Device Description AMD Radeon HD 6500M/5600/5700 Series
everestin bilgisi bu şekilde genel göstermiş seri olarak yazıyor. ama bilgisayarın her yerinde çıkartma olarak da var hd 6550 veya üstündeki özellikler bandında da 6550 diye acer firması bu şekilde yazmış. hangisine inanmalıyım ?
program ufak adresten indirip kontrol edebilen olursa karşılaştırabiliriz.
http:// w w w .hwinfo. com/beta/hw32_385_1363.zip
(boşlıukları kaldırın)
Ne zamandır kimsede bi hareketlilik yok. Sanırım herkes sorunsuz bir şekilde kullanıyor laptobunu...
quote:
Orijinalden alıntı: dakmor
Ne zamandır kimsede bi hareketlilik yok. Sanırım herkes sorunsuz bir şekilde kullanıyor laptobunu...
Maşallah nazar değmesin makinalarımıza
Ben de sorunsuz kullanıyorum ancak sanıırm makinenin ses kartında bir sorun var logitechin sağlam mikrofonlu kulaklıklarından aldım, tüm ses ayarları sonda ve full olmasına rağmen skypeta arkadaşlarım beni duymakta zorlanıyor ben onlar gayet rahat duyarken.
Biostan falan mikrofon sesini açabilir miyiz?
quote:
Orijinalden alıntı: jturcoman
Ben de sorunsuz kullanıyorum ancak sanıırm makinenin ses kartında bir sorun var logitechin sağlam mikrofonlu kulaklıklarından aldım, tüm ses ayarları sonda ve full olmasına rağmen skypeta arkadaşlarım beni duymakta zorlanıyor ben onlar gayet rahat duyarken.
Biostan falan mikrofon sesini açabilir miyiz?
Malesef biosta öyle bi ayar yok sorun yazılımsal olabilir
Ati Ekran kartlarının yeni sürümü bugün itibari ile indirilmeye sunuldu.
"acer bilgisayarında ben de şu işlemi gerçekleştiremiyorum, acer ın buna gücü yetmiyor" diyen oluyor mu acaba ? "herhangi bir oyunu kaldırmıyor ona gücü yetmiyor" diyebilen var mı arkadaşlar? ben çok fazla oyun ya da program deneyemediğim için soruyorum.Bilgi edinme amaçlı. Ya da örnek verebilenler de olabilir.üst düzey oyun ya da program isimlerinden yani.
quote:
Orijinalden alıntı: masterkoc
"acer bilgisayarında ben de şu işlemi gerçekleştiremiyorum, acer ın buna gücü yetmiyor" diyen oluyor mu acaba ? "herhangi bir oyunu kaldırmıyor ona gücü yetmiyor" diyebilen var mı arkadaşlar? ben çok fazla oyun ya da program deneyemediğim için soruyorum.Bilgi edinme amaçlı. Ya da örnek verebilenler de olabilir.üst düzey oyun ya da program isimlerinden yani.
After effects yada adobe premiere de ram yetersiz kalıyor 8gb şart. Oyunlarda ise battlefield 3 betada karşılaştım ekran kartı ve yine ram yetersiz kalıyor. Tabi oyunun nvidia için optimize edildiğini unutmamak lazım.
evet bf3'deki performansı ben de beğenmedim,
ayrıca dahili ses kartından mıdır nedir, Logitech headsetim var clearchat premium diye, mikrofondan sesim çok az çıkıyor, tüm ayarlar sonda olmasına rağmen.
Arkadaşlar bu aletin ses kartının modeli tam olarak nedir? 5.1 falan destekliyor mu?
Arkadaşlar acer in kendi sitesindeki neredeyse bütün driverler eski. Yenileri için bi adres var mı acaba ?
quote:
Orijinalden alıntı: SSC Aero
Arkadaşlar bu aletin ses kartının modeli tam olarak nedir? 5.1 falan destekliyor mu?
Realtek alc 272 5.1 desteklemiyor malesef
Cevap için teşekkür ederim... Roccat Kave işi yattı o zaman
Creative in harici 5.1 ses kartıda kullanabilirsiniz ama o da bi kulaklık kadar
Lion yada snow leopard kurabilen oldumu acaba? nette ekran kartı ile ilgili çalışmalara baktım ama ben bi sonuca varamadım. Lion retail olarak kurulabiliyor ancak malesef ekran kartı sorununu çözemedim sanırım olay ekran kartı değilde display tanıtma sorunu gibi geldi bana.
quote:
Lion yada snow leopard kurabilen oldumu acaba? nette ekran kartı ile ilgili çalışmalara baktım ama ben bi sonuca varamadım. Lion retail olarak kurulabiliyor ancak malesef ekran kartı sorununu çözemedim sanırım olay ekran kartı değilde display tanıtma sorunu gibi geldi bana.
Hocam naptınız kurabildiniz mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: ezimuse
quote:
Hocam naptınız kurabildiniz mi ?
Kurdum. Dahili ekran kullanılmayacaksa sorunsuz çalışıyor ancak ne yaptıysam paneli çalıştıramadım. VGA yı aktif hale getirince hiçbir çöz.te görüntü yok, siyah ekran aldım hep. Ama harici bi monitöre bağlandığında sorunsuz çalışıyor.
Dahili de çalışsaydı iyiydi ya bende denerdim hem harici monitör yok
Aşırı ısınmadan dolayı geçen gün cihaz kendini kapattı. İstanbul' a gittiğimde garantiyi bozup termal macun süreceğim mecburen.
Evet aşırı ısınmaya daha fazla dayanamarak garantiyi gözden çıkarıp cihazı söktüm. Fanın çıkış yönündeki peteklerde toz birikmesi olmuş ve dışarı hiç hava veremeyecek hale gelmiş. Eskiden boşta bile 80 de gezen yükte 95 civarı dolaşan laptopun şimdi 59 60 bandında boşta sıcaklığı. Ancak bundan önceki laptopum acer 5920 idi. Açıkcası bu cihazıda onun kalitesine güvenerek aldım ancak hata etmişim . Kasa kalitesi zaten berbat bu ortada ancak aleti sökünce kullanılan malzemenin dandinkliğinide anlamış oldum. Daha ilk defa açmama rağmen 2 tane vida yalama oldu. Daha doğrusu nasıl montaj yapmışsalar vidalar diş kapmışlar ben zaten hiç çıkaramadım. Sürekli boş dönüyorlardı, zar zor çıkardım. Bir diğer saçmalıkta kasanın sökülme biçimi. Önce arka kapak, ardından kasanın vidaları sonrasında klavyeyi çıkarıp altındaki vidaları alıp klavyeyi ve ön kapağı çıkarıyorsun, sonra anakartı tutan vidaları çıkarıp anakartı yerinden cıkarıyorsun falan filan açıkcası berbat. Birde yeni kullanılan soket tipleri elde kalmaya çok müsait. Çok ince ve kalitesiz oldukları çok açık. Eğer ufak bir hata yaparsanız cihazı bozabilirsiniz. Özellikle klavyenin altındaki ekran,klavye vs. bağlantıları berbat. Soket bile yok resmen. Manyetik band direk bir yere takılıyor alttanda bir plastik var onunla sıkıştırıyorsunuz. Ufacık bir soket bile yapmaya tenezzül etmemişler. Açıkcası bundan önce hep f/p ye bakarak laptop aldım ancak son çıkan laptoplarda malzeme kalitesi çok düştü. Ben bir önceki laptopumu hiç sökmediysem 10 kere söküp dağıtmışımdır. 1 vidası bile yalama olmadı. Ve halen kullanmaktayım.