Şimdi Ara

Abi bu şanzımanın yağı değişmez ömürlüktür! Efsane mi Yalan mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
13.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mondeo MK3 dizellerde kullanılan Japon Jatco firmasının ürünü olan durashift adı verilen şanzımanı bilenler bilir.
    Klasik otomatikten farklıdır ve sadece dizllerde kullanılır.
    Genel olarak sorunsuzdur.

Yanlız aklıma takılan soruyu sizlere de danışmak istedim.
    Araç neredeyse 140.000'e geldi.
    Bütün periyodik bakımlar sırasında yetkili servislerde ve özel servislerde "şanzıman yağı" değişmeyecek mi sorusuna aynı cevabı aldım:
    "Bu modelde şanzımanın yağı kesinlikle değiştirilmez araçla aynı ömürdedir. Bir türbin vasıtasıyla şanzıman yağı soğutulur ve özelliğini kaybetmez. Zaten açmaya kalksanız tüm şanzımanı indirmeniz gerekir ki bu da arıza olmadıkça gereksizdir".

Hatta Jatco kendisi bile kullanıcılar bu şanzımanları açıp yağ değiştirmeye kalkmasınlar diye uyarıda bulunmuş.
    Ama yağ değişimin gerekip gerekmediğini belirtmemiş, kibarca kurcalamayın demişler.

Benim aklıma yatmadı.
    Mekanik bir yapıda nasıl olur da yağ değişmez?
    Allah rızası için bilen varsa açıklasın...

• bende de mk3 mondeo benzinli var ... şanzıman manuel ... ama diyeceğim şu.. bende yetkili servisteki ustama şanzıman yağı değişimini sorduğumda, şanzımanda sorun olmadığı sürece yağ değişimi yapmıyoruz demişti ... bizim mk3 lerde şanzıman yağı filtresi en sondaymış ve ona ulaşmak için şanzıman ı komple dağıtmak gerekiyormuş ... usta nın söylediği içindeki yağ ömürlük gibi demişti

faydası olur umarım
  • Aracın servis manueli varsa ona bakın. Şanzıman yağı değişim aralığı olarak ne belirtilmiş?

edit: İnternette kısa bir araştırma yaptıktan sonra size söylenenin genel kanı olduğunu anladım ancak bir kişi sizin gibi bu hikayeye inanmamış ve yağı kendisi değiştirmiş. nasıl değiştirdiğini de çok detaylı anlatmış. tek sorun İngilizce.. Buyrun linki de bu:http://www.fordmondeo.org/forum/showtopic.php?tid/823862/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Gato Negro -- 13 Ocak 2010; 21:38:38 >
  • Bildiğim kadarıyla Ford şanzımanlarında emsallerine oranla daha kaliteli ve farklı viskozitede yağ kullanılıyor.

Şuan servis kataloğuna bakıyorum; eski Mondeo (CD132) için "Yağ seviyesini/kalitesini kontrol ediniz eksikse tamalayınız - Ağır çalışma koşullarında yağı değiştiriniz" yazıyor.
  • Çok teşekkürler arkadaşlar.
    "Sorun çıkarana kadar kurcalama" felsefesiyle hareket edeceğiz herhalde
  • Benim fikrime göre şehir efsanesi bu..bundan önce 3b kasa passat tdı aracım vardı onda da yağ değişimi gereksiz dediler senkromeçler aşındı zmanla ve geri kaçırma ve sıyırmalar başladı 200bin sonrası..Şimdi 2003 mondeo Tdcı ghia otm aracım var ve yetkili servislerin bilgisizliği yüzünden aynı passattaki sıkıntıya yakın durum yaşıyorum çünkü kendi isteğim ile yağ değiştim ve birde ne göreyim araç 168binde şuan ve 2lt yağ eksiltmiş bu eksiltme yüzünden inşallah şanzımana fazla zarar vermemişizdir..
  • Benim bildiğim tork konvertörlü şanzımanlarda 60.000kmde yarı otomatiklerde 20.000kmde değişir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2006 2.0 tdci ford mondeom var.15 gün kadar önce aracımın otomatik şansıman yağını değiştirdim.(175 lira 5 lt) değişim sonrası arabanın sesi azaldı vites geçişleri ve çekişi acayip şekilde değişti.kesinlikle tavsiye ediyorum.ömür boyu yağ diye bir şey bence de olmaz.
  • DR35M_İZMİR D kullanıcısına yanıt
    Hangi standart yağı kullandınız.İlk değişimi ne zaman yaptınız?
  • jatco yağı değişir değişmesine ama ufak bir sıkıntı var. mk3 mondeo tdci daki şanzıman 9-10 lt kadar yağ alıyor. Alttaki yağ boşaltma tapasını çıkardığınızda yalnızca 4lt yağ boşalıyor.
    önce 4 lt değiştirip eski yağla karışması için 100-200 km kullanıp tekrar 4 lt değiştiriyorsunuz. bu işlemi 3-4 kere yapmak lazım ki içerideki yağ değiştirdiğimize değecek kadar temiz olsun.
    Bu arada filtre değişmemiş oluyor. Filtre için şanzımanın inmesi gerek ve sadece filtre fiyatı 400tl civarı diye hatırlıyorum.
    bu arada %100 uyumlu jaso1a etkiketi taşıyan yağ castrol atf multivehicle ve mobil 1 synthetic atfdir ve fiyatları biraz pahalıdır. Gidip dextron ya da 3309 gibi yağlar koydurmaktansa hiç değiştirmeyin daha iyi.
  • Her ürünün bir ömrü vardır. Ömürlük yağ diye birşey olmaz. kitapçıkta yazan sürede değiştirmeniz önerilir.
  • Agir bakimlarda servis degistirmiyor mu bu yagi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çarşamba günü arabayı servise vereceğim şanzıman yağını önerilen , GL4 75w85 ile değiştireceğim. Bakalım değişim olacak mı araçta vites geçişleri çok sert ve bazen vitese geçmeye direniyor. Ayrıca geri vitese takında , tekrar boşa almak zor oluyor sanki vites kolu kitleniyor gibi oluyor. Aracım 10 yaşında , baskı balatanın durumu iyi kavraması iyi , yağı değiştirerek sonuç almaya çalışacağım.

Belkide hiçbir değişim olmayacak ,kafama göre iş yapıyorum ... perşembe günü konuya yazarım sonucu : ))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.