Şimdi Ara

A8 3500M Hakkinda.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Su an amerikada'yim. Ve Gateway marka bir notebook aldim. Fiyati oldukca uygundu. Uzerinde A8 3500m islemci var. Bu islemciyi daha evvel duymamistim fakat Quad-core ibaresini gordugum ve dedigim gibi fiyatinin uygun oldugunu dusundugum icin aldim. 1.5ghz default 2.4ghz turbo speed diyor.

Benim sorum su; asagida yayinladigim resimde de goreceginiz gibi Cpu-z ile baktigimda 800mhz civari cikiyor islemci hizi. Ve ben bunu masaustundeki bios ayarlarindan yaptigim gibi C1E gibi bir seydi sanirim onu disable ederek surekli 1.5ghz da calismasini saglayamiyorum cunku biosda oyle bir ozellik mevcut degil. Bu islemcinin 1.5 olarak calismasini nasil saglayabilirim? Veya yapabilir miyim?

Saygilar.

A8 3500M Hakkinda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adamin1i -- 21 Temmuz 2011; 10:44:40 >

• amd nin fusion olarak adlandırılan bu yeni seri işlemcilerinde güç tüketimi önemli bir paramtre olduğu için bios ta bahsettiğiniz şekilde bir ayar koymamaış olabilirler.

ama zaten sürekli 1.5ghz de çalışmasının size ne gibi bir getirisi olacak?

sistem işlemci gücüne ihtiyaç duyduğunda hızını 1.5ghz e o da yetmezse turbo ile 2.4ghz e çıkartabiliyor.
  • Güç ayarlarını Max.!a ayarlayın.
  • pil simgesine tıklayıp yüksek performansa tıklamanız yeterli dengeli ve güç tasarufu görünüyorsa en altta diğer güç seçenekleri yazar oraya tıklayınız oradan yüksek performans seçeneğini seçiniz.
  • Neden böyle bir şey yapmak istediğinizi anlayamadım. Otomobilin ilk dört vitesini iptal edip kontağı çevirir çevirmez 5. viteste kalkış yapmak gibi bir şey bu.
    Yeni nesil AMD işlemcileri Cool & Quiet sayesinde boşta 800mhz hıza düşerler ve bu size enerji tasarrufu ve daha uzun pil ömrü olarak geri döner. İş yükünüze göreişlemci hızını 1.5 hatta turbo ile 2.4 e kadar otomatik olarak çıkarır. Ama istemem derseniz yukardaki tavsiyelerden birini uygulayın. Fakat bunu yaparsanız batarya sürenizin de kısalacağını hesaba katın.
  • Cevaplariniz icin hepinize ayri ayri tesekkur ederim. Tavsiyelerinize uyup bu sekilde birakacagim. Herkese iyi gunler dilerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.