Bir tanıdığımda şuan çalışan Abit İP35 ile E4300 işlemci çalışıyor. Bu anakarta elimdeki 2 adet E8400 işlemci takınca sürekli kendine reset atıyor. Bios tan kontrol ettiğimde işlemci sıcaklığını 98 derece olarak görüyor. İşlemciler farklı bilgisayarlarda normal olarak çalışmaktadır. Aşağıda E4300 ve E8400 ile çalışırkenki bios resimleri mevcuttur. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
bu konuda yardımcı olacak kimse yokmu ?
BIOS güncellemesi gerekiyor. Imzamdaki Abit sayfamızda ilgili linkler mevcut. BIOS güncellemek korkutmasın abit'in windows altından çalışan özel yazılımı ile bir kaç dakikalık bir olay
quote:
Orijinalden alıntı: ABITMania
BIOS güncellemesi gerekiyor. Imzamdaki Abit sayfamızda ilgili linkler mevcut. BIOS güncellemek korkutmasın abit'in windows altından çalışan özel yazılımı ile bir kaç dakikalık bir olay
Şuan en güncel sürümü yüklü fakat işlemciyi takınca sıcaklık fazla deyip hiç açmıyor sürekli resetliyor. Eğer farklı bir güncelleme dosyası varsa bana link ini göndere bilirmisiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: kamikaze_25
quote:
Orijinalden alıntı: ABITMania
Şuan en güncel sürümü yüklü fakat işlemciyi takınca sıcaklık fazla deyip hiç açmıyor sürekli resetliyor. Eğer farklı bir güncelleme dosyası varsa bana link ini göndere bilirmisiniz.
O zaman CPU fanının heatsinki CPU'nun üzerine tam oturmuyor olabilir. Bence BIOS'tan önce o ihtimali değerlendirmek lazım.
Abit in IP35 i için düzgün bir bios çıkaramadığını okudum forumlardan bir çok kişi -1 ile 254 derece arasi sacma sıcaklıklar gosterdigini soylemis. En guzeli modlanmis bir bios bulup duzgunce tanıtmak yoksa dediginiz gibi ısınmasa da o sıcaklıgı okudugundan dolayı reset atmaya devam edecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: exeter
Abit in IP35 i için düzgün bir bios çıkaramadığını okudum forumlardan bir çok kişi -1 ile 254 derece arasi sacma sıcaklıklar gosterdigini soylemis. En guzeli modlanmis bir bios bulup duzgunce tanıtmak yoksa dediginiz gibi ısınmasa da o sıcaklıgı okudugundan dolayı reset atmaya devam edecektir.
Modlanmış bir bios buldum diyelim onu nasıl tanıtacağım yada o biosun dosyasını nasıl alıp kendi biosuma atabilirim ?
Fanı vidalı sistemle işlemcinin üstüne otutturuyorum gevşeme yapmasına imkan yoktur.
Bios anakarta yazilir islemciye degil... bu yuzden islemcini sokmene gerek yok. Modlu biosta da zaten normal biosun icine yeni islemci kodlarinin atilmis versiyonu oldugundan dolayi normal bios nasil yaziliyorsa oda oyle yazilacaktir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme