Şimdi Ara

acemi şöföre yardım- çok teknik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bi Ford Ka kullanıcısıyım; 2 aydır aktif araç kullanıyorum ve 2 aydır ford ka kullanıyorum hemen daha da korkuncunu söyleyeyim, bayanım.
    arabamda son 4 gündür ford servisinin bile anlayamadığı önemli bir problemi var. ilk baştan anlatıyorum;

arabamı gayet güzel şirketin önüne getirdim, güvenlik görevlileri park yerini değiştirmek istemişler fakat çalıştıramadıklarını söylediler. yarım saat sonra arkadaşımla indik gayet rahat çalıştı. park ettik ve kapatıp tekrar çalıştırmayı denedik, normalde otomati ateşleme sistemi var arabamın ama gazı pompalamadan çalışmadı. bidaha kapatıp açtık yine aynı şeyi yaptı. akşam dönerken yine sorunsuz evime geldim. ertesi sabah işe giderken yolda rampa başlangıcında stop ettirdim arabayı (aslında hiç stop ettirmem, bi sorunu var ve bence bu nedenle stop etti), ve yeniden çalıştırmayı denedim, mümkün değil, gazı pompalasam da almadı bu defa. şirketten arkadaşlar geldi yardıma, onlar da yapamadı. arabayı orda bırakmak zorunda kaldık çünkü biliyorum ki 20-30 dk sonra hiç problemsiz çalışacak. ki çalıştı zaten. servise götürdüm hemen. gürbaşlar ford servisine. beyninden şüphelendiler, bi gün bırakın test edelim dediler. ertesi gün aradılar biz hala beyinden şüpheleniyoruz ama elimizde beyin yok test edemedik, test sürüşüne çıkmadık ama bütün parçaları kontrol ettik dediler.(nedense pek inanmadım). beyin spariş verelim 1800 e malolur ama garanti vermeyiz belki ondan değildir dediler. ben de "olduuuuu" dedim. aldım arabamı. evime geldim, sabah işime gittim sorun çıkarmadı. ama bugün markete uğradım 15 dk sonra arabama bindim yine aynı şeyi yaptı çalışmadı, gazı pompaladım çalıştı. eve geldim park edip denedim yine kapatıp açtım, yok gazı pompalamadan alamıyo kapatıp açınca. aradan illaki 30 dk geçecek sonra hiç o değil gibi çalışıyo...

1999 model Ford KA
    15.000 kilometrede
    2 ay önce bujileri değişti
    hertürlü bakımı yapıldı
    yağı suyu herşeyi ok...

çıldıracağım.. bi fikri olan varsa lütfen yardımcı olun..
    çok uzun yazdım afedersiniz

ama cidden yardıma ihtiyacım var..çünkü hiçbir fikrim yok..
    sadece benzinde pislik olmasından şüphelendim o kadar..

şimdiden çok teşekkürler

• çalşıtırırken marşa uzun süreli bastığınız oldu mu ? ve bunun sonucunda motordan acı bi ses duyduğunuz oldu mu daha önce kullanırken? birde 99 model 15 bin kmde çok iyiymiş.
  • bahsettiğiniz arıza aracın ateşleme sisteminden,yakıt enjeksiyon sisteminden,elektrik sisteminden,hava filtresinden ve benzin deposu ile enjektörler arasındaki sistemlerden herhangi birinden kaynaklanabilir...aslında bahsettiğiniz sorun boğulma olarak tabir edilen duruma da benziyor..fakat kesin teşhis ancak serviste ECU cihazına bağlanıp arıza kodunun alınmasıyla konabilir..bence başka bir servise gösterin..ve muhakkak aracınızın ECU cihazına bağlanıp arıza kodu varmı diye bakılmasını sağlayın..(bu arada kullanırken hiç gösterge tablosunda sarı renkli motor ikaz ışığının yandığını farkettiniz mi?)
  • quote:

