|
ABİ İNSANLAR NİYE ÇAY İÇİYOR YA DELİRECEM (7. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: muhalif13
Kahve bize daha yabancı. Filtre kahve tadı felan alamıyorum. Makinesini bile aldım. Ama yok. Nescafe zaten kimyasal bomba. Kola vs gazlı içecekler zaten kötü
Abd film özentileri gibi kahve içmiyoruz. Akşam pub bar yerine bizde kahvehane kültürü var.
Kısaca entel görünmek böyle bir şey değil.
Çay ucuz bir kere keyif veriyor yorgunluğa iyi geliyor. Sabah kalvaltıda yediklerini yumuşatıyor.
Akşam kek kurabiye vs yanında süper gidiyor.
Gündüz sigara yanında iyi oluyor. Muabbetin yanında tv izlerken misafir ağırlarken vs.
Hem öyle bir fincan değil bardak bardak içiyoruz. Sağlığa da büyük bir zararı yok.Aslında kahve bize daha yabancı değil 1500 yıllarından itibaren var ve daha yaygınmış eskiden. Çayın ülkemizde yaygınlaşması taa 1900 yıllarını bulmuş. Yani aslında kahveye daha yakınız ama ben ikisini de severek içiyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: hamza5806
Kahve bile daha mantikli
Bak youtubeda productive yabanci youtuberlar adamlar calismaya devam etmek vucudu tetiklemek için gunde 2 3 kez kahve iciyorlar
Kahvenin bir mantığı var insani calismaya karsi uyandırıyor kendine getiriyor
Çayın ne fonksiyonu var biri açıklasın bana yav
Alıntıları GösterPeynir ekmeği kahveyle içiyorum deme bozuşuruz :)
-
Çay sevmem hocam.Çayları da takip etmem
-
Millete ne!, sana ne! bana ne! . Ayran veya soda içen niye içiyor? alkol içen niye içiyor ? , sigara niye hala içiliyor? Son zamanlarda gördüğüm en saçma konu .
-
sakince white mochanı masaya bırak ve yatağına dön.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Aviato
https://forum.donanimhaber.com/cayi-biraktim-asosyallikten-kurtulmak-icin-pc-yi-kapat-diyolar-ee-sonra--62751832
bu arkadaş konuyu beğenmedi :DOhaaaaa
konuya girer girmez o konu aklıma geldi ama nereden bulcam şimdi demiştim. Görünce şaşırdım, harika.
her gün çaylıyoruz kendimizi...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kahve 1500 lerde gelen şimdiki türk kahvesi denilen arabica kahve. Bizde istanbul ve zenginlerinin içtiği daha çok büyük şehirlerinde yaygınlaşmış.
Halk arasında ise lüks olarak kalmış. Bu yüzden misafire kahve ikramı kız istemede kahve ikramı gibi gelenekler oluşmuş.
Şimdiki starbucks kahvesi değil. Kaç kez denedim beğenemedim. Tadı berbat. Uykum açılsın diye uzun yolda denedim sürekli ıh.
Türk kahvesi severiz. Evde tekli telve de var.
Gaza gelip aldığım vestel filtre kahve makinesi de.
Çay başka yahu. Bizim içimizden gardaşımız kankamız.
Türk kahvesi takım elbiseli iş arkadaşımız.
Filtre kahve ve türevleri ise özentiliğimiz. Sanki onu içince sınıf atlayacağız hissi veren ortamdaki hava atan uzak bir ahbap.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Günde 30 bardak çay içerim. Çaysız bir hayat düşünemiyorum.
Favorim ise Çaykur'un hemşin çayı.
Kahve çok nadir içerim. (sütlü kahve o da) Filtre kahveden nefret ederim.
-
Ben filtre kahveciyim. Çayın amacını çözemedim. Yazın hararet alıyor? Kışın içini ısıtıyor? Ben aç karnına çay içince ölecek gibi oluyorum. Mide krampı yaşıyorum. Herhangi bir mide problemim de yok sağlıksal olarak. Bilemedim. Hindistan cevizli kahveyi tercih ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: muhalif13
Kahve 1500 lerde gelen şimdiki türk kahvesi denilen arabica kahve. Bizde istanbul ve zenginlerinin içtiği daha çok büyük şehirlerinde yaygınlaşmış.
Halk arasında ise lüks olarak kalmış. Bu yüzden misafire kahve ikramı kız istemede kahve ikramı gibi gelenekler oluşmuş.
Şimdiki starbucks kahvesi değil. Kaç kez denedim beğenemedim. Tadı berbat. Uykum açılsın diye uzun yolda denedim sürekli ıh.
Türk kahvesi severiz. Evde tekli telve de var.
Gaza gelip aldığım vestel filtre kahve makinesi de.
Çay başka yahu. Bizim içimizden gardaşımız kankamız.
Türk kahvesi takım elbiseli iş arkadaşımız.
Filtre kahve ve türevleri ise özentiliğimiz. Sanki onu içince sınıf atlayacağız hissi veren ortamdaki hava atan uzak bir ahbap.Filtre kahveyi ben de sevemedim Türk kahvesini severim ama. Galiba Asya ve İngiltere'de de farklı şekilde içiliyor çaylar. Onları hiç denemedim ama bitki çayları da güzel bence. Sıcak olup aromalı çoğu içecek bana yakın geliyor.
-
Lezzetli çay tavsiye edin boş geçmeyin.
kilosu 45 tl filiz bile lezzetli gelmiyor.
-
Kahveyi ağzına sürenler için düşündüğüm cümleler. Çay içmeyen insanları hep yadirgamisimdir , heleki çayda tat yok diyene nerenle gülersen gül.
Başka içecek bişeyleri yok ki ne yapsınlar Ayranları yok içmeye, çayla idare ediyorlar işte fakirler
İşin gerçeği alışkanlıklar veı kültürleri yok o yüzden arapların geleneklerini kendilerine yakın görüyorlar bu yüzden çay içmeleri :XD
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 8 Şubat 2021; 1:58:22 > -
-
çay kutsal içeceğimizdir laf söyletmeyiz kolu kilit üye ban
-
Konu bulamadım konusu
Ben eskiden bu konuya hak verirdim şimdi veremiyorum demli içemem ama açık çay forever.
-
Gel sana kaçak cay icirelim tatina varir bidaha birakamzsin.!!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X