Şimdi Ara

Acer Aspire 5741G kulübü (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.083
Cevap
8
Favori
123.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: blacksea

mrh arkadaşlar,
    acer 5920g kullanıcıydım , laptop çalındı.

bu aralar ilgilendiğim dikkat çeken acer 5741g 500gb i5 modelini
    piyasada bu fiyata bu kadar donanımlı alınabilecek en uygun laptop olarak gözlenmekteyim.
    geçen hafta bir arkadaşa aldık 1.390 6 taksit. başka yerdede peşin 1.319 tl idi.

bayramdan sonra almayı planlıyorum fakat bu aralar , fiyatların 100-200 tl civarında artdığını gördüm,

sizler nereden hangi fiyatlara aldınız ? daha uygun alabileceğim yerler tavsiye edebilirmisiniz ?

yeni laptop aldığın zaman kasko yapıyorlar bence ondan yaptır 50 lira civarı fark verirsin ama 1 sene boyunca rahat edersin hırsızlık,yanma,sıvı dökülmesi,düşme gibi şeyleri kapsıyor bu arada geçmiş olsun yeni alacağın makinada hayırlı olsun şimdiden 1700 lira verebiliyorsan sony i3 350m ati5650 500gb hd 4gb 1066ram laptop var bimekste 6 taksit fiyatı bu onu tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragorn20 -- 25 Ağustos 2010; 4:05:32 >

• sanirim birde 5820 gelmiş birde ona bakın kasa daha sağlam gibi ..:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunesindostu

sanirim birde 5820 gelmiş birde ona bakın kasa daha sağlam gibi ..:)

acerin f/p oranı çok yüksek ben çok beğeniyorum donanımlarını ama sanırım biraz işçilik sorunu var hata oranı biraz yüksek sony'i onun için tavsiye ettim biraz pahalı ve ben alınmasına karşıydım eskiden ama bir arkadaşımda inceledim gerçekten çok sağlam ve kaliteli yapıyorlar makineyi.
  • Ya arkadaşlar bn de laptop almayı düşünüyorum ama Acerin Acer 5740G/İ3-330M ile ACER 5741G 434G50MN modeli arasında kaldım bna hangisini tavisiye edersiniz okuduğum yorumalra göre 5741g nin sorunları çok daha fazla gibi bide fiyat farkı var bna bi öneride bulunun bu ay alacağım hangisini alayım????
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdera58
    Ya arkadaşlar bn de laptop almayı düşünüyorum ama Acerin Acer 5740G/İ3-330M ile ACER 5741G 434G50MN modeli arasında kaldım bna hangisini tavisiye edersiniz okuduğum yorumalra göre 5741g nin sorunları çok daha fazla gibi bide fiyat farkı var bna bi öneride bulunun bu ay alacağım hangisini alayım????

5741 in islemci si hddsi daha iyi atili ekran karti olanlarda hata var ben gt320m ekran kartli olani 2aydir kullaniyorum hic sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkubulutsimsek

quote:

Ya arkadaşlar bn de laptop almayı düşünüyorum ama Acerin Acer 5740G/İ3-330M ile ACER 5741G 434G50MN modeli arasında kaldım bna hangisini tavisiye edersiniz okuduğum yorumalra göre 5741g nin sorunları çok daha fazla gibi bide fiyat farkı var bna bi öneride bulunun bu ay alacağım hangisini alayım????

