Şimdi Ara

Abartılı 2.el Araç Fiyatları (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
2
Favori
3.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozzmania

üstad diyarbakırda birkaç kişi var (burdan isim vermek doğru olmaz sanırım) çok uygun fiyatlı ilanları var.. birkaç kere heveslendim ama cesaret edemedim ankaradan gelmeye... tabii bilemiyorum araçlar pertten mi çıkmadır başka bir sorunu mu vardır..siz mutlaka görüşmüşsünüzdür, oradaki araçların durumu nedir acaba?

Gerek sehir trafiginin yogunlugu gerekse de bolgedeki agresif kullanim araclari mahvetmis durumda. Bi egeli olarak gonlum buradan almaya el vermiyor ama gereklide en kisa zamanda okula gitmek icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkdkutalmış

Bende satıcam 97 uno s kaç lira eder? şöyle 9000 eder m?

12 bin den kapiyi acin

• aynen katılıyorum 2010 dizel otomatik kia boyasız kazasız sw aracımı satmak için fiyatlara bakayım dedim
    nedir o fiyatlar yaw adam utanmasa sıfır fiyatın üstüne yazacak sıfırlar indirimdeyken sıfır almak lazım ben ha bu arada
    araba satılıyormu o fiyata hayır türk insanı ego yapıyor arabamın piyasası şu bu diye.
  • altanbilisim kullanıcısına yanıt
    Yanlış bakmışsınız Türkiyede hem dizel hemde benzinli polo fiyatları Almanya'ya göre daha ucuz.ama forumda tersi bir algı var Bahsettiğiniz 1.2 dizel polo trendine donanım için Türkiye fiyatı 41.200 tl. Almanya fiyatı 15.250*/2.90= 44.225 tl.Halkın kullandığı 1.2 ~1.4-1.6 az yakıt tüketen ekonomik ve ucuz arabalar vergi sistemi nedeniyle Avrupa ABD ile aynı hatta çoğu kez daha düşük . Çok yakıt tüketen büyük motor hacmili ve lüks ve pahallı araba fiyatları Avrupa ve ABD den pahallı . Bu kötü değil. Yakıt ithal büyük motorlu pahallı arabaların tamamı ithal . Eğer kişinin audi BMW ve Mercedes alacak kadar parası varsa bir tanede devlete alacak vergiyi versin bir zahmet.
    http://www.volkswagen.de/de/models/polo/CC5.html
    http://m.vw.com.tr/model-fiyat-listesi.aspx?model=polo&r=Default.aspx

• hep satıcıları suçlamışsınız ama bence alıcılardada suç çok. 3 aydır 3 tane arabamız var neim abimin ve arkadaşımın ve 3 aydır satılmıyor çünkü 2-3 bin lira altına teklif yapıyorlar olacak iş değil yani hal böyle olunca bence asıl suç ölücülerde..

geçen pazardayım arabama 17500 yazdım biri geldi baktı inceledi 14500 verelim diyor arkadaşın golf var 2006 model fsı boyasız 80 binde 28yazmış 25-26 teklif ediyorlar. durum böyle olunca tabi satıcıda sinirlenip fiyatı yükseltiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fulsac

Yanlış bakmışsınız Türkiyede hem dizel hemde benzinli polo fiyatları Almanya'ya göre daha ucuz.ama forumda tersi bir algı var Bahsettiğiniz 1.2 dizel polo trendine donanım için Türkiye fiyatı 41.200 tl. Almanya fiyatı 15.250*/2.90= 44.225 tl.Halkın kullandığı 1.2 ~1.4-1.6 az yakıt tüketen ekonomik ve ucuz arabalar vergi sistemi nedeniyle Avrupa ABD ile aynı hatta çoğu kez daha düşük . Çok yakıt tüketen büyük motor hacmili ve lüks ve pahallı araba fiyatları Avrupa ve ABD den pahallı . Bu kötü değil. Yakıt ithal büyük motorlu pahallı arabaların tamamı ithal . Eğer kişinin audi BMW ve Mercedes alacak kadar parası varsa bir tanede devlete alacak vergiyi versin bir zahmet.
    http://www.volkswagen.de/de/models/polo/CC5.html
    http://m.vw.com.tr/model-fiyat-listesi.aspx?model=polo&r=Default.aspx

Peki orada askari ücret 800tl mi euro hesabı ile 250 euro...

Arkadaşım orada 15000 euro demek burada 15000 tl demek yoksa borsa denen olay niye var.... şimdi baktım almanyada askari ücret tamm 2234 EURO yani adam 6 ay çalışarak polo alıyo bizim gariban ise 60 ay çalışarak alıyo eee pahalı mı şimdi VW...

