Şimdi Ara

Acer A110 Görüşlerinizi bekliyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
3.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pillout

Arkadaşlar tablet elime geçti ve yarım saat kadar kullandım. Malum hafta sonu çok bakamadığım gibi çok da yazmayacağım ama şimdilik söylemek istediğim eğer almayı düşünüyorsanız HB'da an itibariyle 17 tane kalmış hemen kapın derim. Aklınızdaki tek soru işareti ekran kalitesi muhtemelen aynen benim ki gibi ama şunu söylemeliyim ki harika görünüyor harika. Merak ediyorum, kağıt üsütünde yetersiz görülen ekran bu görüntüyü veriyorsa IPS nasıl? (IPS monitör sahibi olarak söylüyorum.) Açıkcası bundan daha fazlasına gerek var diyeceğimi sanmıyorum, ben bu tabletle yoluma devam ederim.

Biraz ayrıntılı açıklama yapabilirseniz eğer tablet hakkında bende almayı düşünüyorum. Belki ufak bir video ve fotoğraf paylaşımı çok faydalı olabilir. İnternette hiç inceleme yok, fiyatı uygun. Nexus'u beklemeyebilirim :)

• Ara ara kurcaladığım kadarıyla izlenimlerimi aktaracağım çünkü bahsetmeye değer bir tablet olduğunu düşünüyorum:

Olumlu izlenimlerim:
    - 7" gerçekten de çok idealmiş hem de çok
    - 1024x600 çözünürlükten de memnunum, bir şikayetim yok
    - İşlemci çok hızlı. Malum 4 çekirdek; daha ne olabilir diye düşündürüyor.
    - Oyun oynamadım, hd video izlemedim ama bunlarla ilgili sıkıntı zaten yoktur.
    - Dokunmatiği için de diyecek bir şey yok, "ne olması gerekiyorsa o" hissi var.
    - Hoparlöründen gayet memnun kaldım; LG X110 netbookumdan daha iyi sesi var.
    - HB'daki bir yorumda malzeme arka kapak kalitesinin çok adi olduğu söylenmiş. Okuyunca oynak, bastırınca esneyen bir kapakla karşılaşacağımı sandım ama alakası yok. Kapak stabil duruyor ve sert. Açıkcası malzeme kalitesi ile ilgili hiç bir şikayetim yok.
    - Tek şikayetim Android 4.1.1 'de Adobe desteği kestiğini açıklamış olduğu için Flash olmaması idi. Ama bunun da çözümünün gayet kolay olduğunu (root etmeden) öğrendim. Onu da yaptığımda bu cihazı tam keyifle kullanıyor olacağım.

Olumsuz izlenimlerim:
    - Ekrandan çok memnun olduğumu söylemiştim; yalnız kullandıkça, insan hep daha iyisini isteyen bir yapıda olduğu için ekran da daha iyi olsaydı diyor. Görüş açısı sorunu sadece videoda var ama var; doğru açıdan bakma zorunluluğu sonuçta bir kısıtlama yaratıyor. Aradaki 300 Lira ve hafıza sorun değilse Nexus alın derim. Ama bunu alırsanız da ağlamazsınız. (Bir de şunu eklemek istiyorum; IPS ekrana gereğinden fazla hassasiyet gösteriliyor sanki; çoğumuz TN panel kullanıyoruz, nedir bu hassasiyet diyesim geliyor. Elbette daha iyisini istememek için bir neden yok, o ayrı.)
    - Ekranın sağ alt köşesinde küçük ve çok hafif grimsi bir leke var. Yan kısımda da bir pixel ölmek ister gibi göründü ama bunlar benim için sıkıntı olmayacak çünkü değişimle uğraşmak istemiyorum.

Sonuç olarak tabletten şiddetle memnunum. Yalnız önceki düşünceme yaklaştığımı hissediyorum, muhtemelen 32 gb Nexus'a günün birinde geçeceğimdir. Bunun nedeni de bu ekranın yetersizliğinden ziyade hep daha iyisini istiyor olma duygusundan kaçamamak olacak.

Özel bir sorunuz olursa yanıtlarım. İnceleme için açıkcası zaman bulamam ama yapılan tatmin edici videolar var, onları buraya koyayım:

Ekleme: Kutusundan çıkardıkları haliyle ekran cansız görünebilir ama ışık otomatik ayarlı geldiğ için öyle; ekran tam ışıkla gayet canlı. Bir de, yine kutudan çıktığı haliyle bir videoda yan çevirdiğinde görüntü ekran dönmüyor ama bu da ayarlarla ilgili, aktif edince ekran dönüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pillout -- 25 Kasım 2012; 7:56:49 >

