Şimdi Ara

Abartılı 2.el Araç Fiyatları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
2
Favori
3.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Golfler sifirindan 3 milyar fazlaya gidiyor. 1.2 TSİ 105HP Comfortline Golf sifiri 50.000 TL adam 2012 model 11 binde arabayi 53.000 Tlye satiyor. Gerekcesi ise arabasi sifirdan farksizmis, tertemizmis ve ilana kocaman beklemek yok yazmis. Bir yandan hakli Golfte Marta gun veriyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı durum konut sektöründe de var...mevcut eski dairesine yeni daire fiyatına yakın fiyat biçerek 15-20bin neyse eklemeyle -tutarsa- evini yeniliyor vatandaşımız...

Tabii ki satıcı olan malını en iyi şekilde değerlendirmek isteyecek,alıcı da en uygun rakama almak isteyecektir ancak eldeki ev-arabanın 2.el sitelerindeki ilanlardan ziyade piyasa değeri;fiilen gerçekleşen alışveriş rakamları kıstas almak gerekiyor...

Bir süredir malum sitede jetta-dizel-comfortline-manuel-2011/2013-0/50000km ilanları anadayfamda kayıtlı,neredeyse hergün inceliyorum...sıfırı 64000tl olan bu aracın ilan fiyatları 55-65bin aralığında-kazasızları-...yalnız neredeyse hiç satış olmuyor...incelediğim bütün ilanlar pembe renkli duruyor,üzerine yenileri ekleniyor sürekli...

• bazi modellerin fiyati harbiden yuksek yasi ve kullanilmisligina gore ..

ama sifir fiyatlara gore belirlenio birazda sifir fiyatlari ucmus gitmis...
    paranin degeri yokki abey elime para gecse diyorum bu ay baya param var (öle gelio) bi alisveris faturalar falan flan :) bakmisim bise kalmamis :d

• Ne yazıkki 2. el piyasası cidden çok saçma bir durumda. Millet açıyor malum 2. el satış sitesini başlıyor arabasına değer biçmeye bir bakıyorsun kafadan 3-4 bin sallama fiyat eklemiş üstüne.
  • Aynen katılıyorum hocam. B-C sınıf 2005 üzeri araç fiyatları biraz temiz ve 150bin km altındaysa uçuk resmen. Buna inat clio alıcağımantemiz bulursam Laguna alıcam! Varsın 10kuruş fazla yaksın

• gülmekten öldüm...geçen sahibinden de gezerken era gördüm.. 2009 model (benzinli , dizeli daha fazla tutuluyor) 28 bin tl istiyor... :)))) gelmiş araba 5 yaşına :DD
  • BöcekBaşı kullanıcısına yanıt
    Fazla yakıyor doğrudur ben o yüzden lpg li kullanmayı düşünüyorum.
  • amanhem kullanıcısına yanıt
    Hocam benim baktığım araçlar satılamıyor da kimisi sürekli ilan yenilemiş 3 4 ay olan var 15 günlük olanlar var o kadar sürede satılamıyor da satılsa o fiyatlara ben de diyeceğim ki demekki aracın ederi o bari bende alıyım o fiyatlara. Astra turbolulara da lpg de sıkıntı yaratıyor deniliyor ben h kasa da alsam j kasa da lpg li kullanmayı düşünüyorum.
  • Melesef öğle ben 4 aydır araç bakıyorum hala alamadım 4 ay önce 13.000tl ye polo ile başladım yola şimdi fiyatı 16.000tl ye yükselttim ama hala bulamadım. benimde otomotiv ile uğraşanlardan duyduğum doların yüksek olmasından dolayı fiyatların aşağı inmemesi bilemiyorum ne kadarı doğru ne kadarı yanlış. bide araç sahiplerine bir ilan gösterdiğim zaman abi bu araç nasıl diye ilk cevap şu ''Fiyat niye o kadar yüksek'' oluyor. Artık bizim kısmetimize mi denk geldi çözemedim. Kısmet olursa yılbaşından sonra iyi kötü birtane getz alıcam veya vazgeçicem Hayırlısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altanbilisim -- 24 Aralık 2013; 16:44:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrekocfb

Arkadaşlar ben şuan ki 2.el araçların gereksiz pahalı olduğunu düşünüyorum bu konuda sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.

