Şimdi Ara

accesspoint sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • airtires marka kablolu modemimizi kablosuza kullanarak iki daireye çektik mesafe uzak olduğu için iki tane switch kullandık mesafe ortalama 120 m ancak ben evin içine kullanmak için access point aldım linksys marka kurulumunu yapınca kablosuz sistem çalışmadı kablolu yapınca sistem çalışıyor aynı ap başka yerde kurunca sorunsuz çalışıyor bizim sitemde kurunca kablosuzda modemi görmüyo ayrıca ip noları birbiirine tutmuyo sorun ne olabilir

• Çok karışık yazmışsın. Ne yazdığının anlaşılması zor. İmla kurallarına dikkat ederek yazarsan daha rahat yardımcı olabiliriz. Ben yinede anladığım kadarı ile izah edeyim.

Access point cihazları ip dağıtma özelliğine sahip değillerdir. Bağlı bulundukları ağlardaki ip dağıtma görevi üstlenmiş cihazın ipsini dağıtabilirler. Buna karşın Linksys'nin ürünleri genelde router'lidir. Yani ip dağıtabilirler. Dolayısı ile Linksys dağıtıcının sana verdiği ip normalde modeminin dağıttı ip den farklı olacaktır.

Örnek.

Modemin 10.0.0.1 ip si ile internet paylaşımı yaptığını düşünürsek. Modemle direk bağlantı kurduğunda sana 10.0.0.x (2-225 arası herhangi bir değerde) ip atayacaktır.
    Ancak araya router'li bir kablosuz dağıtıcı koyduğunda senin kablosuz bağlantıda alacağın ip Linksys'nin standart ayarlarında gelen 192.168.1.1 alt ağ maskesinden verilen 192.168.1.x şeklinde bir ip'dir. Dolayısı ile farklı bir ip alman çok doğal.

120 metre konusuna gelince; normal şartlarda her 50 metrede bir hub koyman gerekiyor. Çünkü kablolar uzadıkça elektrik direncinde düşme olur veri akışı yavaşlar. 120 metre için 50 metrede bir switch bağlamanız gerekiyor. Kablolu çalışmasının sebebi senin bilgisayarının ethernet çıkışından giden elektrik akımı sana ulaşmaya çalışan veriyi güçlendirmesi ile alakalı olabilir. Yani kullandığın kablosuz dağıtıcının ethernet girişi bilgisayarın kadar güçlü elektirk akımı vermemesi dolayısı ile sağlıklı gelmeyen internet bağlatısını paylaştıramaması olabilir.

Biraz karışık anlattım 3 kere oku anlarsın. ;) sevgiler.

• ap yi modemin yanına götürüp denedim ordada bağlantı sağlıyamadım yani kablodan kaynaklı bir sorun değil ap nin kurulumunu yaptıktan sonra modemde herhangi bir ayar yapmam gerekirmi teşekkürler
  • modem in dhcp si kapalı ise onu aç. Modemin access point inin ip almasını engelliyor olabilir.
  • dhcp si açık ama ısrarla çalışmıyo
  • aynı cihazı başka yerde deniyom orda sorunsuz çalışıyo
  • Modemde herhangi bir ayar yapman gerekmiyor. Access pointler kendileri ağ geçidi sunarlar. Sen modem ile access poitn in modellerini yazsana bi.
  • modem airtries ap linksys wrt54gc
  • Valla dostum bende wrt54gc kullanıyorum. Fena cihaz değil tak kullan model birşey. Ev kullanımı için ideal cihaz. Sanırım modem'in bir sıkıntısı var. Modemin tam modelini yazsana.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.