir durum söz konusu değil, optik vizorden o anı zaten görüyorsun zaten.
    Benim aynasizlardaki en büyük sıkıntım bu mesela.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Şimdi örnek vereceğim detayı çoğu kullanıcı bilmez yada başına gelmemiştir. Diyelim ki harici flaş ve tetikleyici ile çekim yapacaksın, modelin daha Çok flaş ışığı ile aydınlanmasını, doğal ışığın az miktarını almak istiyorsun. Makineyi manuel moda alıp çekim yapacaksın doğal olarak. Ama optik vizor olmadığından aynasizlarda kapkara bir ekran üzerinden çekim yapmak zorunda kalıyorsun, çünkü makine senin yaptığın o manuel ayarı ekrana ve vizore getiriyor, doğal olarak yandan vuracak olan flaşın ışığını hesaplamıyor. Dslr da böyle bir durum söz konusu değil, optik vizorden o anı zaten görüyorsun zaten.

Bu çok ekstrem bir durum sayılır, kaç tane kullanıcı tetikleyici ile harici flaş kullanır ki? Sizin seviyenizde bir kullanıcı için elbette 70D ya da muadil bir makine olmalı zaten.

• Bence devamlı yanımda dolaştırabiceğim, elimin altında olan küçük bir aynasiz makina evde yatan Dslr'dan daha iyidir.

• çekomastik kullanıcısına yanıt
    Selamlar;

@Çekomatik'in sorununun iki çözümü var.

1.si Ayarlar kısmında Live view display --> Setting effect off yapmak. Böylece kamera çekilecek fotoğrafı simüle etmeyecek ve optikmiş gibi davranacak.
    2.si ise flashı açarak ekranın flasha göre hareket edip kendisini ayarlamasını sağlamak.

Bu videoda detaylı anlatımış. Ben denemedim ama bu sizin için bir sorunsa bu şekilde çözmeyi deneyebilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=LSJX-hkXjbI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saluki -- 11 Haziran 2015; 13:27:46 >
  • saluki kullanıcısına yanıt
    Hocam nex6 da var mı o ayar? Flaşı açınca dediğin oluyor ama o dediğin ayarı ben bulamadım.
    Ayrıyetten pm attım :)
  • çekomastik kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhaba;

nex6 kullanmadım hiç. Ama a6000 ve a7 de var ayar.

a77'de de varmış.

A6000 mi Eos 70d mi
  • Bu iki makina arasında benim tercihim kesinlikle Sony a6000 olurdu. Şu an A6000 ile aynı işlemci, sensör ve kit lensi kullanan Sony a5100 kullanıyorum.

A6000, hem resim kalitesi hem de düşük ışık koşullarında 70D'den çok az bir farkla daha iyi bir makina.

Bilmeyenler için, body ve lens testlerinde aşağıdaki site dünyada referans olarak kabul edilir.
    http://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Sony-A6000-versus-Canon-EOS-70D-versus-Nikon-D7100___942_895_865

Ayrıca düşük ışık, yüksek iso koşullarındaki laboratuvar test sonuçlarını aşağıdaki siteden yapabilirsiniz.
    http://www.dpreview.com/reviews/canon-eos-70d/16

Aynalı makinaların geleneksel bazı avantajları olduğu doğru(AF, vizör, kontrol), fakat aynasızların taşınabilirlik avantajı gerçekten benim gibi amatörler için vazgeçilemez.

A6000'in tek dezavantajı lens çeşitliliğinin az olması. Fakat yukarıda da bahsedildiği gibi profesyonel amaçlı kullanmayacaksanız mevcut lensler oldukça yeterli.

Tele olarak 1500 TL'ye SEL18200(ilk versiyon, gri olan), middle tele olarak sel18105g(1500 TL) oldukça iyi lensler.
    Prime Portre ve sokak fotoğrafçılığı için sel35f1.8(950 tl) veya sel50f1,8(650 TL) oldukça keskin lensler.
    Kit lens SELP1650 ise çok iddialı olmamakla beraber, rakiplerin kit lenslerinin gerisinde değil. (Fuji aynasızlar hariç)
    2000 TL üzerinde ise Zeiss'lar alınabilir.

Özetle eğer 4-5 adet lens ile set kurmayacaksanız, 70D'yi a6000'e değişmem. Bu kadar büyük bir gövdeyi taşıyacaksanız, ağırlığını daha çok hakeden bir Canon veya Nikon gövde tercih etmenizi tavsiye ederim.

A6000 mi Eos 70d mi A6000 mi Eos 70d mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efiksis -- 13 Haziran 2015; 14:44:09 >

• Nikon d7100

• quote:

Taşırım üşenmem diyorsan 70d, anı gezi fotoğrafı çekeyim her zaman yanımda olsun dersen a6000. Ben olsam 70d alırdım, her iki cinsi de kullanıyorum ama dslr da fotograf çekmenin tadını aynasizlarda bir türlü alamadım.

Burada ufak bir düzeltme yapmak istiyorum.

A6000 de menüden yaptığım ayarları gösterme seçeneği var.

Düzeltme: Benden önce yazmışlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizhoca -- 18 Haziran 2015; 1:06:25 >

• denizhoca kullanıcısına yanıt
    Nex6 da da varmış hocam. Çok şükür bu sorunu çözdüm :D
  • quote:

Nex6 da da varmış hocam. Çok şükür bu sorunu çözdüm :D

:) sevindim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.