Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5935 DERNEĞİ ( GT240 M yeni ekran kartı ) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
307
Cevap
1
Favori
27.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lucasthehacker

SONUNDA YENİ MODELİN TÜRKİYE YE GELMESİ BEKLENİYOR ;

Evet arkadaşlar sonunda ACER hatasını anladı ve yeni modeller yeni ekran kartıyla geliyor.eski modele göre yeni modelin şuan elime ulaşan ve yurtdışında ( Almanya ) satışa sunulan modeline baktığımızda ;

Core™2 Duo Prozessor P7550 3 MB L2 Cache, 1066 MHz 2,26 GHz
    4096 MB DDR3 1066 MHz RAM
    15.6" 16:9 WXGA Acer CrystalBrite ekran
    NVIDIA® GeForce® GT240M 1024 MB DDR3
    2815 MB TurboCache™ (1024 MB kendinden, 1791 MB RAMden paylaşımlı )

diğer özellikler ise aynı.

gt 240 ın performansı şüphesis gt130 m e göre daha iyi olacaktır. fakat dediğim gibi makinenin türkiye ye gelmesini beklemeliyiz. Almanya mediamarkt daki şu anki sipariş fiyatı ise 999 euro.Türkiye de ki fiyatını daha ucuz bekliyorum.

3DMARK06 puanı ise günümüz yeni dx10.1 ekran kartlarının gerçek performansını gösteremese de, çünkü artık bu benchmark eskide kaldı ve yeni ekran kartlarını yeni benchmarkla karşılaştırmalıyız bana kalırsa.

puan olarak normal 1280 800 ya da 1280 768 çözünürlükte 6800 7000 arası puan bekliyorum

Yanlız ekran kartının ramleri sanırım GDDR3 değil 790 Mhz DDR3 ondan 6000 puan civarında kalabilir.
    Çünkü 5739'larda o şekilde. Ama tabi yeni modellerde değişmiş olabilir ama pek sanmam.
    ama kasasını çok seviyorum 5935'lerin

http://www.notebookcheck.com/Test-Acer-Aspire-5739G-Notebook.18969.0.html

• @burc

anlamadığım bir nokta var da bu notebookcheck.com u neden bu kadar tanıyorsunuz.ordaki grafik benchmarklarının yarısından çoğu yanlıştır.hangi çözünürlükte yaptıkları da tam olarak belli değildir.

5935 deki gt240m in 3dmark06 puanı 6800 ile 7000 arasında olacaktır.

notabookcheck deki 9600m gt nin 3dmark06 puanını 5000 olarak gösteriyorlar bu kadar yanlı benchmark yapılır.
    adamlar 4 tane 9600m gt gddr3 ve 9 tane 9600öm gt ddr2 nin puanlarını toplayıp 13 e bölmüş yani bu puanların ortalamasını oraya yazmış. çok mantıksız ve akılsızca bir durum söz konusu. ve laptoplarda 1280 1024 çözünürlükte yapıldğı savunulan benchmarklar var. bir kere ekran çözünürlüğü genelde o kadar çıkmıyor ne yani her laptoba 3dmark06 testi yaparken harici ekran mı takıyorlar.
    o yüzden notebookcheck i kaale almayınız.
    acer 5935 i olup da internette 3dmark06 puanını yayınlayanlar var onlara araştırıp bakarsanız puanı görürsünüz.

• quote:

@burc

anlamadığım bir nokta var da bu notebookcheck.com u neden bu kadar tanıyorsunuz.ordaki grafik benchmarklarının yarısından çoğu yanlıştır.hangi çözünürlükte yaptıkları da tam olarak belli değildir.

5935 deki gt240m in 3dmark06 puanı 6800 ile 7000 arasında olacaktır.

notabookcheck deki 9600m gt nin 3dmark06 puanını 5000 olarak gösteriyorlar bu kadar yanlı benchmark yapılır.
    adamlar 4 tane 9600m gt gddr3 ve 9 tane 9600öm gt ddr2 nin puanlarını toplayıp 13 e bölmüş yani bu puanların ortalamasını oraya yazmış. çok mantıksız ve akılsızca bir durum söz konusu. ve laptoplarda 1280 1024 çözünürlükte yapıldğı savunulan benchmarklar var. bir kere ekran çözünürlüğü genelde o kadar çıkmıyor ne yani her laptoba 3dmark06 testi yaparken harici ekran mı takıyorlar.
    o yüzden notebookcheck i kaale almayınız.
    acer 5935 i olup da internette 3dmark06 puanını yayınlayanlar var onlara araştırıp bakarsanız puanı görürsünüz.

Evet düşük puanın sebebi 1280x1024'de test etmeleriymiş
    Notebookjournal'a (burası bence daha ciddi bir site) göre 6531 puan almış ama çözünürlüğü yazmamışlar. Zaten hesaplayınca GDDR3 olanlar 800Mhz ve DDR3 790 Mhz yani çok fark yok. 5935 benim favori makinam ama fiyat baya yüksek onların. Ve türkiyeye nedense pek gelmedi 5739'lara ağırlık verdiler.

http://www.notebookcheck.com/Test-Acer-Aspire-5739G-Notebook.18969.0.html

• @burc

evet tamam işte 790 mhz ve t6600 işlemciyle bu kadar.
    buna p7550 işlemci eklersen ve 800 mhz olursa 6800 ü bulur. ve bence ati 4650 ile rahat yarışır hatta geride bırakır.

edit: tanrı aşkına bana notebookcheck i referans göstermeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucasthehacker -- 2 Ekim 2009; 11:48:27 >
  • quote:

@burc

evet tamam işte 790 mhz ve t6600 işlemciyle bu kadar.
    buna p7550 işlemci eklersen ve 800 mhz olursa 6800 ü bulur. ve bence ati 4650 ile rahat yarışır hatta geride bırakır.

edit: tanrı aşkına bana notebookcheck i referans göstermeyin.

Ya kusura bakma yanlış linki yazmışım dün bi ara forumda simgeler falan çıkmıyordu bende karıştırdım herhalde

Bu siteyi daha çok seviyorum ben

http://www.notebookjournal.de/tests/review-acer-aspire-5739g-664g32mn-990/2
    http://www.notebookjournal.de/tests/review-acer-aspire-5739g-734g50mn-967/2

• @burc
    tamam işt everdiğin linklere göre puanlamalar çok iyi. 3dmark06 çok eski bir benchmark olduğunu kabul ediyorum ve 5935 in yeni işlemciyle ve sürücülerle 6800 duvarını aşacağına inanıyorum.
    hadi bakalım merakla bekliyoruz türkiye ye gelecek modeli
  • Yeni modelde işlemci göçmüş ama.
  • arkadaşlar mrb benim acer 5935g notebook um var.vistadan hiç memnun değilim acaba windows 7 geçsem drver sorunu yaşarmıyım bilginiz varsa lütfen cevaplayın
  • Belli olmaz aslında içine t9550 de koyabilirler çeşitli konfigürasyonları var mı bilmiyorum ama almanya mediamarkt da satışa sunulan model p7550 işlemcili olanıdır
  • ben laptopumdan çok memnunum kim nederse desin acer pc olayında kendini baya geliştirdi piyasada emin adımlarla yürüyor
  • arkadaslar otobuste gelirken laptobum biraz ondeki yere vurdu su yukari taraf kosede iki taraftada hafif ackliklar oldu yani eskiden yoktu sanirim sizde yok demi performansta bi sorun yok ta can sıkıyor işte:) laptop koruyucu nasil bişey var biizm arkadas kilif gibi tamamnen saran koruyucu varmis oyle bişey olsa guze olur herzaman duran:=)
  • acer, ASPIRE 5940 ı duyurdu beyler;

işlemcisi core i 7 olacak 4 gb ram 500gb harddisk
    ekran kartı ise şimdilik 1gb ati 4650 gddr3
  • slm arkadaşlar bie sorum olacak özellikle video oynatımı esnasında bazen ekranda yatay çizgiler geçtiğini farkediyorum bu neden olabilir sizce sizdede bu durum varmı ?
  • birde bunun multimedia tuşları sadece acer deluxta mı çalışıyor başka multimedia parogramlar da niye çalışmıyor çalışıyor da bende mi böle
  • kardesherfilmdemiiiiiiii
  • Beyler win 7 yi yükledim berbat bişey hatalarla dolu sürekli windows gezgini kapandı diyor ve masa üstünü programları resetliyor onun dışında yüklerken sadece yükselt yapıyorsunuz hiç dokumadan yükleniyor formatsız yani programlar masa üstü aynen kalıyor lisans almıyorsunuz eskisi geçerli sorun yok beleş yani ben dreamscenes kullanıyorum win 7 de sorunlu patchle yükleniyor ve masa üstündeki simgelerin yazıları yok oluyor ben vistaya döndüm ramler 4gb görünüyor dx11 oluyor performans artıyor diyorlar çok fark yok platform vista çünkü birde ufak tefek görsellik katılmış yandaki sidebar win 7 yok ama vistadan yükseltme yapıldığı için çalışıyor ama yeni araç yüklemeyi yapmıyor win 7 de yok çünkü ben intelin kartını kaldırdım direk nvidia kullanıyorum 186.81 sürümü yükledim süper whql türkçe müthiş vistada puanlar daha yüksek sözde vistadan daha yüksek diyorlardı değilmiş...şuan içi win den uzak durun derim ama deneyin beğenmezseniz vista cd sini takıyorsunuz direk kuruluyor formatsız sadece windows.old diye dosyaya atılıyor tüm belgeler programlar oradan alıp yenisine yapıştırın sorunsuz devam sadece kurulum isteyen programları tekrar kurmak gerekiyor resim müzik film belgeler için sorun yok silinmiyor sorusu olan sorabilir.....

• galiba en iyi xp
  • @wolf_331
    @burndragon

windows xp bence vistanın yarısı olamaz.
    vista da windows 7 den iyi değildir.
  • Eee arkadaşlar başlığa "Yeni GT 240 M'li" diye bir ifade eklenmiş. Bu ekran kartlı modelden alan ya da bunun hakkında fikir sahibi olan var mı? GT 240 M nasıl bir ekran kartıdır?
  • GT 240 M li olanın Tam modeli nedir ? AS5935G----(864G50MN vb.) olarak yani..

Birde ilk defa taşınabilir pc alacağım recovery dvd si oluşturmak zorunlumudur ? Yani her çöktüğünde pc gibi format atsam olmuyormu ? Ben pek hoşlanmamda recovery işlerinden. Yada siz recoveryi mi format ı mı önerirsiniz ?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.