• Hayat pahallılığı ve alım gücü farklı şeyler. Bir ticari malın uluslararası piyasada geçerliliği olan para birimi tarafından satılması farklı şey.
    Ülkenin gelirine göre ihraç mallarının fiyatı ayarlanmaz. her malın maliyeti ve karı ile orantılı bir satış fiyatı vardır.
    Demokratik Kongo cumhuriyetinde ortalama milli gelir 300 dolar. Halk 147 aylık geliriyle bir polo alabiliyor diye ne wolksvagen nede hükümet arabanın fiyatını düşürmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fulsac

Hayat pahallılığı ve alım gücü farklı şeyler. Bir ticari malın uluslararası piyasada geçerliliği olan para birimi tarafından satılması farklı şey.
    Ülkenin gelirine göre ihraç mallarının fiyatı ayarlanmaz. her malın maliyeti ve karı ile orantılı bir satış fiyatı vardır.
    Demokratik Kongo cumhuriyetinde ortalama milli gelir 300 dolar. Halk 147 aylık geliriyle bir polo alabiliyor diye ne wolksvagen nede hükümet arabanın fiyatını düşürmez.

Neyse işin özünü anlatamadım
  • emrekocfb E kullanıcısına yanıt
    Araç almaya niyetliyseniz gidip bakacağınız yer büyük oto pazarları olmalı. Bu yerlerde gerek rekabet ile gerek de işin ehli insanların ortamda oluşu ile kimseye orada yüksek fiyatı yedirtemezler. Ayrıca adamların yeri yurdu belli, büyük kısmının da ekspertiz garantisi vardır.

Abuk sabuk kişiliksiz insanlardan güvenip de araç alınmaz. Zaten internette malını satmak isteyen adam kendisini belli eder. Açıklamasını düzgün yapar. Açıkça her şeyi belirtir. Alengir yapmaz. Fiyatını ortalama veya ortalamanın biraz altında vererek derdini açıkça ortaya koyar. Neden? Çünkü adamın amacı malını satmaktır.

Kişiliksiz adamlar ise kendilerini tatmin etmek adına saçma sapan fiyatlar vererek kendilerine, ben şu kadarlık araç kullanıyorum psikolojisi yaratmaktadırlar. Bu garip topluluğun niyetlerinin araç satmakla uzaktan yakından ilişkisi yoktur. Bir kısmı da düşerse bir enayi sömürürüz havasında.

Adam vw 6ay bekletiyormuş diye sıfırının üstüne 5bin fark koyup itelemeye çalışıyor. Sülalesi rahatmış. Satmasa da olurmuş. Beklemek istemiyorsak 5 bin fark koyup onun içinde gerine gerine yellendiği arabasını alacakmışmışız.

Allah herkese akıl fikir versin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

hep satıcıları suçlamışsınız ama bence alıcılardada suç çok. 3 aydır 3 tane arabamız var neim abimin ve arkadaşımın ve 3 aydır satılmıyor çünkü 2-3 bin lira altına teklif yapıyorlar olacak iş değil yani hal böyle olunca bence asıl suç ölücülerde..

geçen pazardayım arabama 17500 yazdım biri geldi baktı inceledi 14500 verelim diyor arkadaşın golf var 2006 model fsı boyasız 80 binde 28yazmış 25-26 teklif ediyorlar. durum böyle olunca tabi satıcıda sinirlenip fiyatı yükseltiyor.

Kesinlikle katılıyorum.

Konu sadece otomobil değil ikinci el hemen her şeyi satmaya kalktığınızda karşınızda böyle saçma insanlar geliyor. Geçenlerde tv askı aparatımı ilan vermiştim. Arayan adam doktordu. 20TL lik 2 ürüne 2si 30TL olurmu diye bir teklifte bulundu. Merak ediyorum bu adam 3-5 Lira hesabı yapıyorsa otomobilde heralde bambaşka şeyler teklif edecek. :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: halog

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

hep satıcıları suçlamışsınız ama bence alıcılardada suç çok. 3 aydır 3 tane arabamız var neim abimin ve arkadaşımın ve 3 aydır satılmıyor çünkü 2-3 bin lira altına teklif yapıyorlar olacak iş değil yani hal böyle olunca bence asıl suç ölücülerde..

Kesinlikle katılıyorum.

Konu sadece otomobil değil ikinci el hemen her şeyi satmaya kalktığınızda karşınızda böyle saçma insanlar geliyor. Geçenlerde tv askı aparatımı ilan vermiştim. Arayan adam doktordu. 20TL lik 2 ürüne 2si 30TL olurmu diye bir teklifte bulundu. Merak ediyorum bu adam 3-5 Lira hesabı yapıyorsa otomobilde heralde bambaşka şeyler teklif edecek. :)

Hocam aynen oyle nerdeyse satmayacaz yani benim bildigim en fazla 1000tl altina teklif edilir aracin temizliginr gore 750 500 asasina fiyatta anlasilir. Ya ben alim satimi bilmiyorum yada millet keriz ariyor.

