Şimdi Ara

Acer CAFE (Acer kullanıcıları muhabbet mekanı) (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.373
Cevap
0
Favori
146.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: basturkemin

Birde pcye reset attığın andan süre tutarmısın bakalım kaç dk da oluyormuş:) Haber bekliyoruz senden kolay gelsin.

tutarım ok :) ama bu gece yapacağımı sanmıyorum
  • ARKADAŞLAR SELAM. BENDE 4233 WLMİ VAR. ÖZELLİKLE SON 1 AYDIR ARA ARA 2-3 SANİYELİK DONMALAR YAPIYOR VE BU DURUM SON 10 GÜNDE RAHATSIZ EDİCİ OLMAYA DA BAŞLADI. MESELA 10 DK DA BİR 2-3 SANİYELİK DONMA YAPAR OLDU. ARANIZDA HİÇ BU SORUNLA KARŞILAŞAN VARMI? BU ARADA MAKİNAYI DA 3 AY ÖNCE ALMIŞTIM.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dekadans

ARKADAŞLAR SELAM. BENDE 4233 WLMİ VAR. ÖZELLİKLE SON 1 AYDIR ARA ARA 2-3 SANİYELİK DONMALAR YAPIYOR VE BU DURUM SON 10 GÜNDE RAHATSIZ EDİCİ OLMAYA DA BAŞLADI. MESELA 10 DK DA BİR 2-3 SANİYELİK DONMA YAPAR OLDU. ARANIZDA HİÇ BU SORUNLA KARŞILAŞAN VARMI? BU ARADA MAKİNAYI DA 3 AY ÖNCE ALMIŞTIM.

Disk birleştirici yapıyormusun makinene sık sık? ramin yeterlimi? sanal bellek miktarı normal seviye de mi? Yoksa donanımsal bişeyden mi kaynaklanıyor dersin?
  • quote:

quote:

ARKADAŞLAR SELAM. BENDE 4233 WLMİ VAR. ÖZELLİKLE SON 1 AYDIR ARA ARA 2-3 SANİYELİK DONMALAR YAPIYOR VE BU DURUM SON 10 GÜNDE RAHATSIZ EDİCİ OLMAYA DA BAŞLADI. MESELA 10 DK DA BİR 2-3 SANİYELİK DONMA YAPAR OLDU. ARANIZDA HİÇ BU SORUNLA KARŞILAŞAN VARMI? BU ARADA MAKİNAYI DA 3 AY ÖNCE ALMIŞTIM.

Disk birleştirici yapıyormusun makinene sık sık? ramin yeterlimi? sanal bellek miktarı normal seviye de mi? Yoksa donanımsal bişeyden mi kaynaklanıyor dersin?

Sanal bellek demişken onu da sorayım, hazır bilgiyi bulmuşken sömürmek lazım dimi :)

Bende 512 ram vardı 1 gb daha ekledim. Buna göre sanal bellek miktarı en uygun ne kadar olmalı ve performansı ne kadar etkiler bunla ilgili biraz bilgi verebilirmisin?

• ben önerilen miktarların biraz üzerinde başlangıç boyutları atadım ve şuanda 1gb ram olmasına rağmen 2686MB sanal bellek ayırmış sistem saolsun. Ram miktarının 2 katı civarında birşey ayırsan iyi olur sanırım, sistem karar versine alırsan garanti olur. Sanal bellek, sistemin hdd den belirli bir bölüm ayırarak ram gibi kullanmasıdır.
  • quote:

ben önerilen miktarların biraz üzerinde başlangıç boyutları atadım ve şuanda 1gb ram olmasına rağmen 2686MB sanal bellek ayırmış sistem saolsun. Ram miktarının 2 katı civarında birşey ayırsan iyi olur sanırım, sistem karar versine alırsan garanti olur. Sanal bellek, sistemin hdd den belirli bir bölüm ayırarak ram gibi kullanmasıdır.

peki sanal belleği fazla arttırmanın bir sakıncası olurmu? veya bir faydası?
  • arkadaslar 2423 için boyle bir konfigirasyon artırımına giden yok mu?

quote:

Orjinalden alıntı: b_sevki

arkadaslar bende acer 2423 modeli var merak ettiğim eger yaptıran varsa cevap verebilir mi
    bunun optık surucusu cdrw,bunun dvdrw olanı var mı?yani bu cdrw'ı dvdrw ile değiştirebilir miyiz bu bana ne kadara patlar
    tesekkurler

• slm arkadaşlar bende acer 1642 var tuşlardan birinin üstü çıktı ve ekranın cerçeve plastiği alt kısmı açık acer yazısının üst kısmı soltaraf başa kadar bombe var 2-3 milimkadar açıklık servise götürdüm yaptılar ertesi gün gene açıldı niğdedeyim servis de yok burda sizde böyle bi problem varmı acaba
  • Herkeze selam arkadaşlar.Ben dün akşam 5112 wlmi 1gb aldım ve aranıza katıldım.Burayada pavilion sayfalarında geldim.hp arıza yaptı onu verdim bunu aldım.İyi yapmışımdır inşallah.Beni cezbeden ekran kartı oldu aslında.Daha inceliyemedim aleti.Varsa dikkat etmem gereken şeyler tavsiye beklerim...Bide yanında telefon gibi bişey vardı ne olduğunu anlıyamadım henüz.Türkçe kılavuzda vermiyolar artık.hp de böyleydi...
  • gecmis olsun montezuma,

http://forum.donanimhaber.com/m_11822618/mpage_2/key_//tm.htm#12204960

imkanın varsa hemen geri wer, cok gec olmadan
  • BASTURKEMİN, NE SANAL BELLEK NE DE DİSK BİRLEŞTİRME YAPMADIM ALDIĞIMDAN BERİ, MAKİNANIN RAM'İ 512 EKRAN KARTI İSE 128 PAYLAŞIMSIZ. BENİ RAHATSIZ EDEN DAHA ÖNCE YOKKEN SON ZAMANLARDA BU DONMALARIN YAŞANIR OLMASI. RAM'İN YETERSİZ KALDIĞINI SANMAM, ÇÜNKÜ ASLINDA MAKİNAYI ZORLAYAN İŞLEMLER YAPMIYORUM, SANAL BELLEK YA DA DİSK BİRLEŞTİRME BU SORUNA ÇARE OLUR MU? İLGİLENDİĞİN İÇİN SAĞOL.
  • quote:

