Şimdi Ara

Abartılı 2.el Araç Fiyatları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
2
Favori
3.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • malum sitede 97 corollaya 18 bin isteyen bile gordum 2 aydir arac bakiyorum maks 22k.butceye. diyarbakirda yasiyorum. burda resmen araba yok olanlarda fahis fiyat. sinirden deliye donmus durumdayim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: overdozz

malum sitede 97 corollaya 18 bin isteyen bile gordum 2 aydir arac bakiyorum maks 22k.butceye. diyarbakirda yasiyorum. burda resmen araba yok olanlarda fahis fiyat. sinirden deliye donmus durumdayim.

Aynen hocam megane olmadı benim de ocak ayına bıraktım aracı almayı artık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BöcekBaşı

quote:

Orijinalden alıntı: overdozz

malum sitede 97 corollaya 18 bin isteyen bile gordum 2 aydir arac bakiyorum maks 22k.butceye. diyarbakirda yasiyorum. burda resmen araba yok olanlarda fahis fiyat. sinirden deliye donmus durumdayim.

Aynen hocam megane olmadı benim de ocak ayına bıraktım aracı almayı artık..

son olaylardan sonra ekonomi daha da kotuye gidecek gibi. dolar yukselişte. yeni yıl mtv zamları fiyatları daha da yukarıya çekmesin?
  • dolar euro artıyor herşey pahalanıyor ancak 2. el düşsün istiyoruz..
    keşke 2. el düşmesi yerine mazot ucuzlasa mtv azalsa vergi düzene girsede araç alınca rahat rahat binsek..
  • overdozz kullanıcısına yanıt
    üstad diyarbakırda birkaç kişi var (burdan isim vermek doğru olmaz sanırım) çok uygun fiyatlı ilanları var.. birkaç kere heveslendim ama cesaret edemedim ankaradan gelmeye... tabii bilemiyorum araçlar pertten mi çıkmadır başka bir sorunu mu vardır..siz mutlaka görüşmüşsünüzdür, oradaki araçların durumu nedir acaba?
  • otomobil almak bizde yatırım gözüyle bakılıyor. ben kırşehir'de büyüdüm, bizim oralarda en fazla satılan araç hep renault olmuştur. haliyle şehrin en büyük firması da renault satan çağlayanlar oluyor. logan'ın servis dönemleri tatile denk geldiğinden memlekette götürürüm servise genelde. hem biraz daha iyi fiyat alıyorum hem de tanıdık hesabına iyi kötü bir şeyleri de ardan çıkarttırıyorum. bu sırada da satış temsilcileriyle konuşuyorum, araçları inceliyorum vs. malum symbolleri yeniledi renault ve müşteriler gelince çoğunlukla bunu alsam bir sene sonra kaça satarım diye soruyorlarmış. şimdi, biz millet olarak araçları binmek için mi yatırım için mi alıyoruz? öncelikle buna bakalım. elbette ben de isterim aldığım bir maldan en az zararı etmeyi ancak aldığım araca bindiğimi, işimi gördüğümü, bu süre zarfında da aracın değerinin düşmesinin normal olduğunu da bilmem gerek. adamlar vw'in araçlarını alıyorlar, 10.000 km binip aldıklarından da pahalıya satıyorlar. ve de satılıyor. hem alan hem de satan aklen dengesini yitirmiş durumda bence. sektör bu fiyatlarla dönebiliyorsa vallahi yuh. bunda hepimizin suçu var bence. her talep arzını doğurur sonuçta.

• Dövizdeki artıştan haberiniz yok galiba?

Döviz yükselecek ama siz ucuza araba alın diye bunlar ikinci el fiyatlarına yansımayacak, öyle mi? Ooooldu cnm...

Dolar 1.70 ken ikinci el arabasına 34bin TL (20bin Dolar) isteyen bir adam, bugün de 34bin mi istemeli yoksa 20bin Dolar mı?

Siz araba satsanız hangisini istersiniz? Yoksa arabanızın değerini altına endeksleyip sürekli ucuzlamasına seyirci mi kalırsınız?

Her ne kadar enflasyon yok dense de var işte ama üzeri örtülüyor. Hep % 10'un altında açıklanıyor ama koca bir yalan. 1 Liralık simit bir günde 1,5Lira olup da %50 zamlanıyorsa bunu açıklayamazlar işte.
  • ozzmania kullanıcısına yanıt
    hocam, yazın hatay'da inanılmaz ucuza araçlar vardı. suriye ile olan olaylardan ötürü olduğunu düşündüm. 30 bin'e çok güzel focuslar falan vardı, bir şeyi vardır dedim hiç girişmedim ben de o işe.
  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    Kaman'lı mısın yoksa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Praetor

Kaman'lı mısın yoksa?

Kamanlıyım hocam sen de mi Kamanlısın?
  • Bende satıcam 97 uno s kaç lira eder? şöyle 9000 eder m?
  • Konuyla alakasız ama 1 ocaktan sonra araba alımı yaparken, ocak vergisi yatırılmadan araba satışı olmuyor mu? yani ocak vergisini satan kişi yatırmalı önce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: korfezgunesi

Konuyla alakasız ama 1 ocaktan sonra araba alımı yaparken, ocak vergisi yatırılmadan araba satışı olmuyor mu? yani ocak vergisini satan kişi yatırmalı önce?

Ocak vergisi yatırılmadan araç satışı olmaz. Etik olan aracın sahibinin ödeyip o şekilde satış yapmasıdır. Ancak durum pazarlığınızın şekline göre değişebilir.

• Gravaze kullanıcısına yanıt
    Yok iş ortaklarımdan biri Kaman'lı . Kendisi Ceviz bahçesi için bir toros'u satın adı geçenlerde. Ona göre Toros ve biraz paralıysan Focus II sedan'dan başka bir araç oralara yaramaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zgn61

quote:

Orijinalden alıntı: korfezgunesi

Konuyla alakasız ama 1 ocaktan sonra araba alımı yaparken, ocak vergisi yatırılmadan araba satışı olmuyor mu? yani ocak vergisini satan kişi yatırmalı önce?

Ocak vergisi yatırılmadan araç satışı olmaz. Etik olan aracın sahibinin ödeyip o şekilde satış yapmasıdır. Ancak durum pazarlığınızın şekline göre değişebilir.

O para yatmadan satış olmuyor yani. Tamamdır sağolasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Praetor

Yok iş ortaklarımdan biri Kaman'lı . Kendisi Ceviz bahçesi için bir toros'u satın adı geçenlerde. Ona göre Toros ve biraz paralıysan Focus II sedan'dan başka bir araç oralara yaramaz.

oralara gidecek araçlar bunlar hocam. Çok parası olan ya corolla alır ya focus, orta karar parası olan gider clio falan alır, az parası olan da r12 ya da toros. millet tarlaya tapana gidiyor toros alıyor da şehir merkezi de renault'tan kırılıyor. 3 sene evvel logan aldım acemiliği atayım diye benim de elime yapıştı, değiştiremedim, gönül bağı kurdum. memleketin suyundan mı havasından mı ne, bilemedim. bir de ikinci ellerine bir dünya para isterler burada, garip.

• Renaul olayı ancak hemen hemen tüm taşra şehir ve ilçelerde var. Mesela hayatımda görmedim kadar latitude 2.0 dizel'i edirne ve keşan'da gördüm. Burada İstanbul'da yüzüne kolay kolay bakılmaz ama adam orda servis diyor maliyet diyor ki bence de en iyisini yapıyor.
    Yakıt pompasını bir haftada İstanbul'dan yani topu topu 250km den gelmesini bekleyen adamlar neden Renaut kullanmasın.
    Bu arda Focus II'lere de gördüğüm kadarıyla aynı Toros muamelesi yapılıyor oralarda ki bence Ford'un aynı Astra örneğindeki gibi classic veya ne adla olursa olsun özellkle sedan'ını satmaya devam etmesi gereken bir araçtı.

Bu arada Logan'ı bir süre Edirne'de kullandım. Fiyatına göre makul bir araba bir de aman! diyerek kullanma derdi olmadığı için bence f/p'si gayet iyi bir araç ek olarak maliyeti de tabi.
  • Her kesimdeki araçların 2.eli uçmuş durumda 5-6 binlik araca 10 11 isteniyor brodway ve şahinlere 200 bine yaklaşmış 95 92 model arası araçlara 97 bile olsa almam ya o fiyata brodway neyse hele vw söylemiyorum bile
  • döviz fiyatlarının yükselmesi sıfır araçları etkiledi yaz aylarında satılan orta sınıf sıfır araçlarla şuan satılan sıfır araçlar arasında 4-5 bin lira fark var buda ikinci eli etkiliyor doğal olarak birde dediğiniz gibi birbirlerine bakarak fiyat yükseltiyorlar aslında bu yükseltenler gerçekten ihtiyaçları varsa düşme yapıyorlar misal biz eski aracımızı satmak istediğimizde sitelerdeki ortalamalara göre fiyat belirledik ama arayan soran olmadı parayada o ara ihtiyacımız vardı mecburen düşme yaptık ve satıldı düşmeyenlerde var bunlar tok satıcılar satılırsa satılır satılmazsa ben binerim mantığıyla siteye araba ilanı koyuyorlar haliyle fiyatlarıda şişiriyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BöcekBaşı

quote:

Orijinalden alıntı: amanhem

quote:

Orijinalden alıntı: emrekocfb

Opel astra h kasa essentialara bakıyorum classic 3 diye de geçiyor ama yazın baktığım araçlardan fazla fiyat istiyorlar ben de alamadım 12 gün oldu bir araç uygun geldi o da bakmama fırsat kalmadan satıldı. Diğerleri de satmaya gönüllü değil herhalde 12 gündür listemden o dediğim araç haricinde bir tane satılan araç görmedim.

Hocam satın almaya çalıştığınız aracın 2012 19 Aralık tarihinde trafik çıkışlı araca sahibim.
    Aracı geçen sene 36100 TL satın almıştım ve şuan 0 ları 41000 TL. KM olarak 4700 KM ve şuan satışa koysam 37500 TL den aşağı satmam.
    Diyeceksiniz ki niye böyle, araç geçen seneye göre kur farkından ötürü 5 bin tl pirim yapmış. Şimdi ben bu arabayı " ya 1 yıl kullandım, zaten 36100 TL ye aldım, bari 33500 TL ye satayım" dersem çakal bir satıcı alır ve eminim ki daha arabanın devrini almadan 38000 TL ye " sahibinden az kullanılmış" diye ilan verecektir.

Astra H kasa akranlarına göre dolu ve "ucuz" bir araba. Almanızı kesinlikle öneriyorum. Tabi bütçe uygunsa Astra J kasa 140 HP olanlarını almanızı öneriyorum. Onlar hem nispeten az yakıyor ve daha fazla kaçıyor.

Hocam h kasaların yakıtı çok deniyor doğrumu peki?

2005 model 0 almistikn 4 sene ben kullandim. Genelde 9 lt civariydi. Her gun kopru trafigine giriyordum. Simdiki 1.6lara gore yujsek ama o zamanlar iyiydi.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.