İçilebilir tüm içecekler çay çünkü. Kola mı içelim sabah akşam. Ki o bile bir çaydır temelde. Kahve iç diyor. Kahve bir çay işte. Bitkilerin kökü, dalı, kabuğu, çiçeği, yaprağı, tohumu vs. sıcak suyla demlenmesine çay denir. Kahve çekirdeği çayını seviyor kuşburnu çayı sevmiyor olabilirsin. Çayın neredeyse her türlüsünü içerim. Yeşil, siyah, beyaz, çam, ıhlamur gibi yaprak çayları, kahve, kuşburnu, yaban mersini gibi meyve çaylarını, kiraz sapı, üzüm sapı, adaçayı gibi sap çayları severek, zevkle ve elbette şekersiz içerim. Maalesef her türlü çaya şeker katar ve çayı rezil eder insanlar. Şeker içiyorlar farkında olmadan. Zaten espressoya çeşitli glikoz, şurup, şeker ve süt kreması ilavesi ile elde edilen garip kahve! çeşitlerinin neden bu kadar çok tuttuğunu konu sahibi ve başlığa yazan yazarların genel kültür seviyesi ve damak zevkinden anlaşılıyor. Daya mısır şubunu her şeyi yiyip içerler. Daha çayın ne olduğunu bilmeden çay eleştirisi yapıyorlar. |
ABİ İNSANLAR NİYE ÇAY İÇİYOR YA DELİRECEM (5. sayfa)
-
-
Kimseye boş insan demedim nasıl o yöne cekebiliuorsun?konu boş dedim. Sonuç olarak insana herşeyin belli bir miktar zararı da yarari da var. Sen sevmiyorsun diye herkes sevmiyecek diye bir anlamı yok. İsteyen çay içer isteyen kahve isteyen ayran. Şekerli asistli sağlık düşmanı içeceklerden iyidir en azindanquote:
Orijinalden alıntı: hamza5806
İnsanlara bos demeden bi okumayi ogrensen
Bana ne faydasi zararindan onlarin hepsi yalan dolan zaten suanki hangi gidanin kime ne yarari olabilir hepsi gdo hormon manyagi
Ben tatsiz ve gereksiz oldugunu savunuyorum
Alıntıları Göster
-
neden sigara içiyorsa ondan
-
Kahve bize daha yabancı. Filtre kahve tadı felan alamıyorum. Makinesini bile aldım. Ama yok. Nescafe zaten kimyasal bomba. Kola vs gazlı içecekler zaten kötü
Abd film özentileri gibi kahve içmiyoruz. Akşam pub bar yerine bizde kahvehane kültürü var.
Kısaca entel görünmek böyle bir şey değil.
Çay ucuz bir kere keyif veriyor yorgunluğa iyi geliyor. Sabah kalvaltıda yediklerini yumuşatıyor.
Akşam kek kurabiye vs yanında süper gidiyor.
Gündüz sigara yanında iyi oluyor. Muabbetin yanında tv izlerken misafir ağırlarken vs.
Hem öyle bir fincan değil bardak bardak içiyoruz. Sağlığa da büyük bir zararı yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sus lan sana mı sorcaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yillardir bu soruyu soruyorum ben de , niye cay aga , cogu kisi bagimlisi bi de bunun
Sen tad alamıyorsun biz ne yapalım. Bu tür saçma konuları niye açıyorsunuz anlamıyorum
-
Sanane -
Çay günde 10-15 bardak içilebilir. Günün büyük çoğunluğunu bilgisayar başında geçirenler için en ideal içecek. Kola içsen miden delinecek, kahve içsen zehirlenirsin, baş ağrısı yapar. Çay hem hafif, hem ucuz, hem yapması basit bir demlik yap 2-3 saat içebilirsin. Varsa başka alternatifin söyle.
-
Ben şekersiz içiyorum. Tadı var ama nasıl anlatılır bilemedim. Ara ara akşamları canım çekiyor. En fazla küçük 2-3 bardak içebiliyorum. Sabah işyerinde kahve içiyoruz. 3-4 bin liralık kahve makinası var. Arkadaşlar kaliteli kahve çekirdeklerinden alıyorlar. Ama sevmiyorum. Tadı çok kötü geliyor. Kahve yerine çay içmeyi tercih ederim. Ben de içki içenlere anlam veremiyordum. Bu kadar tadı kötü nasıl içiyorlar. Mallar bir dünya da para veriyorlar diye düşünüyordum. Alışkanlık ve zevkler farklı. Artık böyle düşünmüyorum. Renkler ve zevkler tartışılmaz.
-
2 aydır şekersiz içiyorum 20 yıldır şerbet içmişim. Çayın organik olanını için. Belirli bir rakım dan sonra yani yüksek yerlerde çaya gübre atmazlar. Biraz pahalı ama gübresiz ve organik olduğu için daha lezzetli.
şimdik 100tl ekmek üretilir içinde ne ararsan bulursun besin değeri yüksek ve lezzet olarak. 1 tl halk ekmeği de vardır.Toplumun geneli de 1 tl olan halk ekmeği yediği için en ucuz ve genel halk tabasının içtiği en dandik fiyatı ucuz çayı baz alarak örnek verdim.Yoksa 1000 euroya da kahve var. 100tl ekmek var. Çay da vardır epey pahalı olan ama önemli olan temel esansiyel ürünü baz alarak örneklemek.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Aviato
https://forum.donanimhaber.com/cayi-biraktim-asosyallikten-kurtulmak-icin-pc-yi-kapat-diyolar-ee-sonra--62751832
bu arkadaş konuyu beğenmedi :DTam ben paylaşacaktım, bi kontrol edeyim dedim var mı paylaşan diye...
Efsaneyi unutmayan birilerini görmek güzel
-
Biraz rahat olun. Bu kadar gergin olmak faydalı değil. -
quote:
Orijinalden alıntı: ZillaKamiHocam ben hep değil de sabah falan içiyorum bide çaya püsküğüt bandırıyorum çok güzel oluyor
Poskevit
Çay sevmem, içersemde açık ve şekersiz içerim.
kahveyi de sade sevmem, sütlü şekersiz olacak.
Türk kahvesini şekersiz
menengiç kahvesini de çok çok az şekerli severim
Kardeşim çay sigara gibidir aktivitedir boş kaldı mı içersin :) maksat içmek değil yalnızlığı gidermek bir meşgale bulmaktır. Yani en azından benim için böyle :)
Çay içilmez mi olm.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X