Şimdi Ara

ABS varlıkla yokluk arasında:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar kısa bir süre önce opel astra f 1997 ful olanından aldım kontağı yarım açınca abs lambası yanıyor seyir halinde iken frene basınca abs etkisini hissettirmiyor hatta süratlenip ani firen yapınca sağ teker kaymaya başlıyor acaba abs beynimi bozuktur konu hakkında yardımcı olabilirmisinz nasil çözeriz bu problemi

• Yakın zamanda çukura girdiniz mi? Abs sensörleri veya kabloları zedelenmiş olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracı kısa süre önce aldığım için geçmişini pek bilmiyorum eski sahibi fark etmeden büyük çukurlara süratle girmiş olabilir ama bende öyle bir şey olmadı araç 3 aydır bende fren sistemi aldığım günden beri öyle yeni olan birşey değil yani
  • tanjugenç T kullanıcısına yanıt
    Opellerin eskilerini pek bilmediğimden beyin girişi var mı?

• anlatmak istediğiniz aracın bilgisayara bağlantı yeri ise evet o var.Farklı birşey ise oda vardır heralde beyin koyduylarsa gereken hücreleride koymuşlardır inş yani:)
    Aynen öyle. Opel servisinde makineye bağlatın. Araba arıza kodu tutmuştur ışık yakmışsa.

• Korkucak birşey yok diyorsunuz yani küçük çaplı bir operasyonla falan halledilebilir dimi inş beyin gitmiş falan demez:(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    İnşallah. Zamanında sensör değişmişti. Sensör beyin gibi pahalı da olabilir, kablo sigorta gibi ucuz bir şeyde.

• sanayiye gideceksin bu işi yapan özel dükkanlar var. onlar diagnosticten hataları okuyacaklar ona görede sana arızanın yerini tahmini olarak söylerler. Sensörler, kablolar, elektronik devre ve hidrolik valflerden herhangi birinde arıza olabilir.
  • bjkkarakartal1903 kullanıcısına yanıt
    aracı aldığım arkadaş abs'yi arızadan dolayı sökmüş sanırım orayada bır ayar çekmiş kontağı yarım cevırınce abs lambası yanıyor marşa basınca hersey normalmış gibi işik sönüyor. sonuç abs'm yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanjugenç

Merhaba arkadaşlar kısa bir süre önce opel astra f 1997 ful olanından aldım kontağı yarım açınca abs lambası yanıyor seyir halinde iken frene basınca abs etkisini hissettirmiyor hatta süratlenip ani firen yapınca sağ teker kaymaya başlıyor acaba abs beynimi bozuktur konu hakkında yardımcı olabilirmisinz nasil çözeriz bu problemi

demek istediğini pek anlamadım hocam ama kontak yarım açılınca uyarı ışıkları zaten yanar aykırı bi durum yok yani..... araç seyir halınde giderken frene basınca zaten abs devreye girmez devreye girmesi için çok sert fren yapmanız gerekir... devreye girdiği zamanlar araç buz veya kaygan bir zeminde aracın tekerleklerinin kızaklaması ile olur ve hızlı giderken asfalt zeminde ani frene basılı tutarsanız abs devreye girer.....fren pedalı takır takır ayağınıza vurur ... bunu net hissedersiniz zaten..... ama devreye girdiğinde sol teker vurup yolu tutarken sağ teker kızaklıyorsa sağ tekerin bi sökülüp bakılması ve ondan sonra abs merkezinin elden geçmesi gerekir...... bunu denemek için boş ve düz bir yolda hızlanın ve frene sonuna kadar basılı tutun.... araç durunca fren izlerine bakın kesik kesik izler olmalı.... ama düm düz fren izi varsa bir tekerde sorun çözülmelidir ... bi frenciye gitmelisiniz....

• oto-danışman-expert kullanıcısına yanıt
    bugun baktırdım aracın beynını sökmüşler aklını başından almışlar garibin... işim gereği şirket araçlarını kullanıyorum onrdaki abs'nin 100de biri bende yok beliki arızalıdır falan dıyordum ama gitmiş beyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanjugenç

bugun baktırdım aracın beynını sökmüşler aklını başından almışlar garibin... işim gereği şirket araçlarını kullanıyorum onrdaki abs'nin 100de biri bende yok beliki arızalıdır falan dıyordum ama gitmiş beyin

o zaman haklı olabilirsin hocam abs merkezi arıza yapınca bu tür durumlar olur... abs merkezinin içinde küçük piston benzeri parçalar var ... aşınınca veya bozulunca yapması normal..... geçmiş olsun hocam
  • çıkmasını 400-500 civarına bulursun sanırım. f kasalar ne durumda bilmiyorum ama g ve h kasaların parçası bol piyasada
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.