Öncelikle hepinize iyi günler, ZyXEL VMG3312-B10B marka ve model modem kullanıyorum fakat belirli bir mesafeden sonra cihaz çekmediği için Inca IAP-700nr marka ve model bir Access Point aldım. İnternette gördüğüm şekilde öncelikle bilgisayara ethernet kablosu ile bağlayarak kurulumunu gerçekleştirdim. İlk birkaç gün sıkıntı yaşamadım ancak şuan access pointten kablolu olarak bağlantı yaptığım bilgisayarlarda DNS değiştirmediğim(8.8.8.8 ve 8.8.4.4) takdirde internet erişimi sağlayamıyorum.
Bir diğer anlamadığım nokta ise modemin LAN portundan AP'nin WAN portuna çektiğim kablo ne modemin LAN ışığını ne de AP'nin WAN ışığını yakıyor, ancak kabloyu modemden bir bilgisayara bağladığımda LAN ışığı yanmasa dahi bağlantı sağlanıyor. Başka bir kablo ile test ettim o kabloda tüm LAN ışıkları sorunsuz bir şekilde yanıyordu. Bu AP'nin WAN portunda sıkıntı olduğu manasına mı geliyor?
Son olarak AP'yi yalnızca WAN modu Kablosuz olarak kullanabiliyorum, kabloluya aldığımda internet erişimi sağlayamıyorum. Bunu bir türlü çözemedim ancak pek anlamadığım için fazla kurcalayıp tamamen bozmak istemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme