Şimdi Ara

AB, onarım hakkı teklifini onayladı: Elektronik cihazların 2 yıllık garanti süresi uzayabilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
4.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • onun yerine üretilen her tlf her gittiği ülkede aynı şekilde 2 yıl garantisi devam etmeli tr den laldıysam dunyanın neresine gidersem gideyim garantisi devam etmeli sonuçta üreten firma belli firmalar kendi satttığı ürün arkasında durmuyor apple de sıkıntı olmayabilir bu konuda ama diğer firmalar da var.

• Bence yanlış bir uygulama. Yalnız Benim iyiliğim için düşünülebilir ama genel olarak
    Talep düşüklüğüne ve arz kaybına (işsizlik) neden olur devamında devletlerin gelirlerini düşürüp (bütçe denkliği için) ilave vergiler getirilmesine neden olur. Bunun yerine ürünü satan firmanın garanti süresi biten ürünü ücreti karşılığında orjinal parça ile tamiratına imkan sunmasına mecbur kılınması daha doğru olur. Örneğin 4 senelik bir cep telefonu nun orjinal bataryasını sittin sene bulamıyorsun sadece orjinal adı altında yan sanayilerini alabiliyorsunuz gibi gibi

• Özellikle kullanım kılavuzunun yanında tamir kılavuzu olması gerekiyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eski arçelik özelinde konuşursak siemens lisansı ile üretiliyordu yani eski alman sağlamlığı ve kalitesini aratmayan ürünlerdir.

AB, onarım hakkı teklifini onayladı: Elektronik cihazların 2 yıllık garanti süresi uzayabilir
  • maximus01982 M kullanıcısına yanıt

Almanya'daki adam 10 günlük asgari maaşı ile İphoıne 13 pro alıyor.

Sen 4-5 belki 6 aylık asgari ücret maaşınla alıyorsun.

Türkiye haricindeki ülkeler için Telefon değerli bir şey değil. Adam 10 gün fazla çalışır yenisini alır.

• min. 4 yıl olmalı artık. Madem teknoloji gelişti efendim uçuyoz kaçıyoz.Hadi ver garantisini de o zaman görelim.

• Garanti uzatımından çok tamirinin kolaylaşması gerekiyor bence. Cihazlar artık belli bir olgunluğa ulaştı. İşlemci nm si de eskisi kadar hızlı ilerleyemediği için cihaz teknolojisi eskisi kadar hızlı eskimiyor. 3-4 sene önceki cihazların şimdikilerden çok da eksik kalır yanı yok. 10nm cpu ve 4gb belleğe sahip telefonlar gündelik uygulamalarda pek kasmıyor.

Ancak fiziksel olarak kötü durumdalar. Hem resmi yedek parça bulmak zor, hem de tamir edilemeyecek şekilde yapılıyor. En büyük sorun da ekran ve bataryada. Sert zemine bir düşürüyorsun. 10binlik cihazın pert oluyor. Halbuki cam değişimi daha kolay yapılacak şekilde tasarlanabilirdi.

Güvenlik güncellemelerinin de en az 5 yıl sürmesi gerekli.

• bence en az 4 sene olmalı

bir tarafımızı yırtıyoruz telefon alana kadar 4 yıla kadar tamir hakkı gelsin

• dedeefendi_ kullanıcısına yanıt
    Çok güzel yorumlamışsınız,elinize,dilinize sağlık.Az çok elim tornavida tutar,evdeki eşyalardan tutunda,arabaya kadar elimden geldiğince tamir etmeye çalışırım.Geçenlerde benim telefonun pil ömrü bitmiş,kullanılamaz hala gelmişti artık telefon.Bir açıp bakayım,değiştireyim dedim,dediğiniz gibi aman Allahım küçücük,çeşit çeşit vida.Boyutları kendi arasında bile fark ediyor,dikkatli olmasak gitti telefon.
    Tüketim toplumuna son sürat hizmet ediyor firmalar ve kimse bu durumdan şikayetçi değil,çok üzücü.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • louis rossmann sağolsun

• TulparHAN kullanıcısına yanıt

Bu bilinç meselesi. Burda gösteriş ve israf daha çok, orda parasının ve malının kıymetini daha çok biliyor. Ayrıca hayat belli ürün gruplarından ibaret değil. Tasarruf, zenginleşmenin ve stabil bir hayat sürebilmenin önemli ayaklarından biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serafon -- 11 Nisan 2022; 10:57:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serafon kullanıcısına yanıt

Parasının kıymeti falan değil oralarda fiyat artmıyor sabit aDam 1 yıl sonra bile aynı fiyata alabiliyor

iPhone 13 Pro ilk 17 bin TL ye çıktı şimdi 25 bin TL oldu

Biz de her geçen gün fiyat artığı için paramız olduğu an alabileceğimizin en iyisini alıyoruz çünkü biliyoruz ki 1 ay sonra aynı fiyata çok daha kötü veya düşük seviye de bir ürün alacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 11 Nisan 2022; 11:43:13 >
  • pcislocked kullanıcısına yanıt

Adam bildiğin mentsl savaş veriyor elma ile.

• 10 yıl diye boşuna kendinizi kandırmayın.

Ekstra ücret vererek aldığınız garanti bile geçerli olmuyor, bir şekilde kullanıcıya, voltaj dalgalanmasına suç bulup onarım sağlanmıyor.

şu an 2 yıl içinde bile hizmet alamıyoruz.

Tüketici hakem heyetleri dosya dolu.

ürün alıyorsun paketini açıyorsun, bozuk çıkıyor. Aldığın yere gidiyorsun, sen bunu açmışsın diyor. e ne olacaktı kutusuna bakmak için mi aldık ? Sonra servise göndereceğiz diyorlar.

1 gün önce faturasını kestiğin ürünü servise yollayıp 20 gün bekliyorsun, tamir edip yolluyorlar... onu da adam gibi yapamıyorlar.

Yedek parça sağlanır ise de fahiş fiyat olmamalı...

50 inç TV paneli kırılıyor. TV 3000 TL, panel 2995 TL fiyat veriyorlar.

• Tüketici olarak istediğim şeyler şunlar:

1. Standartlaştırılmış parça,
    2. Standartlaştırılmış açık kaynak yazılım
    3. Dökumantasyon

Garanti istemiyorum. Ücreti düşürsünler. Ek ücretle garanti alınsın, isteyen alsın.

Interface aynı olsun, atıyorum aynı boyutta hangi paneli takarsam görüntü alabileyim (laptop tv için mesela), yazılım açık kaynak olsun, bi problem çıktığında güncelleyelim, parça standart olsun, sıkıntı çıkardığında lego gibi değiştirelim, dökümantasyon olsun, kafama göre okuyup kurcalayabileyim ne isterim ki daha.

Zaten garantide sürünüyoruz, en azından paramızla rezil olmayız.

Fiyat artmazken de öyleydik biz.

• serafon kullanıcısına yanıt

Siz de problem varmış. Biz öyle değildik ama artık öyle olduk.

Ucuz ne bulursam alıyorum 1 hafta önce 7-8 tane 3 kg lik yoğurt alıp stok yaptım yoğurt fiyatları arttı.

Parayı bulur bulmaz alıyoruz nasıl olsa fiyatlar yükseliyor.

Biz dediğim toplumun büyük kısmı, kendimden bahsetmiyorum.

• Güzell

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.