• pil ömrü hakkında bilgi verebilir misin?
  • Ara ara kullandığım için dikkat etmedim dolayısıyla bu konuda net konuşamayacağım. Maalesef aralıksız da kullanacağımı sanmıyorum. Benden önce biri bu konuda bilgi vermemiş olursa ileride şöyle bir şey yapabilirim; tam şarj ardından bir film açar belli bir süre sonra ne kadar batarya kullanımı olmuş onu belirtirim. Veya sizin önereceğiniz yolu denerim.
  • Açıklamalar için teşekkürler, çok faydalı oldu. Artık kampanya bitmeden alabilirsem almayı düşünüyorum. Eğer alamazsam yeni fiyata göre tekrar Nexus ve Acer arasında düşünebilirim.
  • aldım ben de dün, bakalım gelsin de nasılmış
  • sabah kargoya verildi diyordu halen kargo bilgisi girmemişler ya, yarın gönderecekler garanti öf
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silphatos

sabah kargoya verildi diyordu halen kargo bilgisi girmemişler ya, yarın gönderecekler garanti öf

Vaktiniz olursa ekran ss'lerini, eğer mümkünse bir de video görebilirmiyiz :)

Hayırlı olsun :)
  • alabilirsem yaparım bir şeyler :) sabah kargoya verildi diyordu halen bilgi yok, ilk kez böyle bir şey görüyorum hbda
  • Beyler özellikle ekran ile ilgili görüşlerinizi bekliyorum bide tabletin Gpu su hakkında bilgi sahibi olan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: 'GodFather'

Beyler özellikle ekran ile ilgili görüşlerinizi bekliyorum bide tabletin Gpu su hakkında bilgi sahibi olan var mı

quote:

The tablet device would be powered by Ultra low power (ULP) high-performance 12-core NVIDIA® GeForce® GPU

http://androidadvices.com/acer-iconia-tab-a110-7-quadcore-tablet-200-specs-features/

- NFS Most Wanted kurdum, bir kez bile takılmadığını söylemeliyim (Dolayısıyla sanırım bu tableti zorlayacak bir oyun henüz yok). Sonuç olarak tablet hiç bir işlem esnasında takılma yaşatmıyor.
    - Ortalama bir kulaklıkla mp3 dinlerken resmen tatmin duygusu yaşadım, bu bonus oldu açıkcası.
    - Tabletten memnuniyetim üst seviyede devam etmekte. Hala ve aşılamayacak tek eksi yönü video izlerken doğru açıdan bakma zorunluluğu.

HB'da indirimli ürünler bittikten bir süre sonra tekrar indirim yaptılar. Anlaşılan bu ürünün bundan sonraki fiyatı bu olacak.

• bugün de takip bilgisi eklememişler ya arası aradım tabii ki adıma bi kargo yok. 24 saatte gönderemiyorlarsa niye süper hızlı diyorlarki bunlara
  • Yaramaz acık daha verip uzerine 16 GB N7 alın derim ekran cok kotu tabletin en onemli yeri ekranı sizinle etkilesen orası zira.
  • -Ekrani yatay kullanimda fena degil. Dik kullandigimiz zaman sag taraftan bakinca renkler normalden biraz daha fazla bozuluyor. Deneyimledigim sadece bir yonden bakinca renklerin normalden fazla bozuldugu. Ben sorun etmiyorum. Bunun haricinde inceledigim cin mali tabletlerden ekrani iyi. Cozunurluk az deniyor lakin yeterli buluyorum. Gunesli acik havada ekrani cok yansima yapiyor.seyahatlerde, evde veya iste gorece isik yogunlugunun az oldugu yerlerde kullaniminda hic bir sikinti yok.

- şarji ilgili sorular olmus. Seyahat halinde durmadan kullanma sansim oldu. Wireless acik oyun oynamadan sadece internet kullanimi guc tasarruf modunda 6-7 saat kullanma sansi buldum. Oyun oynandigi zaman sarji 4 saat civari gidiyor.

- Beni en cok sikintiya sokan durum hakkinda da bilgi vereyim. Otg host kablo ile mobil modem, usb bellek veya tasinabilir disk baglama... hepsini denedim ve hic birine alet tepki vermedi. 3g modem hem turkcellin hem de vodafoneun kendi modemlerini denedim. İkisinde de sonuc olumsuz. Wireless mouse denedim ona da tepki vermedi. Neyi tanidigi hakkinda hic bir fikrim yok.

-Root dusunenler uzak dursun.bu konuyla ilgili hic bir konu root files vs bulamadim. Elbet cikar ama bu tablet icin bu konu biraz yavas ilerliyor.

- kamerasi tam anlamiyla ise yaramaz.

