Yazları Çanakkale Gelibolu taraflarında kıyı balıkçılığıyla uğraşmayı düşünmekteyim fakat bu konuda çok acemiyim. Çok eski bir olta takımım var fakat iş görmez durumda bu sebepten yeni bir olta takımı almayı düşünüyorum sadece yazları(ki o da 1 ay filan) kullanacağımdan çok da pahalı bir şey düşünmüyorum. Bütçe olarak 100tl’yi geçmesini istemiyorum. Aparatları olarak oralardan hangi balık çıktığını bilemediğimden tahminde bulunamıyorum. Gelibolu taraflarından çıkan balıkları bilen varsa hangi iğne ne kadar ağırlık şamandıra vs. gibi bilgileri olta takımıyla birlikte tavsiye edebilirse çok sevinirim. Bir de hangi yem kullanmalıyım.
Teşekkürler…
Hocam şu sitede balık avı ile ilgili yüzlerce video var.Site içinde arama yapıp ilgili videolara ulaşabilirsin.teknik konular,taktikler falan da var.belki cevap bulabilirsin.
Eğer birileri ile gidecekseniz balığa, sorun bakalım ne avı yapıyorlarmış. Kıyıdan mı tekneden mi, ona göre size olta seti hazırlayalım burada.
quote:
Orijinalden alıntı: gultufan
Merhaba,
Yazları Çanakkale Gelibolu taraflarında kıyı balıkçılığıyla uğraşmayı düşünmekteyim
Kıyıdan olta atmayı düşünüyorum.
Kıyıdan balık avı yapacaksın tamam ama, hangi balıkları avlamayı planlıyorsun.
Kamış var incecik sadece maket balık ya da gelibolu sahtesi (cam rapala) atarsın çekersin devamlı ve levrek, lüfer v.b. avlarsın.
Kamış var uzun surf tipi, sahilden yemli olta takımı atarsın bekleyerek av yaparsın.
Kamış var orta uzunlukta normal mesafe atar yemli avlanırsın bir de atarsan cam rapala atar çekersin ama kamış ağır olunca yorucu olur.
O bölgede eşin dostundan ava giden kimler varsa onların av şekli ile başla derim.
Sen detay ver, olta takımını tam belirleyelim.
Henüz oralada gidemiyeceğim için balıkçılıkla uğraşan birine sormam şu noktada mümkün değil fakat internetten edinebileceğim tüm bilgileri yakın zamanda paylaşacağım.
teşekkürler ilginiz için...
geliboludan sahilden yada kayalıklardan denize atacaksanız surf kamış ve makara almalısınız ve orada çıkan balıkları öğrenebilmek için balik avı sitelerine üye olmanızı öneririm.