Şimdi Ara

Acer ACER H243Hbmid 24' 2ms (ANALOG+DVI+HDMI) MULTIMEDYA 1080p Full HD WIDE SCREEN LCD MONİTÖR PARLA (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
1
Favori
37.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En büyük eksisi ses çıkışı olmaması. O kadar giriş koymuşun, ama bir tane ses çıkşını koymayı unutnuşun be ACER. Eğer ses çıkışı olsaydı, gözüm kapalı alırdım.
  • Ses çıkışını halletmek kolay, sesi ondan almayıveririm biter

t240'dan daha iyi gibi. 40.000:1 kontrast var, 2ms tepki süresi var ve oran 16:9. Ama detaylı bir inceleme yok işte
  • Arkadaşlar Yaklaşık 10 gündür kullanıyorum Herhangi bir sorunla karşılaşmadım buna ölü pikselde dahil. dreambox DM 800 HD ile de denedim gayet güzel renkleri.Hiç düşünmeyin gayet güzel monitör.
  • Monitörü bugün sipariş ettim. İnşallah ölü piksel falan olmaz, bir sorun yaşamam. Bu kadar ay araştırdıktan sonra sorun yaşamak çok üzer beni

Eğer bana incelemede neler oolması gerektiğini söylerseniz bir inceleme yapabilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Neverwinter81

Bu monitörden almak isteyen arkadaşlarım için kısa bir yorum yapmak istiyorum farkettiğim bir eksi yönü ile ilgili...

Monitör PC'ye DVI, Ps3'e de HDMI'dan bağlı. PC'nin düğmesine bastığımda, eğer monitörün düğmesine daha önce basmadıysam monitöre görüntü gelmiyor, yani önce monitörü, sonra pc'yi açmak gerekiyor... Tabi eğer unutup böyle yaparsam bu yüzden bilgisayarı resetlemem gerekiyor. HDMI mod'da PS3 kullanırken eğer PC açtıysam da DVI ı aktif hale getirmiyor, Ps3'ü kapatmam gerekiyor, sonra da PC'yi yine kapatıp açıyorum. Ya ben anlamadım ya da hakikaten böyle bir gariplik var.

Kardeş bu konuda benimde bir sorum olcak monitörde aynı lcd tv lerde olduğu gibi her bir giriş (vga - dvı - hdmi ) için ayrı bir mod yada kanal (tv de AV dediğimiz) varmı yoksa sadece tek bir kanal üzerinden hangi girişi seçtiysen onu mu kullanıyorsun ? Monitörü alan arkadaşlar bu konuda bir bilgi verebilirlerse çok iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C28_ -- 29 Mayıs 2009; 3:27:31 >

• quote:

Orjinalden alıntı: C28_

quote:

Orjinalden alıntı: Neverwinter81

Bu monitörden almak isteyen arkadaşlarım için kısa bir yorum yapmak istiyorum farkettiğim bir eksi yönü ile ilgili...

Monitör PC'ye DVI, Ps3'e de HDMI'dan bağlı. PC'nin düğmesine bastığımda, eğer monitörün düğmesine daha önce basmadıysam monitöre görüntü gelmiyor, yani önce monitörü, sonra pc'yi açmak gerekiyor... Tabi eğer unutup böyle yaparsam bu yüzden bilgisayarı resetlemem gerekiyor. HDMI mod'da PS3 kullanırken eğer PC açtıysam da DVI ı aktif hale getirmiyor, Ps3'ü kapatmam gerekiyor, sonra da PC'yi yine kapatıp açıyorum. Ya ben anlamadım ya da hakikaten böyle bir gariplik var.

Kardeş bu konuda benimde bir sorum olcak monitörde aynı lcd tv lerde olduğu gibi her bir giriş (vga - dvı - hdmi ) için ayrı bir mod yada kanal (tv de AV dediğimiz) varmı yoksa sadece tek bir kanal üzerinden hangi girişi seçtiysen onu mu kullanıyorsun ? Monitörü alan arkadaşlar bu konuda bir bilgi verebilirlerse çok iyi olur

Gözünü kırpmadan alabilirsin.hiç bir problemi yok. Ön panelde input tan girişleri ayarlıyabiliyorsun.bir defa bastığında hangi girişte sinyal varsa ona geçiyor.DVI , VGA Ve HDMI modunundan isteğini input a bastığında alabiliyorsun.
    Monitörün en güzel yanlarından biride kapattığında önünde sadece power tuşunun görünüyor olması.Sadece bir eksiği var oda sesi bir leptoptan az fazla 1Wat.Ama yeterli diyebilirm.Bunun ayarındaki diğer monitörlerdede 2Watt .Yani oda çözüm değil.Yüksek ses istiyorsan ses sistemi alacaksın.

• Birkaç resim ekliyorum umarım beğenirsiniz arkadaşlar

Acer ACER H243Hbmid 24' 2ms (ANALOG+DVI+HDMI) MULTIMEDYA 1080p Full HD WIDE SCREEN LCD MONİTÖR PARLA

Acer ACER H243Hbmid 24' 2ms (ANALOG+DVI+HDMI) MULTIMEDYA 1080p Full HD WIDE SCREEN LCD MONİTÖR PARLA

• Arkadaşlar Windows'da hangi ayarları kullanıyorsunuz? Ben contrastı ve brightness ı ilk halinden baya bir düşürdüm.

Windows XP'de öbür türlü çok parlak oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: omkkio

@eryaz28:

Açık konuşmak gerekirse yana koyup karşılaştırabileceğim başka bir 24" LCD monitörüm olmadı o yüzden diğerleri ile arasındaki farkı bilmiyorum.

Kendi kriterlerime göre eksilerini söyleyeyim sizin içinde bu saydıklarım çok şey ifade ediyorsa almamalısınız demektir.

1-) Yukarıdaki mesajlarımda da bahsettiğim gibi görüş açısından hiç memnun değilim. Masaüstü uzaklığında çalışırken çok çabuk bozulmalar başlıyor. (bu sıkıntı özellikle internet gezilerinde ve metin, hesap tablosu çalışmalarında iki belgeyle aynı anda çalışırken sıkıntı yaratıyor.)

2-) Ön tanımlı olarak gelen ayarları beni tatmin etmedi. Splendid hazır modlar çok da kullanışlı değil ya da bana hitab eden renk ve aydınlık ayarlarını içermiyor diyelim. Hele ki bir Night view modu var ki eywahlar olsun, parlaklık sona alınmış monitör sanki gece lambası gibi parlıyor. Doğal olarakda siyahlar gri oluveriyor.

3-) Dinamik kontrast yalanının cılkı çımış durumda. Özellikle Burnout Paradise oynarken monitörü kırmak istedim. Yüksek hızlarla tünellere girip birden güneşli plajlara zıpladığınız bu tarz oyunlarda dinamik kontrast görüntüyü yakalamakta zorlanıyor ve çok kötü sonuçlar veriyor. Ayrıca geçişler son derece bariz ve gözü rahatsız ediyor. Bence kesinlikle kullanmamanız gereken bir özellik.

4-) Ayağı sabit ve öne arkaya kısıtlı hareket kabiliyeti dışında seçenek sunmuyor. Görüş açısının darlığı nedeniyle monitörü çok fazla kurcalamanız gerektiğinden kullanışlı değil.

5-) Ayar tuşları son derece kullanışsız ve zor basılıyor. (çünkü çok inceler ve benim parmaklarım kalın :). Ayrıca çok narinler splendid gibi çok fazla kullanılan tuşlar kısa zamanda kırılıp bozulabiliyor, nitekim benimki kırıldı ve şimdi monitör serviste!

6-) Web kamerasının yazılımı Vista 64bit'te çalışmıyor. Asıl önemli olansa kamera sabit. Dolayısıyla kamera size değil siz kameraya uyuyorsunuz. Aynı monitörün 26 inç modelinde kamera hareketli. Neden kamerayı hareketli yapabiliyorlarken sabitlemişler anlamış değilim.

Yukarda saydıklarım dışında çok da kötü sayılmaz, speakerlar beklendiğimden iyi çıktı örneğin. Sorunların bir çoğunu aşabiliyorsunuz zaten ama bu kadar para verip uğraşmak can sıkıcı. Örneğin görüş açısı dertmi oldu çekin sandalyenizi 20 cm geri daha mutlu olacaksınızdır. Tabii gözleriniz benimkiler gibi bozuk değilse. Renk ayarını da isterseniz kendiniz ayarlayabilirsiniz, çok şükür ki buna izin veriyor monitör. Ben şahsen Theater modu kullanıyorum her daim benim gözüme en güzel bu geliyor. Dinamik kontrast saçmalığınıda kapadınızmı, dertlerin çoğu gitti.

SonuÇ: Diğerlerini bilmem ama bu monitör benden 10 üzerinden 6 alabliyor.

Açıkçası tebrik etmek istiyorum,çoğu kullanıcılar bir dünya para verdikleri cihazları övüp övüp bitiremiyorlar siz ise dürüst bir şekilde tüm eksi yönlerini tarafsız bir şekilde anlatmışsınız.

