Şimdi Ara

ACER AS4820 TG TİMELİNE X KULÜBÜ VE KULLANICILARI (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.211
Cevap
5
Favori
88.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Orijinalden alıntı: zogg

Şu son kampanyadan alanlar biraz yorum yapsınlar bakalım memnunlar mı + ları - leri kişsel görüşlerinizi bekliyorum.

Cuma gününden beri kullanıyorum. 1085TL'ye alan şanslılardan biriyim. W7 Basic var benimkinde ama ben gayet memnunum.

Şarz:

Sabah 9'da açıyorum akşam 5'e kadar güç tasarrufu modunda, en düşüğün bir üstü aydınlatma ile ve %80 Wlan açık bir şekilde kullanıyorum. Sanırım 6 saati buluyor. Ancak şarz olurken eğer işinize devam ediyorsanız 3 saat yetmiyor.. Kapalı konumda 2-2,5 saatte şarz oluyor.

Performans:

Açılış ve özellikle kapanış süresi şuan süper. Halbuki dandrik McAfee programı baya hantal olmasına rağmen. Office 2010 yüklü ve resim açar gibi belge açıyorum. Bilgisayarın kapanması 8 saniye sürüyor. Oyun olarak Sadece Modern Warfare 2 oynadım.. onu da yukarıda yazmıştım.

Ses ve ısınma:

Eğer sert zeminde kullanılırsa serin geçen şu günlerde ısınma problemi olmuyor. 1 saat COD6 oynuyorsunuz ve grafik işlemci 60 derece oluyor. Bence güzel.. Basit flash oyunlar oynadım koltuğun üstünde.. işlemci ve ekran kartı 52 derece olmuştu..

Ses olarak oldukça sessiz bir bilgisayar.. fan sesini ofiste duytmanız mümkün değil, evde ise çok çok kısık bir ses oluyor yada tamamen kapanıyor. sol tarafta ızgara çıkışına elinizi değerseniz orada sıcaklık hissedebilirsiniz. Diz üstünde kullanmaya müsait bence..

Tasarım:
    USB yerleri güzel değil.. klavye şöyle böyle.. ciklet klavyelerden olmalıydı.. ışıklar yeterli ve güzel.. cd rom tuşu çok hoşuma gitti.. 4 usb olması güzel..

aynen bnde 1085 tl ye aldım oyun yüklemedim. ısınma sorunu yok pil süresi 6-8 saat dayanıo. ses konusu yeterlii. ben ses sitemine bağlıyorum masaüstü olarak kullanıorum şuanda.ısınma sorunu yok 34 36 derece genelde.Tek eksiği bluetooth yok. win basic ama fazla gerksiz program yok açılışı hızlı kapanışıda hızlı. sen çanta aldınmı dostum bu arada

• En güncel ekran kartı driverı için link koyabilir miyiz?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donnie Brasco -- 28 Nisan 2011; 16:23:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: krach55

aynen bnde 1085 tl ye aldım oyun yüklemedim. ısınma sorunu yok pil süresi 6-8 saat dayanıo. ses konusu yeterlii. ben ses sitemine bağlıyorum masaüstü olarak kullanıorum şuanda.ısınma sorunu yok 34 36 derece genelde.Tek eksiği bluetooth yok. win basic ama fazla gerksiz program yok açılışı hızlı kapanışıda hızlı. sen çanta aldınmı dostum bu arada

Ben 2-3 yıldır Benq S41 kullanıyordum. o da 14inçti, onun için aldığım çantayı kullanıyorum. Gerçi Benq o çantaya zar zor giriyordu.. Acer daha rahat giriyor.. kısa süren HP maceramda ise dm4 1300et modelinin çantada resmen kaybolduğunu söyleyebilirim. HP'de batarya çıkıntı şeklinde değildi, kasaya giriyordu.. belki 2cm daha kısaydı o yüzden..

Çanta hala satılıyor mu bilmiyorum ama çok memnunum . Çok küçük ve süper koruyor. Sumdex MT-2 model

http://www.bagsforme.com/bags/SD-NTN-718

Aslında hem çantanın hem de diğer notebook larla farklarını resimli eklemek istiyorum. Eşimin Asus 15.4 bilgisayarı ve benim eski Benq S41 ile yan yana falan..

Eşim akşamları BenQ'in sesinden şikayetçi olurdu.. sonra arıza yapınca 1 ay asusu kullandım ve adamlar ne sessiz laptop yapmışlar dedim. Şimdi ise oada ikimiz de çalışırken Asus resmen kafamızı şişiriyor :D

• @synthesizer
    @krach55

teşekkürler yorumlar için
  • Çanta hoş güzelde 110 dolar araştırıyım en iyisde bakalım çok saol
  • quote:

Orijinalden alıntı: krach55

Çanta hoş güzelde 110 dolar araştırıyım en iyisde bakalım çok saol

O siteyi örnek olsun diye koydum. Ben 50'ye almıştım. Aynı model yok ama bu modeli de var. Marka olarak kesinlikle güvenebilirsiniz.

http://www.hepsiburada.com/Liste/sumdex-impulse-pon-452bk-154-notebook-cantasi-12sum330dd/ProductDetails.aspx?productId=bs6065&categoryId=676

15.6 yazıyor ama yorumlarda 14için daya uygun diyor.

• Uzun araştırmaların ardından bugün bende bu laptop aldım ilk izlenimlerimi sizle paylaşıyorum.

Pil ömrünü uzatmak için nerdeyse her yol denenmiş her türlü detaya kadar kısıp açabiliyorsunuz(dvd sürücünü kapatmak bile) laptop %90 sarjlı geldi ve saatlerce dosya kopyalama program yükleme oyun müzik vs zorladım sonunda flash kullandım ve 5 saate pili bitti.İlk sarjdan sonra elbette pil ömrü daha çok uzayacaktır.

Alet gerçekten çok güçlü bazen masaüstü pc bile zorlandığı programları teklemeden açabiliyor şaştım kaldım desem yeridir.

Oyun performansı yeterli bir çok laptop'un açamayacağı oyunları açıp yüksek grafikte oynatabiliyor.

Kısaca bu fiyata ben böyle makina görmedim genelde forumlarda elektronik aletlerin olumlu yönlerinden çok olumsuz yönleri ön plana çıkar ama bu notebook gerçekten fiyatına oranla çok iyi ev kullancısı için harika iş için ideal oyun içinse yeterli düzeyde tek olumsuz gördüğüm nokta ses seviyesi biraz düşük (hoparlör güçsüz) ama buda çok büyük bir sorun değil benim için zaten laptopdan masaüstü hoparlör seviyeside beklemenemez ayrıca dobly surround sistemi entegre edilmiş ses çok kalitetli çıkıyor.

Olurda almak isteyen varsa buyursun alsın bence harika bir laptop...

Teşekkürler Acer !!!

• 1085'e nereden aldınız vatanda su an 1227 gozukuyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: b_sevki

1085'e nereden aldınız vatanda su an 1227 gozukuyor?

vatanda yüzde 25 indirim vardı o şekilde aldık hocam
  • bu notebooka son çıkan ekran kartı sürücüsünü kurmayı becerebilen ark var mı??
  • Valla ben üzerinde gelen driver'larla kullanıyorum... Bu arada şuan Call of Duty: Black Ops yüklüyorum.. Oyun performansı ve sıcaklık değerlerini gecenin ilerleyen saatlerinde paylaşırım :)
  • bn gta 4 yükledim 10 dk gibi bir oyun sonucundan soğutucusuz işlemci 80 dereceye kadar çıktı. Oyun için ps3 alalım
  • Hocam ps3 beni sarmıyor.. Alsam onu kurup oyun oynamaya üşenirim.. Öğrenciyken başından kalkmazdık da şuan pek vakit bulamıyorum.. Bir de ps3 ün grafikleri ve oyun çeşitleri bana hitap etmiyor.. Strateji ve FPS seven birisi ps3 gibi futbol ve araba yarışı oyunlarıyla pek geçiznemez.. Zati joystick'le sevdiğim oyunları oynamam mümkün değil..

Ayrıca 5tl'ye istediğim oyunu alabilirim yada sabredersem netten indirebilirim :)

Bu arada Black Ops'a gelince.. Gerçekten atmosfer süper.. ilk 2 bölümü geçtim.. ancak bir yerde hata verdi ve oyundan attı.. netten araştırdım baya hatası varmış oyunun.. ati kartları da pek sevmiyormuş.. Ancak 1300 küsur çöz. tüm detaylar High ve 2xAA ile akıcı bir şekilde oynadım.. sanırım 35-40 gibi frame rate aldım..

Efekler ve detaylar ise çok hoşuma gitti.. Geçen de Modern Warfare 2'yi sinevizyonda açtım.. birisi oynarken dev ekranda izlemesi gerçekten çok zevkli oluyor.. detayları o zaman daha iyi görebiliyorsunuz..

Oyundan çıktığımda işlemci ve ekran kartı 70 derecelerdeydi.. sanırım yazın oyun oynayacaksak düzgün bir soğutucu şart.. İşlmemciden ziyade ekran kartının olduğu bölüm daha sıcak geldi bana.. şöyle göbekten iyi soğutan bişi lazım..

