Şimdi Ara

Access Point ve Router

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar. bu sitedeki benzer konuları ve hatta başka sitedeki benzer konuları okudum ancak birşey anlayamadım.
    Malum konu, access point ne işe yarar modem router ne işe yarar.

Benim elimde şu an TTNET in verdiği huawei kablosuz modem var. ve haricen kendim aldığım TP Link TD-W8961ND modem var. benim bu Tp link modem router özelliği varmış, hatta access point de yazıyordu sanki. Özelliklerine siz bakarsanız daha iyi olur. Gelelim benim sıkıntıma....

evimle iş yerim arası yaklaşık 40 metre ama yan binada. laptopla modemi en uygun yere koysam bile arada 4-5 duvar kalıyor.dolayısıyla işyerimden evimdeki kablosuz u görüp internete giremiyorum. işyerimin sadece 1 noktasında bazen 1 diş bazense hiç çekmeyen yer var.

ben bu iki modemi bir birine ekleyip çekim mesafesini artırabilir miyim? ya da bu iki modemle internete girebilmek için nasıl bir çözüm bulabilirim?

Bu arada bunu yazarken aklıma birşey geldi telefon hattını splitter ile paralel yapıp her iki çıkışa da elimdeki modemleri taksam ne olur?

KISACASI BEN İŞ YERİMDEN İNTERNETE GİRMEK İSTİYORUM lütfen yardım :))

• splitter işini unut.
    1 hatta 1 modem çalışır. ha sıra ile birini kapatır diğerini açarım dersen sıkıntı yok.
    gördüğüm kadarı ile kablo çekme imkanın var.
    ethernet kablosu çek. modemi ap gibi çalıştır.
  • bencede imkanin varsa ethernet cek, o mesafe icin cat6 ideal.ayrica router , ap aklini karistirmasin.4 portlu modem yeter, is yerinde tek bilgisayara baglicaksan evindeki modeme baglarsin skintisiz internetin olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kablo çekme imkanım yok. sadece evin içinde çekebilirim. peki modemin antenini değiştirsem daha güçlü bir anten alsam; ayrıca laptop için de güçlü bir harici wireless adaptör alsam? bunlar için önereceğiniz marka ve model var mıdır?
  • modemimim internet sayfasında özelliklerinde şöyle yazıyor

Tümleşik Çözüm
    TD-8961ND yüksek hızlı bir DSL modem, 4 portlu 10/100 Mbps bir NAT router ve Kablosuz N destekli bir Access Pointin tüm fonksiyonlarını içeren tümleşik bir çözümdür. TD-W8951ND, DSL destekli bir telefon hattını kullanarak yüksek hızlı bir ADSL2 + Internet bağlantısını kurabilmektedir. Kurulum sonrası sağlanan internet bağlantısı kablolu veya kablosuz ağ ortamı üzerinden cihazlar arasında paylaştırılarak; medya paylaşımı, internette surf, HD video görüntüleme gibi uygulamalara olanak tanır. Zaman ve paradan tasarruf edin! Bir çok cihaz satın alarak herbirinin kurulumu için vakit harcayacağınıza, hepsi bir arada bir ürün seçin. Çalışma alanınız size kalsın!
  • anlamadığım şu telefon hattını çekebiliyorusun da ethernet neden çekemiyorsun ?
  • Tp Link modemınızın AP ozellıgı varsa, Tp Lınk modemınızın DHCP ozellıgını devredısı bırakıp, lan ayarları kısmında gateway olarak modemınızın ıp sını gırıp; Tp lınk modemınızın kablosuz ag ayarlarınını huawei modem ıle aynı yaparsanız, tp lınk modemı eviniz ile ısyerınız arasında bır yere yerlestırıp ap olarak kullanıp sınyalı gucelendırebılırsınız... modemı AP moduna aldıgınızda wireless ayarları kısmında AP bul butonu olması lazım oradan cevredı agları tararak kendı modemınıze(Huawei) AP ı (Tp Lınk) baglayacaksınız... 11818-11820 yı aradıgınızda bu ıslemler ıcın yardımcı oluyorlar; gerektıgınde kendılerı uzak baglantı yaparak ıslemlerı kendılerı yapıyorlar....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.