< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Accent Admire den Geçiş

-
-
Egea
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yakıta verdiğin parayı hesapla sonra parça konusunu düşünün bence
Bizim millet istiyor ki arabaya 3 kuruş harcamayım öyle bir dünya var mı? Makine bu
Masrafsız masrafsız tabi masrafsız ESP bile yok Admire arabasında virajda kayıp gidiyor kaza yapsan içinden sağlam çıkamazsın herşey para mı
600k lık araç alıcam işte o araçta olacak zaten esp. Masrafsız araç elbette olmaz. Ama kronik rahatsızlığı olan bir sürü araç var piyasada. Parça fiyatlarının modellere göre farklılık göstermesini söylememe gerek yok sanırım. Demek istediğim piyasada tutulan bu bütçede diğer marka ve modellere göre daha iyi alternatiflere bakıyorum. Sizin bir öneriniz var mı bu bütçe için aradığım özelliklerde.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yakıt konusu elbette çok daha önemli bir detay şuan. O sebeple LPG de de sorun çıkarmayacak bir araç bakıyorum
Egea geldi aklıma hocam 1.4 urban+lpg li güzel olur…Performans beklentiniz yoksa kalan beklentilerinizi karşılar diye düşünüyorum
Dizel bir accent blue alabilirsin
Motorlarında yağ yakma problemi olan model mi bu önerdiğiniz araç
Dizel araç uzun yollar için avantajlı olur sanırım. Araç %95 olarak şehir içi kullanıcaz ev iş arası. 1.4 benzin ve LPG olanları nasıl blue lerin
Lpg ile sorunsuz şekilde kullanırsın. Zaten Hyundai ye alışan kolay kolay vazgeçemez. Bende Era var şimdi Polo ya geçtim ama Era daha keyifli geliyordu
Blue ler beni de cezbediyor ama 600k gibi olanlar yüksek kilometreli ve taksi çıkması çoğu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citiraga -- 30 Ağustos 2023; 23:37:41 >
Era da bakabilirsin yada 2.el derdin yoksa Sonata da olabilir
ilk arabam olan 2006 admire yi 3 yıl kullandım, gerçekten harika bir araçtı. yukarıda bir arkadaş yol tutuşu viraj demiş, 3 yıl full uzun yolda kullandım bir kere bile virajda sorun yaşamadım. admireden 2021 corollaya geçtim. size tavsiyem corolla 2009-2010 bulursanız alın.
-
Aynen bazı araçlarda var böyle bir durum…Aracı alırken servis geçmişini incelersiniz sıkıntılı bir durum varsa kaydı olur o araca almazsınız ,bakımlarında da kaliteli bir markanın 5w-40 sentetik yağı kullanıldığında sorunun çözüldüğünü söyleyenler var…
Yok hocam bildiğim kadarıyla bu sorun kronik bu motorlarda. Bir arkadaşımda var sıfır almıştı hala onda araç hatta. Aldığından beri çekiyor bu sıkıntıyı. Hatta 2 yıl önce de LPG taktırdı ve daha fazla eksiltme oluyor
Egealarda yağ soğutucusu olmamasından ve kalitesiz yağda fazla buharlaşma ile yağ eksiltmesi yaşanıyordu. Kaliteli yağ kullanıldığında sorun olmuyordu. Gibisinden açıklamalar vardı yağ eksiltme problemi ile alakalı.
Yağ eksiltme sorunu bu şekilde gideriliyorsa eğer ki giderildiği de söyleniyor yağ soğutucusu varsın olmasın. Çünkü yağ soğutucusu ilerleyen dönemlerde ciddi problemler çıkarabiliyor.
Hepsinde olacak diye bir şey yok hocam şöyle bir tecrübemi anlatayım size fikrinizi belirtirsiniz sonrasında: Bende 2012 corolla var 1.4 D-4D motorlu (Toyota’nın meşhur yağ yakan motoru)2012 eylülde 0 aldım tek elden kullandım güncel km’si 211bin,ilk 70 bin km servis bakımlı sonrasında kendim dışarıda yaptırdım mobil 1 5w-30 esp yağ kullandım onlarda da (bakım periyodum 15 bin km) aracın şuan bile yağ yakma problemi yok hala sorunsuz devam ediyoruz(1 kere yağ eklemedim hatta yağın kayda değer bir seviyede azaldığını bile görmedim o kadar söyleyeyim)…Bir arkadaşımda benim arabanın 2011 modeli var yetkili servis bakımlı km’si henüz 110 binlerde (o da ilk sahibi) ve onun aracında yağ eksiltme var mesela…Bu biraz da şans işi sanırım seçim size kalıyor; ya hiç bu işe girmezsiniz ya da kronik problemi olan araçları alırken baktırıp/araştırarak alınır içinize sinmezse almazsınız…Sizin bütçeyle benzinli Toyota alın diyebilirim ama e150 kasa araçlar yaşlandı yedek parçaları ciddi pahalandı motor bakımından sorunsuz olsalar bile illa bakım gerektiren yerleri olacaktır ( örneğin Mayıs ayında tanesini 1600₺ ye aldığım ön amortisörün tanesi şuan 3500₺)…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çok ilginç gerçekten. Sıfır olan bir araçta yağ eksiltme probleminin şansa dayalı bir husus olması. Akıl alcak iş değil. Hayır başka bir problem olsa klima kompresörü, elektronik bir kısım vsvs ama motorun yağ yakması üst seviye bir durum şansa dayalı olan. Şu ana kadar arkadaşlar tavsiye olarak
1.4 egea
2011-2014 1.4 accent blue
2010-2011 model corolla
Tavsiye ettiler 600k bandında. En mantıklı seçenek blue gibi duruyor. Ama onda da bu fiyat bandında taksi çıkması araçlar var yüksek km li. Neyi seçsem bilemedim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X