Editle gelen SS:

1 buçuk saat daha oynamaya devam ettim... ve bu sırada HW monitör açıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 3 Mayıs 2011; 0:57:25 >

• http://www.hepsiburada.com/Liste/cooler-master-npk-b006-2-fanli-notebook-sogutucu/ProductDetails.aspx?productId=bs4346&categoryId=106859

bu soğutucuyla kullanıyorum, ancak fanların ızgaralarını kestim ve ayrıca fanların olduğu arka kısmı yerden 1-1,5 cm kadar destekleyerek kaldırdım, bu şekilde hava akımı çok fark ediyor. oyun oynarken ekran kartına gpu-z ile baktığımda 63 dereceyi geçtiğini görmedim ki oda sıcaklığı her daim ortalamanın üstündedir.

ayrıca, kablosuz ağ bazen kopmuş gibi görünüyor ancak nette kesinti olmuyor, bunu gideren bir bios yok. şu an son bios yüklü onda da fan hızı diğer bioslara göre yüksek tabi bu durumda makinede hep buz gibi.

son ati driver ı yüklemeyi bir tülü beceremedim. acer ın kendi driverlarıı silmeyin sitesindeki güncellemeleri yapın diyor ancak site 4 -5 ay geride. son ait driverı mozilla siyah ekran sorununu çözdüğü ve perf. artışları yarattığı halde şu an için kullanmak nasip olmadı.
    Komple tüm ati driverları silip son sürücüyü yükleyen varsa sonuçları söylerse iyi olur.

• bir önceki mesajda linkini verdiğim soğutucu ile gpu 700 / ram 900 olarak o/c yaparak yaklaşık 2 saat cyrsis 2 yi very high ayarda 30 fps altına düşmeden oynadım. max. gpu sıcaklığı 73, cpu sıcaklığı 82 dereceydi. gpu nun ciddi derecede o/c potansiyeli var bilginize akşam son ati sürücüsünü kurup tekrar bi deneme yapığı neticeyi yazarım.
  • Ben de soğutucu almak istiyorum.. Çünkü önceki laptopumu sıcaklık mahfetti.. Belki hemen olmuyor ama zamanla 2 yıl içinde çeşitli arızalara sebep oluyor..

Düşündüğüm modeller ise

Coller Master U2
    (alüminyum malzeme,
    bol delikli ve 80mm fanlar istenilen yere takılabiliniyor..
    17inç dediğne bakmayın.. webde videolar var. 14inç cuk diye oturuyor.
    fanlar çıkartıldığında ürünü zırh gibi çanta içinde kullanabiliyorsunuz. Boyutları bizim laptopa göre uygun.

Diğer model ise Thermaltake 23LX

230mm devasa bir fan ve alüminyum malzeme..

Ne dersiniz? Sizin aldığınız modelde fanların yerleri hiç iyi değil.. ayrıca diğer kısımlar da delikli değil.. eğer o bile böyle fayda vewriyorsa, bahsettiğim modellerle baya iyi sonuç alırım gibime geliyor.

Editle gelen video: Burada bizim konfigirasyona sahip birisi ürünü göstermiş ve test yapmış.. 4-5 derece farketmiş.. o yüzden Thermaltake'i tercih edicem.. Vatan'da varsa bugün giderken alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 4 Mayıs 2011; 11:48:28 >

• ben epey zaman önce 35 tl ye o zaman için çok uygun bir fiyattan almıştım. düşündüğünüz 2 modelde aslında güzel c.master olanı arkadaşa almaya niyetlenmiştim ancak daha sonra xigmatek ti sanırım shield diye büyük fanlı bir ürün aldık, ama ağır ve hantal bir soğutucu.
    zeminin delikli olması çok büyük bir avantaj değil. soğutma tamamen aluminyum malzemeyle doğru orantılı, fanlarla zaten n booku soğutmuyorsunuz, aluminyumu soğutuyorsunuz o da n booku sogutuyor. aksi takdirde bütün büyük fanlı plastik soğutucular iş görürdü ama görmüyorlar.
    bu tip bir üründe 50-55 tl civarında kafanıza yatanı alacaksınız. daha fazla vermeye eğer üstünde usb portları fazla değilse hiç gereği yok.
  • Arkadaşlar bugün iş çıkışı Vatan'a uğradım.. birçok notebook soğutucu vardı orada.. incelediklerim içinde fiyatına göre en çok Thermaltake 23 LX modelini beğendim ve 60TL'ye aldım.

14inç Acer ile çok iyi uydu.. Hemen Call of Duty: Balck Ops'u açtım ve denedim.. Ekran kartında ve işlemcide 8-10 derece bir düşüş oldu.. Fan yavaş dönüyor ancak bilgisayarın altını buz gibi yapıyor.. Ram'lerin orası normalde ısınıyordu 2 saat oynun sırasında ve oyun sonunda o kısım buz gibiydi.. İşlemci bölgesi de eski haline göre daha rahattı.. Oyun esnasında baktığımda işlemci 70 derecelerde oluyor, sanırım yükleme sırasında tubo cache'in de devreye girmesiyle anlık olarak 83 derecele çıksada.. belli bir derecede stabil tutması hoşuma gitti..

Ürünü düşünenlere şimdilik tavsiye ediyorum.

• arkadaşlar bu atheros mu ne karın agrısı wifi ise okadar vasat bir performansı varki. illallah ettim.. evde bırde lenovo var onun boardcom wifi ve arasında resmen %30 fark var. acer sıtesındekı son surum neyse o yuklu. ama anlamadım neden bu kadar vasat. sistem win7 64bıt sp1 temız guncel.

varmı boyle bır derdı olan? google bıle agır acıyor..
  • benm yok hocam bir sorun sende olmasın
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.