Arkadaşlar ben şuan ki 2.el araçların gereksiz pahalı olduğunu düşünüyorum bu konuda sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.
Arkadaşlar 12 gündür araç bakıyorum 8 10 tane araç var sahibinden.com daki listemde 1 tane satılan görmedim ama herkes birbirine bakıp istiyor da istiyor yakında 0 ını geçecek 2. el herhalde. Olay açık arttırmaya dönmüş ama bu defa müşteriler değil arttıran satıcılar birbirlerine bakıp fiyat arttırıyor. Benim gibi ciddi alıcılar mağdur olmuş oluyor ve satıcılar da kendi kendilerini mağdur etmiş oluyor.
Yazın opel astra 1.6 hatchback esssentia ların en temizini 10000 km yi geçmemiş konfor paketlilerini 33500 e falan alabiliyordum. Ama şu an almak istiyorum ve 35000 den aşağı yok üstelik sözde kışın ucuz olurmuş 2.el. Aracına LPG taktırıp 35000 e veren de görmedim ve bu fiyatlar 39500 a kadar çıkmış. Yahu bu aracın sıfırının boşu 37500 dolusu 41000 ben bu abartılı fiyatları anlamıyorum. Aynı durum focuslarda da var daha bu yaz 2010 hatchback focusu lpg li halde arkadaşım 35500 e aldı şimdi o temizlikteki araçlara bakıyorum 40000 dan bahsediyorlar.
Anlayan bir arkadaş varsa bana yardımcı olsun da ben normal bir fiyatta 2. el araç beklemeyeyim gideyim kredi falan 0 araç alayım bari.
Bende ikinci el araçlara bakıyorum ama, dediğiniz gibi fiyatlar uçmuş durumda. Anlamak mümkün değil, herkes doların yükselmesine bağlıyor olayı, bir nevi haklılar ama.. Katalog fiyatları baz alıp fiyat belirliyor satıcılar sanki sıfır araç alırken hiç pazarlık yapılmıyor.
Gelecek hafta sıfır için tekrar gidecem bayilere, ikinci ellere yine bakıyorum. Sizde bir göz atın bayilere tekrardan..
quote:
Orijinalden alıntı: Muptela
Bende ikinci el araçlara bakıyorum ama, dediğiniz gibi fiyatlar uçmuş durumda. Anlamak mümkün değil, herkes doların yükselmesine bağlıyor olayı, bir nevi haklılar ama.. Katalog fiyatları baz alıp fiyat belirliyor satıcılar sanki sıfır araç alırken hiç pazarlık yapılmıyor.
Gelecek hafta sıfır için tekrar gidecem bayilere, ikinci ellere yine bakıyorum. Sizde bir göz atın bayilere tekrardan..
bende uzun süredir 2. el bir araç arıyorum.. listemdeki araçların (ilgili linki kaydedince fiyat ta görünüyor linkte) 17binlerden 21binlere gittiğine sayısız kere şahit oldum.. az da olsa ederine yakın bir araç görünce, çok temiz ama çizikten! dolayı değişen parçalar, çizikten! dolayı komple boyanmalar, bilmem ne sebeplerle kaza tutarlarının abartılı! yazılması, sürekli artan fiyatlar falanlar filanlar... sıfır arabalara bende yöneldim ama onlarda da bir artış oldu.. 40bin liralık araçlarda stepneyi bile ekstra parayla satılan modeller var.. klima, arka cam otomatiği vs yi saymıyorum bile.. hadi bir şekilde aracı aldık, bu sefer de servisten giydiriyorlar.. sadece yağ su değişimi için 700tl gibi bir rakamı gözden çıkartmak gerekiyor (bazı markalar eurolarla istiyor aynı rakamı), niye? çünkü garantisi bozulmasın diye.. citroen marka aracımızdaki arızayı her götürüşümde muhteşem bilgisayarlarıyla silerek garanti süresinin sonuna kadar ötelemeyi de başarmışlardı!!!.. hiç bir sınırlama söz konusu değil bu konuda.. isteyen istediği fiyata yapıyor bakımları.. sende paşa paşa ödüyorsun... neyse yazdıkça sinirlerim tavan yapıyor.. uygun olduğunu düşündüğünüz araçlar olursa paylaşalım lütfen, belki birimize yarar...
emrekocfbE
kullanıcısına yanıt
hocam nasıl bir araç bakıyorsunuz. bütçeniz nedeir. biraz bilgi verin ki arkadaşlar yardımcı olabilsin
quote:
Orijinalden alıntı: parezer
hocam nasıl bir araç bakıyorsunuz. bütçeniz nedeir. biraz bilgi verin ki arkadaşlar yardımcı olabilsin
üç beş tane tok satıcı piyasanın çok üstünde fiyat belirtiyor, tıpkı sizin de söylediğiniz gibi diğer satıcılar da 'benim aracımın onunkinden ne eksiği var' deyip oda o aralıkta bir fiyat yazıyor.Hal böyleyken alım satım yapacak kişiler netten baktıklarında araç piyasası uçmuş.93-94 model bmw 3.18'e 25 000 lira istemişler aynı buna nazaran kuş serisinden 93 şahine 12 000 yazmış.İçine 200 liralık set atan aracının fiyatını 3-4 bin lira arttırıyor birde çelik jant varsa tamam :) araba ederinin iki misli fiyatı ile karşımıza çıkıyor.Şöyle bir konu dikkatimi çekti.Galericilerin işi alım satım olduğundan para kazanmak zorundalar şişkin fiyat yazarlarsa para kazanamazlar, gözlemlediğim kadarıyla galericiler zaten piyasanın altında araç alıyorlar.Satarken de piyasası neyse onu istiyorlar yani uçuk rakamlar söylemiyorlar.Ama araçlara ne derece güven olur bilinmez tabi ki.