- kasa kalitesi soylenenlerin aksine guzel. Arka kapak cizilebiliyor lakin rengi dolayisi ile belli olmuyor. Bir kac defa elimden dusurdum. Ne catlama ne pitlama oldu. Basina catlama gibi bir olay gelmis arkadas baya sanssiz olmali. Kilifsiz, korumasiz bir aydir kullaniyorum. Herhangi bir problem yok.

- bunun disinda performansi, wireless cekimi gayet tatminlar. Sistem gayet stabil. Eh iste androidlerin genelinde oldugu gibi nadir de olsa sistem sacmalayabiliyor.

- hoparlörü tek tarafta olmasi ve yatak kullanimda sikinti yaratiyor. Elimiz ustune geliyor ve sesin bozulmasina neden oluyor. Bu benim icin problemdir lakin dik kullanacak arkadaslara problem yaratmayacaktir.

Baska sorusu olan arkadaslara ara ara bakip yardimci olmaya calisirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Böyle bir ürün almanın nahoş taraflarından biri az bilinmesi ve tercih edilmesi nedeniyle ona yönelik desteğin yanın da ürünlerin de zor bulunacak olması sanırım. Kılıf bakayım dedim, Nexus için güzel ürünler var ama bunun için dandini bir şey almak durumunda kaldım:http://www.hepsiburada.com/liste/polypad-siyah-tablet-kilifi/productDetails.aspx?productId=bs40260&categoryId=60000818#Gorseller Bir de miniHDMI kablo aldım, kullanınca bahsederim.

Bu arada bir ekran koruyucu kullanmak istesem ne yapmalıyım sorusunu yanıtlayamadım henüz. Buna yönelik bir ürün olmadığına göre seçimi nasıl yapacağım?

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silphatos -- 27 Kasım 2012; 18:39:52 >
  • Beyler Cihazı dışarda kullanmak isteyipte 3g yüzünden kullanamayanlar için Bu cihazı önerebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: 'GodFather'

Beyler Cihazı dışarda kullanmak isteyipte 3g yüzünden kullanamayanlar için Bu cihazı önerebilirim

Bu aleti nakit olarak almak istedim lakin 250 lira gibi bir fiyatla karsilastim. İnternette 150 liraya bulmak mumkun ama sarjinin 4,5 saat gitmesi dezavantaj. Bana mantikli gelmedi. Kontratli urunlere karsi alerjim var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pillout

Arkadaşlar tablet elime geçti ve yarım saat kadar kullandım. Malum hafta sonu çok bakamadığım gibi çok da yazmayacağım ama şimdilik söylemek istediğim eğer almayı düşünüyorsanız HB'da an itibariyle 17 tane kalmış hemen kapın derim. Aklınızdaki tek soru işareti ekran kalitesi muhtemelen aynen benim ki gibi ama şunu söylemeliyim ki harika görünüyor harika. Merak ediyorum, kağıt üsütünde yetersiz görülen ekran bu görüntüyü veriyorsa IPS nasıl? (IPS monitör sahibi olarak söylüyorum.) Açıkcası bundan daha fazlasına gerek var diyeceğimi sanmıyorum, ben bu tabletle yoluma devam ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: cakirsedat

-Ekrani yatay kullanimda fena degil. Dik kullandigimiz zaman sag taraftan bakinca renkler normalden biraz daha fazla bozuluyor. Deneyimledigim sadece bir yonden bakinca renklerin normalden fazla bozuldugu. Ben sorun etmiyorum. Bunun haricinde inceledigim cin mali tabletlerden ekrani iyi. Cozunurluk az deniyor lakin yeterli buluyorum. Gunesli acik havada ekrani cok yansima yapiyor.seyahatlerde, evde veya iste gorece isik yogunlugunun az oldugu yerlerde kullaniminda hic bir sikinti yok.

ya ekranı güneşte zor gözüküyor, parlaklığı baya artırmak gerekiyor. böyle olunca ne tip ekran koruyucu film takmak lazımdır? anti-glare ve clear screen diye 2 model var ortalıkta, bunlardan hangisi uygun bizim cihazlara? bide kılıf alırken önereceğiniz marka varmıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mohi
    ya ekranı güneşte zor gözüküyor, parlaklığı baya artırmak gerekiyor. böyle olunca ne tip ekran koruyucu film takmak lazımdır? anti-glare ve clear screen diye 2 model var ortalıkta, bunlardan hangisi uygun bizim cihazlara? bide kılıf alırken önereceğiniz marka varmıdır?

Kılıf için bakındım, stand olarak da kullanabilmek istediğim için şunu sipariş verdim:http://www.hepsiburada.com/liste/polypad-siyah-tablet-kilifi/productDetails.aspx?productId=bs40260&categoryId=60000818#Gorseller Sanırım yarın elime geçmiş olacak, yorumlarım.

Ekran koruyucu için bırak hangi tip olacağını, buna hangisinin uyacağını merak ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.