Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5935 DERNEĞİ ( GT240 M yeni ekran kartı ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
307
Cevap
1
Favori
27.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sürücü güncellemesiyle bizdeki 9600M GT DDR3 ile hemen hemen aynı puanı alıyor gibi.
    İkili ekran kartı olduğu için güncellenmiyor olabilir.
    BIOS ekranında İntel paylaşımlı ekran kartını kapatan bir bölüm varsa bunu kapatıp güncellemeyi deneyin.
  • yahu hala bu makineden alan bi tane insan daha yok mu yaw S:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucasthehacker -- 4 Temmuz 2009; 4:11:52 >
  • bende bu makinayı almayı istiyorum fakat acer markası hakkında kimseden iyi şeyler duymuyorum
    aslında lenovo y550'yi bekliyorum biraz
  • Acer hakkında söylenenlere aldırma...
    Gözünü kapat ve al makinayı...
    Mükemmel derim tek kelime ile...

engin bey...Ben internet cahili bir adam olarak sizden bişey rica etsem..Şu gruba bir imza ayarlasak afillisinden :)
    Ama dediğiniz gibi şu canım makinayı benden başka alan yok enteresan bir olay ::))
  • Benzerlerine göre fiyatı biraz daha pahalı olduğu için şimdilik sadece fiyatına bakılarak diğerleri tercih ediliyor.
    Bunun yanında en şık görünümlü cihazlardan biri.

Bu arada imzanız gayet anlamlı ve güzel. Bir kenara not ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 7 Temmuz 2009; 11:49:48 >
  • up
  • @Anteos
    evet dostum derneğe imza yapmayı düşündüm fakat dediğin gibi pek fazla insan uğramıyor :S
    ama yine de biz yapalım bi tane bakalım nolucak belki dikkat çeker insanlar alır laptobu.
    acer ın çıkardığı bu laptobun bu aralar az satılmasının nedeni rakip firmaların düşük konfigüsasyonlu fakat iyi ekran akrtlı ucuz modelleri piyasaya sürmesidir
  • Arkadaşlar ben de dün bu makineden aldım,derneğe üye yapabilirsiniz:)bu arada bende de recovery yaparken aynı 3.dvd sorunu oluyor.teknosadan aldım ben,orda arkadaşım çalışıyor,onu arayıp soracam bu sorunu.inşallah çok önemli bişey değil.internette biraz araştırdım aynı sorunu yaşayan başka insanlar da varmış,dikkatimi çeken ayrıntı ise sadece ACER AS5935G-654G32MN modelinde oluyor,yani bu sorun diğer 5935 modellerinde görülmemiş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zedbi

Arkadaşlar ben de dün bu makineden aldım,derneğe üye yapabilirsiniz:)bu arada bende de recovery yaparken aynı 3.dvd sorunu oluyor.teknosadan aldım ben,orda arkadaşım çalışıyor,onu arayıp soracam bu sorunu.inşallah çok önemli bişey değil.internette biraz araştırdım aynı sorunu yaşayan başka insanlar da varmış,dikkatimi çeken ayrıntı ise sadece ACER AS5935G-654G32MN modelinde oluyor,yani bu sorun diğer 5935 modellerinde görülmemiş.

Bence çok önemli bir sorun değil.
  • Beyler merhaba,
    ben de oyun canavarı bi makine arıyorum ve şu modele rastladım, HP Pavilion DV6-1144ET, inceleyin lütfen:

http://www.hepsiburada.com/hp-pavilion-dv6-1144et-intel-core-2-duo-p8700-2.53ghz-4gb-320gb-15.6-tasinabilir-bilgisayar-va124ea/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd53202

İşlemci, işletim sistemi ve bellek
    Yüklü işletim sistemi
    Orijinal Windows Vista® Home Premium ve Service Pack 1 (32 bit)

İşlemci türü
    Intel® Centrino® 2 işlemci teknolojisi
    Intel® Core2 Duo İşlemci P8700
    2,53 Ghz , Düzey 2 önbellek 3 MB

Standart bellek
    4096 MB

Bellek düzeni
    (2 x 2048 MB)

Maksimum bellek
    8 GB´ye kadar DDR2 belleği destekler

Dahili sürücüler
    Dahili sürücüler
    320 GB

Depolama denetleyicisi
    SATA Sabit Disk Sürücüsü

Sabit disk sürücüsü hızı
    5400 rpm

Optik sürücü türü
    Çift Katman desteğine sahip Lightscribe Super Multi DVD Yazıcı (+/-R +/-RW)

CD/DVD etiketi yazdırma
    Doğrudan bilgisayarınızdan LightScribe ile ipek ekran kalitesinde disk etiketleri oluşturun: Yakın, çevirin ve tekrar yakın.

Sistem özellikleri
    Bellek kartı aygıtı
    Secure Digital kartlar, MultiMedia kartlar, Memory Stick, Memory Stick Pro veya xD Picture kartlar için 5´i 1 arada tümleşik Dijital Medya Okuyucu

Ağ arabirimi
    Tümleşik 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN

Kablosuz teknolojileri
    Intel 802.11a/g/n

Kablosuz yeteneği
    Bluetooth® kablosuz ağ iletişimi

Harici G/Ç bağlantı noktaları
    4 (4. Esata bağlantı noktasıyla paylaşılır) USB 2.0, 1 HDMI konektörü, 1 eSata konektörü, 1 VGA bağlantı noktası, 1 RJ45 ethernet konektörü, genişletme bağlantı noktası, 2 kulaklık çıkışı, 1 mikrofon girişi, 1 IEEE 1394, Tüketici Kızılötesi, kablo yerleştirme konektörü

Video yakalama arabirimi
    IEEE 1394 Firewire® Arabirimi

Genişletme yuvaları
    1 ExpressCard/54 yuvası (ExpressCard/34´ü de destekler)

Ekran boyutu
    15,6 inç Diagonal Yüksek Tanımlı HP Brightview Ekran

Ekran çözünürlüğü
    1366 x 768

Grafik alt sistemi adı
    ATI Mobility Radeon HD 4650

Video RAM
    1 GB ayrılmış DDR3 ile 2303 MB´ye kadar toplam grafik belleği

Ergonomik özellikler
    Tümleşik parmak izi okuyucusu

Kontrol paneli
    HP Mediasmart ortam yürütücü yazılımı ve özel menü denetimleri, müzik ve DVD düğmeleri

Web kamerası
    Tümleşik Dijital Mikrofonu Olan HP Pavilion Webcam

Uzaktan kumanda
    HP Mobile Uzaktan Kumanda

Dahili ses
    3B Sound Blaster Pro uyumlu ses - 16 bit tümleşik

Hoparlörler ve mikrofon
    Audio Playback SRS Premium Sound

Klavye
    101 tuşlu, uyumlu klavye

Güç kaynağı türü
    90 W AC Güç Adaptörü

İşaret aygıtı
    Açma/Kapatma düğmesi ve özel dikey Yukarı/Aşağı Kaydırma yüzeyi, ses düzeyi denetimi, ses kapatma düğmesi

Pil türü
    6 hücreli Lityum-İyon (Li-Ion) pil

Yazılım
    Yazılım - Verimlilik ve finans
    Microsoft® Works ve Microsoft® Office Home ve Student 2007 60 Günlük Deneme Sürümü

Önceden kurulu yazılımlar
    Microsoft® Internet Explorer; Windows Mail; Adobe® Reader

Optik sürücü yazılımı
    HP MediaSmart Suite; Windows Media Player; Windows Fotoğraf Galerisi; DVD Play; Windows Movie Maker, Windows DVD Maker; Cyberlink DVD Suite; Windows Media center; Digital Persona Parmak İzi okuyucusu yazılımı

Ürünle gelen yazılım
    Kurtarma bölümü (sistem, uygulamalar ve sürücüleri ayrı ayrı kurtarma olanağı dahil); Kurtarma bölümünün isteğe bağlı yeniden dağıtımı; Kurtarma CD/DVD´si oluşturma aracı; Symantec? Norton Internet Security? 2009 (60 günlük canlı güncelleştirme); Dizüstü Bilgisayar Yardımı ve Desteği

Boyutlar / ağırlık / garanti
    Ürün ağırlığı
    3,14 kg

Ürün boyutları (G x D x Y)
    37,85 cm (U) x 25,8 cm (G) x 3,4 cm (min. Y) / 4,1 cm (maks. Y)

Paket boyutları (G x D x Y)
    450 x 160 x 345 mm

Garanti
    2 yıllık, yalnızca serviste, parça ve işçilik
    Ürün Özellikleri
    İşlemci Ailesi : Intel®Core2 Duo
    Bellek : 4 GB
    Sabit Disk : 320 GB
    Grafik Kartı : ATI Mobility Radeon® HD 4650
    Grafik Kart Belleği : 1024 MB
    Ekran Boyutu : 15,6"
    İşletim Sistemi : Windows® Vista Home Premium
    Optik Sürücü : Dvd Dual Yazıcı
    Garanti : 24 Ay
    Dahili Kamera : Var
    Diğer : HDMI,USB,1394,eSATA,Kart Okuyucu,Wireless,Bluetooth
    İşlemci Modeli : P8700 - 2.53 Ghz,3 MB,1066 MHz

Bana Acer AS5935G 864G50MN'den daha iyi bgibi geldi, siz ne dersiniz?

HP'nin üstün yanlari:
    işlemcisi daha üst düzey
    ekran kartı 3DMark06'ya göre daha üst sırada yer almış (sanırım ram'inin DDR3 olmasindan kaynaklanıyor)
    Benim için çok da önemli olmasa da 1 tana daha fazla usb girişi var ve parmak izi okuyucusu var (acer'da bu yok sanırım)

HP'nin düşük yanlari:
    ram'i DDR2 ama 8 gb'a kadar anakart destekliyor
    350 gr kadar daha ağır
    HDD 320 GB

Bir de Acer'in şu modeli var Timeline serisinden AS3810T-944G32n:
    http://www.acer.co.uk/acer/product.do?link=oln85e.redirect&changedAlts=&CRC=600100215#wrAjaxHistory=15

bunun süper yanı 1.6 kg oluşu. Ekran kartı oyunlarda tatmin edici olur saniyorum (çok yüksek olmayan ayarlarda, diyceksin ki 13.3" monitörle oyun mu oynanır, her gittiğin yerde oyun oynamak isteyen biri olarak ben oynarım ) fakat şu Intel® Core™2 Duo Processor SU9400 (3M Cache, 1.40 GHz, 800 MHz, FSB) işlemci nasıl bir işlemcidir, P8700'den ne kadar düşüktür bilen var mı? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

• Bu arada acer'in işletimiyle ilgili bir bilgi göremedim ama hp'ye vista 32-bit kurulu (nedense? 3 gb ram sınırı sorunu çıkarmıyor mu 32-bitlik işletim sistemleri?) HP olanın fiyatı 1700 TL civarı kdv dahil.
  • 1.40 GHz işlemci dışında hepsi güzel ( 13.3 '' ekran da madem işinizi görüyorsa)
    5935 görünüm olarakta çok şık.
    Laptop altındaki key ile 64 bit Vistayı orjinal olarak kurabilirsiniz.

Tabi oyun performansı olarak şu an zirvede ATI HD 4650 ( 800 Mhz DDR3 ) kullanan Samsung R520 ve R522 var.

HP deki ATI ise 667 Mhz lik DDR3 ile biraz daha geride 2. liği alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 10 Temmuz 2009; 20:25:43 >
  • merhaba,

benim de sorunum yaklaşık bir hafta kadar önce alınan laptop'un kamerayı tanımaması. firewire kartı sorunsuz çalışıyor görünüyor fakat kamerayı taktığımda hiç bir şey olmuyor.

kamera da yada kablo da herhangi bir sorun yok başka yerlerde denedim.
    kameranın cd si yok fakat sitesine girdiğimde zaten vista veya xp için bir driverin gerekmediği yazılıyor..aynı şekilde acer'in sayfasındada bununla ilgili bir driver yok. laptop 1 haftalık ve firewire girişini kontrol ettirdim bir bozukluk yok.

acer yetkili servisiyle konuştum bazı kamera modelleri ile uyumu olmayabilir dendi...ama bu bana pek inandırıcı gelmedi..2 ayrı sony marka kamera ile denedim birisi hi8 birisi mini dv ...ikisindede aynı sorun oldu ve bunlar bilindik modeller...bilindik modellerde bile çalışmıyorsa niye onboard bir firewire kartı taksınlar laptopa.

kamera:Sony GV-D1000E

laptop: acer aspire 5935g

yardım edebilirseniz çok mutlu olacağım. iş için acil çözmem lazım bu problemi. teşekkürler.

• selamlar.

benim de sorunum Acer Aspire 5935G laptop'un kamerayı tanımaması. firewire kartı sorunsuz çalışıyor görünüyor fakat kamerayı taktığımda hiç bir şey olmuyor.

kamera da yada kablo da herhangi bir sorun yok başka yerlerde denedim.
    kameranın cd si yok fakat sitesine girdiğimd zaten vista veya xp için bir driverin gerekmediği yazılıyor..aynı şekilde acer'in sayfasındada bununla ilgili bir driver yok. laptop 1 haftalık ve firewire girişini kontrol ettirdim bir bozukluk yok.

acer yetkili servisiyle konuştum bazı kamera modelleri ile uyumu olmayabilir dendi...ama bu bana pek inandırıcı gelmedi..2 ayrı sony marka kamera ile denedim birisi hi8 birisi mini dv ...ikisindede aynı sorun oldu ve bunlar bilindik modeller...bilindik modellerde bile çalışmıyorsa niye onboard bir firewire kartı taksınlar laptopa.

kamera:Sony GV-D1000E

laptop: acer aspire 5935g

yardım edebilirseniz çok mutlu olacağım. iş için acil çözmem lazım bu problemi. teşekkürler.

• bende de 5935g 654g32mn var. recovery sorunu benim laptopta da oldu. hatta değiştirdim yeni aldığımda da aynı sorun var. 3. dvd yazılmıyor. ne kadar uğraştıysak olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sheldon -- 11 Temmuz 2009; 22:30:48 >
  • kameranızın driverini birşekilde bulmanız gerekiyor.
  • Sayın tcebeci,
    Samsung'un ATI 4650'sinin 800 MHz DDR3, HP'nin ATI 4650'sinin 667 Mhz lik DDR3 oldugunu nerden biliyorsunuz, aynı kart degil mi sonucta, ATI aynı modelin farklı core clock olanlarını da mı üretiyor? Ben aynı olduklarını sanıyorum. Samsung'un artısı 2.55 kg olması ve fiyatı, işlemcisi daha düşük maalesef. HP'nin bir de dv6-1146et modeli var ki Intel® Core™2 Duo T9550 2,66 GHz işlemcili, sanırım piyasadaki en iyi model laptop bu (Türkiye için, yoksa Amerika'da şu varmış, OHA diyorum, 1800 dolara ne veriyolar:http://nexus404.com/Blog/2009/05/29/alienware-m17x-gaming-laptop-with-nvidia-geforce-gtx-280m-and-8gb-of-ram/

Şöyle sorayım size: Para önemli olmasa, oyun açısından, siz olsanız hangisini alırsınız Samsung NP-R522 mi, HP dv6-1146et mi, Acer 5935g mi?
    Bir de, ABD'den internet satışı ile laptop alsak, gümrüğe mümrüğe takılmadan gelir mi, yapan var mı böyle bişey? Sorun çıkarmıcaksa Alienware alınır!

• quote:

Orjinalden alıntı: argyle666

Sayın tcebeci,
    Samsung'un ATI 4650'sinin 800 MHz DDR3, HP'nin ATI 4650'sinin 667 Mhz lik DDR3 oldugunu nerden biliyorsunuz, aynı kart degil mi sonucta, ATI aynı modelin farklı core clock olanlarını da mı üretiyor? Ben aynı olduklarını sanıyorum. Samsung'un artısı 2.55 kg olması ve fiyatı, işlemcisi daha düşük maalesef. HP'nin bir de dv6-1146et modeli var ki Intel® Core™2 Duo T9550 2,66 GHz işlemcili, sanırım piyasadaki en iyi model laptop bu (Türkiye için, yoksa Amerika'da şu varmış, OHA diyorum, 1800 dolara ne veriyolar:http://nexus404.com/Blog/2009/05/29/alienware-m17x-gaming-laptop-with-nvidia-geforce-gtx-280m-and-8gb-of-ram/

Şöyle sorayım size: Para önemli olmasa, oyun açısından, siz olsanız hangisini alırsınız Samsung NP-R522 mi, HP dv6-1146et mi, Acer 5935g mi?
    Bir de, ABD'den internet satışı ile laptop alsak, gümrüğe mümrüğe takılmadan gelir mi, yapan var mı böyle bişey? Sorun çıkarmıcaksa Alienware alınır!

Üreticiler saat hızını düşürebilir. Örneğin Sony Fw41 serisinde de 4650 var ama çekirdek hızı standart 600 yerine 450, bellek ise standart olan 800 yerine 600 mhz.

• arkadaşlar acer AS5935G-654G32MN modelinde okudugu dvd ve cd leri ,okumama ve external harddisk ,makina restart edilince otomatik olarak okumama gibi sorunla karşılaşan var mı?
    yada başka türlü sorunlarla karşılaşan?
  • slm arkadaşlar bu seriden bende aldım gerçekten çok şık bir makina şimdilillk bir sorunla karşılaşmadım
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.