5741 in islemci si hddsi daha iyi atili ekran karti olanlarda hata var ben gt320m ekran kartli olani 2aydir kullaniyorum hic sorun yok

yani hangisini alayım 5741 mi alyım ?
  • quote:

quote:

quote:

ASUS N61JA JX119R, Core i3-350, 3GB, 320GB, HD5730, 16inç LED, Win7 Basic 64 Bit
    bir de yukarıda yazdığım makineye bak istersen i3 ama ekran kartı çok üstün kasası dayanıklı ve usb 3.0
    http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=29644

• quote:

Orijinalden alıntı: aragorn20

quote:

quote:

quote:

ASUS N61JA JX119R, Core i3-350, 3GB, 320GB, HD5730, 16inç LED, Win7 Basic 64 Bit
    bir de yukarıda yazdığım makineye bak istersen i3 ama ekran kartı çok üstün kasası dayanıklı ve usb 3.0

5741 daha iyi değilmi ama bu asusa göre?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

5741 in işlemcisi daha iyihttp://ark.intel.com/Product.aspx?id=43537
    asusun ekran kartı çok çok iyihttp://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-HD-5730.23825.0.html
    5741 15.6
    asus 16 inç
    5741 500gb
    asus 320 gb
    5741 usb 2.0
    asus usb 3.0
    hangisi daha iyi demek göreceli olur kişiye göre değişir
    eğer oyun oynayacaksan asus
    işlemciye dayalı programlar çalıştıracaksan acer
    tercih edilebilir
    ayrıca asusun i5 li modelide var 1600 civarı fiyatla ben asusun daha sorunsuz bir alet olduğunu düşünüyorum ancak tercih sizin tabiki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragorn20 -- 26 Ağustos 2010; 14:46:52 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

5741 in işlemcisi daha iyihttp://ark.intel.com/Product.aspx?id=43537
    asusun ekran kartı çok çok iyihttp://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-HD-5730.23825.0.html
    5741 15.6
    asus 16 inç
    5741 500gb
    asus 320 gb
    5741 usb 2.0
    asus usb 3.0
    hangisi daha iyi demek göreceli olur kişiye göre değişir
    eğer oyun oynayacaksan asus
    işlemciye dayalı programlar çalıştıracaksan acer
    tercih edilebilir
    ayrıca asusun i5 li modelide var 1600 civarı fiyatla ben asusun daha sorunsuz bir alet olduğunu düşünüyorum ancak tercih sizin tabiki...

i3 un cache bellek dusuk sen 5741 al cc++ ve java programlarinda sorun yasamyrm

• şaka mı yapıyosun arkadaşım ciddi misin yoksa ikisinde de cache 3mb ayrıca java uygulamalarını dandik cep telefonları bile kolaylıkla çalıştırıyor
    http://ark.intel.com/Product.aspx?id=43529 bu i3 350m
    http://ark.intel.com/Product.aspx?id=43537 bu da i5 430m
    karar sizin arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragorn20 -- 26 Ağustos 2010; 17:45:09 >
  • quote:

şaka mı yapıyosun arkadaşım ciddi misin yoksa ikisinde de cache 3mb ayrıca java uygulamalarını dandik cep telefonları bile kolaylıkla çalıştırıyor

1.cache bellek aynıymıs gormedım

2.senin java anlayısın cep telefonları kadar oldugu anlasıldı yanınnda cc++ yazıyor anlamını bilmeden telefon javalarına dalmıssın

3.hiç atısasım yok önce cc++ java run time la azcık bilgin olsun öle laf at.

4.almaya niyetli arkadaş cc++ ve java (anlamayan arkadaslar için yazıyorum program yazmada kullanılan ) cok hızlı calıstırıyor ben bilg mühendisliği son sınıftayım.bu programlarla işim gereği hasır neşir oluorum cok daha hızlı calıstrıor arkadasında packard bell vardı i3 işlemcili yanlız onun cache bellek 2mb 310 m di tam hatırlamıorum eksik bilgi olmasın.

5.ayrıca autocad corel draw ve 3dmax gibi programlarıda denedim acer 5741g 434g50mn de gayet iyi çalıstı packard bell olanin grafik işlemcisi hd5850 1 gb ati olan 128bit

6.diyeceksin ati mi geforce mu forumda herkes ati der hd5850 gt320m savasında.oyun performansında fps farkı cok da yok hissemezsin.3d max da da cok az hissediosun

7.ben gt 320 m ile starcarft 2 cod world of ear fifa 10 pes 10 gta 4(1.04patchli hersey full text 61 de (932mb) avatar napoleon total war bunları full ayarlarda oynuorum

8,bizim lcd tv lerdede ikisinede bagladım samsung 40 led ve toshıba 37avd pes 10 avatar cod bunları hdmi cıkısında 1360 da oynadım yanlız alırsan kablo falan dikkat edeceksin hangi cozunurluklerı desteklıo dıe altın uclu almanda yarar var.

9.uzun cvp yazamadım mobilden girdim hep sorun olursa pm atarsın

10.kısacası ben kendi laptop umu almanı onerırırm ben memnunum kş cc++ java program yazmak üst seviye kullanıcı işleridir.bu orneği ondan verdim .yani üst seviye kullannıcı işlemlerinden de iyi performans aldım .

görüşürüz.best regards

• quote:

quote:

şaka mı yapıyosun arkadaşım ciddi misin yoksa ikisinde de cache 3mb ayrıca java uygulamalarını dandik cep telefonları bile kolaylıkla çalıştırıyor

2.senin java anlayısın cep telefonları kadar oldugu anlasıldı yanınnda cc++ yazıyor anlamını bilmeden telefon javalarına dalmıssın

4.almaya niyetli arkadaş cc++ ve java (anlamayan arkadaslar için yazıyorum program yazmada kullanılan ) cok hızlı calıstırıyor ben bilg mühendisliği son sınıftayım.bu programlarla işim gereği hasır neşir oluorum cok daha hızlı calıstrıor arkadasında packard bell vardı i3 işlemcili yanlız onun cache bellek 2mb 310 m di tam hatırlamıorum eksik bilgi olmasın.

5.ayrıca autocad corel draw ve 3dmax gibi programlarıda denedim acer 5741g 434g50mn de gayet iyi çalıstı packard bell olanin grafik işlemcisi hd5850 1 gb ati olan 128bit

6.diyeceksin ati mi geforce mu forumda herkes ati der hd5850 gt320m savasında.oyun performansında fps farkı cok da yok hissemezsin.3d max da da cok az hissediosun

7.ben gt 320 m ile starcarft 2 cod world of ear fifa 10 pes 10 gta 4(1.04patchli hersey full text 61 de (932mb) avatar napoleon total war bunları full ayarlarda oynuorum

8,bizim lcd tv lerdede ikisinede bagladım samsung 40 led ve toshıba 37avd pes 10 avatar cod bunları hdmi cıkısında 1360 da oynadım yanlız alırsan kablo falan dikkat edeceksin hangi cozunurluklerı desteklıo dıe altın uclu almanda yarar var.

10.kısacası ben kendi laptop umu almanı onerırırm ben memnunum kş cc++ java program yazmak üst seviye kullanıcı işleridir.bu orneği ondan verdim .yani üst seviye kullannıcı işlemlerinden de iyi performans aldım .

görüşürüz.best regards

senin sorunun ne genç kardeşim biliyormusun çok bildiğini zannetmek,

15 sene önce üniversitede okurken ben de öyle zannederdim, isteyen istediğini almakta serbesttir,

ama senin çok açık bir üslup sorunun var. kırıcı olmaya lüzum yok. laf falanda atmadım sadece cache bellek farklı demişsin onun için şaka mı yapıyorsun dedim.

burası bir forum ve insanlar sağlıklı bilgiye ulaşmak istiyor arkadaşın talepleri çok açık 2 makine yazmış hangisini alayım diyor önceliğide sorunsuz olması benim anladığım, bende öneride bulundum kendisine dinler ya da dinlemez forumun güzelliği budur zaten isteyen istediğine inanmakta serbesttir.

javanın yanındaki c++ ı da gördüm ve hala iddia ediyorumki turbo boost hariç bu iki işlemci arasında mimari fark yok.

ben daha 2 gün önce bir tanıdığıma 5741 aldırdım yani senin kullandığın makineyle de bir sorunum yok çok hoş bir kasası ve yeterli sayılabilecek bir donanım listesi var çok güzel makine ancak hem fiyat avantajı olarak hem de oyun oynamak için asusun daha iyi olduğunu düşünüyorum.

bu benim fikrim kimseye de dayatmıyorum.

program yazmak için önce iyi bilgi,zeka ve sonrada çok üst düzey donanım gereklidir.

laptop alanların yüzde 90 ının umrunda olduğunu düşünmüyorum program yazmanın. insanlar genellikle mobilite ve oyun oynamak için alır. eğer yarın öbürgün bir iş sahibi olursan laptop değil apple alırsın inşallah bu işler için, yok ısındıydı yok kilitlendiydi diye uğraşmak zorunda kalmazsın

her işin makinesi ayrıdır çünkü...

herkese iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragorn20 -- 27 Ağustos 2010; 5:54:50 >

• quote:

quote:

quote:

görüşürüz.best regards

senin sorunun ne genç kardeşim biliyormusun çok bildiğini zannetmek,

15 sene önce üniversitede okurken ben de öyle zannederdim, isteyen istediğini almakta serbesttir,

ama senin çok açık bir üslup sorunun var. kırıcı olmaya lüzum yok. laf falanda atmadım sadece cache bellek farklı demişsin onun için şaka mı yapıyorsun dedim.

burası bir forum ve insanlar sağlıklı bilgiye ulaşmak istiyor arkadaşın talepleri çok açık 2 makine yazmış hangisini alayım diyor önceliğide sorunsuz olması benim anladığım, bende öneride bulundum kendisine dinler ya da dinlemez forumun güzelliği budur zaten isteyen istediğine inanmakta serbesttir.

javanın yanındaki c++ ı da gördüm ve hala iddia ediyorumki turbo boost hariç bu iki işlemci arasında mimari fark yok.

ben daha 2 gün önce bir tanıdığıma 5741 aldırdım yani senin kullandığın makineyle de bir sorunum yok çok hoş bir kasası ve yeterli sayılabilecek bir donanım listesi var çok güzel makine ancak hem fiyat avantajı olarak hem de oyun oynamak için asusun daha iyi olduğunu düşünüyorum.

bu benim fikrim kimseye de dayatmıyorum.

program yazmak için önce iyi bilgi,zeka ve sonrada çok üst düzey donanım gereklidir.

laptop alanların yüzde 90 ının umrunda olduğunu düşünmüyorum program yazmanın. insanlar genellikle mobilite ve oyun oynamak için alır. eğer yarın öbürgün bir iş sahibi olursan laptop değil apple alırsın inşallah bu işler için, yok ısındıydı yok kilitlendiydi diye uğraşmak zorunda kalmazsın

her işin makinesi ayrıdır çünkü...

herkese iyi forumlar...

Tekrar mrb.lar

1.Senin üslubunu begenmediğim için aynı sekilde cevap verdim şaka mı yapıyorsun yerıne yanlıs gormussun sanırım desen daha ıyı olabilirdi.

2.çok bildiğimi zannetmiyorum meslegımle ilgili olan şeylerde çok bilgili olmam anormal olmasa gerek.

3.programlama cok da zeka gerektiren bir olay oldugunu zannetmiyorum.bizim bölümde oyle insanlar var ki aşırı zeki olup parmak kımıldatamayanlar mı ararsın neyse

4.Forum daki başlıgı yanlıs anlamıssın sanırım.acer aspire 5741g kulubu diyor.burada acer 5741g kullanan arkadasların yorumları bu bılgısayarlarla ılgılı goruslerı varsa yenı cıkan driverların bulunması ile ilgli sorunlar tartısılan bir alt forum.asus vb markalarla ılgılı yapacak oldugunuz görüşleri alacak olan ilgili arkadasa pm ile gönderebilirsiniz.asus ile ilgili karsılastırma yapmak istiyorsanız asus formuna bakabilir yada sıcak fırsatlar kısmında karsılastırma mesajını gönderebilrsiniz.

