< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 28 Eylül 2024; 9:57:47 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
ABD milli güvenlik gereği otomobillerde Çin yazılımlarını yasaklıyor
-
-
otomobile gizli patlayıcı koymaya bile gerek yok. otomobilin kendisi zaten bir silah.
sürücüyü içerde kilitleyip, pilleri kısa devre yapıp yakabilirler. ölüm garantili.
siz evinizde uyurken üretici firma dışarıda park halinde olan otomobilinizi çalıştırıp istediği yere götürebilir ve istediği yerde yakıp yangın çıkarabilir. bunu aynı anda 1000 otomobille yapabilir.
bunlar komplo falan değil, sizin telefonda fotoğraf çekmeniz kadar "teknik olarak yapılabilmesi mümkün" şeyler.
Rusya'da bi herif Tesla'nın üzerine kocaman uçaksavar gibi bi otomatik silah koyup gezerek hava atıyodu sosyal medyada, Elun Musk adamın otomobiline uzaktan komut gönderip otomobili çalışmaz duruma getirdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 28 Eylül 2024; 9:58:19 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
amerikan övücülükte ayrı bir nokta :D
amerikan çöplerini alınca bunlar olmayacak yani?
Iphone çöplerinde meseela yazılım vs bile gerek yok. yaydığı radyasyonla zaten %10 da olsa kanser / kist garanti.
-
biz de yapılsa sözde milliyetçi özde cepçi tayfa ooo olur mu öyle iş diye ortalığı velveleye verir.
-
beni kast ettiysen ben övmek için değil eleştirmek için açıyorum bu konuları.
Otomotiv sektöründe çalışmasam kısa devre mevzusuna inanabilirdim belki.
1-Pilleri kısa devre yapmak BMS sisteminde olan bir özellik değil.
2-Üretici firma aracınıza şuraya get diyemez, araç yazılımında böyle bir mevzu yok (kilit açabilir ya da aracı kilitleyebilirler bazı firmalar ama)
3-1000'lerce otomobili de bu şekilde yönetemezler çünkü tek bir aracı da öyle kontrol edemiyorlar.
Burda komplo teorileri yaymayın, her önüne gelen bir şey patlatabilseydi bir kere İsrail bomba koymak yerine sizin dediğiniz gibi pager bataryalarını kosa devre eder patlatırdı ek maliyet çıkarmazdı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
komplo? pilleri kısa devre yapmak dünyanın en basit işi. herşeyiyle otonom olan bi araca uzaktan komut vermek dünyanın en kolay işi.
pilleri kısa devre yapacaklarını sana söyleyeceklerdi evet katalogda yazacaktı: "gerektiğinde yangın çıkartmamız için böyle bi özellik koyduk" diye.
mesela Tesla kataloğunda: "Elun Musk canı isterse senin arabanı sonsuza dek çalışamaz hale getirir" yazıyo mu? Elun Musk kendi fabrikasında çalışan kölelere bunu söylüyo mu ben böyle bi özellik koydum diye? ama bunu yaptı kendisi. yapabilir demiyorum yaptı diyorum.
Yıllar önce I.T. diye bir film izlemiştim. Orada hareket halindeki arabanın frenlerin uzaktan aktif edip kazaya sebep oluyordu. Hep merak etmiştim böyle bir şey mümkün mü diye. Böyle bir şey mümkün mü? Mesela uzaktan arabanın çarpışma önleyici sistemini aktif edip veya arabayı stop ettirip böyle bir şey olabilir mi? Yada otonom sisteme komut gönderip yol olmayan bir yeri yol gibi gösterip kazaya sebebiyet vermek gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam, ben otomotiv sektöründe çalışıyorum. Elektrikli araç BMS sisteminin fonksiyonunda kısa devre forksiyonu yok. En basit işi derken neye dayandırıyorsunuz buyrun paylaşın.
Kataloga ihtiyacım yok, çünkü kontrol yazılımını yazan firmada ben çalışıyorum!?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Nükleer santrali flaş bellekle patlatanlar arabayla neler yapmazki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 29 Eylül 2024; 15:45:59 > -
bu konuda henuz kanitlanmis bir olay yok fakat gecmiste bazi onemli sahislarin hayatini kaybettigi şaibeli kazalarda buna benzer mudahaleler yapildigi konusuldu. ustelik o donemde elektrikli araba diye birsey de yoktu. susurluk kazasi ve prenses diana olaylarinda bu tur iddialar ortaya atildi. bana gore ihtimal dahilindedir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X