Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5920G T7700 Kullanıcıları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
529
Cevap
5
Favori
63.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Ugel

hdd dönüş hızı kaç öğrenebilirmiyim acaba hiçbiyerde göremedim de

5400
  • acer kullanan arkadaslar bir yorumlarını yazabilirlerse sevinirim..baya güzel özellikli bir bilgisayara benziyor fakat herşeyi önemli benim için..ısınma,performans,yetkili servis vs vs
  • bu akşam aldım bende. şu anda şarja takılı.henüz hiçbişeyini göremedik :) birkaç güne anlaşılır ne mal olduğu .
  • ısınma sorunu yok dert etmeyin..

3 saatlik oyunda 95 dereceye çıktı ama bu değerde bir laptop için normal 110 dereceye kadar dayanıyor ekran kartı..
    cpu da oyunda 83 dereceden fazla çıkmadı cpu'nun dayanam gücüde 100 dereceye kadar
    hdd zaten 45 dereceyi geçmiyor..

oyunda problem yaşamazsınız ama yinede 5 saatlik oyunlar için her laptopa bir soğutucu gerekiyor.

LCD'si samsung gayet iyi bir marka. Ramler de samsung.. hdd markası western digital ve dvdrw markasıda LG.
    yani markalar gayet iyi.

xp driverları sorunsuz çalışıyor ama sadece ses kartında problem var ama değişik yöntemlerle halledilebiliyor bir arkadaş 5920 forumunda yazmış onu deneyeceğim olursa nasıl olduğunu detaylı olarak arkadaşın yazdığını buraya aktırırım.
  • donus hızına 4500 rpm diyenler de gordum ama 5400 rpm oldugunu da satış yapan başka sitelerden de gordum. benim de eime yarın gececek bilgisayar. cok uzun omurlu olması için aldım. kesinlikle xp kurmak istiyorum. ama sorunsuz işletim sistemi her zaman iyidir. muzik dinleyemeyeceksek xp nin anlamı kalmaz. bu sorunun çozulmesi gerekli. :)
  • arkadaşlar şimdi xp kurup denedim ve ShipEng arkadaşımız sayesinde ses kartı sorunu çözüldü;
    arkadaşımıza teşekkürler..

T7700 XP'de ses problemi:

Ben de realtek ses sürücüsünü kurmada problem yaşıyordum, şöyle çözdüm. (XP ingilizce, kusura bakmayın artık )
    1. Buradan

(http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false)

Realtek 1.80 sürücüsünü indirdim, kurdum, hiç bişey gelmedi.

2. Restart'tan sonra Device Manager'a girip, System Device altındaki, ünlem işaretli "PCI Device"'ı sildim.
    Zaten bütün diğer sürücüleri kurduysanız bir tek bu kalıyor( bir de modem kurulmamış oluyor, ona gelicem)
    Sonra hemen "scan for hardware changes" yaptım. Otomatik olarak microsoftun kendi ses dosyasını bulup yükledi.
    Ayrıca modemin ses dosyasını da buluyor ama yükleyemiyor, sanırım çakışma da burdan kaynaklanıyor.

3. Realtek 1.80'ı setup'ını çalıştırarak tekrar yükledim, restart, ve ses sorunu halloldu.

4.

quote:

ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_xp_not_authorized/aspire_5920/Modem XP_V76200_2C06_WHQL.zip

adresinden modem sürücüsünü indirip kurdum, modemin ses problemi de halloldu.

Umarım sizinki de bu yöntemle düzelir. Bir tek "PCI Memory Controller" kalıyor, o da robson memory, XP'de kullanılamadığı için önemi yok.

• kardeş sağol hemen deneyeceğim sonucu bildiririm...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Quentin86

ısınma sorunu yok dert etmeyin..