5.Burda kimse kimsenin genç kardeşi vb. değildir.

6.ŞİMDİ yine diyeceksiniz çok bildiğini zannediyor diye ben bilgimi paylasayım 3 ay boyunca amerıkada intel firmasında staj yaptım.( gecensene) yani mükemmel ötesi bir fırsat neyse o zamanlar bu i3 i5 i7 işlemcilerin cıkısları gundemdeydi ve deneme testleri paslamıstı.i3 de şu anki olan 310 m 2.16ghz lık model i5 de 430 m 2.26 turbo boost 2.53ghz ve i7 720 modelleri testing asamasından geçiriliyordu bu 3 işlemcinin mimarileri kesinlikle cok farklı dısarıdan aynı gibi görünsede.dogrudur aynı işlemci ailesi aynı cipşet ve aynı fabrika cıkıs numarlarına sahipler gelelelim farka

7.i3 ün kuzey ve güney köprüleri ile i5 ve i7 kuzey ve güney köprüleri arasıında fark var bu cas :1t yazan durum.ayrıca i5 ve i7 de doğal oc (overclock -hız asırtma) turboo boost teknolojısını desteklemek için güney koprulerı ıntellın ıbertyty teknolıojısıne gore yapıldı yanı yuksek hızlara cıktıgında anakartın ve pc nin kararlı olmasını saglıyor yanı bir nevi sürüye cobanlık yapıyor diyebiliriz.

8.i3 e oc yapılnmaz mı bios u kırarak yapılır fakat (2.16ghz 2.3a cıkabiliyor) bu dogal oc turbo boost değil kendimiz voltaj degerlerı ve işlemci carpanı ile oynarak yapıoruz denemeyin laptoplar kasalara benzemez cok hassas makınelerdır sorumluluk kabul etmem :D

9.oyun performansları için intel in çogu ürünü nvdia kartı desteklidir.bunun için ki ilk zamanlarda ati hd5650 1gb 128 bitlik kartlar yenı drıverları (10,7)catalyst bçıkana kadar sorun yasadılar

10.acer ın 5741g 434g50 mn modeli tasarımı hosuma gitti bir de yenıden acer a donmek ıstedıgım ıcın aldım.hdd 5400 rpm geç acıllıyor diyenler oluyor cok gec acıldıgını gormedım. msconfig den limewire everest ve virüs programının bilgisayar baslarken baslatılmasını kapatarak geç açılmayı önlerler.

11.her insan hata yapar saygısızlık olarak algıladıysanız(bu mesajda dahildir):) affola......

12.mesajlarım genellikle hep resmidir ders veriyor cok soguk gibi algılanmasın,

not: Nvidia nın GT320M için yayınlamıs oldugu driver (258,96) kesinlikle indirin open gl 3.2 destegi ile gereksiz kasmalar ortadan kalkmış.
    not2: acer 5741g için yeni bios versiyounu 1,112 çıktı acer ın sitesşnden yeni biosu güncellenebilir(sisteme gelecek zaradan mesul deillim =) bios güncellemede guvenmeyen arkadaslar denemesin biosu güvenli modda ve mümkünse ms dos ortamında güncelleme yapınız windowstaki güncellemeler kotu sonuclar dogura biliyor.)

Herkese hayırlı iftarlar......

• polemiğe girmek niyetinde değilim,

bilgine de saygılıyım

ancak hala i3 310 ile kıyaslama yapıyorsun halbuki sözkonusu işlemcinin kodu i3 350 i3 ailesinin en iyi 2. işlemcisi. i5 430m ise i5 ailesinin sonuncu işemcisi dolayısıyla ciddi farklar barındırdığını düşünmüyorum hala ancak verdiğin bilgiden de faydalandım.

forumun başlığını bilerek; 5741 i yeni aldığımız için girdim, var mı bir kronik sorunu öğrenmek için.

arkadaş bir soru sormuş ne alayım diye nacizane fikrimi paylaştım.

burada benim abi diyerek yazdığım birçok insan var keza bana abi diyen de küçük detaylara takılma, ezmek için demedim o kelimeleri.

şaka mı yapıyorsun en basitinden bir espridir öyle değerlendirmeni umardım.

mesleğinin okul bittikten sonra ne kadar farklı olduğunu anlayacaksın hemen itiraz etme bekle.
    abd de staj yapman da çok güzel olmuş umarım senin ulaştığın bu şansa birçok insan daha sahip olur.

oyun performansları konusunda haklısın bugün için nvidia hala daha kararlı ama ati hızla aradaki farkı kapatıyor yaptığı anlaşmalarla.

5741 in tasarımı hakkında sana katılıyorum gayet güzel bir makine ancak biraz pahalı, geç açılma konusunda yapılabilecek en güzel şey tabii sen de en az benim kadar iyi bilirsin ki, temiz format atmak, böylelikle acerin başbelası yazılımlarından kurtulmak mümkün olabilir makine o zaman uçuşa geçer kendi çapında.

herhangi birşeyi saygısızlık olarak algılamadım dolayısıyla affedilecek birşey yok...

son olarak bu kadar bilgi veren mesajlarla atışmak gayet keyifli oluyor...

Ben de herkese iyi iftarlar dilerim.

Not: gt320m son sürücü hakkındaki görüşlerine katılıyorum gerçekten hissedilir bir fark yarattı ve bios güncellemesi faydalı ancak 5741g için oldukça fazla sayıda bios update çıkmış bu da biraz düşündürücü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aragorn20 -- 27 Ağustos 2010; 18:53:35 >

• bir de bilginden faydalanmak istiyorum ben üye kaydıyla foruma girince sol taraftaki avatarları göremiyorum ne yapmak gerek biliyorsan çok makbule geçer şimdiden sağol.
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce satın aldım 5741g yi . Bazı yönleri dışında sorunsuz çalışıyor. 2008-2010 arası yapılmış oyunlarda full efekte kasma yaşıyor çoğunlukla ve 5400 RPM hd ile kullanıyorsanız cidden baş ağrısı oluyor onun dışında hoparlör sesi biraz düşük.

Benim 2 sorum var :

1- Bluetoothu nasıl açıyoruz? Bir türlü çözemedim. FN + F3 denmiş, o wireless'ı açıp kapatıyor.
    2- Klavyesi çıkabiliyormuş sanırım bunun, temizlemem lazım onu nasıl yapıyoruz?
  • quote:

polemiğe girmek niyetinde değilim,

bilgine de saygılıyım

ancak hala i3 310 ile kıyaslama yapıyorsun halbuki sözkonusu işlemcinin kodu i3 350 i3 ailesinin en iyi 2. işlemcisi. i5 430m ise i5 ailesinin sonuncu işemcisi dolayısıyla ciddi farklar barındırdığını düşünmüyorum hala ancak verdiğin bilgiden de faydalandım.

forumun başlığını bilerek; 5741 i yeni aldığımız için girdim, var mı bir kronik sorunu öğrenmek için.

arkadaş bir soru sormuş ne alayım diye nacizane fikrimi paylaştım.

burada benim abi diyerek yazdığım birçok insan var keza bana abi diyen de küçük detaylara takılma, ezmek için demedim o kelimeleri.

