Kahve sever birisi olarak çayı çok sevmem, genelde max 1 bardak içerim. Karanfilli veya bergamotlu olursa bi kaç bardağa çıkabilir. Demlenmesi ve tadına göre değişir ama kahvenin yerini tutmuyor. Kahve sevmeyen adam da nasıl içiyon o zift gibi şeyi diyebiliyor bana. Zevkler değişir. |
ABİ İNSANLAR NİYE ÇAY İÇİYOR YA DELİRECEM (8. sayfa)
-
-
cayda tein vardir, kafein ile ayni molekuldur basitce. ayni islevleri gorur lakin kahveye gorece daha az etkisi vardir.
https://chado.com.tr/tein-kafeine-karsi-ikisinin-arasindaki-fark-nedir//
-
quote:
Orijinalden alıntı: Sing_a_songOhaaaaa
konuya girer girmez o konu aklıma geldi ama nereden bulcam şimdi demiştim. Görünce şaşırdım, harika.
her gün çaylıyoruz kendimizi...
Alıntıları Gösteryıllar geçsede kendimizi çaylamaya devam :D
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çayın yeri ayrı, kahvenin yeri ayrı. ikisinide severim ama kahve çarpıntı yapıyor. kahve herkesin çokça tüketebileceği bir şey değil.
-
günde 1 - 2 fincan hazır kahve içerim.
günde 1 - 2 fincan çay da içerim.
normal su içmeyi unuttum resmen, ilaçlarımı içmek dışında ağzıma sürdüğüm yok suyu. bir ara 6 - 7 yıl içmemiştim, ilaçları bile meyve suyu ile içiyordum. Sabah uyandıktan sonra çay içilmez bu arada, içebilen midesizleri tebrik etmek lazım. nasıl olurda sabahları mideniz bulanmadan 2 - 3 bardak çay içebiliyonuz olm?
-
Sık sık kahve tüketen biriyim ve ergenlik zamanlarımda çay sevmezdim ve içmediğim de de / sık sık kahve tükettiğimde de 10 tl starbucks bayıldığımda bana hissettirdiği şey farklıydı toplumda bir üst kademeye çıkmış gibi hissettiriyordu
sonra zaman geçti olgunlaştım zevklerim renklerim de bilgi ve anlayış kapasitemle birlikte değişti
sonra anladım ki meğerse ben sadece tipik bir ergenmişim,
çeşitli kültürlerin (özellikle uzakdoğu)'nun muazzam farklı çaylarını denedikçe, yada rizeye gidip yağmur altında sıcacık çayı demledikçe, kahve tüketme alışkanlığının bir diğer sebebi kendimi gecelere kadar uyuşturup sıcak bir şeyler içme isteğiyle alakası olduğunu anladıkça, daha fazla çay tüketmeye başladım
tabi sadece kırmızı çay değil, çeşitli çaylarda alıyorum
şimdi soru şu
yaş kaç? Ergenlikte misin değil misin ona göre cevap vermek gerek
-
quote:
Orijinalden alıntı: wardstoneBen filtre kahveciyim. Çayın amacını çözemedim. Yazın hararet alıyor? Kışın içini ısıtıyor? Ben aç karnına çay içince ölecek gibi oluyorum. Mide krampı yaşıyorum. Herhangi bir mide problemim de yok sağlıksal olarak. Bilemedim. Hindistan cevizli kahveyi tercih ederim.
aynı şekil aç karnına çay içersem ben de ölecek gibi oluyorum hocam. babam sabah aç karnına 50 bardak bir şey olmaz ki zaten gün içinde 20 - 30 çay bardağı falan içiyor.
ancak ben de kahveye toleranslıyım hocam, kafein dokunmuyor bana. bazen günde 5-6 fincan kahve içtiğimde oluyor ki bunlar markette satılan 3 ü bir arada tarzı olmayanlar, ne çarpıntı yapıyor ne de enerji veriyor
-
İş nedeni ile bir kaç yıl Arnavutluk da yaşadım, ilk 1 ay çay yok, çaydanlık yok, 1 ay kahvaltı yapamadım desem yeridir. o kahvaltı resmen boğazımda büyüdü.. 1 ay sonra gelen arkadaşım çay, çaydanlık, bardak getirdi, sonra ben yavaş yavaş şehri keşfedim çay vs buldum..yani çaya alışmışız, sevmeyebilirsin ama delirmene de gerek yok. çay içimize işlemiş, ingilizler de çay içer kahve içmezler. Arnavutlar da sadece hasta olduklarında veya hasta gibi hissetiklerinde çay içerler, normalde herp espresso içerler ve dünyanın belki en güzel en tazı esprressou Arnavutluktadır desem yalan olmaz, italyan kültürü hakim olduğu için bu italyan adetini çok güzel benimsemişler, onlar da kahvesi yapamıyorlar, ben kahveye , yani gerçek kahveye orada alıştım. şimdi türkiye de de kahve yapıyorum ama asla orada ki gibi olmuyor..
-
Anlamadığım tek mevzu şu aynı koşullarda aynı demlik aynı su aynı Ocak demliyorsun süper 3-5 saat sonra tekrar aynı koşullar aynı demlik aynı su aynı Ocak çay zehir gibi sanki 3 gün önce demlenmiş bayat gibi bu dengesizliği bir türlü çözemedim yani koyduğum çay da aynı
bende şimdi neden buraya yazı yazdığımı sorguluyorum...neden ya olayı ne buranın...
-
Coğrafya.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XBlades -- 8 Şubat 2021; 9:23:23 > -
Dünya çeşitlilikle yaratılmıştır. Herkesin damak tadı da farklıdır. Saygı gösterin geçin üzerinde düşünmeye değecek daha önemli konular var.
-
Rahatlatıyor ondan olabilir. Kahve fazla içemem, hafta da 1 yada hiç.
-
Bende çaysız yapamam. Günde en az 10 bardak içerim. -
Hocam böyle haklı bir konu görmedim. Duygularıma tercüman oldunuz. Çay içeni anlamıyorum, gereksiz yere öveni hiç anlamıyorum.
Hayır bitkisel çay içseler rahatlamak için falan anlarım da düz siyah çay iğrenç. Soğuk su ve kahve vazgeçilmezim. Çaydan on kat daha keyifli içmesi. İnsan beynini açıyor resmen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mortus -- 8 Şubat 2021; 9:34:19 > -
Demliği yıkamaya ayırmadığı vakitlerde atomu parçaladığı için bu serzenişi haklı buluyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi britony -- 8 Şubat 2021; 9:36:29 > -
cogu kisi bos yapmis konudaki
cayin bu kadar cok tuketilmesinin sebebi aliskanlik haline gelmesidir kulturun etkisiyle
ilk defa cay ictiginde woow mukemmel bir icecek bunun tiryakisi olmaliyim diyen yoktur zaten
zamanla aylarca senelerce ice ice artik bir vazgecilmez haline gelir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lev Tolstoy -- 8 Şubat 2021; 9:37:24 >
normal çay falan tamam da sütlü çay mükemmel değil mi?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Lev Tolstoycogu kisi bos yapmis konudaki
cayin bu kadar cok tuketilmesinin sebebi aliskanlik haline gelmesidir kulturun etkisiyle
ilk defa cay ictiginde woow mukemmel bir icecek bunun tiryakisi olmaliyim diyen yoktur zaten
zamanla aylarca senelerce ice ice artik bir vazgecilmez haline gelir.
Tam olarak öyle. Hayatında İlk kez sigara içen biri içinde aynısı gecerli. İlk nefesinde boğulur tiksinir. Sonra içmeye devam..
Ama benim 5 yaşında oğlum sabah kahvaltısı yaparken çaaayyyy diye bağırıyor. Bazen akşam çay içerken oda istiyor. Paşa çayı yapıyoruz, bu ne iğrenç şey, biraz siyah çaydan koyun diyo :)
Ben de çay içmiyorum. Yani içerim de, yoksa da istemem. Kahvaltı yaparken bile çay olsa da olur, olmasa da. 🍵
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X