Arkadaşlar 12 gündür araç bakıyorum 8 10 tane araç var sahibinden.com daki listemde 1 tane satılan görmedim ama herkes birbirine bakıp istiyor da istiyor yakında 0 ını geçecek 2. el herhalde. Olay açık arttırmaya dönmüş ama bu defa müşteriler değil arttıran satıcılar birbirlerine bakıp fiyat arttırıyor. Benim gibi ciddi alıcılar mağdur olmuş oluyor ve satıcılar da kendi kendilerini mağdur etmiş oluyor.

Yazın opel astra 1.6 hatchback esssentia ların en temizini 10000 km yi geçmemiş konfor paketlilerini 33500 e falan alabiliyordum. Ama şu an almak istiyorum ve 35000 den aşağı yok üstelik sözde kışın ucuz olurmuş 2.el. Aracına LPG taktırıp 35000 e veren de görmedim ve bu fiyatlar 39500 a kadar çıkmış. Yahu bu aracın sıfırının boşu 37500 dolusu 41000 ben bu abartılı fiyatları anlamıyorum. Aynı durum focuslarda da var daha bu yaz 2010 hatchback focusu lpg li halde arkadaşım 35500 e aldı şimdi o temizlikteki araçlara bakıyorum 40000 dan bahsediyorlar.

Anlayan bir arkadaş varsa bana yardımcı olsun da ben normal bir fiyatta 2. el araç beklemeyeyim gideyim kredi falan 0 araç alayım bari.

bence araç fiyatları düşük düşünsene sıfır araç fiyatlarını ve galerileri

• 2.ele o kadar parayı peşin verecem ondan sonra 40 tane kuşkuyla yatıp kalkacam. arabanın km ile mi oynadılar yoksa kazalı mı, parça mı değişti. ötv denen illet olduğu sürece bu memlekette daha çok bekleriz 2.elin düşmesini.

ha bu arada verdiğimiz vergiler ayakkabı kutusundan çıktığı sürece 2.ele düşecek arabada bulamayacağız bu gidişle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akula06 -- 24 Aralık 2013; 16:07:44 >
  • Bu ikinci el durumu 1 2 aylık mevzu değil ki.5 6 yıldır bu şekilde.siz yeni araç baktığınız için böyle.bende hal böyle olunca 0 aldım astra classıc.fiyatına göre iyi bir araç c sınıfı geniş.yakıt olarak ben izmirde olduğum için ve fazla şehir içi fazla gitmediğim için ve biraz bastığım için eco modda değilim yani ve araç 1300 km de 8.1 yakıyorum ve kış ayı.

• son zamanlarda 2. el uçmuş durumda hakikaten...

alıcı bulabılıyolarmı acaba
  • Üye olun özelden kıllığına mesaj gönderin.

Adam 50 demiş ben ciddi alıcıyım 42 civarına müşteriyim diyorum.

Bazen olur diyorlar bazen ilanı siliyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Üye olun özelden kıllığına mesaj gönderin.

Adam 50 demiş ben ciddi alıcıyım 42 civarına müşteriyim diyorum.

Bazen olur diyorlar bazen ilanı siliyorlar

Mantıklı

• ikinci el fiyatlarından şikayetçi olunması doğal bir şey. çünkü insan mal alırken ucuza almak ister

yalnız şöyle bir durum var. sıfır araç fiyatları her geçen gün zamlanıyor.

