Şimdi Ara

access point bağlantı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • üst kat komşumdaki tp-link access point ile dizüstü bilgisayarımda internete bağlanmaya çalışıyorum. bazen bağlantı gidiyor, bazen o kadar yavaşlıyor ki sinirlenip kapatıyorsun. bu cihazdan aynı anda başka bağlanan var mı bilmiyorum. gündüzleri daha çok oluyor bu sorun. gece sabaha karşı mesela sorun ortadan kalkıyor takır takır giriyorsun. DNS değiştiriyorum bilgisayarımda, işe yaramıyor. bağlantı simgesi bazen bağlandı göründüğü halde bağlanmıyor, bazen sarı ünlem olup bağlanmıyor.

bilgisayarın İP adresini el ile değiştir dediler, ama ne ben değiştirebildim, ne de bir program bulabildim.

sorunun çözümü belki çok kolaydır, ben pek ilgili değilim bu bağlantı konularında.

bu problemi çözse çözse donanımhaber çözer ? nedir bu sorun arkadaşlar çıldırazayim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anadolu007 -- 21 Ağustos 2012; 18:07:18 >

• yardımcı olabilecek yok mu?
  • kullandığınız işletim sisteimizin win 7 olduğunu varsayarak... 1-ilk olarak ünlem işareti dahi olsa pc nizi WiFi ağına bağlayın 2-Başlat/arama kısmına ["cmd"] küçük harflerle yazın ve enter'e basın 3-cmd komutunu yazdıktan sonra açılan siyah komut istemi penceresine ---ipconfig--- yazın ve enterleyin çeşitli açıklamaların gelecektir sayfayı maus yardımıyla yukarı kaydırın sayfanın en üst kısımlarında "Varsayılan ağ geçidi" ...... 192.168.2.1 benderi yazar. bu sayıları bir yere not edin.daha sonra pencereyi kapatabilirsiniz. Sonraki adımda ise ağ bağlantılarım sağ tıkla özellikler/sol menüden/Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirine tıklayın/muhtemelen iki adet ağ bağlantısı noktası görünecektir sizin kullanmakta olduğunuzun üzerinde kırmızı X işareti bulunmaz diğerinde vardır. üzerinde X işareti olmayan bağlantı noktasına sağ tıkla özellikler deyin ve açılan küçük pencereden İnternet protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) üzerine bir kere tıklatıp ve mavi olduktan sonra hemen altında bulunan özellikler butonunna tıklatın ve açılan pencerede "Aşağıdaki ıp adresini kullan ikonunu seçili hale getirin sütünlar aktif olacaktır. buraya biraz önce aldığımız rakkamları yazıyoruz
    ör; IP ADRESİ 192.168.2.1
    AĞ ALT MASKESİ :255.255.255.0
    VARSAYILAN AĞ GEÇİDİ:192.168.2.1

İşin en önemli kısmı internet ağımızda ıp çakışmaması olmaması için ıp dresini son basamağındaki rakamı ör:14-58-78 gibi rakam yapıyoruz.. ve şöyle oluyor...

IP ADRESİ 192.168.2.89
    AĞ ALT MASKESİ :255.255.255.0
    VARSAYILAN AĞ GEÇİDİ:192.168.2.1

bunları yaptıktan sonra tamam a tıklayıp bütün pencerelere evet diyerek kapatıp bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz ve muhtemelen sorun çözülüyor eğer hala internet erişimizini yoksa ıp adresinin son hanesine verdiğimizi rasgele rakamı başka bi rakamla değiştirip tekrar deniyoruz ... kolay gesin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 66birol66 -- 22 Ağustos 2012; 23:58:53 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.