Şimdi Ara

★★★ ACER Aspire V3 - 772G [Ana Konu] ★★★ (162. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.390
Cevap
40
Favori
201.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İyi yapmışsınız hocam ben ssd'den ziyade yeni laptoba geçmeyi düşünüyorum ssd'yi ona takarım Ram konusunda hiçbir fikrim yok belki bu konuda dediğinizi yapan olmuştur eski mesajlara bir bakın derim
  • Bu arada bu laptobun orjinal bataryasını bulabileceğim bir yer var mı? Batarya neredeyse öldü 1 saat 15dkda %100'den %0'a düşürüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GT 750M modeli ile NFS 2016 kasmadan oynanıyor. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: anonimbey

Bu arada bu laptobun orjinal bataryasını bulabileceğim bir yer var mı? Batarya neredeyse öldü 1 saat 15dkda %100'den %0'a düşürüyor

ben acer in kendisinden aldım.piyasada cok yan sanayi var ..
    acer müşteri hizmetlerini arayınca yardımcı oluyorlar yanlış hatırlamıyorsam fiyat 180 TL
  • Arkadaşlar SSD kullanacaklar için SSD nın takılacağı doğru port için fotoya bakabilirsiniz..Diğer kullanan arkadaşlarla da teyit ettim..Kısacası etiket/bandrol tarafındaki port :)

• i5 gtx850m versiyonu hala aınabilir mi ?

asus i5 6. u gt 940 m yerine tercih etmek üzereyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

i5 gtx850m versiyonu hala aınabilir mi ?

Hocam teknik özellikleri pek karşılaştıramam ama bizim Acer de çıkarılabilen batarya,garanti sorunu olmadan 3-5 vida sökerek ram,ssd,hdd ekleme-çıkarması yapabilmek bence önemli avantaj 17.3 ekran zaten çok güzel...Ben al derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: atillagur

quote:

Hocam teknik özellikleri pek karşılaştıramam ama bizim Acer de çıkarılabilen batarya,garanti sorunu olmadan 3-5 vida sökerek ram,ssd,hdd ekleme-çıkarması yapabilmek bence önemli avantaj 17.3 ekran zaten çok güzel...Ben al derim

Sizin de memnun olduğunuzu görünce aldım hocam.

Sıfır 1896 tl'ye i5 4210M ve GTX850 DDR5 aynı kasada bulunduğu sonu MM ile biten seriyi aldım.

Benzer fiyatlara satılan 6500U ve 940M gibi yeni nesil kartlara bile fark atıyor cihaz.

U işlemci olsa belki fikrim değişirdi ama bu şekilde En F/P cihaz olduğuna karar verdim.

Yarında 128GB ssd siparişi geçmeyi düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

Sıfır 1896 tl'ye i5 4210M ve GTX850 DDR5 aynı kasada bulunduğu sonu MM ile biten seriyi aldım.

Benzer fiyatlara satılan 6500U ve 940M gibi yeni nesil kartlara bile fark atıyor cihaz.

U işlemci olsa belki fikrim değişirdi ama bu şekilde En F/P cihaz olduğuna karar verdim.

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın

ssd hangi marka model düşünüyosunuz

ben de samsung 850 pro var fena uçuyor :)

• arkadaşlar son cıkan oyunlardakı performansı nasıl aletin
  • herkese merhaba. bendede acerin 32 gb ramli i7 işlemcili gtx 760m'li modeli var. arkadaşlar bu mesajı bilgilendirme amaçlı yazıyorum. bundan yaklasık 4 ay önce burdaki arkadaşın tavsiyesiyle sandisk ssd aldım 240 gb olanı. acerin boş bıraktığı yere taktım, hiçbir problemim yoktu hız falan süperdi. fakat dün burda arkadaşların söyledikleri üzere ssd ile harddiskin yerini değiştireyim ddedim. bilgisayarı kapattım bataryayı çıkardım açtım bi güzel içini sonra yerlerini değiştirdim fakat o ara ne olduysa yer değiştirdikten sonra kapattım topladım makineyi ekran gelmedi. pc normal çalışıyor fakat görüntü yok siyah ekran var. çok üzüldüm. sonra anladım ki büyük bir ihtimalle köprülerden biri yandı. nasıl oldu ne yaptım oldu anlamadım. bilgisayarın çipseti değişecek büyük bir ihtimalle. şimdi ısıtmadan açılmıyor makine ankarada servise göndericem. korkumdan makineyi kapatamıyorum:) demek istedğim siz siz olun ssd takarken veya değiştirirken yerlerini çok dikkatli olun.artık kısa devre mi oldu statik mi oldu ssd yi çıkarırken porta mı bişe yaptık anlamadım. alan arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum. oyunlarda, hız konusunda, ısınma konusunda kesinlikle süper bir pc. 3 yıldır kullanıyorum hiç bi sıkıntısı yoktu taa ki düne kadar o da benim hatam oldu büyük ihtimalle. böle sıkıntı yaşayan varsa yardımcı olabilirim.saygılar

