selam arkadaşlar benim sormak istediğim iki acces pointi bağlamak şöyle izah edeyim evin birinde out door tp-link tl-wa5210g var bunu ap modunda çalışıtırıyoruz verici diğeride tp-wa701nd bunuda clint modda yani alıcı fakat bir türlü bağlayamadık kullandığımız şifreleme wpa2 wa701nde de sinyali görüyor connect dediğimiz halde bağlanmıyor şifrede sormuyor işin açığı biraz acemiyiz eğer bize detaylıca yardım ederseniz seviniriz saygılar
slm. 5210g ye başka cihazlar ile bağlandığınızı yani ap modda sağlıklı çalıştırdığınızı varsayarak sorunun 701 i client modda çalıştıramamanız olduğunu düşünüyorum. 701 size şifre sormaz cihazı client moda alın security settings e şifreyi girin.
hocam herşeyi tamamda acces pointe verdiğimiz ip ler varya 192 168 1 10 gibi onlar biraz karmaşık birde web şifrelemeylemi kurucaz sistemi? wpa2 kabul etmiyomuş heralde biraz daha ayrıntılı anlatırsanız çok iyi olur şimdiden teşekkür ederim
cihazın birisi ap diğeri client olursa bir sorun yok. Kabul eder wpa2. Ama point to point felan yaparsanız sadece wep kabul eder. 5210g yi 192.168.1.254 yani orjinal ip adresinde bırakın. 701 i 192.168.1.253 yapın. Modemide 192.168.1.1 yapın. Eğer 5210g sürekli açık kalacaksa modemden dhcp kapatın dhcp 5210g den açın. Dhcp ayarlarında ip aralığı olarak 192.168.1.2 - 192.168.1.250 girin gateway olarak modemin ip adresini dns olarak yine modemin ip adresini girin. 701 de dhcp kapalı olsun. Client modda bağlanın.
eyvallah hocam birde dvr cihzına bağlanmak için sabit ip almamız gerekiyor demi? 701 dvr direk giriş yapıcam
evet dvr cihazlarına internetten adam akıllı erişim için statik yani sabit ip şart. Modemdende yönlendirme yapmanız lazım.