Şimdi Ara

Acer CAFE (Acer kullanıcıları muhabbet mekanı) (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.373
Cevap
0
Favori
146.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: muratf

Arkadaşlar bilgisayar ilk açılışta dvd'ye sürücüleri yükletmişti, şimdi bilgisayarı ilk alındığı hale döndürmek istiyorum bunu daha önce yapmadım. Yapan arkadaşlar varsa kısaca bir özetleyebilirmisiniz? Bu işlemi yaparken dikkat etmem gereken bir püf noktası vs varmı? O varmı bu varmı kısacası siz bana hepsini anlatın işte

merhaba,
    anladigim kadariyla restore yapmak istiyorsun...
    benimkinin dili fransizca oldugu icin, anlatmakta zorlaniyorum.
    En basit sekliyle, BASLAT' i tikladiktan sonra, Yardim ve Destek'e giriniz.
    Yardim Destek'de bazi tarihlere geri donmeniz mumkun...

• bende Tm4233 var ama ben bu aletin bi türlü bluetootthunu aktif hale getiremedim yaw:S

sağ altta bluetooht işareti var ama telefon ile bt cihazlarını aratıom ne tel pc yi görüyor, nede pc teli :S

ne yapmam gerek?

up up pls.
  • Merhabalar arkadaşlar ben 2.el ACER TRAVELMATE 2354 NLCİ yi bi arkadaşım satıyor özellikleri şu şekilde:15inch ekran, 40 GB Harddisk, 256 MB RAM 801,1 Wireles.... şeklinde fiyat konusunda bana bıraktı yav bişiyler ver işte diye bende ilk defa notebook sahibi olucam bilemiyorum sizce ne eder?? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim....
  • quote:

Orjinalden alıntı: nakcicek

Merhabalar arkadaşlar ben 2.el ACER TRAVELMATE 2354 NLCİ yi bi arkadaşım satıyor özellikleri şu şekilde:15inch ekran, 40 GB Harddisk, 256 MB RAM 801,1 Wireles.... şeklinde fiyat konusunda bana bıraktı yav bişiyler ver işte diye bende ilk defa notebook sahibi olucam bilemiyorum sizce ne eder?? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim....

Pili ne kadar gidiyor?İşlemcisi ne?Kasada vuruk çizik var mı?

Ayrıca sen ne için kullanacaksın,eski bir makina işini görecek mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sergen_baba

bende Tm4233 var ama ben bu aletin bi türlü bluetootthunu aktif hale getiremedim yaw:S

sağ altta bluetooht işareti var ama telefon ile bt cihazlarını aratıom ne tel pc yi görüyor, nede pc teli :S

ne yapmam gerek?

up up pls.

pil yönetim programı Acer ePower Management tan bluetooth'u aktif hale getir. yada kasada hoparlörlerin orda wireless aktif etme düğmesinin yanında bluetooh aktif etme düğmesi varsa ordan aktif et o zaman görürsün telini. (NOT: Dahili bluetooth var diye varsayarak diyorum. Belki o modelde bluetut yoktur?)
  • quote:

Orjinalden alıntı: umutmurat

quote:

Arkadaşlar bilgisayar ilk açılışta dvd'ye sürücüleri yükletmişti, şimdi bilgisayarı ilk alındığı hale döndürmek istiyorum bunu daha önce yapmadım. Yapan arkadaşlar varsa kısaca bir özetleyebilirmisiniz? Bu işlemi yaparken dikkat etmem gereken bir püf noktası vs varmı? O varmı bu varmı kısacası siz bana hepsini anlatın işte

merhaba,
    anladigim kadariyla restore yapmak istiyorsun...
    benimkinin dili fransizca oldugu icin, anlatmakta zorlaniyorum.
    En basit sekliyle, BASLAT' i tikladiktan sonra, Yardim ve Destek'e giriniz.
    Yardim Destek'de bazi tarihlere geri donmeniz mumkun...

Yok arkadaşım sen sistem geri yükleme diyosun onu biliyorum o değil, diğer modelleri bilmiyorum da 5602 wlmi de bilgisayarı ilk kez açarken senden bütün sürücüleri + xp yi yedeklemek için bi dvd ye yazmasını istiyor. Daha sonra e-recovery yi kullanarak bilgisayarı aldığın ilk haline döndürüyosun ama daha önce yapmadım yapan bir arkadaş varsa bana kısaca bi anlatmasını istedim.

Amma yazdım beaa :)))

• Slm arkadaşlar benim 9300 var ve ben aldığımdan beri sürücülerimin hiçbirini update etmedim çünkü nasıl yapılacağını bilmiyorum. Yardımlarınızla sürücülerimi güncellemek istiyorum. Bana nasıl yapacağım konusunda yardım edebilirmisiniz. Teşekkürler.
  • işlemcisi celeron pil hakkında bilgim yok.Office + İnternet ve mp3 bu üç işlem için kullanacağım
  • http://www.tpmteknoloji.com/wtpmc_default.aspx?Act=3 sitesine girerek güncelleme yapabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: tsk

Pili ne kadar gidiyor?İşlemcisi ne?Kasada vuruk çizik var mı?

Ayrıca sen ne için kullanacaksın,eski bir makina işini görecek mi?

işlemcisi celeron pil hakkında bilgim yok.Office + İnternet ve mp3 bu üç işlem için kullanacağım
  • 400ytl bence bu alet için uygun
    Ama dikkat et pili sağlam değilse sadece masaüstü olarak kullanabilirsin.

Hayırlı olsun,çevresinde çizik kırık var mı almadan önce kontrol et
  • quote:

Orjinalden alıntı: tsk

400ytl bence bu alet için uygun
    Ama dikkat et pili sağlam değilse sadece masaüstü olarak kullanabilirsin.

Hayırlı olsun,çevresinde çizik kırık var mı almadan önce kontrol et

Şimdi marka etiketine baktım ACER TRAVELMATE 2354 NLCİ celeron 1,3GHZ 400Mhz diye bişiyler yazıyordu.Alt taraftada MC 350 Processor 15" 40 gB harddisk 256 MB Ram 801,1 WİRELESS filan yazıyo pili yarın deneyeceğim bakalım kaç saat gidiyor sizce ne kadar süre giderse kullanışlı olur bide arkadaş 256 ram i istersen 512 ye yükseltebilirsin dedi sizce nasıl olur.İlginize çok teşekkür ederim sağolun
  • Arkadaşlar bende Acer Aspire 5584 modeli var. ben buna sıfırdan format atmak istiyorum ama. sitesinde >>>http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5580.html<<< NO DRIVER AVAILABLE. yazıyor. ne iş anlamadım ya. Acer ın sitesini açmak bile çok zor. genelde açmıyor zaten. 5584 kullana varsa sürücüleri nerden indirebileceiğimi söylerse sevinirim.
  • quote:

Yok arkadaşım sen sistem geri yükleme diyosun onu biliyorum o değil, diğer modelleri bilmiyorum da 5602 wlmi de bilgisayarı ilk kez açarken senden bütün sürücüleri + xp yi yedeklemek için bi dvd ye yazmasını istiyor. Daha sonra e-recovery yi kullanarak bilgisayarı aldığın ilk haline döndürüyosun ama daha önce yapmadım yapan bir arkadaş varsa bana kısaca bi anlatmasını istedim.

Sanırım Factory Default DVD Basmışsınız, yani Windowsunuz lisansı ile birlikte sürücüler ve hediye gelen yazılımlar ile birlikte, pcnizin ilk geldiği günki haline dönmesini istiyorsunuz.

Bu noktada önemli 1-2 detaydan bahsedeyim.

1.cisi eğer factory default dvd basmışsanız, windowsunuz, sürücüler ve power dvd, norton gibi hediye yazılımları ile ilk günki haline yakşalık 20 dkda gelir. Bu en süper format yöntemidir:)

2.cisi ise Application CD olarak basılan, genelde linux Acer laptoplar ile birlikte verilen içerisinde win xp için gerekli olan sürücüler bulunan cddir.

DVD ile recovery yapılmadan önce en önemli detay şudur: C'nin boyutu değişmez, sadece içindeki veriler silinerek ilk günki hale gelir, eğer varsa d sürücünüze dokunulmaz.

ÖNEMLİ!! Birçok arkadaş c'nin boyutunu değiştirmek istiyor. Örneğin 60gb c, 60gb d varsa böyle bir ihtiyaç doğabiliyor. Bu durumda yapmanız gereken, d bölümünde de silinmemesi gereken veri bırakmayıp onları dvd ye yedeklemek. Bir win xp cdsi ile sistemi boot ederek partisyonları format atmadan önce ayarlayabilirsiniz, örneğin c 25GB, d kalan GBlar gibi. Ardından windows kurma işlemine devam etmeyip çıkın yada bilgisayarı yeniden başlatın.

Recovery DVDsini taktığınızda sistemi BIOS'tan cd ile başlamaya aldıysanız, cdden direkt olarak başlayacak ve size hangi partisyona yükleme yapacağınızı vs. soracaktır. C'yi seçin ve okleyin. 20-30 dk sonra bilgisayarınız tertemiz ve ilk günki gibi olacaktır. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturkemin -- 22 Şubat 2007; 18:37:13 >

• güzel ortam :)
  • arkadaslar bende acer 2423 modeli var merak ettiğim eger yaptıran varsa cevap verebilir mi
    bunun optık surucusu cdrw,bunun dvdrw olanı var mı?yani bu cdrw'ı dvdrw ile değiştirebilir miyiz bu bana ne kadara patlar
    tesekkurler
  • quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin

quote:

Sanırım Factory Default DVD Basmışsınız, yani Windowsunuz lisansı ile birlikte sürücüler ve hediye gelen yazılımlar ile birlikte, pcnizin ilk geldiği günki haline dönmesini istiyorsunuz.

Bu noktada önemli 1-2 detaydan bahsedeyim.

1.cisi eğer factory default dvd basmışsanız, windowsunuz, sürücüler ve power dvd, norton gibi hediye yazılımları ile ilk günki haline yakşalık 20 dkda gelir. Bu en süper format yöntemidir:)

2.cisi ise Application CD olarak basılan, genelde linux Acer laptoplar ile birlikte verilen içerisinde win xp için gerekli olan sürücüler bulunan cddir.

DVD ile recovery yapılmadan önce en önemli detay şudur: C'nin boyutu değişmez, sadece içindeki veriler silinerek ilk günki hale gelir, eğer varsa d sürücünüze dokunulmaz.

ÖNEMLİ!! Birçok arkadaş c'nin boyutunu değiştirmek istiyor. Örneğin 60gb c, 60gb d varsa böyle bir ihtiyaç doğabiliyor. Bu durumda yapmanız gereken, d bölümünde de silinmemesi gereken veri bırakmayıp onları dvd ye yedeklemek. Bir win xp cdsi ile sistemi boot ederek partisyonları format atmadan önce ayarlayabilirsiniz, örneğin c 25GB, d kalan GBlar gibi. Ardından windows kurma işlemine devam etmeyip çıkın yada bilgisayarı yeniden başlatın.

Recovery DVDsini taktığınızda sistemi BIOS'tan cd ile başlamaya aldıysanız, cdden direkt olarak başlayacak ve size hangi partisyona yükleme yapacağınızı vs. soracaktır. C'yi seçin ve okleyin. 20-30 dk sonra bilgisayarınız tertemiz ve ilk günki gibi olacaktır. Geçmiş olsun.

Arkadaşım aradığım cevap buydu işte eline sağlık valla güzel açıklamışsın. Bende c ve d ikisi de 50 gb ve d sürücüsüne dokunmak istemiyorum. Dediğin gibi yaparsam sadece c formatlanacağı için tam istediğim gibi olacak. Factory default dvd konusuna gelince ismini bilmiyorum ama bilg. ilk açtığımda acer e-recovery dvd takıp tüm sürücüleri yükleyin falan gibi bişiler demişti. Sanırım aynı şey.

Eğer gerçekten 20 dakkada oluyorsa bu daha da güzel. Anlattıkların dışında başka dikkat etmem gereken bir konu yoksa ben şu işi bir deniim :)

Tekrar teşekkürler

• quote:

alıntı yapılan: üstteki, nickini unuttum şimdi:)

Arkadaşım aradığım cevap buydu işte eline sağlık valla güzel açıklamışsın. Bende c ve d ikisi de 50 gb ve d sürücüsüne dokunmak istemiyorum. Dediğin gibi yaparsam sadece c formatlanacağı için tam istediğim gibi olacak. Factory default dvd konusuna gelince ismini bilmiyorum ama bilg. ilk açtığımda acer e-recovery dvd takıp tüm sürücüleri yükleyin falan gibi bişiler demişti. Sanırım aynı şey.

Eğer gerçekten 20 dakkada oluyorsa bu daha da güzel. Anlattıkların dışında başka dikkat etmem gereken bir konu yoksa ben şu işi bir deniim :)

Tekrar teşekkürler

öncelikle yedek aldığın(eRecovery ile) DVDyi takıp bir kontrol et, 2.5 GB veya daha yukarı bir veri içermesi gerek. Eğer 1GB civarı birşeyse o Application CD'dir, ama eRecovery programı mutlaka Factory Default DVD bastırmaya zorlar her zaman, bastığın iyi olmuş. C'deki herşeyin silinecek o yüzden sık kullanılanlar, mail dosyaların, belgeler gibi şeyleri d ye at yedekle, öyle o dvd ile dene, c deki herşeyin silinecek sonuçta, msn vs. de..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturkemin -- 22 Şubat 2007; 20:04:36 >

• quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin

öncelikle yedek aldığın(eRecovery ile) DVDyi takıp bir kontrol et, 2.5 GB veya daha yukarı bir veri içermesi gerek. Eğer 1GB civarı birşeyse o Application CD'dir, ama eRecovery programı mutlaka Factory Default DVD bastırmaya zorlar her zaman, bastığın iyi olmuş. C'deki herşeyin silinecek o yüzden sık kullanılanlar, mail dosyaların, belgeler gibi şeyleri d ye at yedekle, öyle o dvd ile dene, c deki herşeyin silinecek sonuçta, msn vs. de..

Şimdi baktım DVDnin boyutu 2.83 GB demekki Fac.Def.DVD. Verdiğin bilgiler çok işime yaradı teşekkürler, C'dekiler önemli değil hepsinin yedeğini alırım D'ye. Sorunsuz bir işlem olur inşallah :)
  • Birde pcye reset attığın andan süre tutarmısın bakalım kaç dk da oluyormuş:) Haber bekliyoruz senden kolay gelsin.
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.