Şimdi Ara

WAP300N bağlantı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
7.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık bir ay önce cisco linksys x1000 modem router ve linksys Wap300n accesspoint aldım.accesspointi genişletici (wireless range extender) olarak bağladım.Her şey düzgün olarak çalışıyordu fakat elektrik kesintisinden dolayı kapanıp tekrar açıldığında accesspointin wifi aktif olduğu halde modemi görmüyor ve arayüzüne ulaşamıyorum.accesspointe reset atıp tekrar kurulum yapıldığında düzeliyor.Bu aralar sürekli elektrik kesintisi olduğundan hep aynı problemi yaşıyorum.Modem ve accesspoint kapatılıp açıldığında arasındaki bağlantının kopmaması için nasıl bir ayar yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cm2t

Arkadaşlar merhaba;

Yaklaşık bir ay önce cisco linksys x1000 modem router ve linksys Wap300n accesspoint aldım.accesspointi genişletici (wireless range extender) olarak bağladım.Her şey düzgün olarak çalışıyordu fakat elektrik kesintisinden dolayı kapanıp tekrar açıldığında accesspointin wifi aktif olduğu halde modemi görmüyor ve arayüzüne ulaşamıyorum.accesspointe reset atıp tekrar kurulum yapıldığında düzeliyor.Bu aralar sürekli elektrik kesintisi olduğundan hep aynı problemi yaşıyorum.Modem ve accesspoint kapatılıp açıldığında arasındaki bağlantının kopmaması için nasıl bir ayar yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

Ap ustunde dhpc ve guvenlik duvari kapali olsun
    Varsayilan ag gecidi ve birinci dns yi kaynak modem ip verin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Arkadaşlar merhaba;

Wap300n de fişi çıkarıp taktiginizda da ayni durumoluyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ap yi wireless range extender olarak bağladığımda ap arayüzüne ulaşamıyorum.Bu yüzden dns ayarı yapabilecek kısıma giremiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

quote:

Arkadaşlar merhaba;

Wap300n de fişi çıkarıp taktiginizda da ayni durumoluyor mu?

Modem açık olup wap300n kapatılıp açılınca sorun yok.Fakat her ikiside kapandığında bir daha görmüyor.

• quote:

Ap yi wireless range extender olarak bağladığımda ap arayüzüne ulaşamıyorum.Bu yüzden dns ayarı yapabilecek kısıma giremiyorum.

Cihaza modem araliginda bir ip verin veya cihaz ip degistirmeden pc ye manuel ip verin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel52 -- 30 Nisan 2014; 10:07:38 >
  • Arkadaslar linksys wap300n urununu aldim. Fakat kurulum yapamiyorum. Ethernet kablosuyla modeme bagliyorum cihazi. Cd den kuruluma devam et dedigimde en sona geldigim vakit ag bulunamadi diyor. Yardimci olabilir misiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam pm olarak attım bilgileri.
  • Merhaba;
    WAP300N aldım fakat bende kurulumunu yapamıyorum bu cihazla yapmak istediğim kaplosuz modemimden sinyal alarak sinyali ileriye taşımak yani zayıf çeken odadaki sinyali güçlendirmek nasıl yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum.
  • Bende wireless range extender olarak kurulum yaptım, cep telefonu modem iyi çekiyorsa modeme wap300n iyi çekerse ona bağlanıyor ama laptop sadece modeme bağlanıyor bunu nasıl çözebilirim?

• quote:

Arkadaşlar merhaba;

Dostum sorunu çözdünmü aynı sorun bendede var.
  • Cihazi bende kullaniyorum.cihazin adaptoru yetersiz amper olarak 0.5 amperlik adaptor.cihaz 5 ghz de boot olaniyor boot ip veriyordu.2.4 ghz de dusuk sinyal kalitesinde baglanamiyordu.adaptoru 12v 1 amper yaptim cihaz %25 sinyalde 5ghz de de 2.4 ghz de de baglaniyor artik sikinti yok son firmware e yukseltin update sonrasi 30sn reset-30sn off-30 sn reset cycle i uygulayin cihaz boot olunca tekrar fisi cekip 10 sn bekleyin yeniden kurulum yapin.5 ghz sinyal gucu kotu anten den kaynaklanan bir durum degil icindeki yukseltici 19 db cikis gucu veriyor Turkiye icin yetersiz bir guc .apartmanlarda yasayanlar icin sinyal karisikligi ve duvar lar sebebitle 2 odadan sonra cekmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunhan -- 23 Eylül 2014; 10:31:10 >
  • quote:

Arkadaşlar merhaba;

merhaba dostum. bende de aynı sorun var. ne yaptın bir çözüm bulabildinmi? yada sorunu çözebilen arkadaş varmı?

