|
ABD, yarı iletken sektörü gelirlerinde açık ara liderliğini sürdürüyor
-
-
Ama bu şirketlerin üretim yerleri büyük oranda abd dışı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çin Tayvan'ı ilhak edince konuşuruz...
-
cin tayvani ilhak edince ne olacak. petrol kuyusu gibi dogal kaynak degil bu. cin fabrikalardaki donanimlari ele gecirmeden cok once savas ortaminda hepsi zai olur yada imha edilir. yetismis beyin gucude kisa surede kacar. chip uretimi 3-4 yil agir bir sok yasar, peki sonrasinda? cin disardan tamamen izole olur. eskiden ulasabildigi kimyasallara sarf malzemelerine ve makina donanimlarina ulasamaz. chip uretiminde kullanilan teknolojilerin cogunu avrupa ve japonya uretiyor. 2 sene icinde baska yerlerde yeni fabrikalar kurulur yeni tedarik hatlari olusur. rusyanin ukraynadaki durumu gibi bu isden en agir zarari cin gorur. teknoloji batinin elinde oldugu surece savasla ilhakla hic kimse uzun vade kazanim sagliyamaz. ancak cin ekonomik olarak bir yavaslamaya girdi, ic problemleri artis halinde, icerdeki sikintilari unutturmak halkini tekrar parti etrafinda toplamak icin bir maceraya atilabilir, olasilik disi degil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 1 Ekim 2024; 15:42:48 >
-
Bırakın artık bu batılı övmeyi, Çinle rusya gram alakası olmayan örnekler, birisi sadece petrol ve doğalgaz satıp hala sovyet teknolojisinin ekmeğine muhtaçken birisi dünyanın en büyük üreticisi ve hemen her teknolojik alanda arge ve patent lideri veya 2.si,
Çin 10 Rusya öneminde tüm dünya için kimse de engelleyemez ki Rus ekonomisi bile ancak %5-6 küçüldü bunca engellemeye rağmen,
bir sürü şeyi tekrardan yerli üretime döndürme eğilimindeler bu süreci iyi kullanırlarsa karlı bile çıkabilirler yani kimin kazançlı çıkacağını zaman gösterecek,
dünya yeni bir döneme giriyor bu yeni dönem ne eskisi gibi batının kafasına göre at oynattığı ne de öldüğü bir dönem, ne küçümseyeceksin ne de abartacaksın 2si de tehlikeli, biz de ülke olarak bu dönemde kimden ne kadar yararlanabiliyorsak o kadar yararlanmayı bilmeli olabildğince güç kazanmalıyız
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Çin'in yarı iletken cihazlarında gelişimine bakılırsa belki de 3-4 yıl sonra bu habere bakıp ne günlerden geçilmiş diyeceğiz, kısıtlamalara rağmen bu duruma geldiler ve ilerliyorlar, abd'nin ışığa duyarlı yancıları yakın zamanda nötr duruma gelmek duruma gelmek zorunda kalacak.
Saçma sapan kısıtlamalara gitmek zorunda kaldıklarını onlarda biliyor, uzun vadede bunun bir geri dönüşü olacak, yukarıdaki pasta'dan aldıkları payı not edin belki 10 yıl sonra kırıntısına bile ulaşamayacaklar, tarihte de güç değişimleriyle alakalı onlarca misal bulunabilir, aynen tahterevalli gibi bir oraya bir buraya. biz ülkece izleme durumundayız malesef, atılan adımlar halkın kabulü inanması emek harcaması nispetinde oluyor sürünerek ilerliyoruz :)) Film izler gibi izliyoruz :))
-
cini gozunuzde cok buyutuyorsunuz. 60larda 70lerde soylediklerinizin aynisini sovyetler icinde diyorlardi. 90lari goremeden coktu. otokratik rejimlerin dogasindan kaynakli problemlerde cinde ayni sona gitmeye mahkum. keza simdiden semptomlari gostermeye basladi. bu dunya icin daha tehlikeli bir durum tabiyki. geri kalisini ortmek icin tehlikeli maceralara girip buyuk savaslara neden olabilir.
-
adamlar yugoslavya'yı yıktı bulgar komünistlerini yıktı ... buradaki tüm birikimleri çaldılar. sovyetler yıkıldı oradan da "transfer" ayağına mühendisleri çalıp multicore sistemlerine sahip oldular.
ama solcu liberal arkadaşları sevindireyim : "amerıga çalır mı yeghenım, dıransfer yapeyyah"
-
Bu durumun sovyetlerle en ufak alakası yok. Çinin üretmediği şey yok tek eksikleri gıda üretimi ki bunuda genetik mühendislikle aşıyorlar zaman değişti, hammadde kaynak desen âlasına sahipler, sovyet zamanıyla bugünün hiç bir alakası yok. Basit metal işçiliği ile gelişmiş üretim teknolojileri kıyaslanamaz bile.
Çin hiçbir dünya devletinin sahip olamadığı üretim sırlarına sahip, çünkü çinde fabrika açacaksanız tüm projenizi tüm detaylarıyla devlete sunmak zorundasınız. Başta otomobil devleri olmak üzere hepsi gitti verdi herşeyini. Bu sayede 10 yıl gibi kısa bir sürede 100 yıllık tecrübeye sahip oldular ve kendi alternatiflerini geliştirdiler.
1.4 milyar nüfuslu bir pazarda olmak için, bilgi takaslamak firmalar için hala daha çok cazip.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 1 Ekim 2024; 17:58:46 >
-
Üff kusura bakma çok klişe neoliberal ezberler, sanki Türk birisini değil de batılı bir fon dergisini okuyorum,
biraz ufkunu açmanı ve sana artık nerede ezberletmişlerse oradan başka bir şey okumanı tavsiye ederim,
ben de bir ara sen gibi düşünüyodum ama sonra anladım ki batı için demokrasi de serbest ticarette insan hakları da hepsi işine geldiği kadar, az buz gümdemi takip eden, zekası olan bunu görür zaten,
dünya ne tesadüf tam da o örnek verdiğin sovyetlere dönüyor, her yer ekstra gümrük vergileri ekliyor, neoliberal idealler batılılara göre bile öldü sen de kendini güncelle
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arıyorum arşivimde bulamıyorum...
Huawei 4 nm (ya da 3) üretim patentini bulmuştum.
Yani Çin ASML'ye mahkum olmayacak yakında.
Petrol kolay. Arrablara kotayı kaldırma yolunu açtı abede. Maksat Rusya'yı zarara uğratmak. Harcıyor kozlarını bir bir.
Yakında savaş dışında kozu kalmayacak. Keza BRICS. Dünyayı sallayamaz ama... korkutuyor abedeyi. Kamala bile söylem değiştirdi, kriptoya göz kırpıyor. Çin, o bildiğiniz eski Çin değil! Artık taklit etmenin yanında geliştiriyor da.
-
Gecmeyin win 10 daha akici ve hızlı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X