2013 haziran sonunda,

peugeot 301 1.2 baz liste fiyatı 30.000 tl
    astra classic3 baz liste fiyatı 34.500 tl idi.

sıfır araç alıp almama arasında gidip gelirken bu iki aracı gidip showroomda inceledim ve fiyat aldım. astradan 500 tl indiler. 301 den indirim yapmadılar. bende kredi çekmemek için sıfır araç almaktan vazgeçtim.

şu an aynı araçlara bakıyorum 32.850 ve 37.750 yani %10 zam gelmiş.

ben şu an kredi çekip sıfır araç almak istesem haziran ayında aldığım ikinci el aracı aynı fiyata satar mıyım? en azından 1000 tl fazlasına satmak isterim yine zarardayım.

birazda satanların tarafından bakmak lazım. sıfır fiyatlarını takip etmek lazım.

edit: keyfi ilanlara ben de karşıyım. sahibinden ortalaması bellidir. bu ortalamanın 3-4 bin üstüne çıkanlar keyfi ilan açıyorlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: altanbilisim

Melesef öğle ben 4 aydır araç bakıyorum hala alamadım 4 ay önce 13.000tl ye polo ile başladım yola şimdi fiyatı 16.000tl ye yükselttim ama hala bulamadım benimde otomotiv ile uğraşanlardan duyduğum doların yüksek olmasından dolayı fiyatların aşağı inmemesi bilemiyorum ne kadarı doğru ne kadarı yanlış artık bizim kısmetimize mi denk geldi çözemedim. Kısmet olursa yılbaşından sonra iyi kötü birtane getz alıcam veya vazgeçicem Hayırlısı

Hocam dövizin yüksek olması illa ki etkiliyordur ama daha önceki mesajlarda da bahsettiğim gibi araçlarını da satamıyor satıcılar yani o fiyatları da veren çok fazla yok. O yüzden ben döviz yüksekliğinden çok bu sahibinden.com daki aslında satmak istemeyen ama 2 3 bin kar edersek neden satmayalım diye siteye konulan araçlarla ilgili bir durum var o araçlara bakan gerçek satıcılar da benim aracım da o değerleri eder deyip fiyatı yüksek tutuyor ama kimse satamıyor aracını 15 gündür listemdeki 1 araç bile satılmadı günü dolanlar oldu ilanı yenilediler hala satamadılar.

• @cLk

Hocam bir yere kadar haklısın ama güncel kasa sıfır fiyatlarıyla eski kasa arabalara fiyat biçenler var.Mesela bu aralar 1.nesil Toyota Auris'lere bakıyorum 2011'de sıfırı 38.000'e satılan araca şimdi 38 yazmış adam, diyorum bu fiyatı neye göre belirledin,e diyor sıfırı 45.000 kardeşim, senin arabanla şimdiki satılan aynı mı arada kasa farkı, teknoloji farkı var diyorum kardeşim ona bakma sen birkaç parçayı değştirip sürüyorlar piyasaya diyor adamın kurduğu mantığa bak cam açma düğmlerini,sinyal kolunu örnek gösteriyor bana neymiş aynıymış pes artık dedim kapattım telefonu.

Elbette herkesin malı kıymetli ama bunun adı şark kurnazlığından başka bir şey değil bence.Tabi ki zorla değil almamak en iyisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Schuey -- 24 Aralık 2013; 16:56:15 >
  • mesaj bulunsun
  • haziranda astraların ikinci ellerine bakıyordum. 1 parça boyalı 15-20k km yapmış araca 32.000 istiyorlardı. sıfırı 34.000 zaten. o yüzden ikinci el astralara hiç bakmamaya başlamıştım. ona düşmezsen başkasına düşüyorsun.

kelepir ikinci el bulmak tamamen şans işi. ben 1 hafta -10 gün araçsız kaldım. daha fazla kalamazdım. mecburen o sıradaki araçlardan birisini alacağım. bir de işin bu yönü var. insanlar arabasız kalamıyor. işleri gereği çok araç inceleyemiyorlar. denk gelen aracı almak zorunda kalıyorlar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.