ARKADASLAR MERHABA BENDE ABIT AN7 ANAKART VAR VE 512 400 TWIMOS RAM ATI 9200 VIVI EKRAR KARTI 40/5400 RPM HDD AMD 2,5 BOX CPU VAR BEN O/C YAPMAK ISTIYORUM VE ILK DEFA YAPICAM DUN UGRASTIM O/C ICIN CPU 200/11 DERECEYE CIKARDIM CPU VOLTAJI 50 DERECEYE KADAR CIKDI BEN NASIL MAKINEMI IYI BIR PERFORMANS ALABILIRIM
HERKEZE SIMDIDEN COK TESEKKUR EDERIM.
valla ben an7 mi dfi lp mi diye topic açtım. Dfi dediler. An7 abitin en iğrenç kartı dediler. Nf7-s desen neyse dediler. Bende dfi almaya karar verdim. Sen yeni mi alıcan yoksa varda bilgimi almak istiyorsun?
VARDA BILGI ALMAK ISTIYORUM ARKADASIM AN7 SENCE IYI BIR ANAKART DEGILMI
Kullanmadım ama özelliklerine bakınca bence oldukça iyi bir anakart.Hele oc için çok iyi.
Sonra programı bi çalıştır. Bak bakalım ne alacaksın ? Sonucu aldıktan sonra, kaydet siteye ki daha yüksek aldığın zaman karşılaştırmanı yapabilesin. Karşılaştırmayı, benimki de dahil olmak üzere imzalarında " 3DMark2001 " sonuçları yazanlarınkinin linklerine bas, kendi performansınla dğer arkadaşların performansları arasındaki farkı gör.
Başarılar.. başına bi bela aldın ki sorma.. kolay gele..[frndsp]
Bu arada, AMD'ye terfi ettiğin için seni tebrik ederiz.[clps]
an7 ve nf7-s kullanıcıları kaynak olacaktır. her iki anakartı da kullanmış insanlara da sor(arbiter örneğin) alacağın cevap aynı olacaktır. www.amdforums.com a gir abit motherboards bölümüne
[Deleted by Admins]
An7 210fsb ye kadar gayet iyi.210 un üstünde pek stabil değil.Gerçi 242(X9.5)fsb de bayabi 3dmar2001 bitirdim ama günlük kullanıma pek müsade etmiyor.Abitin forumlarında yeni bios için çalışmalar var fakat daha tam oturtamamışlar.Şimdilik beklemekten başka yapıcak bişey yok.Daha yüksek fsb çıkabilmek için İşlemcine 1.7-1.8 V arası ramlerede 2.9V kadar verebilirsin.
AN7 bencede NF-7'ye göre o/c konusunda geride. uGuru konusuna gelince tam bir rezalet. Bence vadettiği hiçbişeyi yapamayan bişey. Sadece FanEQ fena değil ama bu işi yapan zaten bisürü prog. var. Şu an AN7 kullanıorum memnunum optik olayı işime yarıyor. Aldığımda NF7 nin S serisi yoktu. Olsaydı sanırım onu alırdım. AN7 den uGuru dışında bi fark yok bildiğim kadarıyla. Sonuçta uGuru çalışmayan bi safsata olduğuna göre NF7-S daha almak daha akıllıca..
alobar 242 fsb yapmış 3DMark'ta daha ne olsun bence süper. Günlük kullanımda nasıl müsade etmiyor, 3Dmark yüksek fsb'lerde zaten zorlar sistemi. 242'yi nasıl yaptın?
sızce arkadaslar ıyı bır anakartmı aldım kafam karıstı acıkcası ben babacan bılgısayarda satıs temsılcısı olarak celısıyorum acıkcası asus ıle abıt arasında baya bı kafam karısmısdı ve abıtın gecen serılerıne cıkarmıs oldukları anakartları goz onunde bulundurarak abıt an7 yı almaya karar verdım.umarımda ıyı bır karar vermısımdır potspot senın dedıgın sıteye gırdım ama bır turlu demıs oldugun adresı bulamadım yanı futremakssı bulamadım sıstemı 200*15 cıkartmama ragmen bı performans bulamadım 3200 SISTEM CALISIYOR AMA hala aynı geldı bana amd nın performansı bumudur acaba dıyorum uzerındekı orjınal fanı cıkarsam yerıne ıyı bır fan ne takıyım sızce cunku cpu 50 dereceye cıkıyor bu normal mıdır sızde. ve ramlerıde o/c yapabılıyormuyum ondanda farkedermı performans
Kuzey köprüsü ve ramlere bayağı bi voltaj vererek yaptım ama bilgisayar 2 kat daha yavaş açılıyordu.3d mark bitirmesine rağmen 5 dakika Farcry oymayamadım.
RAM O/C BIR ISE YARAMIYOR YANI PEKI ORJINAL FANI CIKARTMAM SENCE NASIL OLUR IYI BIR FAN ALMAM GEREK SANIRIM HANGI FANI ALMALIYIM
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by aycin</i> <br />sızce arkadaslar ıyı bır anakartmı aldım kafam karıstı acıkcası ben babacan bılgısayarda satıs temsılcısı olarak celısıyorum acıkcası asus ıle abıt arasında baya bı kafam karısmısdı ve abıtın gecen serılerıne cıkarmıs oldukları anakartları goz onunde bulundurarak abıt an7 yı almaya karar verdım.umarımda ıyı bır karar vermısımdır potspot senın dedıgın sıteye gırdım ama bır turlu demıs oldugun adresı bulamadım yanı futremakssı bulamadım sıstemı <b>200*15 cıkartmama ragmen</b> bı performans bulamadım 3200 SISTEM CALISIYOR AMA hala aynı geldı bana amd nın performansı bumudur acaba dıyorum uzerındekı orjınal fanı cıkarsam yerıne ıyı bır fan ne takıyım sızce cunku cpu 50 dereceye cıkıyor bu normal mıdır sızde. ve ramlerıde o/c yapabılıyormuyum ondanda farkedermı performans <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
11*200 demek istedim herhalde.
ramları oc yaparsan sistem performansın gözle görülür bir şekilde değişir. Cpu soğutucusu olarak thermalright ürünlerinden seçebilirsin.
Abitin Nf serisinin performansından sonra benim gibi çoğu insan An7 den daha iyi o/c değerleri bekleyerek satın aldı tabi genel durum biraz hayal kırıklığı.Bunun nedeni Nf sersinden yüksek O/c sonucu zarar görüp geri dönen anakartlar olabilir diye düşünüyorum.Bu yüzden a7n de o/c performansını kısmış olabilirler.
İşlemciye ve ramlere kaç volt verdiğini ram zamanlamalarını söylersen daya iyi yardımcı olabiliriz. Fanını değiştirmende fayda var özellikle havalar bu kadar ısınmaya başlamışken.
pekı ben ramı o/c nasıl yapıcam bende 512/400 twımos ram var abıt guru uzerınden o/c yapa bılırmıyım ve bırde yenı zalmanteklerın fanları cıkmış sıcde nasıl gercı fıyat olarak bıraz pakalı ama degermı almaya. cunku dıjıtalcenter fıyat lıstesınde en ıyı fan olarak gozıkıyor.
Arkadaşlar an7 abitin yüz karasıdır bir arkadaşımız 3 başka bir arkadaşımda 1defa garantiye gönderdi!!! 3 kez gönderen arkadaşım baktıki olacak gibi değil nf7s le değiştirmiş,diğer arkadaşımda korkusundan p4 2,8c almayı düşünüyor!Hata kodlarında ikisininde aynı:90 ve olaylar hep aynı oc yapmak istiyosun boot etmiyor sonrada hat kodu 90!!!Alacaksanız nf7s derim