Şimdi Ara

Acer Aspire Kısık ışık Fn Sol/Sağ ok Açmıyor ! [Sorun Çözülemedi/Satıldı]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
18.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet arkadaşlar dün ki ntldr hatasını çözdüm fakat şimdide ışığını açamıyorum sadece fn tuşlarının tümü çalışıyor klavye touchpad yüklü fakat sadece fn+sol yada sağ ok yaptığımda ekran ışığını açamıyorum , Ati CCC dende açılmıyor (gamma ayarları gibi ayar yaptığımda görüntü çok kötü oluyor) , yardımcı araçlarından el ile yapma gibi bir seçenekte yok boot esanısndan öncede açılmıyor sonrada biosta öyle bir seçenek yok başka hangi 3.parti programla açabilirim yada sizin bildiğiniz bir yöntem . Vistada güç seçeneklerinden açılıyor xp güç seçeneğinde böyle bir ayar malesef yok.

not: FN tuşları sol sağ ok haricinde hepsi sağlam çalışıyor yani fn tuşu aslında etkin sağ sol tuşuda etkin sadece ışık açılmıyor!

Sistem : Acer Aspire 5050 , Win XP Pro. 32 Bit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 16 Şubat 2010; 16:16:10 >

• Fn + F5 ve F6 tuşları ekran aydınlatmasını o notebook üzerinde ayarlıyor mu bilmiyorum ama hangi Fn konfigurasyonu ile normalde yapılıyorsa bios ekranı açık iken de aynı şekilde ekran aydınlatmasını kontrol etmesi gerekir. Bios ekranında değişiklik yapıyor mu? Bios ekranında değişiklik olmuyorsa tuşlarda sorun olabilir.

-Asus power4gear isimli bir program kullanıyor acer ile uyumlu ise onda pilden çalışırken ekran parlaklığını ayarlayabileceğin bir seçenek mevcut bir denemeni tavsiye ederim.

Kolay gelsin.
  • deneyeceğim
  • Bu hatayı Verdi :
  • FN F5/F6 da işe yaramadı. galiba vista kurmak gerekecek :S
  • bende acer aspire 6935G kullanıyorum ekran kartını güncelledikten sonra aynı sorun bende de oluştu, daha sonra ekran kartının eski sürümünü yükledim düzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bynoun

bende acer aspire 6935G kullanıyorum ekran kartını güncelledikten sonra aynı sorun bende de oluştu, daha sonra ekran kartının eski sürümünü yükledim düzeldi.

eski/yeni driver ile olmuyor denedim.

Sorun halen devam ediyor :S
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bios ekranı açık iken de ışık Fn tuş kombinasyonu ile değişmiyor mu? Bios ekranında değişmesi gerekir olmuyorsa Fn ile beraber kullandığınız tuşlar hangisi ise o tuşlarda bir sorun var demektir ya da Fn tuşu ile çalışan diğer kombinasyonlar da ( Numlock Ins tuşu ile beraber) çalışmıyorsa Fn tuşunda bir sorun var demektir sorunu dahili klavyede arayacaksınız.

Sizin klavye bunun aynısı mı? Resimde tam net görünmüyor ama F2 F3 üzerinde ne var? ışık ayarı orada değil değil mi? F5 F6 denemiştiniz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeYYaH-1 -- 20 Aralık 2009; 23:15:48 >
  • bu driverı kurdunmu--->>>
    ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5050/driver/Acer Launch Manager Ver.1.01.1e.zip
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeLaN_CHoLY

bu driverı kurdunmu--->>>
    ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5050/driver/Acer Launch Manager Ver.1.01.1e.zip

Kurmuştum.

@SeYYaH-1 fn tuşu normalde çalışıyor sadece sol sağ ok ta işlemiyor sol sağ tuşuda normal işliyor ama !
  • Bugün acer notebook deneme fırsatım oldu. Biosa girdim bios ekranı açık iken Fn ile sağ sol ok tuşlarını denedim aydınlatmayı kontrol ediyor. Sendeki durum nedir? Biosda kontrol ediyor mu ? Ediyorsa sorunu yazılım ile bir şekilde çözülür ama biosda da kontrol etmiyorsa klavyede sorun var.
  • evet biostan kontrol etmiyor. acaba biosmu güncellesem ?
  • Normalde sağ sol ok tuşlarının çalışıp Fn ile çalışmaması çok ilginç bir durum. Güncelleme imkanın varsa güncelleyip bir dene istersen ama bence sorun dahili klavyenin problemi.
  • bende acer aspire one netbook aldım,ekran parlaklığı çok düşük,yanlız ben sizin bahsettiğiniz fn tuşunu göremiyorun,cahilliğimi bağışlayın ama bunu bana izah edecek birisi varmı acaba.
  • Bugün aynı notebook'dan elime geldi format attım. Ama denemedim geç gördüm başlığı.. merak ettim şimdi.
  • yazılımdan kaynaklanıyor xp de ekran driverını desteklemiyor. ses driwerınu bile kuramamıştım hatta :)

win7 tavsiye

ederim ama yeni sürümlerinden olsun

wistada pek fayda sağlamıyor.

aldığımda 2 ayda 4 format yedi ama şimdi kendinde çok şükür 3 aydır rahatım

birtek te ekran driwerını kurdum gerisi kurulu bile değil.

hiç uğraşma derim
  • Bu notebook'da 512 MB ram var, tabii arkadaş ram ilave etmediyse eğer öyleyse WIN7 kuramaz takviye yapmadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasinAltunoglu -- 16 Şubat 2010; 15:25:33 >
  • bu kadar uğraşmaya takviye etmeyi tercih ederdim heraldi.
  • Arkadaşlar notebook satıldı kurtuldum rem ilave ettik vista starter lisansı vardı onu kurdum güç seçeneklerinde ekran ışığını açtık oldu ama xp de olmadı. isteye tüm driverini bulabilirim.
  • koca fn tuşunu görememişim yahu,neyseki benimkinde sorun yok,ekran ışığını açtım,ayrıca benimkindede xp yüklü ama gayet güzel çalışıyor....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.