BASTURKEMİN, NE SANAL BELLEK NE DE DİSK BİRLEŞTİRME YAPMADIM ALDIĞIMDAN BERİ, MAKİNANIN RAM'İ 512 EKRAN KARTI İSE 128 PAYLAŞIMSIZ. BENİ RAHATSIZ EDEN DAHA ÖNCE YOKKEN SON ZAMANLARDA BU DONMALARIN YAŞANIR OLMASI. RAM'İN YETERSİZ KALDIĞINI SANMAM, ÇÜNKÜ ASLINDA MAKİNAYI ZORLAYAN İŞLEMLER YAPMIYORUM, SANAL BELLEK YA DA DİSK BİRLEŞTİRME BU SORUNA ÇARE OLUR MU? İLGİLENDİĞİN İÇİN SAĞOL.

Arkadaşım sorununa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum, onları öneri olarak belirttim, yaparsan faydası olabilir diye. Ama format çekmen en garantisi olur bende alakasız bi şekilde aynı sorunu bi ara yaşadım sadece format ile düzeltebildim. Yine de bir çözüm bulunamassa farklı şeyler denemek gerek yada servise vermek gerekecektir.

@muratf

sanal belleği aşırı artırman sadece hdd den okuma ve yazma işlemi çok olacağı için hddye yük getirir. Önerilen bellek miktarından biraz fazla bir miktar ile 2 katı civarı bir miktar ayarlamanı öneririm. Yada hiç uğraşma sistem yönetimli boyut olarak ayarla.

• öhöö
  • Arkadaşlar bende Acer 5033 var 1 seneden beri kullanıyorum. bazı sorularım var:
    1-İçinizde notebook unu servise veren var mı? Servisi hızlı ve iyi mi?

2-Servise vermemdeki aan sebep dvd-rw kapağında sorun var, düz bi masadayken sorun yok ama kucaktayken falan yazmak okuma mümkün değil, kendi kendine çıkarıyo, kapağı istersem açılmıyo vs. Aranızda bu problemle karşılaşıp servisten dvd-rw değişimi yaptıran oldu mu?

3-Laptop kapalı vaziyette şarja takılıyken prizden çekince sanki güç düğmesine basmış gibi çalışma ışığı açılıp fanı çalışıyo 1-2 saniye. Bi de bazen çalıştırmak için düğmesine basıyorum, güç ışığı yanıyo ama ne fan çalışıyo ne ekran geliyo, çok nadiren de olsa yapıyo. Sanırım 2 sorun da aynı sebepten kaynaklanıyo. Bununla karşılaşan var mı?

Pazartesi servise vermeyi düşünüyorum, vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UML -- 25 Şubat 2007; 2:26:53 >

• quote:

Birde pcye reset attığın andan süre tutarmısın bakalım kaç dk da oluyormuş:) Haber bekliyoruz senden kolay gelsin.

Sonunda yaptım. Verdiğin bilgiler için tekrar teşekkürler. Bu arada tam 35 dk sürdü.
  • selaaamm...yaklasık 13 aylık acer kullanıcısıyım...makınem Travel Mate 4500...ben baya memnunum.cok sukur bı sorun yok ...ama zaman ne gosterır onu bılemıcem...bence acer ii yaw... ben ılk aldıım zaman bazı arkılerım "neden acer aldın!bes para etmez" felan demıslerdı ama sanrıım onlar haksız cıktılar...ama dedıım gıbı zaman ne gosterecek allah bılır...:D tum acer mal kullanıcılarına benden kapaçino:D...bu sefer sakıre de war...cunku artık o da acer mal kullanıcısı artık...tum acer cılara selamlar...
  • bu ne yaa cafe yerlerde sürünüo, arkadaşlar cafenize uğrayın biraz
  • Foruma da yazdim ama cevap alamadim.Sizler umarim yardimci olursunuz.Bana yurtdisindan hediye olarak acer 5610Z model:bl50 geldi.Bu makine hakkinda bilgi sahibi olan var mi?Vista cd si ile birlikte geldi.Ben pc konusunda biraz bilgisizim.Pc yi kuramadim bile.
    Ayrica bilgisayari Turkce yapabiliyor muyum ve Turkce karakterleri nasil ayarlayabilirim.
    Saygilar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igav -- 3 Mart 2007; 22:18:21 >
  • Merhaba arkadaşlar.

Ne zamandır notebook bolumune girmiyordum.Girmişken cafeye yazmadan geçmiyim dedim.

8 ay oldu acerımla aram çok iyi.

Hiç bi sorunum yok.

Herkese benden bi çay....
  • Dostlar bu 5634 modeli birçok mağazada satıştan kalktı.
    Bu konuda fikri olan var mı?
    Ben de bu makineyle ilgileniyordum ama bir sorun olmalı ki aynı anda;
    Vatan,Gold ve Bimeks'te satıştan kalktı!
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.