Ama yaza gorursunuz yazin piserken mutlaka araba arayacaklar bende fais fiyattan verecem

• Konu başlığını gördüm, ilk mesajı okudum, gerisini okumaya gerek duymadan yorum yapıp çıkıyorum zira hep aynı teraneler:

- Bu konu istediğiniz kadar, senelrce devam ettirin, yazıp çizin; isyan edin , birbirinizle dertleşin, apıtlar yakın!
    Piyasanın belirlediği fiyat "gerçek" fiyattır. İstisnası arzın kısıtlı olduğu modellerdir, örneğin ülkeye az sayıda girmiş yeni bir kasa/model ithalatçı/üreticiye yük olduysa, zarar ettirdiyse geri çekilir. Bu az sayıdaki araca türlü sebeplerden rağbet olursa az sayıdaki satıcı istediği fiyatı çekme "lüksünü" bulur.

2014 'e girerken euro 3.2 TL olmuş, siz hala neden pahalı muhabbetine devam edin, aynen böyle devam...

Not: Sırf boş konuşmak için değil de hakikaten araba ihtiyacı olup bu konuda olan arkadaşlara samimi ve nacizane tavsiyem; ya elinizi çabuk tutun piyasa yeni döviz kurlarına göre dengeye gelmeden gözünüze kestirdiğiniz alın yada belli bir süre bekleyin. Yaşanan skandallar ve son gelişmelerin geri dönüşü yok, İnşallah olmaz ama sağlam bir ekonomik kriz çıkabilir, eli nakite sıkışan araç sahipleri mecbur fiyat düşürecek ve size spot alım fırsatları çıkacaktır. Ama 2. şekilde araç almanız hem ahlı mal almak gibi birşey, hem de ölme eşşeğim ölme hikayesi. Zaten öyle kupon ve nakite sıkışmış aracı sizden çok önce bu işin kurtları kaparlar merak etmeyin.

Ben olsam yılbaşına yeni araçla girerdim, sonrası çok parlak gözükmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: nicknick

Konu başlığını gördüm, ilk mesajı okudum, gerisini okumaya gerek duymadan yorum yapıp çıkıyorum zira hep aynı teraneler:

- Bu konu istediğiniz kadar, senelrce devam ettirin, yazıp çizin; isyan edin , birbirinizle dertleşin, apıtlar yakın!
    Piyasanın belirlediği fiyat "gerçek" fiyattır. İstisnası arzın kısıtlı olduğu modellerdir, örneğin ülkeye az sayıda girmiş yeni bir kasa/model ithalatçı/üreticiye yük olduysa, zarar ettirdiyse geri çekilir. Bu az sayıdaki araca türlü sebeplerden rağbet olursa az sayıdaki satıcı istediği fiyatı çekme "lüksünü" bulur.

2014 'e girerken euro 3.2 TL olmuş, siz hala neden pahalı muhabbetine devam edin, aynen böyle devam...

Not: Sırf boş konuşmak için değil de hakikaten araba ihtiyacı olup bu konuda olan arkadaşlara samimi ve nacizane tavsiyem; ya elinizi çabuk tutun piyasa yeni döviz kurlarına göre dengeye gelmeden gözünüze kestirdiğiniz alın yada belli bir süre bekleyin. Yaşanan skandallar ve son gelişmelerin geri dönüşü yok, İnşallah olmaz ama sağlam bir ekonomik kriz çıkabilir, eli nakite sıkışan araç sahipleri mecbur fiyat düşürecek ve size spot alım fırsatları çıkacaktır. Ama 2. şekilde araç almanız hem ahlı mal almak gibi birşey, hem de ölme eşşeğim ölme hikayesi. Zaten öyle kupon ve nakite sıkışmış aracı sizden çok önce bu işin kurtları kaparlar merak etmeyin.

Ben olsam yılbaşına yeni araçla girerdim, sonrası çok parlak gözükmüyor.

Millet 2. el arabasını sıfırdan pahalı satmaya çalışsın sıra beklemek yok ayaklarına, aracın sıfırına zam gelince adam anında 2. el ilanınada zam yapsın, arabasını yıkatıp 2 resmini çeken piyasadan 5.000 TL fazla fiyat yazıp ördek avına çıksın bunu gören diğer saf ilan sahipleride benim arabam daha güzelki diye bu fiyata 1.000 TL daha ekleyip içine edilmiş olan fiyatları hepten sıvasınlar bu mudur sizin gerçek belirlenen piyasa fiyatınız yani ??? euro 3.2 olmuşta hurdası çıkmış pertli boyalı ikinci ellerdemi euro üzerinden değerleniyor yapmayın allah aşkına herkes birbirini düdüklemeye çalışıyor piyasada

• Eline sağlık çok güzel yazmışsın
  • xmxksk kullanıcısına yanıt
    Aynen böyle devam, birbirinizi sabah akşam avutun burda, "no problem".
  • Bu kaçıncı konu ama yine de yazalım.