3 saatlik oyunda 95 dereceye çıktı ama bu değerde bir laptop için normal 110 dereceye kadar dayanıyor ekran kartı..
    cpu da oyunda 83 dereceden fazla çıkmadı cpu'nun dayanam gücüde 100 dereceye kadar
    hdd zaten 45 dereceyi geçmiyor..

oyunda problem yaşamazsınız ama yinede 5 saatlik oyunlar için her laptopa bir soğutucu gerekiyor.

LCD'si samsung gayet iyi bir marka. Ramler de samsung.. hdd markası western digital ve dvdrw markasıda LG.
    yani markalar gayet iyi.

xp driverları sorunsuz çalışıyor ama sadece ses kartında problem var ama değişik yöntemlerle halledilebiliyor bir arkadaş 5920 forumunda yazmış onu deneyeceğim olursa nasıl olduğunu detaylı olarak arkadaşın yazdığını buraya aktırırım.

ses problemi hd audioyu tanımamasından kaynaklanıyor..xp kurulumundan sonra ilk önce chipset driverını ardından microsoftun hd audio ses yaması var onu yükleyin. Ardından audio driver ve modemi yükleyin sorun kalmıyor..

• arkadaşlar bu modelin özellikleri çok hoşuma gitti. bu özelliklere en uygun fiyatlısının bu model olduğunu gördüm. fakat acer nasıldır malzeme işçilik kalitesi yönünden. açıkçası kafamdaki en büyük soru işaretleri bunlar. ve oyun oynamayıda çok istiyorum. herhalde bu GT ekran kartıyla hertürlü oyun oynanır sanıyorum. çünkü monster laptoplar da aynı kart var ve oynayamadığınıız oyun olursa iade edin diolar. tabii ben monster almak gibi bi enayilik yapmam kafama yatan sadece acer ve t7300 model olan toshiba. eğer acer alıcak olsam şuan en uygun nerden alabilirim ve axess e 12 taksit yaptırabileceğim yer söleyebilirseniz sevinirim peşin fiyatına. ben de çok şey sordum kusurabakmayın :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: skaralar

arkadaşlar bu modelin özellikleri çok hoşuma gitti. bu özelliklere en uygun fiyatlısının bu model olduğunu gördüm. fakat acer nasıldır malzeme işçilik kalitesi yönünden. açıkçası kafamdaki en büyük soru işaretleri bunlar. ve oyun oynamayıda çok istiyorum. herhalde bu GT ekran kartıyla hertürlü oyun oynanır sanıyorum. çünkü monster laptoplar da aynı kart var ve oynayamadığınıız oyun olursa iade edin diolar. tabii ben monster almak gibi bi enayilik yapmam kafama yatan sadece acer ve t7300 model olan toshiba. eğer acer alıcak olsam şuan en uygun nerden alabilirim ve axess e 12 taksit yaptırabileceğim yer söleyebilirseniz sevinirim peşin fiyatına. ben de çok şey sordum kusurabakmayın :)

acer bence harika bir model uretmiş. ekran kartı ses sistemi performansı fiyatına gore cok cok iyi. klasik laptop disaynından farklı bir goruntusu var. biraz ağır oldugundan şikayet edliliyor. axess e 12 taksit ben de bulamadım ama vatandan kard finansla 192 X 12 ye aldım.

mavi bilgisayarda axess le 12 X 241 miş. oha demek istiyorum :D

• quote:

Orjinalden alıntı: lostprophets_07

bende bu gün aldım mersinde 2300 ytl 6 ay taksit ucuz gibi geldi

ayrıca cihazımızda 1 gb intel turbo memory vardır kesindir 200ah-1 toshiba da ki gibi muallakta değildir

paketle birlikte hiçbişey çıkmadı resmen kurulum recoverysi bile içinde

kardeş o muhabbet artık kapandı,yani muallakta değil..turbosu yoh bizimkinin

• recovery cdsi nasıl oluşturacağız

yanında hiç bişi yok nasıl iş dielim format atacaz nasıl atcaz ?
  • arkadaslar laptoplariniz dis sesi nasil cizirti yapiyormu
  • ben de hp var recovery için 3 tane boş dvd lazımdı pc açıldıktan sonra yapabiliyodun. tabi bunda nasıl olur bilemem. genel de yeni laptoplarla beraber recovery cd si ya da dvd si verilmiyo tabii verilenler vardır.
  • evet sesi çok açınca hiç güzel bi ses vermiyo tek sevmediğim nokta bu bide ağırlık ama oda olsun o kadar 8 cellibatarya var sonuçta..
    quote:

Orjinalden alıntı: c@lculus

arkadaslar laptoplariniz dis sesi nasil cizirti yapiyormu
  • arkadaşım 1-2 hafta oldu alalı benimde şuan için çok memnunun 2 aylık bi düşünme taşınmaan sonra aldım en çok a200-1ah ile oratasında kaldım fakat onun klavyesini görünce hiç düşünmeden bunu aldım..ısınma derken var tabi ama hangi laptopta yokki..servis daha bilmiyorum umarım allahta göstermes..performans çok iyi yani öteki 5920 topiğine bakarsan rekorları görebilirisin alet manyak bişey..işçilik güzel ama bazı arkadaşlarda ekranın altında açıklıklar çıktı oda parti yüzünden sanırım almadan bi kontrol et..ağırlık 3kg yani 8 cell batarya var onuda makul görmek lazım ..alırsan şimdiden hayırlı olsun ben iyiki almışım diyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: LoRd_C

acer kullanan arkadaslar bir yorumlarını yazabilirlerse sevinirim..baya güzel özellikli bir bilgisayara benziyor fakat herşeyi önemli benim için..ısınma,performans,yetkili servis vs vs

• quote:

Orjinalden alıntı: tiklacafe

arkadaşım 1-2 hafta oldu alalı benimde şuan için çok memnunun 2 aylık bi düşünme taşınmaan sonra aldım en çok a200-1ah ile oratasında kaldım fakat onun klavyesini görünce hiç düşünmeden bunu aldım..ısınma derken var tabi ama hangi laptopta yokki..servis daha bilmiyorum umarım allahta göstermes..performans çok iyi yani öteki 5920 topiğine bakarsan rekorları görebilirisin alet manyak bişey..işçilik güzel ama bazı arkadaşlarda ekranın altında açıklıklar çıktı oda parti yüzünden sanırım almadan bi kontrol et..ağırlık 3kg yani 8 cell batarya var onuda makul görmek lazım ..alırsan şimdiden hayırlı olsun ben iyiki almışım diyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: LoRd_C

acer kullanan arkadaslar bir yorumlarını yazabilirlerse sevinirim..baya güzel özellikli bir bilgisayara benziyor fakat herşeyi önemli benim için..ısınma,performans,yetkili servis vs vs

Peki sizde takılma sorunu ya da lcd ekranın menteşesinin ordaki plastiğin kalkması gibi sorun oldumu?

• quote:

Orjinalden alıntı: Plan-M

Peki sizde takılma sorunu ya da lcd ekranın menteşesinin ordaki plastiğin kalkması gibi sorun oldumu?

bende öle bi açıklık yok dostum menteşelerin orda ama dediğim gibi bası arkadaşşlarda çıkmış alırken dikkat etmenizi tavsiye ederim.takılma sorunuda yok sadece xp yükledim oyunlarda hata veriyo oda driverlardan ileri gelen bi sorun sanırım ..t7700 tam anlamıyla xp yükleyen pek fazla kişi yok ...yğkledim gözle görülür yok ama dediğim gibi driver sorunu var sadece..
  • laptoplarin yaninda gelen isletim sistemi VISTA HOME PREMIUM 32 bit lik versiyon mu
  • ya ben alıcam da hala benim kredi kartıma uygun olan yer bulamadım :D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.