• aynı sorun bendede var. elektrik kesildiğinde tüm ayarlar sıfırlanıyor, bunu fark ettiğiniz bu ağı gören 100 lerce kişi bağlanıyor.
    İrlanda linksys yi aradım, bu cihazın özelliği bu dedi adam.
    sakın almayın Linksys WAP300N cihazını..
  • quote:

Orijinalden alıntı: artidownload

aynı sorun bendede var. elektrik kesildiğinde tüm ayarlar sıfırlanıyor, bunu fark ettiğiniz bu ağı gören 100 lerce kişi bağlanıyor.
    İrlanda linksys yi aradım, bu cihazın özelliği bu dedi adam.
    sakın almayın Linksys WAP300N cihazını..

Aslında şöyle garip bir durum var. TTnetin eski kablosuz modemini kullanırken hiçbir sorun yaşamıyordum , modemi açıp kapatsamda elektrikte kesilse hiçbir sorun olmuyordu. Ama ttnetin yeni hızlı modemlerinden aldığım ve ona bağladığım zaman aynı sorun bende de oldu . Modemi resetlediğimde yada elektrik kesildiğinde aradaki bağlantı kopuyor. Galiba modemde yapılması gereken bir ayar var bunun için.
  • Haala Bu sorunu çözebilen kimse yok mu? Cihazı WAp300N'yi Normal Air5340 modemde elektriği ara ara keserek denedim. kopma falan olmadı. ama süperonline modemde yapınca kopma oluyor Servisi aradım müşteri hizmetleri İngilizce konuşuyor. Türkiye de ürün sat ama müşteri hizmetleri İngilizce konuşsun. Ohh Ne ala...

Anladığım kadarıyla sorun Modemde. Pek anlamam bu işlerden. Umarım En kısa zamanda sorunun çözümü bulunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KistaK -- 9 Nisan 2016; 14:12:56 >
  • dhcp yi kapatıp statik ip vermeyi denedinizmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cromna_

dhcp yi kapatıp statik ip vermeyi denedinizmi?

Hayır Denemedim. Detaylı Bir Bilgiye Sahip Bir Arkadaş Nasıl yapılacağını Anlatırsa Sevinirim.
  • KistaK K kullanıcısına yanıt
    cromna_ kullanıcısına yanıt
    Fukasaku kullanıcısına yanıt
    NoFeArR18 N kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar zyxel wap3205 v2 aldım. Fakat ürünün çekim gücünü beğenmedim. Universal repeater modunda kullanıyorum. Örneğin alfa awus 052nh cihazda %100 olan cihazı %50 civarlarında, alfa nın %50 civarı gördüğü cihazı ya görmüyor ya da %10-15 gibi görüyor. Menüsü çok basit. IP, dhcp gibi önemli ayar kısımları yok. Menüyü basit yapmışlar fakat ayarlar çok kısıtlı. Zyxel aldığıma pişman oldum. Eskiden çok kaliteliydi. Artık piyasa ürünü olmuş galiba? Linksys i soracaktım. Bu marka da piyasa mı oldu artık? Çekim gücü nasıl? Universal repeater olarak kullanacağım eğer alırsam. N11 de 160 gibi bir rakama buldum kargo dahil. Zyxel alalı 1-2 ay oldu galiba. 90 tl ye almıştım. Satıp, wap300n almayı düşünüyorum. Her modem ile uyum sağlar mı? Konu tarihine bakılırsa eski bir ürün. Ya da önereceğiniz bir ürün var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: heavyrocker

Arkadaşlar zyxel wap3205 v2 aldım. Fakat ürünün çekim gücünü beğenmedim. Universal repeater modunda kullanıyorum. Örneğin alfa awus 052nh cihazda %100 olan cihazı %50 civarlarında, alfa nın %50 civarı gördüğü cihazı ya görmüyor ya da %10-15 gibi görüyor. Menüsü çok basit. IP, dhcp gibi önemli ayar kısımları yok. Menüyü basit yapmışlar fakat ayarlar çok kısıtlı. Zyxel aldığıma pişman oldum. Eskiden çok kaliteliydi. Artık piyasa ürünü olmuş galiba? Linksys i soracaktım. Bu marka da piyasa mı oldu artık? Çekim gücü nasıl? Universal repeater olarak kullanacağım eğer alırsam. N11 de 160 gibi bir rakama buldum kargo dahil. Zyxel alalı 1-2 ay oldu galiba. 90 tl ye almıştım. Satıp, wap300n almayı düşünüyorum. Her modem ile uyum sağlar mı? Konu tarihine bakılırsa eski bir ürün. Ya da önereceğiniz bir ürün var mı?

Arkadaşım almanı tavsiye etmiyorum şahsen. Evet benim için çekim gücü yeterli seviyedeydi ( 30 metre uzakta kapalı alanda ki modeme gayet iyi bağlanıyor ve sinyali güçlendiriyordu ). Eski modemimde hiç sıkıntısız kullanıyordum cihazı ama ttnetin verdiği yeni vdsl modemde sorun çıkartıyor . Herhangi bir şekilde modem kapanırsa bağlantıyı baştan tekrar kurman gerekiyor maalesef. Ben Linksysin kendisine konuyla ilgili yazdım ama buna bir çözümleri olmadığını söylediler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.