Şimdi Ara

Acer Aspire 5741G kulübü (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.083
Cevap
8
Favori
123.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cyhn16

slm arkadaşlar ya bende 7741g var 5741 g nin sadece büyük olanı.sorun şu ki oyun oynarken 5 dk sonra falan ısınınca kasmalar oluyo sürekli halbuki ben servisede verdim 3 defa fan temizliği için ama gene aynı sorun devam ediyo bütün oyunlarda yapıyo bunu nedeni ni bilen varmı acaba bana yardımcı olabilecek biri.şimdiden teşekkürler:)

iyi günler cyhun16
    malum mevsimlerden ötürü ister istemez notebooklarımız ortamın da sıcaklığının getirdiği etkiyle ekstra ısınıyor ve bahsettiğin tarzda sorunlar ortaya çıkabiliyor;
    bu noktada birkaç şeye değinmek istiyorum diğer arkadaşlarım ve abilerimde katılacak hatta eklemeler yapacaklardır eminim
    ilk olarak laptobu nerede nasıl kullandığın önemli.Biliyorsun bizde tek fan var (solda) fanın hava deliklerinin ve notebookun altının mümkün olduğunca açık ve temassız olması ısınma sorunu nu önemli ölçüde azaltabilir (çok basit bir yöntem ; misal altına bir kutu kapağını(karton) iç kısmı laptobun altına bakacak şekilde ters koyabilir ve yükselterek kullanabilirsin )
    ikinci olarak tabi ki fan temizliği önemlidir ancak tek başına yeterli olmaz ısınan parçaların bilhassa ekran kartının temas halinde bulunduğu termal macunun en az 4-6 ayda bir yenilenmesi gerekir.
    son olarak bir notebook soğutucu tercih edebilirsin ki piyasada her bütçeye ve ihtiyaca uygun olarak mevcut.

ayrıca söylediğim tavsiyelerden bir netice alamazsan ayrıntılı bir inceleme için servise başvurmalısın

umarım yardımcı olabilmişimdir; iyi günler
    smallwax

• Teşekkür ederim smallwax.Ben zaten notebook soğutucu fan kullanıyorum hatta onsuz hiç bir yere gitmiyorum cok toz alıyor diye ama bu sorun uzun zamndır var yani servise gidip geldi gene aynı sorun anlamadım bi türlü bu işi en son duvara patlatıcam kurtulucam :)
  • quote:

Teşekkür ederim smallwax.Ben zaten notebook soğutucu fan kullanıyorum hatta onsuz hiç bir yere gitmiyorum cok toz alıyor diye ama bu sorun uzun zamndır var yani servise gidip geldi gene aynı sorun anlamadım bi türlü bu işi en son duvara patlatıcam kurtulucam :)

Dostum ben servise verdim. Destech bilişim e ver ve mümkünse aldığüın yer aracılığıyla gönder benim kulaklık jakı fan termaller sol hoparlör ve söylemediğim halde klavyeyi bile değğiştirdiler ben çok memnun kaldım şu an bilgisayar normale döndü ve yeni pc almaktan vazgeçtim
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkubulutsimsek

quote:

Teşekkür ederim smallwax.Ben zaten notebook soğutucu fan kullanıyorum hatta onsuz hiç bir yere gitmiyorum cok toz alıyor diye ama bu sorun uzun zamndır var yani servise gidip geldi gene aynı sorun anlamadım bi türlü bu işi en son duvara patlatıcam kurtulucam :)

Dostum ben servise verdim. Destech bilişim e ver ve mümkünse aldığüın yer aracılığıyla gönder benim kulaklık jakı fan termaller sol hoparlör ve söylemediğim halde klavyeyi bile değğiştirdiler ben çok memnun kaldım şu an bilgisayar normale döndü ve yeni pc almaktan vazgeçtim

dostum benim garanti bitti geçen ay yani servse versem bana kaça patlar bilmiyorum açıkcası çekniyorum vermeye yüklü bi hesap ödemek istemiyorum ki bilgisayarımın özellikleri iyi yani yeni pc almayıda düşünmüyorum ama beni deli ediyo bazen :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: utkubulutsimsek

quote:

dostum benim garanti bitti geçen ay yani servse versem bana kaça patlar bilmiyorum açıkcası çekniyorum vermeye yüklü bi hesap ödemek istemiyorum ki bilgisayarımın özellikleri iyi yani yeni pc almayıda düşünmüyorum ama beni deli ediyo bazen :)

Valla dostum bir gönder en kötü sana geri gönderecekler kargo'almıyorlar ücretsiz sorun tespiti var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba arkadaşlar benim yiğenim num paddeki 4 tuşunun yarısını çıkarmış. Ben bu tuşu geri nasıl takabilirim acaba?
  • bilgisayarım ekimde 2. yılını dolduracak geçen sene eylül civarı bir fan temizliği yaptırtmıştım fakat şimdi tekrar ısınmalar başladı bende fanı bu sefer kendim temizlemek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum birisi anlatabilse güzel olurdu çünkü arkadaki tüm vidaları çıkarttığım halde bilgisayar açılmıyor gizli bir vida yeri mi var anlamış değilim bu konuda birisi bana yardımcı olabilirse sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogukahn

Merhaba arkadaşlar benim yiğenim num paddeki 4 tuşunun yarısını çıkarmış. Ben bu tuşu geri nasıl takabilirim acaba?

garantisi devam etmiyorsa yapıştırabilirsin, bunun haricinde tek tuş bile olsa klavye komple değişiyor malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr4power

bilgisayarım ekimde 2. yılını dolduracak geçen sene eylül civarı bir fan temizliği yaptırtmıştım fakat şimdi tekrar ısınmalar başladı bende fanı bu sefer kendim temizlemek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum birisi anlatabilse güzel olurdu çünkü arkadaki tüm vidaları çıkarttığım halde bilgisayar açılmıyor gizli bir vida yeri mi var anlamış değilim bu konuda birisi bana yardımcı olabilirse sevinirim.

kompresör daha garantili ama süpürgede işe yarar, tüm vidalar söküldüyse klavyeyi tutan tırnaklar olabilir onları kontrol etmeni öneriyorum
  • arkadaşlar ilk mesajım nereye yazacağımı bilemedim buraya yazayım dedim ben windows anytime upgrade ile home basic'ten home premiuma yükselttim pcyi şimdi ses arttırıp azaltırken veya fn tuşuyla herhangi bir şeyi açıp kapayınca ekranda bilgilendirme gelmiyor mesela sesi artırınca ekranda ses çubuğu gözüküyordu eskiden artık çıkmıyor, wifi açınca WiFi on yazardı ekranda o da çıkmıyor acaba hangi driveri yüklemeliyim lütfen yardım edin

saygılar

fatalblade...
  • merhaba arkadaslar , 5741 g yi 2 yıldır kullanıyorum daha hic format atmadım , format atmak istiyorum yalnız pc yi ilk aldıgım zaman yedekleme yaptıgım cdler kayboldu onlar olmadan pc ye nasıl format atabilirim yardımcı olursanız sevinirim , simdiden tesekkurler .
  • quote:

Orijinalden alıntı: regenxx

merhaba arkadaslar , 5741 g yi 2 yıldır kullanıyorum daha hic format atmadım , format atmak istiyorum yalnız pc yi ilk aldıgım zaman yedekleme yaptıgım cdler kayboldu onlar olmadan pc ye nasıl format atabilirim yardımcı olursanız sevinirim , simdiden tesekkurler .

Sahip olduğun Windows sürümünün format cd'leri varsa çok rahat ve kolay bir şekilde atabilirsin..
  • Teşekkürler herkes acerda format farklı dendigin sormak istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatalblade

arkadaşlar ilk mesajım nereye yazacağımı bilemedim buraya yazayım dedim ben windows anytime upgrade ile home basic'ten home premiuma yükselttim pcyi şimdi ses arttırıp azaltırken veya fn tuşuyla herhangi bir şeyi açıp kapayınca ekranda bilgilendirme gelmiyor mesela sesi artırınca ekranda ses çubuğu gözüküyordu eskiden artık çıkmıyor, wifi açınca WiFi on yazardı ekranda o da çıkmıyor acaba hangi driveri yüklemeliyim lütfen yardım edin

saygılar

fatalblade...

arkadaşlar sorunumu çözdüm yapamayanlara anlatıyorum:

hemen başlat > acer > acer e-recovery management ikonuna tıklıyoruz (recovery partitionu silmediyseniz kullanabilirsiniz tabiki)
    sonra geri yükle yada ingilizceyse recover seçeneğine tıklıyoruz.

en alttaki seçeneği yani "sürücüleri ve ya uygulamaları geri yükle" seçeneğini seçiyoruz.

bir pencere açılacak içinde iki tane buton olacak birisi "contents" diğeri "manuals" siz contents ' i seçiyorsunuz....

buraya kadar bir şey yoktu asıl şimdi başlıyoruz.....

dritek launch manager veya acer launch manager hangisi varsa onu tekrar kuruyoruz. kurulum esnasında replace file confirm yani değişimi onayla gibisinden bir diyalog gelirse replace all tuşuna basıp bekliyoruz.

tadaam! restart çekin sesi artırıp azaltın bakalım olmuş mu?

ben ingilizce bir notebook sitesinden buldum bu durumdan muzdarip arkadaşlara yardım etmek için buraya da yazdım.
    yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

• Arkadaşlar dün laptopu yere düşürdüm ekranı kırıldı.Lazım olduğu için aynı gün gittim ve değiştirdim 160 tl ye.Ama şimdi doğru mu yaptım bilmiyorum çıkma ekranlardan birini taktı garanti belgesi de yok elimde.Bilgisayarcı tanıdık ekranı çıkarttırıp parayı geri alabilirim.Sizden isteğim acaba ekran için bir tavsiyeniz var mı? ve ne kadara halledebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatalblade

arkadaşlar ilk mesajım nereye yazacağımı bilemedim buraya yazayım dedim ben windows anytime upgrade ile home basic'ten home premiuma yükselttim pcyi şimdi ses arttırıp azaltırken veya fn tuşuyla herhangi bir şeyi açıp kapayınca ekranda bilgilendirme gelmiyor mesela sesi artırınca ekranda ses çubuğu gözüküyordu eskiden artık çıkmıyor, wifi açınca WiFi on yazardı ekranda o da çıkmıyor acaba hangi driveri yüklemeliyim lütfen yardım edin

saygılar

fatalblade...

Acer sitesinden 5741 g yi seçrek Launch Manager programını kurunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orhan1616

Arkadaşlar dün laptopu yere düşürdüm ekranı kırıldı.Lazım olduğu için aynı gün gittim ve değiştirdim 160 tl ye.Ama şimdi doğru mu yaptım bilmiyorum çıkma ekranlardan birini taktı garanti belgesi de yok elimde.Bilgisayarcı tanıdık ekranı çıkarttırıp parayı geri alabilirim.Sizden isteğim acaba ekran için bir tavsiyeniz var mı? ve ne kadara halledebilirim.

Ekran aynıdır zaten dostum Lg Philips veya Samsung kranları var LPH5 mdllerinin sana taktığı da ayı hd led lcd dir. Yanlız parlaklığa bak eskisi ile fark varsa değiştir yoksa kullanaaya devam et
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr4power

bilgisayarım ekimde 2. yılını dolduracak geçen sene eylül civarı bir fan temizliği yaptırtmıştım fakat şimdi tekrar ısınmalar başladı bende fanı bu sefer kendim temizlemek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum birisi anlatabilse güzel olurdu çünkü arkadaki tüm vidaları çıkarttığım halde bilgisayar açılmıyor gizli bir vida yeri mi var anlamış değilim bu konuda birisi bana yardımcı olabilirse sevinirim.

Bilen biri anlatırsa güzel olur arkadaşlar bende kendim temizlemeyi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj batuhan

quote:

Orijinalden alıntı: Y2kmtt

Acer Aspire 5741G 2 yıldır kullanıyorum. Oyun için çok dandik performansı olan bi leptop

Yanlış düşünüyorsun hocam. Yeni oyunlar için belki yetersiz kalmaya başlamıştır fakat fanlar temiz olduğu müddet sıkıntı yapmıyor donanımının yeterli olduğu oyunlarda.

Ne zaman yeni oyun yükleyeceksem bilgisayara o zaman güncellemelerini yapıyorum hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: StilMen

Beyler bende bu laptop'u kullanıyorum ama ne ekrankartı güncellemesi ne BIOS güncellemesi hiçbirşey yapmadım ne denli gerekli şu sıralarda açıkcası onu merak ediyorum. bol oyun oynayan biriyim ve HDD dolu :)

Ne zaman yeni oyun yükleyeceksem bilgisayara o zaman güncellemelerini yapıyorum hocam
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.