Orijinalden alıntı: türbülans

bahsettiğiniz arıza aracın ateşleme sisteminden,yakıt enjeksiyon sisteminden,elektrik sisteminden,hava filtresinden ve benzin deposu ile enjektörler arasındaki sistemlerden herhangi birinden kaynaklanabilir...aslında bahsettiğiniz sorun boğulma olarak tabir edilen duruma da benziyor..fakat kesin teşhis ancak serviste ECU cihazına bağlanıp arıza kodunun alınmasıyla konabilir..bence başka bir servise gösterin..ve muhakkak aracınızın ECU cihazına bağlanıp arıza kodu varmı diye bakılmasını sağlayın..(bu arada kullanırken hiç gösterge tablosunda sarı renkli motor ikaz ışığının yandığını farkettiniz mi?)
    Act de okumuştum galiba bu sorunu Eger orda ki konu sizin degilse araştıriim sorunu cozmişlermi.

• öncelikle teşekkürler ilginiz için..
    aracı zorlamış olabilirler, park etme konusunda daha çok iyi olmadığım için güvenliğe bırakıyodum arabamı..
    ama ben hiç zorlamadım, garip bi ses gelecek şekilde. ne yanıyodu bilmiyorum ama öyle yapınca, yani zorlayınca bişeyler yanıyo du hatırlıyorum kurstan:)
    herhangi bir ikaz ışığı da yok. ateşleme ok ama gaz alamıyo araba sıcakken. servisin yorumu: "beyinde bi devre çok ısınıyodur ve o soğuyana kadar bekliyodur araba"
    babam aydından aldı arabamı, servise tüm kontrollerini yaptırdı, bayan olduğum için sorun yaşamamı istemedi, ve hakkaten 15.000 km de, bunu da kontrol ettirdi ford servisine, aydın küçük yer zaten, tanıdığı bi araba bu, bayan kullanıyormuş benden önce de.
    bu arada ben başka bi yere yazmadım arabamın sorununu:)
    pazartesi günü çalıştığım şirket tamirciye götürecek arabamı, peki sizce istanbulda hangi ford servisine götüreyim? yada güvenilir bir tamirci daha mı iyi?
    akşam dışarı çıktım, 5 dakka kapalı kaldı çalıştı gelince, siteye geldim, park ettim, sonra yine çalıştırdım yine çalıştı...anlamıyorum.. ve belki de meslek hastalığı vvar olan bi problemi çözemezsem uyuyamıyorum, sürekli araştırma durumundayım..
    yardım lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: bailaora

öncelikle teşekkürler ilginiz için..
    aracı zorlamış olabilirler, park etme konusunda daha çok iyi olmadığım için güvenliğe bırakıyodum arabamı..
    ama ben hiç zorlamadım, garip bi ses gelecek şekilde. ne yanıyodu bilmiyorum ama öyle yapınca, yani zorlayınca bişeyler yanıyo du hatırlıyorum kurstan:)
    herhangi bir ikaz ışığı da yok. ateşleme ok ama gaz alamıyo araba sıcakken. servisin yorumu: "beyinde bi devre çok ısınıyodur ve o soğuyana kadar bekliyodur araba"
    babam aydından aldı arabamı, servise tüm kontrollerini yaptırdı, bayan olduğum için sorun yaşamamı istemedi, ve hakkaten 15.000 km de, bunu da kontrol ettirdi ford servisine, aydın küçük yer zaten, tanıdığı bi araba bu, bayan kullanıyormuş benden önce de.
    bu arada ben başka bi yere yazmadım arabamın sorununu:)
    pazartesi günü çalıştığım şirket tamirciye götürecek arabamı, peki sizce istanbulda hangi ford servisine götüreyim? yada güvenilir bir tamirci daha mı iyi?
    akşam dışarı çıktım, 5 dakka kapalı kaldı çalıştı gelince, siteye geldim, park ettim, sonra yine çalıştırdım yine çalıştı...anlamıyorum.. ve belki de meslek hastalığı vvar olan bi problemi çözemezsem uyuyamıyorum, sürekli araştırma durumundayım..
    yardım lütfen
    BENCE SERVİSERLE AKRABA OLMA DEĞİŞTİR ARACINI GİTSİN ZATEN ÇOK PAHALI BİR ARABA DEĞİL , ÇÜNKÜ YOLDA STOP ETME SORUNU ÇOK KALABALIK BİR TRAFİKTE VEYA OTOBANDA ARABA SOLLARKEN BAŞINA GELSE NE YAPACAKSIN ? CANINDAN DAHAMI ÖNEMLİ , BAYAN OLDUĞUNUZ İÇİN O SORUNLARLA BOĞUŞMANIZDA ÇOK ZOR SERVİSLER ÖZELLİKLE BAYAN SÜRÜCÜ GÖRDÜKLERİ ZAMAN NASILSA ANLAMIYORDUR DİYEREK HEP 2 MİSLİ FİYAT ÇEKİYORLAR , BEYİN ARIZALARI ÇOK MALİYETLİDİR AMA BEYİN DEĞİŞTİKTEN SONRA TEKRAR AYNI SORUNLAR ÇIKABİLİR O YÜZDEN RİSKE GİRME BENCE ARKADAŞIM

• quote:

Orijinalden alıntı: tufan50

BENCE SERVİSERLE AKRABA OLMA DEĞİŞTİR ARACINI GİTSİN ZATEN ÇOK PAHALI BİR ARABA DEĞİL , ÇÜNKÜ YOLDA STOP ETME SORUNU ÇOK KALABALIK BİR TRAFİKTE VEYA OTOBANDA ARABA SOLLARKEN BAŞINA GELSE NE YAPACAKSIN ? CANINDAN DAHAMI ÖNEMLİ , BAYAN OLDUĞUNUZ İÇİN O SORUNLARLA BOĞUŞMANIZDA ÇOK ZOR SERVİSLER ÖZELLİKLE BAYAN SÜRÜCÜ GÖRDÜKLERİ ZAMAN NASILSA ANLAMIYORDUR DİYEREK HEP 2 MİSLİ FİYAT ÇEKİYORLAR , BEYİN ARIZALARI ÇOK MALİYETLİDİR AMA BEYİN DEĞİŞTİKTEN SONRA TEKRAR AYNI SORUNLAR ÇIKABİLİR O YÜZDEN RİSKE GİRME BENCE ARKADAŞIM

Alıntıları Göster
    en güzel çözüm sat gitsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigjesus

en güzel çözüm sat gitsin

Alıntıları Göster
    arabanın yakıt deposuna birileri su koymuş bence.ateşleme yapmıyor.
  • arabamı satamam ben:(
    şökle ki;
    1. ekonomik açıdan: Daha 4 aylık mühendisim ki arabamı da babam aldı zaten.
    2. duygusal açıdan: İlk arabam ve bilirsiniz Ford Ka ların tuhaf bi şirinliği var, sıcaklığı yada bu sadece benim arabamda var:) ki ondan ayrılmayı hiç düşünmüyorum ilerde yüksek model bişi alabilecek duruma gelsem de bu hep kalsın istiyorum, en büyük hayalim bu..
    Ben bu durumda ilk olarak ECU cihazıydı sanırım. onunla testini yaptırcam.

sonra da sorunun beyinden olduğu kesinleşirse;

Acaba istanbulda arabamın beynini tamir edebilecek bi tamirci biliyor musunuz? varmış duyduğum kadarıyla ama nerde bilmiyorum.. araştırıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bailaora

arabamı satamam ben:(
    şökle ki;
    1. ekonomik açıdan: Daha 4 aylık mühendisim ki arabamı da babam aldı zaten.
    2. duygusal açıdan: İlk arabam ve bilirsiniz Ford Ka ların tuhaf bi şirinliği var, sıcaklığı yada bu sadece benim arabamda var:) ki ondan ayrılmayı hiç düşünmüyorum ilerde yüksek model bişi alabilecek duruma gelsem de bu hep kalsın istiyorum, en büyük hayalim bu..
    Ben bu durumda ilk olarak ECU cihazıydı sanırım. onunla testini yaptırcam.