• İlk mesajdaki fiyatı görünce inanamamıştım. Hemen laptopumu satıp bu modelden kapayım diye düşünmüştüm. Sonra ilan linki tıkladım ve acı gerçekle karşılaştım. 2014teki fiyatı 2300 tl imiş şu an 3200 tl ile satılıyo. İllaki aynı kasa-donanım değildir, geliştirilmiştir ama tek diyeceğim; dolar sen nelere kadirsin.
    İkinci el piyasasını bi takip etmek lazım artık.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bende 250 GB evo 850 alıcam.SSD'yi hdd kısmına takıcam.

Benim kafamı karıştıran recovery kısmı, windows 10 lisansına ne olacak ve boottan AHCI, IDE gibi seçeneklerde bi ayar yapacağız mı.
    Sitede bazıları ssd'ye komut falan yazılmasından bahsetmiş, trim kodu bilmem ne kodu :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Zangieff

quote:

quote:

quote:

quote:

Bende 250 GB evo 850 alıcam.SSD'yi hdd kısmına takıcam.

Benim kafamı karıştıran recovery kısmı, windows 10 lisansına ne olacak ve boottan AHCI, IDE gibi seçeneklerde bi ayar yapacağız mı.
    Sitede bazıları ssd'ye komut falan yazılmasından bahsetmiş, trim kodu bilmem ne kodu :D

yok zor olmayan bir işlem trimle filan uğraşmayın

ben hdd yi çıkarıp ssd yi taktım cihazda sadece ssd var performans mükemmel

eğer benım gibi yapacaksanız aşağıda yazdıklarımı uygulayın ama hdd yi de kullanırım diyosanız o zaman nasıl bir ayar yapılır win 10 nolur bilemiyorum:)

hdd yi cıkarıp ssd yi kullanacağınızı varsayarak :

product key yada belarc programını indirip kullandığınız win 10 un key ini alın bi kenara dikkatlice not edin

hangi işletim sistemini kuracaksanı driverlarını mutlaka bulup dvd yada flash a kaydedin

sonra temiz kurulum yapmak için win 10 dvd si hazırlayın (home/prof farkına dikkat edin) win 10 dvd si hazırlamak zor bir şey değil alttaki linke bakın

http://www.donanimhaber.com/isletim-sistemleri/haberleri/Windows-10-Temiz-Kurulum.htm fazlasıyla yardımcı olacaktır burada flash adan kurulumu anlatmıs ben dvd tercih ettiğimden dvd ye yükledim

bıos dan ahcı on konumda olsun yeni ssd nizi takın ve hazırladığınız dvd den direk kurulum yapın (başlangıca dvd yi seçmeyi unutmayın)

su anki hdd nızden işletim sistemini ssd ye klonlamayı soruyorsanız yardımcı olamam ben yeni ssd ye direk sıfır kurulum yaptım

samsung un sitesinden samsung magician ı kurmayı ve aşağıda yazdığım linkteki videoda söylenenleri
    birebir uygulamanızı öneririm..burada baska model örnek gösterilmiş ama farketmez pro serisinde de evo da da ayarlar aynı

https://www.youtube.com/watch?v=7bYXYVAvbWE

kısaca özetle hangi işletim sistemi kuracaksanız driverları dvd yada flash a yedeklemeyi,ister flash a ister dvd ye win 10 u yüklemeyi,samsung magician ı kurmayı unutmayın

• Arkadaşlar windows 10 güncellemesi yaptım ve üzerinede bilgisayarı sıfırladım temiz bir sisteme sahip olmak için.Sizlere sormak istediğim 2 soru var.Birincisi Acerin çok sevdiğim bir programı vardı wifi paylaşımı yapan bunu nasıl bulabilirim?
    İkinci sorum ise Dolby uygulaması vardı onun üzerinden basit ayarlar yapabiliyorduk şimdi o da yok.Bunu nasıl bulabilirim?

Cevaplayabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim hayırlı ramazanlar

Edit:Dolby'i buldum arkadaşlar.Wifi paylaşımını bulamadım ama turuncu bir simgesi vardı bu konuda fikirlerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanDar05 -- 15 Haziran 2016; 15:51:44 >
  • Hocam dediğiniz program acer quick access wifi üzerinden interneti dağıtıyor
  • Samsung 850 Evo 250 GB SSD aldım.Kasaya sabitleme amaçlı kızak için acer teknik destekte 120 TL dediler.Amazon'da fln 15-20 dolar arasında.Gereksiz pahalı.

Orjinal kızağınız mekanik diskinizde kalsın.Mekanik diskin hareket etmemesi, sabit kalması gerek.
    SSD ise bildiğiniz USB mantığında, mekanik disk kadar hassas değil.Bunu ucuz ve kolay bir yöntemle sabitledim.

Gerekenler:
    Mikro uçkutusu=50 kuruş
    Silgi=25, 50 kuruş

Mikro uç kutusunda hava sirkülasyonu için kanallar mevcut ve kalınlığı tamda yuvaya uygun.
    Ben uç kutusunun tabanınıda sıyırdım hava sirkülasyonu için, aslında pek önemli değil ama olsun :)
    Neyse uç kutusunu hafif çapraz atıyoruz ve ssd'yi üstüne koyup yavaşça slota oturtuyoruz.
    Yanlardanda resimdeki gibi ince ince kestiğimiz silgi parçalarıyla destek verip hiç kıpırdamamasını sağlıyoruz.
    Son resmi kalınlığı ve düzlüğü görmeniz için attım.Gördüğünüz gibi tam sınırda ve harika oturuyor.
    Hayırlı olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zangieff -- 18 Haziran 2016; 16:33:01 >

• Arkadaşlar merhaba, bu pc'yi yaklaşık 1,5 yıldır kullanıyorum ve ısınma problemleri artmaya başladı 90 dereceyi görür oldum oyun oynarken. Dedim temizlik vakti geldi açayım şu pc yi.
    Buradaki videoya göre açtım laptop ıhttps://youtu.be/AuqV2_ISg9I ve sonuç bu=>

hak verdim ısınmasına. Termal macun olarak da Xigmatek Xi-3 HDT kullandım. HDT için özel bir macunmuş HDT ne derseniz Heat-Pipe Direct Touch olarak geçmekte, ısıyı aktaran demir borunun direk Cpu yada gpu ya temas eden sistemler içinmiş, o yüzden tercihim bu oldu. Temizleme öncesi ve sonrası ısı karşılaştırma sonuçlarım ise böyle;

İşlem gücü yüksek olan durumda(GPU) 20 derecelik fark benim için müthiş bir şey.

• necrospiritus kullanıcısına yanıt
    Paylaşım için teşekkürler Ben de hiç temizlemedim sanırım vakti geldi mesajınızı referans alarak en kısa zamanda temizlik yapayım. Macunu nereden aldığınızı öğrenebilir miyim?
  • Arkadaslar bu model laptopumu satiyorum izmir ici elden verilecek komsu illerden ortak bi noktada bulusulabilir.

Windows 10
    Intel® Core™ i7-4702MQ işlemci Dört çekirdek 2,20 GHz
    43,9 cm (17,3") Full HD (1920 x 1080) 16:9
    NVIDIA GeForce GT 750M ile 4 GB Atanmış Bellek
    16 GB, DDR3L SDRAM
    1 TB HDD

Ozellikleri bunlar, tek defosu fan izgarasi kirildi ama performansini etkileyen bir durum yok.

Ilgilenenler bana ulassin.

• 
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.