< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ABİ İNSANLAR NİYE ÇAY İÇİYOR YA DELİRECEM (10. sayfa)
-
-
Bağımlılıktan başka bir nedeni yok. Çay da sigara gibi bağımlılık yapıyor. Çocukken bağımlı oluyor insanlar. Sigara içmek için bahane olarak da kullanıyorlar tabii.
Faydaları varmış ama ben de psikopat gibi çaya saldıranları anlamıyorum. Adam 45 derece sıcakta eve geliyor. Önce bir duş al, elini yüzünü yıka. Yok. Direkt mutfağa koşup çay suyu koyuyor. -
Çayında aynı kahvede olduğu gibi içerisinde kafein mevcut ve aynı kahve gibi uyandırma fonksiyonu mevcut.
Ortalama 100 gram çayda 12mg kafein mevcut... -
Çayın bağımlılık yapmasının sebebi içerisinde bulunan kafein. Aynı kahve ve kolada olduğu gibi. -
pazar kahvaltılarında çay gevrek tereyağ peynir 4 lüsü olmaz olmazım. Geri kalan günlerde kahve tiryakisiyim.
-
Puskeviti baska neye banacagiz
-
quote:
Orijinalden alıntı: MUTAFTam olarak öyle. Hayatında İlk kez sigara içen biri içinde aynısı gecerli. İlk nefesinde boğulur tiksinir. Sonra içmeye devam..
Ama benim 5 yaşında oğlum sabah kahvaltısı yaparken çaaayyyy diye bağırıyor. Bazen akşam çay içerken oda istiyor. Paşa çayı yapıyoruz, bu ne iğrenç şey, biraz siyah çaydan koyun diyo :)
Alıntıları Gösterevet hocam aynen dediginiz gibi. sigara konusunda da bu ornegi veririm zaten hep. kendim de maalesef sigara tiryakisiyim fakat gercek bu. cogu tiryaki bunu kabul etmez tadini sevdigini soyler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sen bira içmiyomusun tepecikliquote:
Orijinalden alıntı: Kütahyalı 77
Kardeş sen içmiyorsan bize ne ? Biz çaysız yapamayız mesela benim çay içmediğim gün yoktur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Açılın soru bildiğim konudan geldi.
1- Öncelikle çayın tadı vardır ama bazı insanların yediği içtiği şeyler o kadar kuvvetli tatlara sahiptirler ki dilinizde tat tomurcuları bunlara desentisize olur. Çay gibi kuvvetli aroması olmayan şeylerin tadını iyi alamamaya başlarsınız.
2- Çay da uyarıcı olan kafeini barındırır. Yanında metabolizmayı hızlandıran ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiren onlarca polyfenol katekin barındırır.
3- Uyarıcı olmasının yanında kahve gibi stress çarpıntı yapmaz çünkü sakinleştirici özelliği olan l-theanine denen aminoasit bulunur.
4- Sıfır kalori bir içecektir. Kahvenin aksine tadını yumuşatmak için süt, krema, şeker, şurup ihtiyacı yok denecek kadar azdır. Kahveye oranla sıfır kalori halinde tüketen insan oranı daha yüksektir.
Yani su gibi içebileceğin yan etkisi yok denecek kadar az olan nadir içeceklerden. kola, fanta, karamel makiyato gibi sikimsonik içeceklerden çok daha içilesidir.
-
Kafeinin fazlası zarar. Çok içince uyandırma etkisi bulandırma etkisine dönüyor. Çay daha dengeli ve zevk meselesi ayrıca.
-
Çaysız rakı sofrası olmaz aga.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çaysız bir hayat düşünülemez.
Çay varsa umut var demektir!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperhan52 -- 8 Şubat 2021; 15:30:11 > -
Biz de kahve makinesi yok diye çay içiyorum.
Nasıl niye amaç uğruna içilecek şey sınırlı zaten, su ve kahve içip gerisini boşverelim! Alkolü kafadan yok et zaten, gazlı içecekler, meyva sularıda bir halta yaramıyor esasında hepsi şekerli zehir. Ne yani çayamı taktık, su mu içeceğiz sadece. -
Bira da aynı şey ona bakarsan. 4-5 taneden az içersen kafa yapmaz. Bol bol işetir, gaz yapar, tok karına içilmez, hayvan gibi pahalı. İkisi de su gibi içilir, keyiflidir. Mantık aranmaz.
Neden bu kadar çay içiliyor Türk insanı çayı seviyor yemekte kahvaltıda kampta sohbette güzel gidiyor kendimde seviyorum çayı. Herşeyle uyumlu çay tadıda güzel.
Çay 1 ay öncesine kadar benim de vazgeçilmezlerim arasındaydı, stresli iş hayatında bir nebze de olsa beni sakinleştirip rahatlatıyor. Günde içtiği çayın haddi hesabı yoktu. Ancak son zamanlarda aşırı bir unutkanlık ve saç dökülmesi sorunu baş gösterdi, doktora gittim tahlilleri falan yaptırdım b12 vitamini baya düşük çıktı. Bunun sebeplerini araştırdığımda ise çayın da bunda büyük katkısı olduğunu öğrendim. Çay b12 emilimini azaltıp b12 eksikliğine sebebiyet veriyor. Aslında demir ve birkaç diğer vitamin için de benzer sıkıntılara sebebiyet veriyor. Fakat bu demek değildir ki çay içmeyeceğiz yine içeceğiz ancak bazı kurallara uyarak. Mesele hemen yemekten sonra içmek yerine yemekten 1-2 saat sonra içmek gibi, bırakalım da yediklerimizden gerekli vitaminleri alalım çay emilimi azaltmasın, veya çaya birkaç damla limon sıkmakta yine bu sorunun biraz önüne geçiyormuş ne derece doğru bilemem ama deneyeceğim.
-
kahve seviciler hızlarını alamayıp çay severlere dalıyordu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İnsanın biraz kendisini oyalaması olarak düşünebilirsiniz, herhangi bir şeyle uğraşılarak geçirilen zamanın verdiği hazda çay ile bağdaşıyor insan beyninde çayı sevmeye hatta çaysız zaman geçirememeye başlıyorsunuz. bütün gece kös kös oturma eylemi yerine bizler gibi fakir fukara çay demliyor eyleniyor gibi düşünebilirsiniz mesela. Çalıştığınız yerde veya bulunduğunuz ortamlarda çay fetişleri varsa aaaaa çay sevmiyormusun falan diyorlarsa iyice işkenceye dönüşür. Çokta takmayın...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X