Şimdi Ara

ABS esp süprizi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malumunuz bugün İstanbul yolları tam bi aynaydı özellikle akşam saatlerinde havanın -3.5 derecelere düşmesi sonrası neredeyse freni gaz diye kullandım. Araba günün çoğunluğunda olduğu gibi otoparktada patiye sardı. Arabayı zor bela parkettikten sonra tam inerken arabada abs esp ve el freni çekili olduğunda yanan ikaz lambası yandı. Esp yi kapatmak için tuşuna ne kadar bassamda kapatmadı. Aracı stop edip tekrardan çalıştırdım bu sefer abs yanık kaldı. Acaba bunun nedeni nedir? Bi kaç kişiyle konuştum birisi abs beyninin oralar donmuştur felan diyip tahmin yürütmeye çalıştı. Ama hala kafama takıldı. Resimde el freni ikazı çıkmamış ama o da yanar haldeydi. Aracım 2004 golf otomatik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sgc1993 S kullanıcısına yanıt
    Dinlensin kendine gelir.
  • Muhtemelen hız sensörlerinden biri okuma yapamıyor.
  • Fazla masraflı bişe olmasa bari

• Çok fazla patinaj çekmenizde dolayı oluşmuş geçici bir arıza kaydıdır ön tekerlerden gelen hız bilgisi ile arkadan gelenler örtüşmediği durumlarda ortaya çıkar.

• Ustamda telefonda anlattığımda aynısını söyledi zaten. En kötü sensörlerden biri buzlanma gibi bir olayada maruz kalmış olabilir. Can sıkacak birşey değilmiş. Yine de teşekkürler :)

• Sonuç:Bu sabah arabayı 10-20 mt kullandım benzincide tekrardan çalıştırdığımda düzeldi. Geçici hataymış demek

Söylemiştim
  • Yavaş yavaş öğreneceğiz bizlerde. Tekrar teşekkürler

Su birikintilerinden geçişlerde yine aynı arızayı verebilir. Abs sensörü kablolarını,söketlerini gözden geçirmekte fayda vardır. Söketler temizlenmeli ve kablolarda soyulma filan varsa onarılmalıdır.

• Tekrar teşekkür ederim ilginiz için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.