şaka mı yapıyorsun en basitinden bir espridir öyle değerlendirmeni umardım.

mesleğinin okul bittikten sonra ne kadar farklı olduğunu anlayacaksın hemen itiraz etme bekle.
    abd de staj yapman da çok güzel olmuş umarım senin ulaştığın bu şansa birçok insan daha sahip olur.

oyun performansları konusunda haklısın bugün için nvidia hala daha kararlı ama ati hızla aradaki farkı kapatıyor yaptığı anlaşmalarla.

5741 in tasarımı hakkında sana katılıyorum gayet güzel bir makine ancak biraz pahalı, geç açılma konusunda yapılabilecek en güzel şey tabii sen de en az benim kadar iyi bilirsin ki, temiz format atmak, böylelikle acerin başbelası yazılımlarından kurtulmak mümkün olabilir makine o zaman uçuşa geçer kendi çapında.

herhangi birşeyi saygısızlık olarak algılamadım dolayısıyla affedilecek birşey yok...

son olarak bu kadar bilgi veren mesajlarla atışmak gayet keyifli oluyor...

Ben de herkese iyi iftarlar dilerim.

Not: gt320m son sürücü hakkındaki görüşlerine katılıyorum gerçekten hissedilir bir fark yarattı ve bios güncellemesi faydalı ancak 5741g için oldukça fazla sayıda bios update çıkmış bu da biraz düşündürücü

tekrar merhaba abi=)

1.yok ben i3 de asus un işlemcisini baz alarak soylemedım benım staj zamanımdakı 310m i soyledim .350 m e gelince ne kadar 2.26ghz 3 mb cache l3 olsada i5 işlemcileri en basitinden intell in dediği gibi 4 yıldız işlemcilerdir.yani i3 ün kuzey güney koprulerı hybrtyty teknolojısı ile donanmamıstır.i3 350m dede olsa farkı hissedersin i5 430 m ile kıyaslayınca yani i3 350m kullanmadım ama büyük ihtimal öyledir.

2.intel deki testing ve yapım merkezindeki arkadaslarla hala maille görüşürorum.onların dediğini aktarıyım ki benimde benimsediğim ve satjda gordugum olay. işlemcinin hızına cache belleklerıne cok takılmayın yeni yongalarda(i3 i5 i7 ) ilk üretilen modeller en kararlı calısan modellerdir.bunun üstüne kurgulayarak yenı modellerı cıkarıoruoruz.yani abi istedikleri kadar i3 modelinin isterse 3,00 ghz lık modeli cıksın i5 in yonga teknolojısıne erısemez i3 modellerin %80 e yakını max nbellek 4096mb i5 lerde ise max 8 gb kadar tabi anakartta gore degısıklık gosterır ama bu genelleme

3.evet gerçekten dediginiz gibi baya güzel oluyor bilgili biri ile tartısmak :D birbirimizi yanlıs anladık neyse en iyi dostluklar kavga ile baslarmış :P

4.makinanın pahalı konusunda 1369 a kadar dusmustu bi ara teknosada acer urunlerı hep f/p oranı iyi olan motebooklardır.

5.temiz formata gelince elinizdeki orjinal değilse dvd acer ın recovery dvd sinden daha yavas calısan bir windows kobinasyonu olusabilir güvenlik acıkları her ne kadar cracklı yada aktivasyonu kırılmıs olsada korsan windowslar güvenlik acıkları olan windowslardır.cunku bu oem kodları (windows un aktıvasyon kodları) kıırılırken güvenlik acıkları kullanılarak kırlıyor ve kıran kişi bu windowsu internete verip kullanıcıların bilgisyarına worms trojan hors hacktoll gibi viruslerle ulasmaya calısabiliyor.

6,bios update konusunda ise bu acer salalk şirketi diyorum cidden salaklar :D neden aldın o zaman salak dediğin şirketin malını :D böyle bir hata yapacaklarını hiç düşünmedim :D neyse konuya döneyim :D 1v02 bizim elimize gelen bios bunlar 1v03 1v05 1v1 1v12 olarak 1.5 ayda 4 bios yaparak tarihe geçtiler :D bunu nedeni şu 1v03 olan bios da anakartı asırı derecede zorlayıp turboo bosst da mavi ekran hatası alıyorlar bunu hemen duzeltıp 1v05 i yayınlıyorlar ondada bu sefer ramlerin slotlarında hata oluyor ornegın makınede 2*2 gb (4gb) ram takılı makine bunu 3 gb görüo (64 bit işletim sistemi )daha sonra 1v1 i yayınlıyorlar hemen ardından nvidia gt320m 258,96 yeni driver ı yayınlıyorlar bu sefer bios ekran kartı nı tanımıyor ve en sonunda sorunsuz diyebilecekleri 1,12 update ini gerçekleştiriolar acer ın sitesindeki en geç tarihte ve sanırtım en alttaki driver dı :D buradan tüm arkadaslarada soyluorum bios u update etmenız hız kazandırmayacak cok bırsey kazandırmıo bılgınız yoksa hıc ellesmeyın laptopsuz kalırsınız sonra benı dovmeye gelmeyın :D

7,bu sol taraftaki avatar konusunda pro fil düzenlemelerinden avatarını yeniden yükle tamam de düzelmez ise diğer kullanıcının avatarı gorunmuyor olabilir gizlemiş olabilir.sorun cozulmez ise dh yoneticileri yada yardımdan da bilg ialabilirsin abi. yada bilgisayarında java flash player tarzı programların yuklu olup olmadıgını kontrol et olmaz olmaz deme ummadıgın taş bas yarabiliyor .

8.abi konusunda tek cocuk olunca abisiz ortamda büyüyorsun abi biraz yabancı bir sozcuk oldu .;:d alısıcam artık :P

bu arada inceleme yapıcam laptoptan resimler cektim kullandıgım harddiskten harici virüs sistemine kadar :D hiç inceleme yok tu bizim alt forum canısz bu konuda :D

• quote:

Orijinalden alıntı: kheldar3131

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce satın aldım 5741g yi . Bazı yönleri dışında sorunsuz çalışıyor. 2008-2010 arası yapılmış oyunlarda full efekte kasma yaşıyor çoğunlukla ve 5400 RPM hd ile kullanıyorsanız cidden baş ağrısı oluyor onun dışında hoparlör sesi biraz düşük.

Benim 2 sorum var :

1- Bluetoothu nasıl açıyoruz? Bir türlü çözemedim. FN + F3 denmiş, o wireless'ı açıp kapatıyor.
    2- Klavyesi çıkabiliyormuş sanırım bunun, temizlemem lazım onu nasıl yapıyoruz?

mrblar. gecen dede msj atmıstım birazdan resim eklicem bu fn+f3 konusunda bluetoth u acıyor.yanlız siz temiz format atmadınız dimi acer launch manager duruyor temız format attı iseniz bluetooth u acmak içinwww.acer.com.tr yuklemeler e gelerek launch manager ı ındırınız. sanırım ice tea dokulmustu bi kaç tusuna kulak pamugu na kolonya veya cd temizleyici losyonu dokerek alt kısmı silmenizi onerırım klavye cıkıp cıkmaması konusunda bilgi sahibi değilim ne yazık ki gecen de dediğim gibi illk senden duydum =)

• evet temiz format bu. launch manager ı indiriom teşekkür ettim. benim sorum şu bu canavarın klavyesi çıkabiliyormuş araştırdım biraz fakat nasıl yapılabileceğine dair bi bilgi edinemedim

edit : launch manager'ı indirdim ve kurdum. değişen şeyler sadece fn+f3 yapınca wireless'ın açılıp kapandığına dair icon çıkıyor ve winamp kısayolları çalışmıyor fn + end,pg dn vs ile... öncesinde çalışıyordu. benim aldığım modelde bluetooth olduğundan şüphe etmeye başladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kheldar3131 -- 27 Ağustos 2010; 22:31:16 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.