Sanırım 24'' Monitör alacağıma 26'' Full Hd LCD tv aramaya koyulayım.

• Ben de bu monitörü düşünüyordum bu nedenle incelemelerini, resimlerini ve yorumlarını paylaşan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum
  • Ben de bu monitör için Cumartesi sipariş verdim. Aynı zamanda sistem de toplanmasını beklediğimden Perşembe günü alacağım. Ölü / Parlak pixel çıkmaz diye dua ediyorum

İnternet üzerinde pek fazla inceleme yok. Monitör yeni sayılır. Ama genel olarak beğenilmiş anladığım kadarıyla. Özellikleri (contrast oranı, gtg geçiş vs.) gayet iyi görünüyor. HDMI girişi de çabası. T240 alacaktım, son anda buna döndüm. Umarım pişman olmam.
  • quote:

24" ekranda masaüstü kullanımında (60-80 cm mesafede) TN panellerin görüş açıları ciddi sıkıntı olabiliyor dikkat!
    Ben uzunca bir süre düz kare 19 inç DELL E196FP kullanmıştım. Bu monitör analog girişli ve giriş seviyesi bir TN panele sahip olmasına karşın sahip olduğu görece düşük ekran alanı ve düz kare formatın verdiği avantajla hiç bir görüş açısı problemi yaratmadan beni çok memnun etmişti. Şu anki monitörüm ASUS VK246H. 24" widescreen 1920*1080 Full HD web kameralı model. Piyasadaki 24" monitörler arasında yüksek sayılabilecek bir fiyata ve kaliteye sahip olmasına rağmen, görüş açısından kaynaklı renk kaybı ve kontrast koybolması problemi, ayrıca da beyaz renklerdeki sararma çok bariz bir şekilde fark ediliyor. Ekranın sağına bakıyorsanız solunda, soluna bakıyorsanız sağında ciddi kalite kayıpları yaşanıyor. Oyun oynarken kimse aman renk bozuldu yok kontrat kayboldu'ya pek bakmıyor ama bu monitörler ile birlikte çokca övülen iki internet sayfasını yan yana ya da iki A4 belgeyi yan yana inceleyebilme işine gelindiğinde ağzınızın tadı kaçıveriyor.
    Tecrübeyle sabittir, 24" modellerde TN panel beklentilerinizi karşılamayabilir. Özellikle de daha önceden küçük ekranlara gözünüz alıştıysa. 19" bir monitörde TN panel ile diğerlerinin (IPS veya MVA) farkını anlayabilmek için başınızı (görüş açınızı) normalde hiç yapmadığınız derecede sağa sola yatırmanız gerekli. Dolayısıyla da günlük kullanımda rahatsızlık hissetmeniz pek mümkün değil. Ancak konu 24" olunca bu farkı anlayabilmek için monitörün karşısında durup gözünüzü sağa sola oynatmanız yeterli.

Kesinlikle çok doğru bir noktaya değinmişsiniz.
    24"'de ekran o kadar büyük ki yakın mesafede görüş açısı kesinlikle çok rahatsız edici bir problem olarak ortaya çıkıyor.

• Britnes ve contrast 40 da
    quote:

Orjinalden alıntı: ABSOLUT

quote:

@eryaz28:

Açık konuşmak gerekirse yana koyup karşılaştırabileceğim başka bir 24" LCD monitörüm olmadı o yüzden diğerleri ile arasındaki farkı bilmiyorum.

Kendi kriterlerime göre eksilerini söyleyeyim sizin içinde bu saydıklarım çok şey ifade ediyorsa almamalısınız demektir.

1-) Yukarıdaki mesajlarımda da bahsettiğim gibi görüş açısından hiç memnun değilim. Masaüstü uzaklığında çalışırken çok çabuk bozulmalar başlıyor. (bu sıkıntı özellikle internet gezilerinde ve metin, hesap tablosu çalışmalarında iki belgeyle aynı anda çalışırken sıkıntı yaratıyor.)

2-) Ön tanımlı olarak gelen ayarları beni tatmin etmedi. Splendid hazır modlar çok da kullanışlı değil ya da bana hitab eden renk ve aydınlık ayarlarını içermiyor diyelim. Hele ki bir Night view modu var ki eywahlar olsun, parlaklık sona alınmış monitör sanki gece lambası gibi parlıyor. Doğal olarakda siyahlar gri oluveriyor.

