Şimdi Ara

ACABA NEYİ SEÇSEM KARİYERİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 10.sınıfta bölüm seçim zamanında hukuk bölümünü kazanamayacağımı düşündüğüm için ve gerek iş imkanları gerek iş çeşitliliği sebebi ile sayısalı seçtim. Aklımda sayısaldan hukuk denemek vardı.Küçüklüğümden beri bende mühendis kafası olmadığını veya mühendisliği sevmediğimi biliyordum.Bu yıl bir delilik yaptım ve eşit ağırlığa geçmeye karar verdim (12.Sınıfa eşit ağırlık olarak başlayacağım.). Hukuk istediğim için değil sayısalı sevmediğim ve oradaki meslek çeşitliğinin fazla olamasına rağmen benim istediğim veya severek yapabileceğim bir meslek olmamasından dolayı eşit ağırlığa geçiş yaptım.Fakat şimdi de eğer hukuk olmazsa alternatiflerim neler diye düşünmeye başladım.Sizin de bildiğiniz gibi uluslararası ilişkiler, psikoloji, iktisat ve işletme gibi bölümler var.Kişiliğime uygun bir meslek seçmek istiyorum. İnsanlarla konuşmayı, sohbet etmeyi seviyorum ve bu konuda başarılı olduğumu biliyorum. Hayal gücüm geniş, liderlik vasıflarım var. Sizce ne yapmalıyım?

• Ayrıca arkadaşlar yurt dışına çıkmak çok istiyorum. Böyle bir olanağım olabilir mi ?
  • Helitour H kullanıcısına yanıt
    ''Hayal gücüm geniş, liderlik vasıflarım var''

Sen okulu mokulu boşver, git büyük bir köye yıllık 30 bin den çobanlık yap. Bu kafayla değil bir yıl bizim gibi 4 5 yıl oyalanırsın sen, o bölümden o bölüme atlayarakda kendini yıpratırsın. Şuanda yapacağın en mantıklı hareket sayısalda devam edip, kazanmasan bile önündeki yıl veya yıllar için temel oluşturmktır. Öyle milletin aklına görede meslek seçme, kendin araştır. Bulduğun meslekler hakkında aklına takılanlar varsa veya karşılarştırmak istediğin olursa, sana yardım edecek çok sayıda insan bulursun. Bende bu yıl verdim tercihlerimi, 4-5 sağlık bölümünde med cezir yaşadım, tercih günü aklıma hiç olmayan ve ataması zor olan Anesteziyi son anda yazdım. Yani ne yazarsak yazalım önemli olan puanın, onda başarılı olmadıkça biz sana sadece hikaye yazarız. Önce sınava odaklan, meslek sonraya bırak.

• Sen beni yanlış anladın.Benim istediğim bir meslek var zaten.Hedefimde var fakat eğer olmazsa diye düşünüyorum.Uluslararası ilişkiler, iktisat , işletme iş bulma konusunda sıkıntılı oldukları söyleniyor.Başka altarnetiflerim var mı yada iş bulma konusunda söylendiği kadar sıkıntıda değiller mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Helitour

Sen beni yanlış anladın.Benim istediğim bir meslek var zaten.Hedefimde var fakat eğer olmazsa diye düşünüyorum.Uluslararası ilişkiler, iktisat , işletme iş bulma konusunda sıkıntılı oldukları söyleniyor.Başka altarnetiflerim var mı yada iş bulma konusunda söylendiği kadar sıkıntıda değiller mi ?

işletme, iktisat iyidir. yurtdışı hevesin varsa bilg. müh.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİZCE DURUMUM NASIL
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.