Önümüzdeki hafta ingiltere southampton apple store'a gitme fırsatım olacak.Apple.com/uk'den biraz araştırdım ama cevabını bulamadığım sorular var ki onlar da sunlar ;
1- Apple store'a telefon almaya giderken yanımda ne götürmeliyim ? pasaport vs. tarzı. 2- Her apple store'da vergi(VAT) geri ödemesi için form mevcut mu ? istesek veriyorlar herhalde alım esnasında? 3- telefonu aldıktan sonra havaalanında vergi iadesi almak için,telefonun kutusunu hiç açmamış mı olmak gerekiyor ? Eğer öyle ise Aldığım cihazı kontrol nasıl edicem peki ? Yani insan cihazı açmasa da en kötü şöyle bir etrafına kabına bakmak ister...
Bende Southampton West Quay di Yanlıs Hatırlamıyorsam Ordan Aldım iP4 ü Geçen Yaz.
599 Pound 32 GB Aldım. Satın Alırken Soyliceksin. İngilterede Tax Free Diye Geçiyor.Pasaportla İlgili İşlem Yapmıslarmıydı Hatırlamıyorum Ama her İhtimale Karşı Pasaportunda Yanında Bulunsun. Sonra Sana Bayağı Uzun Bir Fiş Verecekler. Sanırsam Tax Free İçin Ayrı Bir Fiş Vardı. Sonra Havaalanında. Cihazı Pasaportu Fişi Falan yanına Al. Heathrow a Gideceksen Hemen Check-in in Karşısında İnsanlar Uzun Sırada Bekliyorlar Tax Free İçin. O Sıraya Girme. Orda Elektronik Almıyorlar. Ordan Sorarsan Elektronik İçin Tax Free yi Yerini Gosterirler. Ben 599 Pound Odedim 58 Pound Geri Aldım. Bu Arada Yapı Kredi World Kartla Odedim Ben Taksitsiz Olarak. Turkiye Kredi Kartıylada Alıyorlar. Cihazın Kutusunu Açabilirsin. Kutusu Elimdeki Cantadaydı. Cihaz Cebimdeydi. Bi Adam Diyo Cihazı Görebilir miyim Diye. Gösterdim Tamam Dedi. Eline Bile Almadı. Başka Merak Ettiğin Bişey Olursa Sorabilirsin. Kolay Gelsin.
@TenSetz
Arkadaşım ellerine sağlık gerçekten çok aydınlattın beni. Çok çok teşşekür ediyorum sana zahmet edip böyle uzun uzun anlattığın için.
Ne Demek Arkadaşım. Bu Forumlar Bu Tarz Bilgiler Paylaşılsın Diye Varlar. Başka Merak Ettiğin Birşey Olursa Sorabilirsin.