sonra da sorunun beyinden olduğu kesinleşirse;

Acaba istanbulda arabamın beynini tamir edebilecek bi tamirci biliyor musunuz? varmış duyduğum kadarıyla ama nerde bilmiyorum.. araştırıyorum..
    Aracınızın sorunu beyinde ise beyin tamiri yapabilcek yerler çok sınırlıdır.. Servisler direk değiştirme yoluna gider.. Ben izmirde sadece 1 tane beyin tamiri yapan yazılımcı ama oto tamircisi tanıyorum.. Öyle ise istanbulda da böle birileri olcağını tahmin ediyorumm.. Umarım sorununuz en kısa zaman da çözülür.. Sanmıyorum ama aracanızda lpg var mı acaba? belki lpg nin beyniyle ilgili bir sorunda yaşanmış olabilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: n2oforce

Aracınızın sorunu beyinde ise beyin tamiri yapabilcek yerler çok sınırlıdır.. Servisler direk değiştirme yoluna gider.. Ben izmirde sadece 1 tane beyin tamiri yapan yazılımcı ama oto tamircisi tanıyorum.. Öyle ise istanbulda da böle birileri olcağını tahmin ediyorumm.. Umarım sorununuz en kısa zaman da çözülür.. Sanmıyorum ama aracanızda lpg var mı acaba? belki lpg nin beyniyle ilgili bir sorunda yaşanmış olabilir..

Alıntıları Göster
    arabanızın işletim sistemine dışarıdan müdahale edilemez..fordlarda kullanılan zetec işletim sistemi ve yazılımını değiştiremezsiniz..işte o yüzden ki beyin(işletim sistemi) arızalarında yeniden programlama yoluna gidilemiyor ve değiştirilmesi gerekiyor..

aklıma bir durum daha geldi..kısaca onu da anlatayım..araç beyinlerinin belli bir hafızası vardır..kullanım esnasında gelip geçici arızaları hafızaya bir arıza koduyla kaydeder ve serviste bilgisayara bağlandığında kod hangi arızayı gösteriyorsa ona yönelik işlemler uygulanır..bazen de bu kod nedeniyle bir arıza varmış gibi algılanır ve işletim sistemi motora sürekli müdahale eder..ve güncel bir arıza olmadığı halde motorda tuhaflıklar olmaya başlar..bunun bir çözümü vardır yanlız anlatacağım yöntemi kendi başınıza yapmayın..mümkünse bir oto elektrikçisi yapsın..ve sonuçta bazı uyarılarım olacak onları da dikkatlice okumanızı öneririm...

aracın akü kutup başlarından birisini sökerek 2-3 dk bekleyip tekrar takın ve aracı çalıştırıp 5-10 km kullanın..bu kullanım esnasında motor farklı sürüş özellikleri gösterecektir endişe etmeyin..o sırada işletim sistemi kendini yeniden programlar ve hafızadaki tüm arıza kodları silinir..bu sık kullanılan bir by-pass yöntemidir..eğer hatalı koddan bir arıza kayıt edilmişse otomatik olarak o da silinecektir...araç normale dönebilir..

bu bypasstaki uyarılarıma gelince..
    günlük kilometre ve teyp kodu silineceğinden teyp kodunu bilmenizde fayda var
    eğer bahsi geçen arıza gerçek bir arıza ise ona ait kod da silineceğinden aynı arızayı bir daha tekrarlamadan arıza serviste tespit edilemez...

