MERHABA ARKADAŞLAR 98 MODEL AVENSİS, 2.0 ARAÇ SAHİBİYİM. ARACIMIN ABS ARIA LAMBASI YANDI. ÇUKURDAN-KASİSTEN GEÇİNCE BAZEN SÖNÜYOR AMA BİRAZ SONRA TEKRAR YANIYOR. BİR GÜN ÖNCE ARACIMIN ÖN ROTİLLERİNİ DEĞİŞTİRMİŞTİM, ACABA BİR YERDE TEMASSIZLIKMI VAR? DÜN HERYER KAPALI OLDUĞU İÇİN BİŞEY YAPAMADIM. BİDE DÜN TUHAF BİR DURUM OLDU; ABS LAMBASI SÖNDÜ AMA HER FİRENE BASTIĞIMDA ABS DEVREVE GİRİYORDU, YAVAŞTA BASSAM, NORMALDE BASSAM ABS HEP DEVREYE GİRDİ, BİR SÜRE SONRA ABS IŞIĞI YANDI VE ARTIK NORMAL FİREN ÇALIŞIYOR VE ABS DEVREYE GİRMİYOR. İNŞALLAH PAHALI BİR MASRAF DEĞİLDİR, TECRÜBELİ ARKADAŞLARDAN GÖRÜŞ İSTİYORUM.
Kullanıcı kitapçığına göre bu bir arıza, bu durumda yetkili servise göstermenizde yarar var. Onlar arızanın tam olarak ne olduğunu söyleyebilirler.
servise gidin fiyat alın
abs tamiri yapılmaktadır imkanlar dahilinde tabi önce oturduğun yere göre bu iş yapan ustayı bulman lazım
BUGÜN 3 AYRI YERE ARIZA TESPİSTİ İÇİN GİTTİM AMA HİÇBİRİ ARIZA SEBEBİNİ BULAMADI. SERVİSE GİTMEK BENİMDE AKLIMDA AMA SERVİSE ADIM ATMAK PARA... BELKİDE ÇOK KÜÇÜK BİRSORUN AMA 3 YERDE BİLGİSAYARA BAĞLADI ANCAK ABS'YE ULAŞAMADI. BİDE ABAS LAMBASI, ÇUKURA GİRİYORUM YANIYOR, KASİS ATLIYORUM SÖNÜYOR. 3-4 SEFER BÖYLE YANDI VE SÖNDÜ, SANKİ BİR YERDE TEMASSIZLIK VAR GİBİ... AMA DÜNDEN BERİ SÜREKLİ YANIYORRRR. SERVİS HARİÇ, BAŞKA ÇÖZÜM YOLU NE OLABİLİR?
aküyü sök tekrar tak birde kablo takibi yap
BUGÜN AKŞAM 3 YERE DAHA GİTTİK AMA YİNE ARIZAYI BULAMADILAR.ÇÜNKÜ 3 YERDE DE BİLGİSYAR ARABANIN TÜM AKSAMLARINI OKUDUĞU HALDE SADECE ABS SİSTEMİNİ OKUYAMADI. YARIN BİDE SERVİSE GİDECEM ARTIK... AMA BENİM TEŞHİSİM ABS MERKEZİNE YETERSİZ ELEKTRİK GİTTİĞİ İÇİN ARIZA TESPİT CİHAZLARI DAHİ ABS SİSTEMİNİ GÖREMİYOR. UMARIM YARIN UCUZ BİR MALİYETE BU SORUNDAN KURTULURUM...
Hocam servise gitmekten çekinmeyin, aracı bilgisayara bağladı diye tonca para almazlar ama arızayı tespit ettikten sonra yapılacak işleme göre pahalı bir meblağ çıkabilir tabii orada yaptırmak zorunda değilsiniz.
+1
bosch servisine git genelde ariza tespit ücreti almiyorlar bastan anlas..
zaten abs sistemi boscha ait aracinin...
aracın tekerleklerinde ki hız sensörlerinden herhangi biri arızalanmış olabilir benimkiler 2 kere değişti...
Benim Daewoo Nubira aracımın ABS lambası zaman zaman yanıp zaman zaman sönüyordu. Bazen bir kaç hafta hiç sönmüyor. Bazende hiç yanmıyordu. Test cihazında ssol arka ABS sensörünün arızalı olduğu çıktı. Ancak o zaman yaptırmamıştım. Daha sonra başka bir ustaya götürdüm. Önce tekerleri bi söküp toz var mı diye bakalım dedi. Arkalarda fren balataları aşındıkça ortaya çıkan demir tozu sensöre yapışmış, meğer bizim sensör bu nedenle görevini yapmıyormuş. Hava ile temizledi. İçerisini de güzelce zımparaladı. Şimdi ABS lambası söndü, sorun çözüldü. Sizde ABS lambası yanınca hemen sensörü değiştirmeyin. Önce kablolarda fişlerde bir kopukluk, iletimsizlik var mı, sensörün üstü temiz mi bi kontrol ettirin. Sensörler baya pahalı çünkü. Bilmem yardımcı olabildim mi?
benimde 2000 model toyota corolla aracımda aynı sorun olmuştu. nereye gittiysem bi çare bulamadım. en son mersinde bir oto elektrikçi abs kablosunu söktü kablonun içinde 2 yerde kopma olduğunu söyledi. kabloyu kouk yerleri gidecek şekilde kesti ve aradaki boşluğu başka bir araçtan çıkma abs kablosu ile kapattı uçlarını lehim yaptı ve güzelce taktı. o günden sonra bi daha ışık yanmadı. ama o az mübarek ustada işimizi hallettiği için bizden çok ücret istedi. bilgisayara bağladık falan dedi. en son 25tl verip çıktım. kablonun sıfırı serviste tek tarafı 200tl civarında. geçmiş olsun iyi bir oto elektirkçi sorununuzu çözebilir.
testten sonra yarısım de yanıp sonmustu bı kerey mahsus ama
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme