Şimdi Ara

ACER ASPİRE 6935G DERNEĞİ (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.627
Cevap
21
Favori
427.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İlk önce sata lı bir xp kurulum cd lazım
    Xp cd sine sataları eklemek için gerekli olan malzemeler n-lite programı sata sürücüleri ve boş cd

nllite indirin
    http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=nlite&lid=5728

Sata sürücülerini indirin
    http://rapid-share.com/files/114015439/Sata_Drivers.rar “-“ işaretini kaldırın

İndirdiğiniz sürücüyü D diskinde sata sürücü isimli bir klasöre açalım

Xp cd'nizin içindeki bütün dosyaları D diskinde bir yeni klasör açıp açtığımız klasöre(klasöre bir isim verelim karışmasın mesela xp) kopyalayalım

İşlemleri sırası ile

1.nlite kurup çalıştıralım(kurulumda gelen ekranda dili (language) Türkçe seçelim ve davamı tıklayalım

2. Simdi xp dosyalarını gösterelim D ye girip xp klasörünü şeçin ve devam edin

3.gelen ekranda hiç bir şey yapmadan devam edin

4. Gelen ekranda "sürücüler" ve "açılabilir iso" seçeneklerini işaretleyelim.

5.Gelen pencerede ekle'ye basın, tek sürücü'ye basın, d diskindeki sata driver klasörünü bulun ve "iaahci" isimli dosyayı seçip aç'a basın.

6.Açılan pencerede en üsteki iki dosya hariç diğer hepsini CTRL tuşu ile seçip devam'a basın.

7.Değişiklikler uygulansın mı diye sorduğunda evet deyin. Bittiğinde devam'a basın.

8.şimdi boş bir cd takalım

9.Gelen pencerede Mod bölümünde "doğrudan yazdır" ı seçin, cd için bir isim yazın,

10.yazma bittikten sonra devam ve bitir deyip işlemi sonlandıralım .

İşte satalı xp miz hazır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeYLeR. -- 20 Mart 2009; 16:49:44 >

• peyler parmak izi okuyucuyu nasıl yapacaz yapamadım yardımcı olurmusun
  • Arkadaşlar bende aranıza katıldım.Benim ilk notebook deneyimim.Kurulumunu teknosada yaptılar.Bilgisayarın kutusunu orda açtıkları için ben göremedim.Aklım takıldı bu bilgisayarın kutu içerği nedir.Sadece şarj aleti ve bir kitap çıktı içinden.Szilerindemi böyle acaba.İnsanın aklı takılmıyor değil yani....
  • quote:

Orjinalden alıntı: efemefem

Arkadaşlar bende aranıza katıldım.Benim ilk notebook deneyimim.Kurulumunu teknosada yaptılar.Bilgisayarın kutusunu orda açtıkları için ben göremedim.Aklım takıldı bu bilgisayarın kutu içerği nedir.Sadece şarj aleti ve bir kitap çıktı içinden.Szilerindemi böyle acaba.İnsanın aklı takılmıyor değil yani....

benden 5+1 ses sıstemı cıktı

yok ya oyle ıste hıc bırsey cıkmıyor ıcınden...
  • arkadaşlar merhaba,bnde 6935 kullanıcısıyım ,ufak bi sorunum var bnm bu dokunmatik konsal bazen fişte takılı değilken çalışmıyor ışığı falan yanmıo acaba bu güç tasarufuylamı ilgili
    2. sorumda daha büyük bi sorunum fişte takılı olduğu halde dün akşamda beri çalışmıyor ışık yanıyo,amma velakin algılamıyo ,acaba kaldırdığım bi acer uygulamasıyla alakalı bişeymidir yoksa arızalımıdır ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gdumrul

arkadaşlar merhaba,bnde 6935 kullanıcısıyım ,ufak bi sorunum var bnm bu dokunmatik konsal bazen fişte takılı değilken çalışmıyor ışığı falan yanmıo acaba bu güç tasarufuylamı ilgili
    2. sorumda daha büyük bi sorunum fişte takılı olduğu halde dün akşamda beri çalışmıyor ışık yanıyo,amma velakin algılamıyo ,acaba kaldırdığım bi acer uygulamasıyla alakalı bişeymidir yoksa arızalımıdır ?

gordugum kadarıyla herkez laptopunu cok karıstırmıs neden program sılme gereksınımı duyuyorsunuzkı acaba bırakın kalsın zaten cok guclu makına acayıp acayıp sıkayetler duyuyorum...
  • Senin adına sevindim.güle güle kullan 5+1 ses sistemini!!!!!!!1
  • arkadaşım akıl mı vericen yardımcı mı olucan?
    quote:

Orjinalden alıntı: serhat306

quote:

arkadaşlar merhaba,bnde 6935 kullanıcısıyım ,ufak bi sorunum var bnm bu dokunmatik konsal bazen fişte takılı değilken çalışmıyor ışığı falan yanmıo acaba bu güç tasarufuylamı ilgili

gordugum kadarıyla herkez laptopunu cok karıstırmıs neden program sılme gereksınımı duyuyorsunuzkı acaba bırakın kalsın zaten cok guclu makına acayıp acayıp sıkayetler duyuyorum...

• Ewt arkadaşlar 6935g yi ayın 17-03-2009 da aldım fakat bir sürü teste soktum ve gayet güzel yanıt verdi. Bu arada vista puanlamasında neden 4.9 cıkıyor diyen arkadaşlarda cevabım şudur güç seçeneklerinde dengeli konumda bulunan bilgisayarı yüksek performansa getirip puanlamayı yaptıklarında daha yüksek değerler alacaklardır. Ben aletin ekran kartını ve diğer özelliklerini yeterli buldum. 9600m gt 9700m gt ayarlarına rahatlıkla yükselebiliyor. 3dmark tan 6334 gibi bir değer aldım ve buda gayet yeterlidir. gayet stabil çalışmaktadır.

3dmark06

[img=http://img6.imageshack.us/img6/5893/3dmark062o.th.jpg]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darq -- 20 Mart 2009; 19:02:18 >

• arkadaşlar bende öğleden sonra aldım dayanamadım daha fazla.şimdi teknosada recovery cd leri yapılıyo uğraşmak istemedim onlara yaptırıyorum
    umarım bahsettiğiniz sorunları daha fazla kişi yaşamaz.ilk laptobum herkesle birlikte hayırlı olması dileği ile...
  • quote:

Orjinalden alıntı: PeYLeR.

quote:

Orjinalden alıntı: sjsero

Bende bu cihazdan teknosadan aldım fakat xp cd sini takıp boot ettiğimde mavi ekran geliyor farklı 2 tane cd ile denedim fakat yine aynı problem var acaba neden kaynaklanıyor olabilir bilgisi olan varmıdır ?

xp kurulum cd sine sata sürücülerini eklemen gerekiyor
    bu işlem için n-lite programı ve sata sürücüleri lazım

Cevabınız için çok teşekkürler ama satalı xp ile deniyorum zaten mavi ekran geliyor

Acaba neden sorun yapıyor olabilir ki orjinal xp ilede denedim kopya ilede denedim satalı ilede denedim satasız ilede denedim yinede sorun aynı. Varmı bilgisi olan ?

• quote:

arkadaşım aynı problemle karşılaşmıştım..ama neden olduğunu bir türlü keşfedemedim..ancak pili çıkarıp tekrar taktığımda düzeldi..
    bende de webcam 720 hd de sürekli donuyor. sürücüleri yenilememe rağmen. çözümü olan yardımcı olabilir mi acaba?
  • quote:

quote:

quote:

Bende bu cihazdan teknosadan aldım fakat xp cd sini takıp boot ettiğimde mavi ekran geliyor farklı 2 tane cd ile denedim fakat yine aynı problem var acaba neden kaynaklanıyor olabilir bilgisi olan varmıdır ?

Cevabınız için çok teşekkürler ama satalı xp ile deniyorum zaten mavi ekran geliyor

Acaba neden sorun yapıyor olabilir ki orjinal xp ilede denedim kopya ilede denedim satalı ilede denedim satasız ilede denedim yinede sorun aynı. Varmı bilgisi olan ?

Elinizdeki sata dosyaları eski, en yeni sata dosyalarını entegre etmelisiniz. 6930G derneği sayfa 1

• quote:

quote:

quote:

Bu arada mavi ekranda gelen hata tam olarak

quote:

CHKDSK /F Komutunu calıştırarak sabit diskte bozulma olup olmadığını denetleyin ve sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sjsero -- 20 Mart 2009; 20:42:56 >

• tüm sata sürücüleri aynı değil bildiğim kadarı ile anakarttan anakarta değişiyor benim verdiğim sata sürücülerini bir deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeYLeR. -- 20 Mart 2009; 21:25:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ultrapars

peyler parmak izi okuyucuyu nasıl yapacaz yapamadım yardımcı olurmusun

şimdi parmak okuyucu ile tam olarak ne yapmak istiyorsun bilgisayar açılırken mi kullanamıyorsun yoksa parmak okuyucu ile hiçbir fonksiyona ulaşamadın
    eğer hiç bir fonksiyona ulaşamıyorsan bir kontrol edermisin başlat tüm programlardan acer bio protection adlı bir program varmı varsa ordan ayar yaparsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeYLeR. -- 20 Mart 2009; 21:19:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darq

Ewt arkadaşlar 6935g yi ayın 17-03-2009 da aldım fakat bir sürü teste soktum ve gayet güzel yanıt verdi. Bu arada vista puanlamasında neden 4.9 cıkıyor diyen arkadaşlarda cevabım şudur güç seçeneklerinde dengeli konumda bulunan bilgisayarı yüksek performansa getirip puanlamayı yaptıklarında daha yüksek değerler alacaklardır. Ben aletin ekran kartını ve diğer özelliklerini yeterli buldum. 9600m gt 9700m gt ayarlarına rahatlıkla yükselebiliyor. 3dmark tan 6334 gibi bir değer aldım ve buda gayet yeterlidir. gayet stabil çalışmaktadır.

3dmark06

[img=http://img6.imageshack.us/img6/5893/3dmark062o.th.jpg]

yapmış olduğunuz hızaşırtma hakkında biraz bilgi verirmisiniz ve bilgisayarın overclocktan evvel ve sonra ki sıcaklık değerlerini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeYLeR. -- 20 Mart 2009; 21:02:46 >

• Arkadaşlar sizde laptop kapağını açıp kapatırken sürtme sesi oluyor mu?

Bir de bas seslerin kuvvetli olduğu müziklerde subwoofer denen hoparlörden patlak gibi ses geliyor mu?

Cevap verenlere şimdiden teşekkürler..
  • 9600 normalde 5867 aldı bende 9700 ayarlarında denemedim ama 6300ü geçmesi lazım.
    Bu akşam deneyeceğim 9700 ayarlarında.

Yeni alan arkadaşlara hayırlı olsun. Derneğe ekleyelim sizide pm atarsanız yada buraya yazarsanık eklerim.
  • Slm arkadaşlar bende 2 gün önce aldım bu benim ilk laptopum. Bilgisayar konusunda çok fazla bilgim saolsun benim bilader kurdu recovery
    cd lerini çıkardı 3 cd. Karspersky , cod5 ,grıd , fifa09 birkaç program daha kurdu fena deil alet oyunları takıntısız oynuyor.Yanlız msn8,5 kurarken biraz problem yaşadık bişekilde halletti.Bide mcafee kaldırmamıza rağmen karspersky kurarken karspersky sürekli mcafee kaldırmamız için uyarı verdi , bizi biraz uğraştırdı.

Benide aranıza eklerseniz sevinirim tşk
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.