• quote:

Orijinalden alıntı: n2oforce

Alıntıları Göster
    Size önerim öncelikle güvenilir bi servis bulmaktır. Herhangi bir servis değil, güvenilir kaliteli bir servis. Servisden servise farkediyor, bazı servisler bu konuda hakikaten çok zayıflar, yöneticileri çok vurdum duymaz, çalışanları kalitesiz,bilgisiz servisler var. Aracımı ilk bakımı gelince aynı markayı kullanan tanıdıklarıma siz nereye götürüyorsunuz, sizce hangisi iyi hangisi kötü diye sorarak fikir almıştım. Neticede sora sora , araştıra araştıra en çok memnun kalınan servis adresini bulup oraya gitmiştim.

Aslında düşünüyorumda forumda bir topiç açarak özellikle isim ve adresde isteyerek, sizce hangi servis iyi, hangisi kötü diye arkadaşlara soru sorarak memnun kaldıkları veya kalmadıkları servisleri öğrenerek, forumda bu tip problemlere en güzel şekilde çözüm bulmak istiyorum. Ancak bunu yapınca yanlış anlamalardan dolayı bazı servislerin bundan rahatsız olup karalama amaçlı demelerinden ve bu yüzden istenmeyen problemlerin ortaya çıkmasından korkuyorum. Açıkcası bunu yapmam halinde bazı servislerin firmamızı karalıyorsunuz diye şikayetci olmalarından korkuyorum. Halbuki böyle bişey yok, bu tamamen yanlış anlama sonucu oluşabilecek bi problem. Oluşabilecek bu tür yanlış anlamalardan dolayı bu fikrimi yapamıyorum, yapmak istemiyorum .... Sonuç olarak yapmamam yerinde olur düşüncesindeyim.

En güzeli bunu kendi aramızda buraya taşımadan yapmak. Malum bu sayfa internet ortamında en çok beğenilen ve en çok ziyaret edilen bir sayfa...

Çevremize sorup soruşturarak en doğru, en güvenilir servisi bulmak daha uygun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 4 Kasım 2006; 17:44:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: set

Size önerim öncelikle güvenilir bi servis bulmaktır. Herhangi bir servis değil, güvenilir kaliteli bir servis. Servisden servise farkediyor, bazı servisler bu konuda hakikaten çok zayıflar, yöneticileri çok vurdum duymaz, çalışanları kalitesiz,bilgisiz servisler var. Aracımı ilk bakımı gelince aynı markayı kullanan tanıdıklarıma siz nereye götürüyorsunuz, sizce hangisi iyi hangisi kötü diye sorarak fikir almıştım. Neticede sora sora , araştıra araştıra en çok memnun kalınan servis adresini bulup oraya gitmiştim.

Aslında düşünüyorumda forumda bir topiç açarak özellikle isim ve adresde isteyerek, sizce hangi servis iyi, hangisi kötü diye arkadaşlara soru sorarak memnun kaldıkları veya kalmadıkları servisleri öğrenerek, forumda bu tip problemlere en güzel şekilde çözüm bulmak istiyorum. Ancak bunu yapınca yanlış anlamalardan dolayı bazı servislerin bundan rahatsız olup karalama amaçlı demelerinden ve bu yüzden istenmeyen problemlerin ortaya çıkmasından korkuyorum. Açıkcası bunu yapmam halinde bazı servislerin firmamızı karalıyorsunuz diye şikayetci olmalarından korkuyorum. Halbuki böyle bişey yok, bu tamamen yanlış anlama sonucu oluşabilecek bi problem. Oluşabilecek bu tür yanlış anlamalardan dolayı bu fikrimi yapamıyorum, yapmak istemiyorum .... Sonuç olarak yapmamam yerinde olur düşüncesindeyim.

En güzeli bunu kendi aramızda buraya taşımadan yapmak. Malum bu sayfa internet ortamında en çok beğenilen ve en çok ziyaret edilen bir sayfa...

Çevremize sorup soruşturarak en doğru, en güvenilir servisi bulmak daha uygun...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: set

yanlış hatırlamıyorsam bir ara öyle bir topic açılmıştı ama bir süre sonra kayboldu gitti..hatırladığım kadarıyla her zamanki gibi kavga çıkmıştı

• quote:

Orijinalden alıntı: türbülans

quote:

yanlış hatırlamıyorsam bir ara öyle bir topic açılmıştı ama bir süre sonra kayboldu gitti..hatırladığım kadarıyla her zamanki gibi kavga çıkmıştı

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

quote:

Zaten yukarda önerdiğim bu tip topiçlerde ya kavga çıkıyor yada şikayet geliyor kilitlemek zorunda kalıyoruz...

Halbuki bu tür olayların çıkmaması lazım, amacımız en iyisini bulmaya, yararlanmaya faydalanmaya çalışmak...

Yanılıyormuyum?...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 4 Kasım 2006; 18:04:43 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

quote:

Zaten yukarda önerdiğim bu tip topiçlerde ya kavga çıkıyor yada şikayet geliyor kilitlemek zorunda kalıyoruz...

Halbuki bu tür olayların çıkmaması lazım, amacımız en iyisini bulmaya, yararlanmaya faydalanmaya çalışmak...

Yanılıyormuyum?...

Alıntıları Göster
    O zaman sadece iyi olan servisler yazılsın.Kötü olanlar yazılmasın.( Bu bir öneriydi sadece)

• quote:

Orijinalden alıntı: EGEHAYDAR

O zaman sadece iyi olan servisler yazılsın.Kötü olanlar yazılmasın.( Bu bir öneriydi sadece)

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: EGEHAYDAR

Bak bu olabilir işte.. Ama birisi çıkarsa tutupda isim adres vererek beğenmediği bir servisi kötülemeye kalkarsa...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: EGEHAYDAR

Bak bu olabilir işte.. Ama birisi çıkarsa tutupda isim adres vererek beğenmediği bir servisi kötülemeye kalkarsa...

Alıntıları Göster
    Kötü servisi yazan arkadaşların kilitlenebileceğini yazan bir uyarı olursa sanırım yapan olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: EGEHAYDAR

Kötü servisi yazan arkadaşların kilitlenebileceğini yazan bir uyarı olursa sanırım yapan olmaz.

Alıntıları Göster
    Yine kavga çıkabilir diye açıkcası ben cesaret edemiyorum... Ama siz açın topiği, zaten kavga çıkarsa kiitleriz Ama merak etmeyin, gerekli uyarıyı yaparız...
  • quote:

Yine kavga çıkabilir diye açıkcası ben cesaret edemiyorum... Ama siz açın topiği, zaten kavga çıkarsa kiitleriz Ama merak etmeyin, gerekli uyarıyı yaparız...

Alıntıları Göster
    iyi de bu forumda otomobil genel bölümünde kavga çıkmayan topic sayısı zaten iki elin parmaklarını geçmez..dediğim gibi yeni konu açmak yerine eski konu tekrar gündeme getirilebilir...

bu arada arkadaşımızın açtığı başka bir konudaki topicte bu konuyu tartışmakta yanlış oluyor bence..arkadaşımızın sorunu çözümlenmedi henüz..

• Ka' m da LPG yok, benzinli.

Kutup başlığını sökmeyi denicem hemen yarın.. peki (+) yada (-) kutup hangisini sökdüğümün bir önemi var mı? Uyardınız oto elektrikçisiyle yap diye ama:( sabredemicem pazartesiye kadar, hem öğrenmiş olurum.

dün akşam ve bugün yaşamadım bu problemi.. kendi kendine düzelmiş olsa keşke..

servisler konusunda da çok haklısınız.. benim bayan olmam ve şuan için acemi olmam hep böyle olacağı anlamına gelmiyor. Ki çok meraklı ve çok yatkınımdır teknik konulara en kısa zamanda hakim olup arabamın bütün özelliklerini öğrenip ben yönlendirmeliyim onları. çünkü nasılsa bişi anlamıyo mantığıyla hareket ediyolar. bu çok ayıp.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.