bu konuyla ilgili edindiğim bir bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum.Yaklaşık 1.5 aydır gece gunduz laptopları arastırıyorum.En son acer 5920g 702g25mn de karar kılmıstım.ta ki acer ın Antalya' daki bayisine gidene kadar.O güne kadar her yerde acerın bu modelinin ekran kartının 8600 gt olduğunu biliyordum(zaten her yerde ozellikle acerın sitesinde de yazıyor.)uzun lafın kısası ürün ellerinde olmadığı için KONT'u aradılar.(bildiğiniz gibi acer 'ın türkiye distribütörü)bu esnada ekran kartının GT değil GS olduğunu öğrendim ve bunu iki kez sordurttum.Çıkıp evime geldikten, internetten tekrar arastırdıktan sonra tekrar KONT' u aradım ve karşıma çıkan yetkili bu ürünün GS olduğunu savundu.Bu konusşma yaklaşık 10 dk sürdü ve detaylı bir konusmanın ardından yanlış yazıldığını kabul ettiler.Bende acer almaktan vazgectım tabi.şimdi asus F3Sa'da karar kıldım, bakalım bir kaç gün içinde alıcam gibi... Bu arada ati 2600 hd dahili 512Mb(turbocache1280) ve geforce GT8600 512 Mb dahili (1280turbocache) arasındaki farkı bilen uzman arkadaşlar bu konuda beni bilgilendirebilir mi? şimdiden teşekkürler.....
verdigin bilgi için cok saol asercanbasak.abi o zaman bu adamlar harbi birşeyden anlamıyolar....ya acer i getiren firma boyle derse ooo kime guvenicez :\ . Bu arada asercanbasak ekran kartının performansını test ettin? Oyun konusunda nasıl? Deneyimlerini paylasabilir misin ?
BENİM BİR SORUM OLACAK ACER 5920 T7700 LAPTOP UMUN 250 GB LIK HDD'Sİ 2 PARCA C VE D SÜRÜCÜSÜ VISTA DA YÖNETİMSEL ARACLARDAN BAKTIĞIMDA 9.76 GB SAĞLAM EISA YAPILANDIRMASI , C VE D SÜRÜCÜLERİ İLE 513 MB NVCACHE İLE 3.24 MB YAPILANDIRILMAMIŞ ALAN GÖRÜNÜYOR BU TAM OLARAK NEDİR YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM
Arkadaşlar ACER ASPIRE 5920G T7700 hakkında bazı sorularım olacak, bunları açıklarsanız bütün kullanıcılılara ve bu pc yi yeni alanlara yararlı olacağını düşünüyorum(Bu soruların BAZILARININ cevapları bu başlık altında var ama çok dağınık halde, toparlanması iyi olur diye düşündüm);
1-)Pc vista kurulu haliyle geldi, recovery DVD sini hazırladık, ama xp ye geçiş yaptık, XP kuruluyken bu DVD den ne şekilde yararlanabiliriz?
2-)Vista yüklüyken bu recovery DVD sini kullandığımızda tamamen mi ilk haline dönüyor(sonradan yüklenen programlar, oyunlar falan siliniyormu) yoksa sadece ayarları mı geri yükleniyor?
3-)Xp ye geçiş yaptığımızda
quote:
arkadaşlar şimdi xp kurup denedim ve ShipEng arkadaşımız sayesinde ses kartı sorunu çözüldü; arkadaşımıza teşekkürler..
T7700 XP'de ses problemi:
Ben de realtek ses sürücüsünü kurmada problem yaşıyordum, şöyle çözdüm. (XP ingilizce, kusura bakmayın artık ) 1. Buradan
Realtek 1.80 sürücüsünü indirdim, kurdum, hiç bişey gelmedi.
2. Restart'tan sonra Device Manager'a girip, System Device altındaki, ünlem işaretli "PCI Device"'ı sildim. Zaten bütün diğer sürücüleri kurduysanız bir tek bu kalıyor( bir de modem kurulmamış oluyor, ona gelicem) Sonra hemen "scan for hardware changes" yaptım. Otomatik olarak microsoftun kendi ses dosyasını bulup yükledi. Ayrıca modemin ses dosyasını da buluyor ama yükleyemiyor, sanırım çakışma da burdan kaynaklanıyor.
3. Realtek 1.80'ı setup'ını çalıştırarak tekrar yükledim, restart, ve ses sorunu halloldu.
adresinden modem sürücüsünü indirip kurdum, modemin ses problemi de halloldu.
Umarım sizinki de bu yöntemle düzelir. Bir tek "PCI Memory Controller" kalıyor, o da robson memory, XP'de kullanılamadığı için önemi yok.
Alıntıda yazanları yaptıktan sonra XP nin hatasız çalışması için başka hangi driverları, programları; nereden yüklemek gerekiyor?
4-)Ekran kartı 8600GT 256 MB (1023 MB Turbocache) mi yoksa düz 8600GT mi? Bunlardan birinin diğerine göre üstünlüğü oyunlarda ne kadar farkettirir? 3D max ve photoshop gibi programlarda ne kadar farkettirir?
arkadaskar turuncu da satılan urun turkce Q klavya demı?
Arkadaşlar ürünü aldım. Gayet sorunsuz çalıştı. Ancak elimde boş dvd olmadığı için recovery dvd oluşturamadım derken özelliklerini incelemeye başladım bilgisayar açılırken acer arcade deluxe simgesine bastım uygulama normal başladı. kapatırken açma tuşuna basılı tutarak kapattım ve artık bilgisayarım açılmıyor. sistemi önceki bir tarihe geri yükle dediğimde herhangi bir işletim sistemi görmediği için yapamadığını söylüyor. alt+f10 yapıyorum şifreyi giriyorum bir süre işlem yaptıktan sonra "type mismatch" diye hata veriyor.
ne yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim
quote:
Orjinalden alıntı: scocth
Arkadaşlar ACER ASPIRE 5920G T7700 hakkında bazı sorularım olacak, bunları açıklarsanız bütün kullanıcılılara ve bu pc yi yeni alanlara yararlı olacağını düşünüyorum(Bu soruların BAZILARININ cevapları bu başlık altında var ama çok dağınık halde, toparlanması iyi olur diye düşündüm);
1-)Pc vista kurulu haliyle geldi, recovery DVD sini hazırladık, ama xp ye geçiş yaptık, XP kuruluyken bu DVD den ne şekilde yararlanabiliriz?
2-)Vista yüklüyken bu recovery DVD sini kullandığımızda tamamen mi ilk haline dönüyor(sonradan yüklenen programlar, oyunlar falan siliniyormu) yoksa sadece ayarları mı geri yükleniyor?
3-)Xp ye geçiş yaptığımızda
quote:
arkadaşlar şimdi xp kurup denedim ve ShipEng arkadaşımız sayesinde ses kartı sorunu çözüldü; arkadaşımıza teşekkürler..
T7700 XP'de ses problemi:
Ben de realtek ses sürücüsünü kurmada problem yaşıyordum, şöyle çözdüm. (XP ingilizce, kusura bakmayın artık ) 1. Buradan
Realtek 1.80 sürücüsünü indirdim, kurdum, hiç bişey gelmedi.
2. Restart'tan sonra Device Manager'a girip, System Device altındaki, ünlem işaretli "PCI Device"'ı sildim. Zaten bütün diğer sürücüleri kurduysanız bir tek bu kalıyor( bir de modem kurulmamış oluyor, ona gelicem) Sonra hemen "scan for hardware changes" yaptım. Otomatik olarak microsoftun kendi ses dosyasını bulup yükledi. Ayrıca modemin ses dosyasını da buluyor ama yükleyemiyor, sanırım çakışma da burdan kaynaklanıyor.