quote:
Orijinalden alıntı: parezer
Arkadaşlar aynı konudan bende şikayetçiyim 28 bine kadar opel astra bakıyordum bir tane buldum 2005 model elegance opel ancak fiyat 27500 almaya niyetlendim etrafımdaki herkes aracın fiyatının çok yüksek olduğunu söyledi vazgeçeceğim neredeyse nasıl olacak bilmiyorum araba bulamıyorum.
parezer
kullanıcısına yanıt
Opel astra h kasa essentialara bakıyorum classic 3 diye de geçiyor ama yazın baktığım araçlardan fazla fiyat istiyorlar ben de alamadım 12 gün oldu bir araç uygun geldi o da bakmama fırsat kalmadan satıldı. Diğerleri de satmaya gönüllü değil herhalde 12 gündür listemden o dediğim araç haricinde bir tane satılan araç görmedim.
quote:
Orijinalden alıntı: emrekocfb
Opel astra h kasa essentialara bakıyorum classic 3 diye de geçiyor ama yazın baktığım araçlardan fazla fiyat istiyorlar ben de alamadım 12 gün oldu bir araç uygun geldi o da bakmama fırsat kalmadan satıldı. Diğerleri de satmaya gönüllü değil herhalde 12 gündür listemden o dediğim araç haricinde bir tane satılan araç görmedim.
Hocam bende h kasa bakıyorum elegance modeli arıyorum sizce maksimum kaç verilmeli?
BöcekBaşı
kullanıcısına yanıt
Bence de yüksekmiş 2005 astra 27500 etmez ama hem temiz hem daha ucuzunu bul desen ben de bulamam piyasası gereksiz şekilde yüksek bu araçların.
quote:
Bence de yüksekmiş 2005 astra 27500 etmez ama hem temiz hem daha ucuzunu bul desen ben de bulamam piyasası gereksiz şekilde yüksek bu araçların.
Hocam aynen dediğiniz gibi arkadaşlar pahalı diyor araçta darbe boya yok tüplü ama arkadaşlarım öyle deyince soğudum arabadan bir de piyasada h kasa elegance falan yok nasıl bir işse anlayamıyorum araç bulmam lazım ama yok işte.
quote:
Orijinalden alıntı: BöcekBaşı
quote:
Hocam bende h kasa bakıyorum elegance modeli arıyorum sizce maksimum kaç verilmeli?
Hocam ben yazın elegance araçlara bakıyordum bildiğim kadarıyla 2010 a kadar üretimleri var daha sonra essentia diye çıkmaya başladı astralar. Bence 27500 e 2007 elegance paket araçların alınabilmesi lazım model başı da 800-1000 arası fiyat oynar yani öyle yap değerlendirmeni. Bir de şehir faktörü var. İstanbul araçları ankaradaki araçlara göre 1500 2000 arası daha ucuz ama ben cesaret edip istanbuldan araç almıyorum çünkü benim ustam da tanıdığım computest merkezi de ankara da. Ankarada araç arıyorum onlar da kafayı yemiş durumda dediğim gibi 0 araç fiyatlarını geçecekler yakında.
quote:
Orijinalden alıntı: nightblueist
quote:
quote:
Hocam ben yazın elegance araçlara bakıyordum bildiğim kadarıyla 2010 a kadar üretimleri var daha sonra essentia diye çıkmaya başladı astralar. Bence 27500 e 2007 elegance paket araçların alınabilmesi lazım model başı da 800-1000 arası fiyat oynar yani öyle yap değerlendirmeni. Bir de şehir faktörü var. İstanbul araçları ankaradaki araçlara göre 1500 2000 arası daha ucuz ama ben cesaret edip istanbuldan araç almıyorum çünkü benim ustam da tanıdığım computest merkezi de ankara da. Ankarada araç arıyorum onlar da kafayı yemiş durumda dediğim gibi 0 araç fiyatlarını geçecekler yakında.
Ankaranın gözünü seveyim hocam onlar biraz vicdanlı ben doğu taraftayım buralar hep uçuk
quote:
quote:
quote:
quote:
hocam iki ay önce bi araç aldım. aynı sıkıntıları çektim. internette yazılan fiyatın iki-üç aşağısına arabayı alırsınız. mümkünse telefonda değil de araba başında pazzarlık yapın. ayrıca ne yazıkkı cevremizdeki insanları dinlersek araçsız kalırız. ben bi araç beğendim almaya gittiğimde çevremdekiler o kadar etmez pahalı alma dediler fakat arabayı aldığımdan sonra alma diyenler nerden buldum bu aracı cok uyguna almıssın demeye başladılar. velhasıl demek istediğim fiyatları araştırıp araç temizse biraz ederinden fazla da verirlir ama çevrenizdeki insanları gereğinden fazla dinlemeyin.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote: