Şimdi Ara

Civic FB7 den Polo 1.2 TSI DSG geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günaydın arkadaşlar. Kafam çok karışık ve uyku uyuyamaz oldum lütfen yardımcı olun. 3 ay önce almış olduğum 2012 FB7 civic otom. ( 35 bin kmde kazasız boyasız) benzinli arabamın yakıt tüketiminden hiç memnun değilim. Bir önceki aracım 2005 civic benzinli otomatik ti ama bu araç kadar yakmıyordu. Uzun yolda aynı tüketimler ama şehir içinde FB7 daha çok yakıt tüketiyor. Rahatsız olduğum bir konu ise bozuk zeminde aracın süspansiyonlarının sesli çalışması. Örnek veriyorum bayramda Trabzona köye gitmiştim. Köyün yolları topraklı ve biraz taşlı. Araçla köy yolunda giderken özellikle ön süspansiyonlar çok sesli çalışıyor. Sanki arabanın ön tarafı dağılacak gibi. Abartmıyorum durum aynen böyle. Arabamın kesinlikle bir kazası yok. Ön takımlar sıfır km civicten farksız onu söyleyebilirim. Ama ona rağmen durum bu şekilde.Köyde akrabalarımın clio,linea ve jetta araçlarını sürdüm. Onlarda bu bozuk yollarda rahatsız edici ses yok.
    İnternette biraz araştırma yaptım ve dün pendik doğuş otoya gittim poloyu incelemeye. Aracın içi ve dışı hoşuma gitti. Fakat motoru,şanzımanı,süspansiyonları,trim sesleri hakkında hiçbir bilgiye sahip değilim. Yakıt tüketimi hakkında da çok olumlu yorumlar okudum. Ama hiç kullanmadığım için bu konuda da fikirlerinize ihtiyacım var. Benim civicle arasında yakıt tüketimi olarak çok fark olur mu ?
    Tabi Civic kadar tabiki de geniş olamaz ama ben araçla genelde hep tek seyahat ediyorum. O yüzden genişliği önemli değil benim için.
    Şuan arabamı satmış olsam sıfır Km comf. paket polo tsi dsg alabilirim büyük ihtimal. Donanım olarak civice göre boş bu paket bu ayrı konu.
    Şimdi size soruyorum arkadaşlar. Bu araca geçiş yapsam civicten sonra pişman eder mi ? Yılda en fazla 2 kez uzun yol yaparım. İstanbul-Rize arası. Sorunsuz bir araç mıdır ? İnternette hep düşük km lerde satılan pololar görüyorum.Bu kafamda soru işareti. Ama yollarda da nereye kafamı atsam yeni polo görüyorum.
    Uzun yolda civic gibi sorunsuz bir araç mıdır ? Mesela civic sürerken psikolojik olarak bu araç sorun çıkarmaz şeklinde sürüyorum. Elbette bu bir kul yapısı ve sorun çıkarabilir fakat verdiği psikoloji o şekilde. Bir önceki aracım da civic ti ve servise bakım dışında hiç uğramadım.

• Ön takım sesi yakıt tüketimi vs sayamadığım birsürü şikayetiniz azalabilir fakat Uzun yol, yol tutuş, iç rahatlık ve büyüklük ne olur siz düşünün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • civic ile polo kıyaslanamaz.

Yakıttan şikayetçi iseniz en ucuzundan LPG taktırın şikayetiniz bitsin.
    Aracın süspansiyonundan şikayetçi iseniz B sınıfı değil aracınızla eşdeğer C segmentinde daha konforlu bir araca geçebilirsiniz.
  • Code140 kullanıcısına yanıt
    üstad lpgyi sevmiyorum.
  • siz civicten sonra dizel golfe geçin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozerpeker61

üstad lpgyi sevmiyorum.

Aynen bende sevmiyorum.

Ben sizin yerinizde olsam bomboş düdük kadar polo alacağıma cam tavan full+ful geniş Kia Ceed dizel otomatik alırdım.
  • Civic abartıldığı kadar iyi bir araç değil. Bu abartinin da %90'ı cahillik. Yerinizde olsam elimdeki o parayı polo gibi bir araca yatırmazdım. O sınıfta fiesta polodan daha iyidir. Ha ben olsam b segmentinde bir araç bakmam. Elinizdeki parayla C segmentinde 2011-2013 arası dizel seçenekler bulunur. Hatta 1.6 benzinli sıfır astra ve focus bile bulunur ki kullandığınız civicten ne motor, nede araç olarak daha kötülerdir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam belki yalıtım olarak süspansiyon olarak abartı değil polo daha iyidir 1 ay kadar kullandım ama c segmentten inip b segment araca binmek sizi üzecektir diye düşünüyorum 1.2 tsi golf sizi oldukça memnun eder hem yakıt hem konfor yalıtım süspansiyon sıfır bile belki alırsınız

• Civicten poloya inmek mantıksız değil aslında. Çünkü civic dediğimiz kalite konfor konusunda çok kötü. Poloysa sınıfındaki en kalitelilerden. Ama ben olsam poloya geçmezdim onun yerine ceed vs. bakardım. Forumda vardı civicten ceed'e geçen. Nickini hatırlamıyorum. Karşılaştırırsa iyi olur. Ama çok memnundu yeni aracından.

• Psikolojik olarak bu araba sorun çıkarabilir düşüncesi her VW'de olmalıdır. Benim çevremde çoğu VW ya motordan ya şanzımandan sıkıntı çıkardı (genelde şanzımandan), bu yüzden mekanik sorunsuzluk beklentisi düşürmek lazım Polo'ya geçince. Hiçbirşey de olmayabilir ayrı konu. Ha uzun yol, konfor, yol tutuş, trim sesi, malzeme seçimi vb gibi durumlara gelirsek, Polo'nun bırakın Fb7'nin gerisinde kalmasını önde olduğuna hiç şüphem yok. Genelde millet ezberden ateşler "arada sınıf farkı var yae" diye, hiç öyle düşünmeyin, zaten uzunca bir test sürüşü yapın bunu anlayacaksınız, özellikle izolasyon ve işçilik olarak. İç genişlik, diz mesafesi gibi kaygılarınız varsa onu bilemem tabi, o konuda B segment dar gelecektir.

Ben VW gıcığım olduğu için Polo almazdım Fiesta'lara bakardım ama ile VW grup olacaksa Seat İbiza çok daha ucuza (iç mekan kalitesi dışında) benzer nitelikleri sunuyor.

• cesmuru kullanıcısına yanıt
    Aracın içerisine bindim. Gerçekten iç mekanda kaliteli malzeme ve işçilik var.

• Ceed i30 leon alınabilir

• SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Eski bir leon kullanıcısı olarak Leon'un iç mekanının civic'ten pek bir farkı olmadığını söyleyebilirim. Ama izolasyonu daha iyi.
  • Leon beğendiğim bir araç civic sınıfının en kötülerinden. Veya 508 tarzı araclarda alınabilir

• Ben civic kullanıcısıyım. Skoda 1.4 TSI(performans ve genişlik açısından) veya Leon 1.4/1.2 TSI ineriyorum eğer değiştireceksen. DSG'nin patlama riskine rağmen istersen tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Regionella -- 12 Ekim 2016; 13:30:39 >
  • Civic in 9 yaktigi yerde polo 7yakacak.
    Otobanda sabit hizda biri 6.5 biri 5.5 yakacak
    100km de 10liralik fark icin saatli bombaya ve alt segmente binilmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Civic in 9 yaktigi yerde polo 7yakacak.

Her konuda ezbere konuşuyorsunuz.

• quote:

Aradaki yakıt farkı gerçekten bu kadar az mı ?
  • cesmuru kullanıcısına yanıt
    Civicten inip Polo'ya binmen mantıksız Civicde kalite konfor yok ama Polodada öyle aham şaham konfor yok kalite konusuna değinmiyorum çünkü şuana kadar üretilen hiçbir Civic rakipleri kadar konfor sunmadı Civicten inip diğer C segmentinde araçlara binmek 'İ30, Focus, Leon, Golf, Creed ' gibi araçlara binmek mantıklı olanıdır. Civic'in fiyatına çok rahat diğer C segmentinde dizel araçlar alabilirsiniz.
    Ama Civicten inip Polo'ya binmek mantıksız ve gereksiz Civic'i satıp aynı paraya daha kaliteli ve güzel araçlar alabilirsiniz. Sorunsuzluk konusunda ise her araba kul yapısı her arabada ufak tefek sorun çıkar veya çıkmaz
  • quote:

+1
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.