İlk kahveyi denemişler iklimi uymamış yetişmemiş. Sonrasında çay tutmuş. Üretim bol oluncada yaygınlaşmış. Maliyeti ucuz ve kolay içecek. |
ABİ İNSANLAR NİYE ÇAY İÇİYOR YA DELİRECEM (9. sayfa)
-
-
Sabah kahvaltıda 1 2 bardak harici içmiyorum
Kahve gibisi varmı nesacafe 3 1 ve cafe crown action favorim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bür ara günde 8-10 bardak içerdim sonra akşam 3-5 kadar uyuyamıyınca bıraktım ben hep 3 şekerle içtiğimden içtiğimden içtikçe kaslar glikoz emilimi falan yapıyordu şimdi fındıklı nescafe veya scholadeli kahve içiyorum. -
Bence de çay öyle abartıldığı kadar güzel değil. Sadece kahvaltılarda içiyorum bazen bir bazen yarım bardak. Meyve suyu daha güzel bence. -
Bu nasıl bir konu böyle ? Ne yapalım Kolamı içelim ? Gazlı içeceklerin dışında en iyisidir şekersiz çay.Eksiden kola içerdim şimdi çay içiyorum( Şekersiz ). -
oha ben gibi düşünenler varmış. çocukluğumdan beri çayı sevemedim. ama nedense içiyorum başkaları içiyor diye. çok şekerle birlikte içiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çay sadece kahvaltıda ve akşam yemeğinde menemen varsa onun yanında içilir, gerisi gereksizdir.
Buna ayrıca Türk kahvesi leşliğini de eklemek lazım.
Bir kahve düşünün minnacık fincanda yapılıyor ve yarısı tortu oluyor. :))
-
Renkler ve zevkleri tartışma noktasına gelmiş birisi ile birşey kazanamazsınız.
bizim askerde su yoktu millet kıçını yıkayamıyordu duş alamıyordu bir eksiğiniz var mı dediklerinde koca bölük çayyyy diye bağırıyordu
-
Konu sahibi önce bir sakin ol, gel çay iç. Sonra konuşalım bu konuyu.
-
Bende çay içmeyeni anlayamıyorum.
-
arkadaş delirmesin diye şu an herkes çayları bırakıyor tamam mı?
-
Karadeniz'de bizim yaylalarda iç o çayı nasıl zevk veriyo bi gör -
Çayın tarihi gelişimine bakarsak Sezar İngiltere’yi işgal ettiğinde Kelt dostlarına yardıma giden Galya’lı savaşçıların sihirli kuvvet iksiri bitince druidleri ormanda bulduğu (çay) yapraklarını kazana atıp kaynatır, ama tadına baktığında her zamanki iksir olmadığını anladığında bunu Kelt’lere belli etmez, onlarda içtikleri çayın psikolojik etkisi ile Roma’lılara saldırarak onları yener ve o tarihten sonra İngiliz halkları çayın en çok tüketildiği toplum olmuştur.
-
Çünkü ucuz ve yapımı kolay. Paramız olsa biz de latte, ekspresso içeriz ama yok işte.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kahvaltı harici içmem. Kahveciyim. Hele Lavazza Espresso oldu mu on numara.
Sri Lanka çayı çok güzel. Ayrıca Sri Lanka ve Pakistan'dan gelen yeşil çaylar da çok güzel, biz içiyoruz şeker atma ihtiyacı da duymuyorsun, ağır bir çay değil. Yemekte, sohbette, atıştırmada herşey de gidiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru1ns -- 8 Şubat 2021; 12:52:24 > -
Kola gibi kafein den ötürü bir tür bağımlılık yani tiryakilik yaptırıyor da ondan.
Be
Konuyu açan arkadaş tespitlerinde de haklısın
"zevkler ve renkler."
-
11 yıldır şu forumdayım, çok trol konusu gördüm ama bu kadar malca bir konu ilk defa görüyorum...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X