3-) Dinamik kontrast yalanının cılkı çımış durumda. Özellikle Burnout Paradise oynarken monitörü kırmak istedim. Yüksek hızlarla tünellere girip birden güneşli plajlara zıpladığınız bu tarz oyunlarda dinamik kontrast görüntüyü yakalamakta zorlanıyor ve çok kötü sonuçlar veriyor. Ayrıca geçişler son derece bariz ve gözü rahatsız ediyor. Bence kesinlikle kullanmamanız gereken bir özellik.

4-) Ayağı sabit ve öne arkaya kısıtlı hareket kabiliyeti dışında seçenek sunmuyor. Görüş açısının darlığı nedeniyle monitörü çok fazla kurcalamanız gerektiğinden kullanışlı değil.

5-) Ayar tuşları son derece kullanışsız ve zor basılıyor. (çünkü çok inceler ve benim parmaklarım kalın :). Ayrıca çok narinler splendid gibi çok fazla kullanılan tuşlar kısa zamanda kırılıp bozulabiliyor, nitekim benimki kırıldı ve şimdi monitör serviste!

6-) Web kamerasının yazılımı Vista 64bit'te çalışmıyor. Asıl önemli olansa kamera sabit. Dolayısıyla kamera size değil siz kameraya uyuyorsunuz. Aynı monitörün 26 inç modelinde kamera hareketli. Neden kamerayı hareketli yapabiliyorlarken sabitlemişler anlamış değilim.

Yukarda saydıklarım dışında çok da kötü sayılmaz, speakerlar beklendiğimden iyi çıktı örneğin. Sorunların bir çoğunu aşabiliyorsunuz zaten ama bu kadar para verip uğraşmak can sıkıcı. Örneğin görüş açısı dertmi oldu çekin sandalyenizi 20 cm geri daha mutlu olacaksınızdır. Tabii gözleriniz benimkiler gibi bozuk değilse. Renk ayarını da isterseniz kendiniz ayarlayabilirsiniz, çok şükür ki buna izin veriyor monitör. Ben şahsen Theater modu kullanıyorum her daim benim gözüme en güzel bu geliyor. Dinamik kontrast saçmalığınıda kapadınızmı, dertlerin çoğu gitti.

SonuÇ: Diğerlerini bilmem ama bu monitör benden 10 üzerinden 6 alabliyor.

Açıkçası tebrik etmek istiyorum,çoğu kullanıcılar bir dünya para verdikleri cihazları övüp övüp bitiremiyorlar siz ise dürüst bir şekilde tüm eksi yönlerini tarafsız bir şekilde anlatmışsınız.

Sanırım 24'' Monitör alacağıma 26'' Full Hd LCD tv aramaya koyulayım.

• Renkler ve parlaklık ilk gelen ayarlarıyla windows'da kötüydü ama güzel bir ayar çektim, şimdi daha iyi.

Ama şöyle bir şey farkettim, Ps3'de hangi modda açarsam açayım renkler inanılmaz oluyor. Süper bir görüntü alıyorum. Hatta ve hatta oradan internete girdiğimde, pcden girdiğimde aldığımdan daha iyi bir görüntü alıyorum.

Bunun nedeni olarak da aklımda iki şık var.

1- Ekran kartım (dvi ile bağlı)

2- Windows xp.

Sizce bunlardan biri buna nede nolmuş olabilir mi?

Bir de

@ omkkio

Hocam bu theater modu falan nerde ya. Ben bir tek user, text, movie, graphics, standard ı bulabildim. Şu an brightnessı 30, contrastı 39 a aldım ve windows'da rahatsız etmeyecek bir görüntü alıyorum.
  • Arkadaşlar tüm renkleri 50 ye çekin ve brightness ı 43, contrastı 42 yapın. Görüntü çok daha iyi oluyor.
  • Arkadaşlar bugün akşam üzeri manitörü sonunda buldum ve aldım koca izmirde doğru düzgün bir yerde yok monitörü hiç görmeden burdaki incelemelere dayanarak aklımda bir ton şüphe ile aldım ama şimdi çok memnunum
    monitörde hiç ölü piksell ve benzeri bir problem çıkmadı aynı anda 3 pc bağladım ve ara geçişlerde hiç bir problem çıkarmadan çalışıyor. hemen oyunlaır 1920*1080 çözünürlükte denemeye başladım apayrı bir tat veriyor oyunlara gerçi 3870 de bu çözünürlükte problem çıkarır diye düşündüm ama hiç bir problem yok. Elimde en yüksek çözünürlüklü olarak LOTR üçlemesini full hd exteded versiyonu vardı onu denedim çok iyi mesafe olarak oyun oynarken 50 cm bakıyorum rahatsız edici bir durum yok sadece film izlerken birazdaha uzaklaşmak gerekiyor 1 metreden daha rahat izleniyor. Arkadaşlar valla ben full hd sony bravia 102 ekran tv alcaktım ancak odam küçük en fazla izleyebilceğim mesafe 2,5 metre uzakta olduğu için devamlı çok mu yakın olur sorusu vardı vazgeçtim bu monitörü aldım ve büyüklüğünün gayet yeterli olduğunu anlamış oldum. Bildiğiniz üzre full hd tv de ekran büyüdükçe cözünürlük ona göre yayılır eğer çok yakından izlicekseniz pikseller belli olacaktır ve görüntü hoşunuza gitmeyecektir ona göre dikkatli seçin... merak ettiğiniz bir soru varsa sorabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım

• bende vatandan aldığım 24" asusun 4 adet parlak pikseli çıkması sonucu tesadüfen dün ilke gelen partiden aldım. şimdilik fena değil gibi. fiyatı için uygun denilebilir. asus almayın da ben nefret ettim renklerinden
  • Ben de dün teslim aldım monitörü. İlk izlenimlerim olumlu. Kutu içeriği bence tatminkar, her türlü kablo çıktı. HDMI kablosu yok ama çok da sorun değil.

Görüntü kalitesi fiyatına göre iyi. Muadili olan Samsung T240'a göre ciddi anlamda ucuz ve görüntüsü de daha kötü görünmedi. Malzeme kalitesi fena değil. Dokunmatik her türlü kontrolden hoşlanmadığım için menü bana itici geldi ama kimisi de böyle seviyordur eminim. Ölü / parlak pixel çıkmaması sevindirici. Ekranın üst kısmında belli belirsiz bir ışık sızdırması mevcut (backlight bleeding) ama kafaya takılacak boyutta ya da parlaklıkta değil. Herhangi bir LCD'de de bu kadar olur. Tabi bir plazma ekran gibi siyah kalitesi / kontrast oranı beklememek lazım.

Genel olarak baktığımda memnunum. Alternatifleri arasında (24", Full HD vs.) bence iyi bir f/p monitörü olduğunu düşünüyorum. Samsung'a vereceğim fiyat farkı yerine ekran kartına yatırım yapabilecek duruma geldim.

• Arkadaşlar çok güzel yorumlar yapılmış öncelikle teşekkür ederim.
    Ben de bir çok gibi PS3 ü ve PC'i DVI(Grafik karthttp://www.palit.biz/main/vgapro.php?id=226#spec ) dan bağlayacağım bir LCD monitör arıyorum.
    Bayağı baktım.Philips ve Samsung özellik fiyat bakımından pahalı gibi.Asus da sie büyük ekranlarda HDMI var ve çok pahalı.
    Her neyse araştırırken aklıma Acer geldi.Acerin sitesinden bu monitörüz 21.5'' ini buldum.Seri aynı büyüklük farklı.Tepkime süresi 2Ms yazmış ama heralde bu GTG dir.
    Özellikleri beğendim.Özellikle Full HD oluşu ve HDMI çıkışı beni cezbetti.16:9 olması da cabası.Monitörü alınca karşımda CRT var onun arkasında duvar var duvara takacağım.Dediğiniz renk sorunları falan sorun olmaz heralde.
    Input geçişlerinde sorun yaşar mıyım?PC-PS3 tek tuş değil mi?
    Piyasa fiyatı 500Tl civarı diyorlar.Sizce ne yapayım.Bu fiyat civarında çok daha iyi monitörler var mı HDMI lı?
    Bir de Bu panel Class kaç?Kullanma klavuzunda yaızyordur.Bakabilir misiniz?Hani Class a göre Pixel garantisi varya.
    Philips'in Class bir 0 hata garantisi veriyor o yüzden pahalıdır belki?
    Cevaplarınız için çok saolun iyi günler

• Bu arada şimdi farkettim 21'' de kontrast oranı 20.000:1 ve 24'' gibi HDMI kablosu çıkmazken enteresandır 23''te HDMI kablo da çıkıyormuş.Ve 24'' ile aynı kontrast oranına sahip.Acaba fiyatı nasıldır?

Hepsiburada'da kampanya varmış 23'' lik 530Tl 21.5'' olan da 530 Tl sizce bu monitörü bundan ucuza Kadıköyden bulabilir miyim?
    İnternetten satın alınca diyelim ki biri o ürünü beğenmedi geri gönderdi haliyle o ürün başkasına satılıyor değil mi?

Vatan Computer'da world Card'da %12 inidirim +5 taksit 452Tl 21.5'' lik model.Sizce nasıl?
    Vatanın ölü pixel garantisi var falan demişlerdi o nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 11 Haziran 2009; 21:23:06 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.