Şimdi Ara

Acemi biri olarak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakCevizli -- 19 Aralık 2016; 10:54:31 >

• Bu oyun yazma işi katı meyva sıkacağına benziyor. Katı meyva sıkacağı bir hevestir. 3 kere kullanılır sonra rafa kaldırılır. Unutulur.

Lise 2 de bunları düşünme eğlenmene bak, gez toz, karıya kıza bak, sevgili edin, oynaş. Ama oyun yazmak için bilgi, donanım ve tecrübe dışında 3 şeye ihtiyaç var.

Çok para,
    Çok zaman,
    Çok arkadaş...
  • Ayrıca konuyu yanlış yere açtın oyun yazmanın elektronikle hiçbir ilgisi yok ama eğer dotmatrix üzerine yılan oyunu vs. yapacaksan olabilir.
    Eğer elektronik de öğreneyim diyorsan ilk önce temelden başlaman sonrasında pic programlamayı öğrenmen gerekir.Bilgisayar ve picle istediğin herşeyi yapabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BurakCevizli

Arkadaşlar ben lise 2 öğrencisiyim ve hedefim Boğaziçi Elektrik Elektronik mühendisliği. Bazen kendimi kaptırıp çok oyun oynuyorum ama bana Bilgisayar mühendisi olan Erkan Abim ( teyzemin oğlu ) oyun oynamak yerine o oyunları yazmaya çalışsan dediği anda içim bi' güzel oldu. Ve sizlerden bana yardım etmenizi istiyorum. Hem elektrik elektronik hakkında hem bilgisayar hakkında. Eğer bana yardım ederseniz belki bende artık kafa uyuşturucu oyunlardan vazgeçebilirim. Bunu çok istiyorum ama irade gösteremiorum. Bu yazıyı okuyanlar ' Bu ne saçmalamış' diyebilirler saygı gösteriyorum ama beni anlamışta olabilirler. Şimdiden teşekkür ederim herkese... Ayrıca şunu da ekleyeyim: Elektrik ve Elektronik mühendisi olan varsa bu alanla ilgili meslekle ilgili yardımcı olup bilgilerini paylaşırsa benim açımdan çok iyi olur tekrar teşekkürler..

elektronik veya bilgisayar için tam yaşındasın umarım heves değildir, okulda rehberlik servisiniz varsa mutlaka rehberlikçinizle görüşün eğer ciddi iseniz,
    sizi uzman birisi yönlendirsin 25 yaş üstüne geldiğinde "ah keşke lisedeki vakitlerimi boşa harcamasaydım" dememek için bunun üstüne git derim,ama uzman kişilerden yardım alarak

• fgh fgh fgh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakCevizli -- 19 Aralık 2016; 10:57:31 >
  • ilk önce elektronikte kendine temel oluşturmak için bu siteyi inceleyebilirsin... diyot,direnç,kondansatör ..... nedir ne işe yarar vesaire önce elemanları öğrenmek ve ne işe yaradığını öğrenmen gerekiyor, bu site başlangıç için iyi olacağını düşünüyorum, başarılar...

http://www.diyot.net/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper81 -- 21 Temmuz 2010; 18:11:19 >
  • www.320volt.com buraya mutlaka bak çok yararlı bilgiler bulacaksın
    Ayrıca sırf okuyarak pek birşey öğrenemezsin isis de veya breadboard da denemen lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yapacağın ilk şey hevesini asla kaybetme sonrası yavaş yavaş gelir...gördüğün her cihazıda incele yazları bir tv tamircisinde çalış orası senin sorularını büyük kısmının cevabını bulacağan yer olacak küçümseme çıraklık işini nasıl baslarsan öle gidecek..
  • Naçizane bir şekilde EEM istiyorsan lisedeki matematiği boş geçirmemeni öneririm.

Mühendislik ~= Matematik diyebilirim.

Pratik olarak ne kadar güzel işler yapsan da mühendislik düşünüyorsan sonunda matematik ile içli dışlı olacaksın. Burdan pratik bir şeyler yapma, matematik çalış anlamı çıkmasın. Pratik bir şeyler yapman elbette çok güzel fakat aynı anda teoriyi de arka plana atmamalısın.

Şimdiden başarılar dilerim, umarım isteklerin doğrultusunda ilerlersin.
  • bence en temizi eem kazanmak için össye çalışmaya başlayıp,iyi bir okul kazansan daha iyi olur.
  • hjk hjk hjk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakCevizli -- 19 Aralık 2016; 10:57:56 >
  • Merheba meraklı kendisini acemi biri olrak niteleyen değerli arkadaşım.söyleyeceğim bazı sözler şevkini kırabilir ama söylemeliyim.çok güzel zevkli bir meslek emeğinin karşılığını alamıyorsun.bende 30 yaşındayım 5 senedir belki 10 farklı elektronik işinde çalıştım.karşılığı olmayınca hayatda durmuyor parasızda yaşanamayacağına göre kuru kuruya elektroniği sevmek olmuyor.ileride hayal kırıklığına uğramaman için söylüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rasat
    Merheba meraklı kendisini acemi biri olrak niteleyen değerli arkadaşım.söyleyeceğim bazı sözler şevkini kırabilir ama söylemeliyim.çok güzel zevkli bir meslek emeğinin karşılığını alamıyorsun.bende 30 yaşındayım 5 senedir belki 10 farklı elektronik işinde çalıştım.karşılığı olmayınca hayatda durmuyor parasızda yaşanamayacağına göre kuru kuruya elektroniği sevmek olmuyor.ileride hayal kırıklığına uğramaman için söylüyorum.

Tecrübede var Karamsarlikda
  • www.güvercinlikeml.com sitesinin download bölümünden yararlanabilirsin
  • hakkında hayırlısı olmasını temenni ediyorum . bu yaşlarda böyle hedefler kurman güzel ama kendimden örnek vermem gerekirse , lse 2 deyken GATA'yı istiyordum doktor olacaktım kafama koymustum odamda GATA'nın resimleri armaları vardı.Bu heves 2 sene sürdü 12.sınıfın başında araba çizme-tasarlama yeteneğimden dolayı otomotiv mühendisliğini istemeye başladım ve hayalim mercedes'in almanya'daki karargahında çalışmaktı...ancak bu hedefin bana uygun olmadığını ygs-lys sınavlarından sonra yaptığım araştırmalar sonucu öğrendim.Sana tavsiyem aklındaki bütün meslekleri araştır.Ne iş yapar?Nerede çalışır?İş olanakları nasıl?Kendimi nasıl geliştirebilirm? gibi...Onun dışında böyle güzel hobilerinin olması çok güzel.Bunları ömür boyu yapabilirsin.yeni hobiler elde edebilirsin veya vazgeçebilirsin...Ama mesleğini bir kere seçebilirsin.

son olarak , mesleğini seçerken yaptığın araştırmaları göz önünde bulundur ve para ikinci planda olsun..Çevrendeki insanların 'şu mesleği seç o daha iyi' demesine aldırış etme sonuçta seçtiğin iş senin mesleğin olacak onların değil !...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.