3. Realtek 1.80'ı setup'ını çalıştırarak tekrar yükledim, restart, ve ses sorunu halloldu.
adresinden modem sürücüsünü indirip kurdum, modemin ses problemi de halloldu.
Umarım sizinki de bu yöntemle düzelir. Bir tek "PCI Memory Controller" kalıyor, o da robson memory, XP'de kullanılamadığı için önemi yok.
Alıntıda yazanları yaptıktan sonra XP nin hatasız çalışması için başka hangi driverları, programları; nereden yüklemek gerekiyor?
4-)Ekran kartı 8600GT 256 MB (1023 MB Turbocache) mi yoksa düz 8600GT mi? Bunlardan birinin diğerine göre üstünlüğü oyunlarda ne kadar farkettirir? 3D max ve photoshop gibi programlarda ne kadar farkettirir?
arkadaşım , ÖNCEKİ sayfalardan okuduğum kadarıyla xp ye geçtikten sonra recovery cd si ile şak diye visataya geçemiyorsun.recovery cdsiyle yada recovery noktasıyla yaptığın recoveryde de sadece c recovery yaptığın noktaya dönüyor normal olarak.uygulamalarının da yedeklemesini alabileceğin bir recovery seçeneği de war ama biraz fazla yer kaplıyor.e-recovery muhabbetini biraz karıştırmanı tavsiye ederim...
Arkadaslar t7700 alıcam kafaya koydum dun aradım konustum ekrandakı acılma ve olu pıkcel olayı yanlızca turkıyeye gelen bı partı malda olmus yenı gelenlerde kesınlıkle bole bısı yokmus hatta 1 tane bıle olu pıksel yakalarsam yollarım dedım onlarda hemen paranı ıade alırız dedı..yanı artık bu problem coculmus yenı gelenlerde hıc bole bı problem yokmus bu klavye tusları ıcerıye gocuyo dıyolar bu nasıl bısı anlamadım yanlızca normal yazı yazarak bu tusların ıcerıye gocmesı nasıl mumkun olabılıyo ben daha once hb,dell,toshıba,sıemens kullantım ama hıc bırınde bole bısı basıma gelmedı yanı bu tuslar ıcerıye cokuyo sonrada klavye ıcerıye dogru yassı bı halmı alıyo ve boylemı kalıyo ya da daha once kımın basına neden bole bı olay geldı bana bıraz bılgı verebılırmı? yanı dıger bılgısayarlanda neden olmuyoda bunda oluyo?
ya arkadaşlar ben de bu laptop u almayı çok istiyorum fakat bazı sitelerde ve yukarki yazılarda ekran kartının 256 mb 8600 GS olduğunu gördüm. bu doğrumudur? çünkü ben bu laptop u 512 mb 8600 GT olduğunu biliyordum ve ondan almaya karar vermiştim. gs olduğunu duyunca soğudum ve eğer gs ise toshiba alıcam. ne diyorsunuz gt mi gs mi ekran kartı benim için çok önemli.
birisi dis hoporlor sesi hakkinda bilgi verebilir mi ? 5 . kez soruyorum bu soruyu
asercanbasak merhaba sana birkaç şey sormak istiyorum cevaplarsan beni sevindirirsin. ben geçen sene hp marka bi laptop almıştım. acaip radyo dalgaları gibi harddiskinden gelen inanılmaz bi rahatsız edici sesi vardı ve geri verdim. şuan elimde hp compaq var süper sessiz sadece arada bir fan çalışıyo o kadar. ama bu laptop bana yetmediği için yeni bir laptop almaya karar verdim ve max. verebileceğim tutar 2500 ytl ile sınırlı. tek düşündüğüm model acer t7700 olan. fakat alıp da pişman olmak istemiyorum. performans yönünden nasıldır. işte makinadan tuhaf sesler geliyo mu? bunun haricinde pille çalışrken haliylen yavaşlıcak ama aşırı derecede yavaşlayan modelller var bu onlardan mıdır? HDMI girişi benim için önemli kriterlerdendir. bu girişin pek başarılı yapımadığını duydum. doğru mudur? valla biraz fazla sordum da kusurabakma öğrenciyiz işte para biriktirerek alıyoruz deysin istiyoruz. şimdiden tşkler...
Arkadaşlar İstanbulda bu modeli alabileceğim bir yer biliyorsanız söyler misiniz ? İnternetten almak istemiyorum, yerinde inceleyip almak istiyorum.Vatana sordum yok dediler...
quote:
Orjinalden alıntı: Legor
quote:
Orjinalden alıntı: Quentin86
quote:
Orjinalden alıntı: arsene
evet pazarlık ettim iki bin küsür ytl lik alet alıyoruz tabi pazarlık edicez ben biraz daha inmelerini istemiştim ama daha bişey yapamam diyince tamam diyip aldım eksenin sitesinde 1800 dolar +kdv yazıyor ordanda 2200 fiyat aldım
şimdi olsa almam çünkü;
özellikle kasasının kalınlığını beğenmedim düzgün bi çanta bulamıyorum
mouse tuşları içine çöktü parmaklarım incedir :D
klavyesi bi garip yani yazarken çat çut ediyor birde mouse tuşları çökünce ve burdan klavyede sorun olduğu yazılınca ben evham yapmış olabilirim yada ben alışamadığım için bundan önce asus kullanmıştım
ses açma düğmesi çok basit ne o radyo gibi
pil sallantısı sorun olmasada çan sıkıcı
aynı şekilde ekrandada bi sallantı var gibi bastırınca titriyor gibi geldi
ufak tefek şeyler yani hepsi ama bir araya gelince :? bunun dışında performanstan çok memnunum
arkadaşım söylediğin herşeyi bende servise aynen ilettim ancak o dediklerinin bir sürü makinada olduğunu gördüm özellikle pil sallantısı sıcaklık için öyle bırakılmış bu kesin.. herkeste aynı yani.
bu arada servisi aradım ve bana lcd'nin soldaki açıklığını düzelttiklerini gelip alabileceğimi söylediler.
Yarın 5'e kadar almış olurum sanırım size sonucunu bildireceğim.
Quentin hocam noldu senin laptop gerçekten düzeltebilmişler mi? DÜzeltmişlerse nasıl yapmışlar biz de götürelim mi ne dersin?
quentin varmı bi haber notebooktan aynı sorun bendede var götürmeyi düşünüyorum ne kadar zamanda alırım vs vs
arkadaşlar bendede sol köşede lcd açıklığı vra o pek sorun değil ama laptopa birşey yuklerken veya performans isteyen bir uygulama açtığmda harddiskten cızırdama geliyor ve sessiz ortamlarda bu rahatsız edici..Aynı sorunu yaşayanlar varmı acaba
valla ben de alsam mı almasam mı modundayım bu modeli açıkçası eğer dediğin gibi cızırtı olayı varsa direk soğurum çünkü. ses gelmesi çok sinirimi bozuo açıkçası
Selamlar arkadaşlar bende yeni bir laptop almayı düşünüyorum acer 5920g t7700 ile toshiba a200-1vl arasında kaldım.Toshibanın işlemcisi t7500 ekran kartı ati rodeon hd2600 256 mb...toshibanın özellikleri biraz daha düşük ama laptop deyincede toshiba diyolar.Vallaha çok kararsız kaldım laptop konusunda da fazla bilgim yok sizce hangisini almalıyım.Şimdiden teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: asercanbasak
quote:
Orjinalden alıntı: underdog
Selamlar arkadaşlar bende yeni bir laptop almayı düşünüyorum acer 5920g t7700 ile toshiba a200-1vl arasında kaldım.Toshibanın işlemcisi t7500 ekran kartı ati rodeon hd2600 256 mb...toshibanın özellikleri biraz daha düşük ama laptop deyincede toshiba diyolar.Vallaha çok kararsız kaldım laptop konusunda da fazla bilgim yok sizce hangisini almalıyım.Şimdiden teşekkürler.
arkadaşım ben ağustos ayından beri laptop araştırıp kasımın sonunda aldım ilk araştırmalarımda aklımda olan model toshiba a200-1ah idi daha sonra Acer 5920G yi görünce toshibayı unuttum.. çünkü aynı fiyata daha üstün özellikleri vardı marka olarak toshiba ile aceri araştırdım laptopta çoğu kişi toshiba diyor ama toshibalarda da baya sorunlar çıkıyormuş ve de acer de öyle yabana atılır bir marka değil ve toshiba kadar kaliteliben alırken vatan bilgisayardaki adam bana acer in avrupada en çok satan laptop olduğunu söyledi ayrıca bu üründen memnun olmayan ben göremedim.. Acer 5920G hakkında bu forumda 133 sayfa yazı yazılmış yani ne kadar çok tercih edildiğini görebilirsin.. eğer kalitesiz bi ürün olsaydı bu kadar çok tercih edilmezdi toshiba ile acer arasındaki bildiğim tek fark lcd ekran kalitesi.. eğer tasarımcı değilsen bu da çok sorun değil ve bu farkta gözle görünür bir fark değil ama Acerin lcd ekranı da Samsung marka ve oldukça kaliteli.. ayrıca iki modelin ekran kartları arasında baktığında 8600gt, hd2600 dan daha üstün bir kart ve acer deki ekran kartı 512mb ben inşaat mühendisliğinde okuduğum için ekran kartı benim için önemliydi çizim programları için falan onun araştırmasını epey yaptım.. Acer 5920G T7700 ı yaklaşık 20 gündür kullanıyorum üründen hiç bir şikayetim yok çokta memnunum
yani ben sana Acer 5920G T7700ı tavsiye ederim görüntü, dizayn, performans ve fiyat açısından
Düzeltme: İmla Hatası
teşekkürler kardeş aydınlattığın için
quote:
Orjinalden alıntı: asercanbasak
arkadaşım ben ağustos ayından beri laptop araştırıp kasımın sonunda aldım ilk araştırmalarımda aklımda olan model toshiba a200-1ah idi daha sonra Acer 5920G yi görünce toshibayı unuttum.. çünkü aynı fiyata daha üstün özellikleri vardı marka olarak toshiba ile aceri araştırdım laptopta çoğu kişi toshiba diyor ama toshibalarda da baya sorunlar çıkıyormuş ve de acer de öyle yabana atılır bir marka değil ve toshiba kadar kaliteliben alırken vatan bilgisayardaki adam bana acer in avrupada en çok satan laptop olduğunu söyledi ayrıca bu üründen memnun olmayan ben göremedim.. Acer 5920G hakkında bu forumda 133 sayfa yazı yazılmış yani ne kadar çok tercih edildiğini görebilirsin.. eğer kalitesiz bi ürün olsaydı bu kadar çok tercih edilmezdi toshiba ile acer arasındaki bildiğim tek fark lcd ekran kalitesi.. eğer tasarımcı değilsen bu da çok sorun değil ve bu farkta gözle görünür bir fark değil ama Acerin lcd ekranı da Samsung marka ve oldukça kaliteli.. ayrıca iki modelin ekran kartları arasında baktığında 8600gt, hd2600 dan daha üstün bir kart ve acer deki ekran kartı 512mb ben inşaat mühendisliğinde okuduğum için ekran kartı benim için önemliydi çizim programları için falan onun araştırmasını epey yaptım.. Acer 5920G T7700 ı yaklaşık 20 gündür kullanıyorum üründen hiç bir şikayetim yok çokta memnunum
yani ben sana Acer 5920G T7700ı tavsiye ederim görüntü, dizayn, performans ve fiyat açısından
Ben de A200-1AH ile 5920G arasında kalmıştım. 5920G2'nin fiyatı daha uygun, özellikleri de daha iyi. Tasarımın da Toshiba'dan bir eksisi yok, oldukça gösterişli. Tavsyie ederim.