Piyasada ki fiyatlar belli kabullenmek bana da zor geliyor ama yapacak birşey yok.

Yapacak ne olabilir almazsınız olur biter.

Gider piyasası olmayan araç alırsın onunda zorluklarına katlanırsın.

Yalnız burada ki insanlar piyasanın %1'ini bile oluşturmaz piyasayı etkileyemezsiniz yıllardan beri süre gelen oturmuş bir piyasa ve kupon araçlar var.

İşte o kupon araçları ben almayacam diyerek piyasasını düşüremezsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nicknick

Aynen böyle devam, birbirinizi sabah akşam avutun burda, "no problem".

Senin mantığınla bakalım peki Euro 3.2 oldu diye adamın 1995 model 300.000 km yapmış hurdası çıkmış arabayı efsane kasa ayaklarına millete 18-19 bin liraya itelemeye çalışmasına kızmayalım o zaman yada o kadar geriye gitmeyelim 2013 clio 4 1.2 joy şu anda sıfır km olarak + özellikleriyle bayide 34.000 TL hemen 2. el fiyatına bakalım adam 5.000 - 10.000 km binmiş sonrada arabam çok temiz sıra beklemeyin diyerek 34.000 TL fiyat yazmış avlanıyo, VW gibi markalarda durum dahada vahim. Hocam piyasanın, ekonominin kötü olduğunu dövizin,borsanın tepe takla olduğunu bizde gayet iyi biliyoruz kızdığımız nokta şu 2. el piyasanın içine eden kendini zeki sanan galericiler, alsatçılar, kurnaz satıcılar ve bu fiyatlara inanıp kendi aracınada fiyat biçen saf ilan sahipleri OK

• quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

Dövizdeki artıştan haberiniz yok galiba?

Döviz yükselecek ama siz ucuza araba alın diye bunlar ikinci el fiyatlarına yansımayacak, öyle mi? Ooooldu cnm...

Dolar 1.70 ken ikinci el arabasına 34bin TL (20bin Dolar) isteyen bir adam, bugün de 34bin mi istemeli yoksa 20bin Dolar mı?

Siz araba satsanız hangisini istersiniz? Yoksa arabanızın değerini altına endeksleyip sürekli ucuzlamasına seyirci mi kalırsınız?

Her ne kadar enflasyon yok dense de var işte ama üzeri örtülüyor. Hep % 10'un altında açıklanıyor ama koca bir yalan. 1 Liralık simit bir günde 1,5Lira olup da %50 zamlanıyorsa bunu açıklayamazlar işte.

Hocam biz kimsenin boğazına yapışıp fiyatı düşürsünler demiyoruz. Ama madem dolar euro yükseldi o yüzden fiyatlar yükseliyor 2. el alan insanların da bunu bilip ona göre bu araçlara 5 6 ay öncesine göre daha yüksek fiyatları kabul edip verip alması lazım ama o sitede bulunan astra essentialardan da satılmadı 15 16 gündür 1 tanesi satıldı sandım o da bir kaç gün sonra fotoları değiştirip tekrar koymuş siteye 39500 dü 39000 yapmış.

Eğer onlar ciddi satıcılarsa öyle arabayı ilana koyup 1 ay 2 ay bekleyip keriz aramazlar. Senin 2 aydır sitede duran ilanına ben 500 tl indirimini kabul edip alacam öyle mi ? Ooooldu cnm...

• Ben bu başlığı açarken anlatmak istediğim bazı arkadaşlar tarafından yanlış anlaşılmış araç fiyatları döviz, mevsimler, bayram öncesi sonrası vb. birçok sebepten dolayı düşer veya yükselir. Ben de astra essentia ların fiyatlarının yüksekliğinden bahsettim.

Ancak benim söylemek istediğim bu araçların bu fiyatlara alıcı bulamaması yani araç fiyatlarının sanal değerlerde olduğu idi.

Gerçekten bu değerleri hakettiğini ispatlaması için bu araçların alıcı bulması lazım. Alıcı bulamayan araca euro yükseldi bari bende fiyatı yükseltiyim dersen o aracın gerçek fiyatını istememiş olursun. Keyfe keder satmıyorsan aylarca sitede bekletip ciddi alıcıları da kendini de mağdur etmiş olursun.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.